Šta je novo?

GeForce GTX 560 Ti Thread

Kupio sam pre par dana novi komp i grafa je Gainwardova 560ti 1gb. Kada sam u nekim igrama monitor kao da trepeti pojavljuju se bele linije najbolje se primeti kada je neka crna pozadina u igri, neki kazu da je mozda do napajanje imam seasonic 520w. Neki savet?

Ako nisam dobro objasnio neki lik je cini mi se bolje opisao pa evo copy/paste

When my screen is on something dark (For example darker places in games etc) I have sort of 3/4 see-through lines flashing around my screen, they seem to come from one side of the screen to the other, it seems to only happen when theres dark/grey on the screen.

Poslednja izmena:
VGA ili DVI konekcija? Moj 9600GT je imao neke relativno slične probleme, ali samo na VGA izlazu.

Ako je identicna manifestacija problema i na VGA i DVI izlazu, onda mi se to cini kao hardverski problem. Da li si probao taj monitor sa drugom grafom? Ako nema te linije na drugoj grafi, probaj sa kombinacijama razlicitih rezolucija. Ako je problem i dalje prisutan, definitivno savetujem reklamaciju graficke karte.

Radio je isti monitor sa 8800gt bez problema, a isto se pojavljuje i na drugim rezolucijama :( Kontam da cu morati da reklamiram onda :(

Poslednja izmena:
Meni se to desavalo na 1080p sa 7600GT koja je bila podgrevana u rerni zbog kvara. Dakle radi ali ima taj problem u toj rezoluciji. Mislim da je definitivno problem do karte.

Uzeo sam novi DVi kabl od druga i nema vise problema, hvala na pomoci :)

Ovo je potpuno nelogicno, ako si rekao da je problem postojao i na VGA i na DVI izlazima. Nemoguce da su oba kabla imala identicnu gresku. Ili si koristio dvi vga adapter pa probao sa istim kablom.. Stoga si i lose informisan od strane mene.

Imao sam indentican problem i na kraju sam vratio karticu (bilo je problema i sa TDR-ovima). Probano je nekoliko vga kablova i problem je ostao (jedino se nije primecivalo kada je ukljucen vsync), takodje su probana i 2 dvi>vga konvertera ali nista nije pomoglo plus probano na jos jednom monitoru i ista situacija (oba monitora imaju samo vga).
Ali, preko hdmi-ja nije bilo nikakvih problema (lcd tv).

ako vam trepti slika na monitoru hoce da bude i do tv karte, tj ubija ga kablovska, pa mora da se stavi galvanski regulator, imao sam par slucaja sa tim problemom

"display driver has stopped responding and has recovered"

to sam resio tako sto sam odneo vga na reklamaciju i dobio novu

Poslednja izmena:
Ljudi, meni pise da mi memorija radi na 2100MHz, jel bi mogao neko da mi objasni zasto?

za subtitle workshop, ja sam nasao resenje za rad na w7-x64. Uzmes verziju 4 beta, koja je na zvanicnom sajtu. i ona meni radi kao sat, dok ova 2.51 nije mogla ni da bekne.;)

Posto nisam nasao temu za GeForce GTX560 SE, pitacu u ovoj da ne otvaram novu.

Uzeo sam MSI GTX560 SE za ~115-ak evra da se malo poigram sa njom i na netu nisam nasao ama bas nikakve informacije u vezi nje, niti oc domena, a niti safe voltaze. Cak ni review-ove nisam nasao. :S

Anyway, zadovoljan sam kako radi graficka, necujna je do nekih ~48% ventilatora ali ja sam ga ogranicio da ide do 45, sa normalnim temperaturama. Kartica je default 750/3828Mhz, ja sam je sad def voltazom nabudzio na 910/4100Mhz, i jos nisam uspeo testirati krajnje domete memorije. Pa me zanima do koje voltaze smem ici i ako neko poseduje ovu kartu, neka podeli ovde iskustva i rezultate. :)

Gledaj da ne podižeš napon uopšte. Ako ti radi na 900/4000 stabilno nemoj dalje ni da eksperimentišeš.

Primera radi sa podizanjem napona na modelu Gainward GTX 560 Ti GS (default 900/4200) se može dostići 1000/4600 ali to nije za 24/7.

Poslednja izmena:
GTX560 SE je odlican izbor bio u svojoj klasi. secam se da su je u firmi u R&D odelenju klokovali na 1Ghz, e sada koliko su napona dodali jbm li ga. mislim da je i na defaultu brza od 7770 a kostala je tu negde a jos moze da se ubrza makar 20%.

Hvala na odgovorima, ostacu na ovim setovanjima jos neko vreme. :)

Inace i ja sma vidjao klokove i preko 1050Mhz za ovu kartu ali nisam ih smatrao validnim, dok mi sad sve veci i veci broj ljudi govori da je fantastican OC-er i da ide na 1Ghz ali ne znam na kojoj voltazi. :)

kakav je ovo fora gtx560tic448 reparirana za samo 13k?
doduse pise da je 1gb i 256bit to se neko zezno treba da je 1.28 i 320?
zar ne
poznata nam firma e.... ima li neko blizih informacija

To ti je drugim recima, malo slabiji gtx570.

Upalim komp odem na 20 minuta da jedem, vratim se i cujem kuler na grafickoj se vrti ubrzano,
pogledam na afterburner kad ono gpu usage 99% na desktopu, a cim sam pomerio misa gpu usage je pao na 0 % i samim tim temepratura graficke.Sta moze biti tu problem?

Poslednja izmena:
mislio sam radi cene i oznaka samo
znam da je to malo slabiji 570 :)
hvala svima u svakom slucaju

@borat
virus mozda
mozda baguje drajver
jel se desilo jos koji put

Vrh Dno