Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Nek provrti 3DMArk 11 na Exreme podesavanjima, bukvalno zakuca kartu na 99% Usage, cak ni u Crysis-u nije non stop kod mene toliko opterecena. Vantage manje opterecuje GPU.

Da onaj test prvi u vodi definitivno bolje detektuje nestabilnost od crysis-a i svega do sad sto sam vidjao... bar kod mene sam memoriju morao da spustim za 20-tak Mhz

pokrenuo sam dva puta 3dmark 11 i sve je bilo ok.

Reziltati P3872 i X1323

Ima pro i ja mislim advance verzija loop, na extreme je uzasno zahtevno slideshow.

Pa ostavis i boli te Djole.Nek vrti.Odes u grad sa devojcicom popijes pice ili odes kod nje kuci (da nesto radite:D) vratis se posle 1h,graficka i dalje vrti..Milina!
Skinuo sam Pro,full verziju sa serijskim brojem ali nemam sa cime da probam :d
Eto ,karta mi je usko grlo za DX11:D:D:D

Pa ostavis i boli te Djole.Nek vrti.Odes u grad sa devojcicom popijes pice ili odes kod nje kuci (da nesto radite:D) vratis se posle 1h,graficka i dalje vrti..Milina!
Skinuo sam Pro,full verziju sa serijskim brojem ali nemam sa cime da probam :d
Eto ,karta mi je usko grlo za DX11:D:D:D

Pa kupi GTX580 :D

Jos sad ispade da ce po svoj prilici biti najbrzi single GPU i dalje, a ako cekas DualGPU nisam siguran da ce toga biti kod nvidije.

I sta sam dobio sa tim?15% bolje performanse.Ako idem idem na 70%-80% a to jedino moze da mi donese buduca GTX595 ili ti GTX570 SLI.
Ako budem o tome uopste i razmisljao tj ako budem finansijski sposoban.
Ovih dana cu da se poigram malo sa GTX460 SLI pa cu probati Mark11.
P.S.Bice GTX595 100%.

U E**JU GRAFIKA, tj PALIT :p ZA SAMO 15k sa 1GB RAM-a!

Au, ne videh da je SE :faceplam:

Sorry na hypeu, ponadao sam se da su naši prodavci barem jedanput napravili pravu novogodišnju akciju :(

...kolko ce se ljudi tako *****ati... treba se dobro informisati
ponadao sam se da su naši prodavci barem jedanput napravili pravu novogodišnju akciju
novogodishnja *****-akcija :D

Poslednja izmena:
au smart edition ala lazu pre ce biti s..t edition :p

Po meni je bezobrazluk ostaviti takvu oznaku ove karte..
Neko moze da protumaci SE kao Special Edition i da se navuce lagano a uglavnom ce redom misliti da je to full GTX460 1GB!
Umesto da su je preimenovali u GTX461 ,bar za tu jednu cifru ili da su rebrendirali u recimo GTX520/530 sta znam.
Ta karta je po testovima cak i slabija od 768 MB modela.
Znaci njena cena nebi smela da predje nekih 120-130 eur maximalno!
Koliko se secam to je odgovor na ATI 5770!

Po meni je bezobrazluk ostaviti takvu oznaku ove karte..
Neko moze da protumaci SE kao Special Edition i da se navuce lagano a uglavnom ce redom misliti da je to full GTX460 1GB!
Umesto da su je preimenovali u GTX461 ,bar za tu jednu cifru ili da su rebrendirali u recimo GTX520/530 sta znam.
Ta karta je po testovima cak i slabija od 768 MB modela.
Znaci njena cena nebi smela da predje nekih 120-130 eur maximalno!
Koliko se secam to je odgovor na ATI 5770!

Uglavnom te SE edicije su postojale i kod ATI-ja i oznacavale su osakacene "pune" modele, 9200 se, 9550, 9600, 9800. Nista to nije novo, samo slicni marketinski potezi ko od ranije.

Uglavnom te SE edicije su postojale i kod ATI-ja i oznacavale su osakacene "pune" modele, 9200 se, 9550, 9600, 9800. Nista to nije novo, samo slicni marketinski potezi ko od ranije.

Secam se toga ko dan danas.Sve je to tacno.Ali mislim da smo prerasli to vreme.
Trebalo bi da se pravi drugacija strategija,nesto novo,za mene je rebrendiranje pametnije jer bi kartu izdvojilo u posebnu klasu,punilo low/mid segment ono sto fali sad seriji 5xx i bilo bolji marketinski potez ili mozda gresim?Obzirom da je GTX460 najpopularnija i najprodavanija kartica ove godine mozda je bas taj potez i dobar?
U svakom slucaju meni licno se ne svidja..

SE, LE, sve mu dodje isto, fora je sto mi koji se secamo navikli smo na to i znamo sta da ocekujemo, dok novi narastaji kada budu uzimali zapitace se da nije mozda Special Extended Unrated Colectors Edition? :D
Ni meni se ne svidja marketinski potez, ali opet, naviko sam tako da mi je jasno sta znaci cim kartica ima neku oznaku posle broja - onda nesto nije u redu sa njom "celom". :D

Ali SE! ..Kakva je to navlakusa.Pa ko ce pomisliti da to znaci Smart Edition!Svako manje upucen ce ici logikom da je to neka posebna serija tipa Special Edition!Ma idi bezi:smoke:

Pa ima ljudi koji se nerazumeju mogu lako nasesti zato sto je jeftinija a isto se zove GTX460:)

meni je podjednako glupo to ima vise modela 460-ki...najlogicnije bi bilo da je 460-ka ona od 1gb dok bi ona sa 768mb trebala da se zove 455 dok ova se verzija npr 457 il tako nesto...da ljudi znaju na cemu su kad kupuju

jes a zamisli onda auto industriju onda za svaku kubikazu drugo ime pa ne ide to tako
neg bude 460 GTX GTS SE njihovo kako ce da oznacavaju a kupci nek paze ;)
pa i 7300 je nekad bila 7300 LE; GT; GT extreme pa se niko nije zalio

jes a zamisli onda auto industriju onda za svaku kubikazu drugo ime pa ne ide to tako
neg bude 460 GTX GTS SE njihovo kako ce da oznacavaju a kupci nek paze ;)
pa i 7300 je nekad bila 7300 LE; GT; GT extreme pa se niko nije zalio

A cemu sluze prodavci nego da pojasne modele :d

Prodavci sluze da ti prodaju bas tu istu SE kao "specijalku"...mene iskreno ne pogadja ta oznaka.Za sve sto kupujem od racunarskih komponenti procitam neki test ili misljenja korisnika,ipak ne kupuje se to kao hleb svaki dan

Nazad
Vrh Dno