Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Evo malo opsirnije :

A non-reference GPU created specifically for mainstream users, the Galaxy GeForce GTX 460 Hall of Fame card features a GF 104 core with 336 stream processors.
The core clock is set to run at 850MHz, while the shader has been clocked at 1700MHz.
The 1GB of GDDR5 memory has a clock speed of 1000MHz on a 256-bit interface.

27121237787l.jpg

Source :

http://www.overclock3d.net/news/gpu...s_geforce_gtx_460_hall_of_fame_edition_card/1

Poslednja izmena:
Vrhunski odradjena karta, jedina mana joj je sto zauzima tri slota..

Enriko, Palit Sonic ako je 17k ili nize se isplati ja ga imam i dao sam ga sad klincu posto mi je sad na testu 570, videces moje postove sa tim kulerom iako je smesan radi komotno na 850 ako si malo vican pa dodas hladnjak na naponsku jedinicu onda si miran iha inace na vodi sam ga potero na 920, imas ih u Exxju

Meni treba neka pomoc. Koja je najbolja od ove 3 graficke:

GTX 460 Palit Sonic Platinum 1GB
GTX 460 Gainward GS GLH 1GB
GTX 460 Palit Sonic 2GB

Svim je ista cijena na Emmi, pa me zanima

od te 3

Zar palit nema jedan pipe manje?
Ja bih pre isao na Gainward.

Meni treba neka pomoc. Koja je najbolja od ove 3 graficke:

GTX 460 Gainward GS GLH 1GB
GTX 460 Palit Sonic 2GB

Svim je ista cijena na Emmi, pa me zanima

Prve dve se razlikuju samo u plastičnoj oplati koja sadrži ventilator. Palit Microsystems je kupio Gainward brand 2005 od dotadašnjeg vlasnika TNC Industrial i sada ga koriste kao premium brand za svoje proizvode.

Mislim da sam procirao da je Platinum bas dobro odradjena karta, da joj je naponski deo odrajden bolje i da se odlicno klokuje.

Od te 3 karte Platinum je sigurno najbolja, a sto se tice kupovine GTX460 u doticnoj prodavnici, uzmi ASUS GTX460 DiretCU za 18000din

Mislim da sam procirao da je Platinum bas dobro odradjena karta, da joj je naponski deo odrajden bolje i da se odlicno klokuje.

Od te 3 karte Platinum je sigurno najbolja, a sto se tice kupovine GTX460 u doticnoj prodavnici, uzmi ASUS GTX460 DiretCU za 18000din

Identične su što se tiče PCB-a, pa tvoje inistiranje na Platinumu je zaista apsurdno pogotovo ako uzmeš u obzir ono što sam napisao u prethodnom postu, a naveo sam činjenice.

http://ixbtlabs.com/articles3/video/gf104-2-p1.html

Identične su što se tiče PCB-a, pa tvoje inistiranje na Platinumu je zaista apsurdno pogotovo ako uzmeš u obzir ono što sam napisao u prethodnom postu, a naveo sam činjenice.

http://ixbtlabs.com/articles3/video/gf104-2-p1.html

Samo opusteno nema ovde mesta za napetost ;)

kao sto rekoh, procitah dok sam gugulao nesto za GTX460 da se platinum karte brutalno OC, a da je razlog tome izgleda visefazna naponska sekcija ili nesto - ne mogu se tacno setiti

Ne trebaju meni lekcije o gainwardu i palitu i njihovoj ljubavi, ne znam sta si ti istripovao...

Opušteno, samo ti skrećem pažnju da ne širiš dezinformacije. Vidim da si u nekoliko postova rekao neke stvari koje nisi dobro proverio. Prepusti drugima da razmišljaju na osnovu činjenica, ne trebaju im tvoji sudovi koji nisu iskustveni već tipa pročitao sam negde nešto. Moji postovi ne favorizuju nikoga već se trudim da iznesem činjenice. Nema razloga da dalje opterećijemo temu sličnim komentarima.

Pa pazi imao sam i palit GTX 460 1GB i Gainward GTX460 1GB ali nisam imao Platinum i GLH...

GS i GS GLH su potpuno identicne kartice sa razlicitim def noponom i klokovima, obicna palit sonic je najlosija od svih ovih kartica zbog hladjenja, a za platinum sam rekao da je dobra karta i da sam procitao da se dobro OC(+900MHz)inace ima potpuno isto hladjenje kao i ove dve karte gainward kartice... i ne opravdava cenu kao ni GLH

Poslednja izmena:
Ja imam gainward gtx 460 gs 2gb i karta je super. Hladnjak se odlicno pokazao. Ja sam se takodje dvoumio izmedju palitovog sonic modela i ovog gainwarda. Presudilo je sto gainward ima bolje hladjenje tj. palit sonic nema heat pipe-ove. Razlika u ceni je bila oko 700 din u korist palita.

Poz

Ljudi da li uzeti Gainward Gtx 460 1GB GS ili Gigabyte Gtx 460 1GB Oc ???
Posto su im cene tu negde a u ponedeljak planiram da uzmem jednu od ove dve.

A koja se bolje OC?

Bolje hladjenje bolji oc ;)

Znaci Gigabyte!!!

Imam baš tu Gigabyte, i na default naponu kartice (1.025V) ide skroz stabilno do 830MHz (temp u igrama ne prelazi 63C), a na 1.087V do 890MHz (temp do nekih 67C), sve na "automatkom" hlađenju, dakle vrlo tiho, praktično nečujno u zatvorenom kućištu. Sigurno može još više uz dalje dizanje napona (neophodan tweak biosa, a to mi se ne radi).

Drugar ima Gainward GS, na default naponu (kod njega je to 1.05V) ide do 800MHz, a na 1.087V samo do 840MHz stabilno. Temperatura na 800MHz mu je za dva-tri stepena viša nego kod mene na 830MHz, pri čemu su obe kartice skoro nečujne, možda GS za malo bučnija kad načuljite uši.

Ako je suditi po ovom minimalnom uzorku, Gigabyte je nešto bolji, ali možda je i to od primerka do primerka...

Poslednja izmena:
Ok momci uzecu Gigabyte ima ga za 18.000 din. tako da cu njega uzeti.
Jest da sam imao Gainwarda gtx 260 i bio sam zadovoljan ali sad cu ici na gigabyte.

Hvala...

Gigabyte svakako mnogo bolje hladjenje:)
Evo kod mene na 800MHz GPU ne prelazi 60C u Krizi a ventovi se bukvalno necuju:)
A na 1.087V ide do 880MHz stabilno:)

Imam pitanje i prob.
Imam Gainward 460 SE (znaci 768mb na 192bit) i problem je sto nisam mogao da instaliram official 460SE drajvere o.0 chudno...pa sam skinuo 460 i bez problema montirao,i sve radi ok itd...ali kroz Rivu ne mogu nista da radim,tj ne mogu da OC :((( pa me zanima dal je neko imao slican prob.il dal zna u kojem grmu cuci zec?

Aha,e hvala na pojasnjenju nesho,ali dal zna neko odg na moje pitanje?

cek ,evo neki ss za pojasnjenje...verzija RT je 2.24c ,i znaci uopste nemam onaj "trouglic" kod ForceWare ,a kad odem na customize (onaj gornji trouglic) imam samo Refresh rate (za montr.) i color scheme ... :/
drajveri za nvidiu su poslednji sa njihovog sajta...

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    47.6 KB · Pregleda: 67
Momci uzeo sam Geinwarda gtx 460 1gb gs jer nije bilo gigabajta po onoj ceni za koju sam se odlucio dati za nju.
Nista stavicu ga taktove od GLH verzije sto ce mi biti ok.

Aha,e hvala na pojasnjenju nesho,ali dal zna neko odg na moje pitanje?

cek ,evo neki ss za pojasnjenje...verzija RT je 2.24c ,i znaci uopste nemam onaj "trouglic" kod ForceWare ,a kad odem na customize (onaj gornji trouglic) imam samo Refresh rate (za montr.) i color scheme ... :/
drajveri za nvidiu su poslednji sa njihovog sajta...

Mozda RT jednostavno ne podrzava taj drajver ili ne podrzava kartu probaj sa MSI Afterburner-om ili EVGA Precision.

Vrh Dno