Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Malo mi se ovo cini kao rasciscavanje 768mb serije, gde bi trebala da se smesti 1gb verzija pred izlazak full gf104 tj 384cc
ili im prodaja manjih bas slabo ide. . . razmisljam na glas :d

Sjajna stvar. Thumbs up za nV !
Jos samo da vidimo sta ce se desiti sa 6000 launchom. Da li ce AMD biti prisiljen da spusti malo vise svoje urnebesno prenaduvane cene ili ce nV morati jos malo ili i jedno i drugo, pa ih na kraju budu delili za dzabe ,)
Molice mene i jedni i drugi da uzmem njihovu kartu videcete :D

Nije to toliko ni bitno za prosecne korisnike/potencijalne kupce mainstream karti.

Nije uopste bitno za kupca ;)

Da li ce AMD biti prisiljen da spusti malo vise svoje urnebesno prenaduvane cene ili ce nV morati jos malo ili i jedno i drugo, pa ih na kraju budu delili za dzabe ,)

AMD je izgurao NV iz OEM dilova i tu sada zaradjuje, a sanse NV da se vrati tu uskoro u vecem obimu su minimalne.

Molice mene i jedni i drugi da uzmem njihovu kartu videcete :D

Ajde bas da vidimo :D

@Dusan K
Sta mislis koliko je nV gubila/dobijala od prodaje gtx260 za 150evra?

@Dusan K
Sta mislis koliko je nV gubila/dobijala od prodaje gtx260 za 150evra?

Sudeci po tome koliko ih je kolicinski prodala po toj ceni, svakako nisu mnogo zaradjivali ;) Za tacne cifre moraces da konsultujes nekoga sa kristalnom kuglom :)

Pa ako su za 150evra prodavali gtx260 bez neke velike zarade, onda gtx460 za te pare moze da se proda i da se mali zeleni sasvim fino opare:)

Pa ako su za 150evra prodavali gtx260 bez neke velike zarade, onda gtx460 za te pare moze da se proda i da se mali zeleni sasvim fino opare:)

Tacno tako ali neki vise veruju FUD-u ATI-ja koji kaze da cene grafickih treba da idu gore :)

Ja sam moju GTX460 skroz razklopio, KRS od kulera (koji je u odnosu na ostale graficke odlican jos) vredi max 2e, PCB ne vise od 8e a memorija ne vise od takodje 8e... pa sad nek neko kaze da za ~150e nemaju profit :)

Poslednja izmena:

Moguce :) Znacemo prilicno tacno za nekoliko meseci.

Ja sam moju GTX460 skroz razklopio, KRS od kulera (koji je u odnosu na ostale graficke odlican jos) vredi max 2e, PCB ne vise od 8e a memorija ne vise od takodje 8e... pa sad nek neko kaze da za ~150e nemaju profit :)

Kao sto rekoh, sasvim moguce da i zaradjuju, ali je pitanje koliko, i zasto uopste spustaju cenu kada su i do sada imali mnogo bolji odnos cene i performansi od konkurencije. Postoji naravno vrlo logicno objasnjenje, ali nikako nije dobro za NV ;)

Kvalitet izrade GTX460 je stvarno ne zavidan. Nadam se da će full G104 odraditi malo bolje...

Tacno tako ali neki vise veruju FUD-u ATI-ja koji kaze da cene grafickih treba da idu gore :)

Jel to hoces da kazes da ne planiramo kupovinu 460-ica zato sto nV uvaljuje krs ?

*** sta ocekujete za 150e da kartica bude zlatna:D

Kvalitet izrade GTX460 je stvarno ne zavidan. Nadam se da će full G104 odraditi malo bolje...

Zavisi koja kartica.Da li je referentna,non referentna..Recimo eVGA referentne su veoma kvalitetne.Palit je los,Gainward obzirom da je to fakticki jedno te isto ali recimo da se ipak malo razlikuje u odnosu na palit.MSI je kvalitetan..Asus neprikosnoven.Znaci ne moze da se generalizuje.Ova Asus GTX 460 TOP sto sam testirao izgleda kao da je iz visoke klase karti.

e aj se vratimo na temu dosli smo na ekonomski deo proizvodjaca gpu-a
ma njih sve to za proizvodnju ne kosta nesto bog zna sta
ali samo istrazivanje, pa te masine koje to odradjuju e to kosta
ali vid vako da imaju po 50e zarade na prodatih samo 1.000.000
to je 50 miliona :) malo li je :p
e sad da nastavimo o samim karticama

ja mislim da mozda bar kod mene u biosu nisu dobro postavljene opcije temp/obrtaji
jer po default llako predje 70 stepeni
a po mom fan profilu jedva 60 da predje (da napomenem da cooler ne bude bucan)
moglo je to malo bolje da se odradi :D

ja mislim da mozda bar kod mene u biosu nisu dobro postavljene opcije temp/obrtaji

...moze to lepo da se podesi u msi burneru... samo ides settings -> fan

Moj bogami vec na 70C bude na 60-65% a preko toga na 80C pri 900Mhz ide na 98% pod full screen fur mark testom
inace nbitor vec ima delimicnu podrsku za gtx460 bios al samo donotari za sad mogu skinuti...

pa rekoh mooj fan profil
znaci podeseno lepo u msi afteru :D

Poslednja izmena:
Koga je uopste briga za PCB i kuler, ako karta radi kako treba, daje zadovoljavajuc FPS i dobro se klokuje ? Meni to ne bi ni najmanje smetalo.

Sto Meda rece,kome smeta to ako karta ima vrhunske performance,
a i ako ti bas bode oci kvalitet izrade kulera,kupis neki aftermarket za 20e i imas ga za nardenih 5godina.

Pa isto tako je glupo komentarisati izradu kulera ako on obavlja svoj posao dobro :)

u potpunosti se slazem
meni je moja karta ok
trenutno nem potrebe za nekim divljackim oc-om da bi trebala neka zver od coolera

KFA2 lowers power consumption of GeForce GTX 460

large460green_image_2.jpg

http://www.nordichardware.com/news/...ers-power-consumption-of-geforce-gtx-460.html

Samo jedan 6-pin power connector.

to je lepo ali kakv ce oc da ima ako nema dovoljno struje hm?
mada galaxy je uvek bio ok
aj nek neko ovo nabvavi pa nek javi utiske

Ja sam posle jako dugog Guglanja po netu konacno pazario svoju makinu... Sastavio sam je pre 2 dana, tako da se jos nismo potpuno upoznali... lol...:D:D
I mogu vam reci da sam prezadovoljan sa svojim Asus GTX460-ticama. Uzeo sam dva komada za SLI, i nemam nameru da ih overklokujem. Ove sto sam ja uzeo su DirectCu/TOP model. Plava boja. I extra mi se svidjaju.

Mislim da je to najbolji odnos cena/kvalitet u ovom trenutku.
A kao slag na tortu u SLI konfig. su jace od GTX470 (doduse i malo vise kostaju...:()

PORED ASUSA VREDI RAZMOTRITI I MSI KAO I LEADTEK (posebno OC verziju).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno