Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Ovo je stvarno neverovatno. Pa GF104 je veći čip od Cypress-a što znači da bi 5870 mogao koštati manje od GTX460 samo kada bi AMD tako hteo. Jako nekorektno od AMD da drži skoro duplo veću cenu za 5870. Baš me briga što je brži, pa pobogu prodali su milione kartica za godinu dana i stvarno bi mogli da ispoštuju verne mušterije na kraju ovog generacijskog ciklusa.

Ukoliko nadolazeći 6770 sa 256-bit ne bude bio u startu 199$ ili niže odoh ja među zelene.

Ovo je stvarno neverovatno. Pa GF104 je veći čip od Cypress-a što znači da bi 5870 mogao koštati manje od GTX460 samo kada bi AMD tako hteo. Jako nekorektno od AMD da drži skoro duplo veću cenu za 5870. Baš me briga što je brži, pa pobogu prodali su milione kartica za godinu dana i stvarno bi mogli da ispoštuju verne mušterije na kraju ovog generacijskog ciklusa.

Ukoliko nadolazeći 6770 sa 256-bit ne bude bio u startu 199$ ili niže odoh ja među zelene.

E sad kad bi se to tako gledalo:D

Izgleda da AMD zeli da zadrzi malo vise cene sadasnje ponude "performansi" kao zalog za jos vise cene buduce generacije, prosto je neverovatno da nv spusta cenu karte koja se odlicno prodaje, ali kao sto kazes bude li 6770, koji ce po predvidjanjima biti kao 5850, kostao isto kao 5850 pre godinu dana onda stvarno ***. :crash:. , za top performanse 460sli je ubedljivo najbolja kupovina trenutno, ne znam samo kako li ce se pozicionirati buduci cayman u odnosu na njih :trust:...

ne sekirajte se mogu oni to da prodaju po dosta nizim cenama nego nece :)
a to je tacno imaju oni dil ko intel i amd
aj sad malo vi sad malo mi :D

...ako racunamo ova dva pojeftinjenja, onda mala treba da izbije na cenu 5770:trust:... zivi bili pa videli...
Gde se tu uklapa gts450?

@Uruk
A GTS450 ce da cene skuplje od 460 768MB. Totalno ludilo oko cene karata. U svemu ovome mi se cini kao da neka posebna firma kontrolise 460 karte, posto one jedino cenovno teze ka kupcima, sve ostalo je sumanuto.

:D
Fali jos jedna karta koja ce da bude jaca od 5770 a slabija od male 460 i da ide na jedan 6pin. Mnogo su daleko te dve karte. Ja sam mislio da ce to biti GTS450, al on ispade mucak...

:D
Fali jos jedna karta koja ce da bude jaca od 5770 a slabija od male 460 i da ide na jedan 6pin. Mnogo su daleko te dve karte. Ja sam mislio da ce to biti GTS450, al on ispade mucak...

to bi trebala da bude 6750, ali bolje za koji mesec uzmes od nekog 460 kad taj bude prelazio na ati 6xxx:d

Tačno tako, ako cena za 6770 kod nas bude preko 20k din. i performansama ne opravda razliku u ceni u odnosu na GTX 460 768MB, kupujem istog trenutka jednu.

Poslednja izmena od urednika:
to bi trebala da bude 6750, ali bolje za koji mesec uzmes od nekog 460 kad taj bude prelazio na ati 6xxx:d

Ma svakako je najbolje sacekati 6000 seriju da vidimo sta ce ona doneti po pitanju cena i performansi. Pa onda dal loviti nove karte, dal 460ice sto ti kazes, to cemo jos videti. Puna mi glava planova koju kartu da uzmem a nista mi ne izgleda dobro.
Necu bre nista do sledece godine, ne dam pare crvenim i zelenim lopovima :D
Ima da uzmem da igram stare igre koje sam propustio :)

nije jedna kartica u pitanju vec dve sa 768mb i 1GB koje su cenovno razdvojene za 30e, takodje uskoro ce se sigurno pojaviti full gf104 znaci treca karta...

3 razlicita SKU-a jednog cipa... svaki taj cip kosta isto, koliko god to bilo, ali se prodaje sa razlicitom zaradom.

takodje u low segmentu niko ni nezna sta je DX11 tako da on zavisi od dilova sa OEM partnerima gde smo vec culi da se pojavio GT420

DX 11 je OEM-ovima itekako vazan zbog marketinga, iako nema nikakve veze sa performansama. Sa druge strane, za razliku od retaila, uopste ne sumnjam da su cene koje AMD daje OEM-ovima daleko nize ;)

@Alk0: gde si ti video da ce cena GTS 450 da bude kao GTX 460 768MB ? Kolko sam video kartica je zacenjena na 130$, sto znaci za mesec dana 110 evra u Evropi.

GTX 460 je i dalje 200$ ma sta pricali ovi na Kitguru, tako da je upravo suprotno od toga sto ti pricas - velika je rupa izmedju GTS 450 i GTX 460 768MB, zato se i planira GTS 455 negde izmedju.

Sto se tice Kitguru-a, obratite paznju:

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/faith/nvidia-drops-the-price-of-gtx460-another-20/

The GTX460 is easily the most popular of the Fermi cards released so far, so why another price cut?

Znaci dva price cut-a za sada, i konacno:

http://www.kitguru.net/components/g...-another-10-nvidia-prepares-to-lose-millions/

treci! :)

Ma kako da ne. Ovi na Kitguru lupetaju samo tako, i ranije su prenosili neke nebuloze vezane za GTX 485 i jos neke stvari i nista nije bilo istina.

Cene GTX 460 760MB se krecu od 180-210$, a za GTX 460 1GB od 220-250$ na neweggu.
U Evropi su cene za 768MB od 155-187 evra, a za 1GB od 178-209 evra.
Ove najjeftinije su uglavnom Palit kartice kojima je osakacen PCB.

Ja ne vidim da je doslo tri puta do spustanja cena. Kartice mogu da se nadju jeftinije nego sto je preporucena cena, ali to nije razlog snizavanja MSRP-a, vec zato sto je trziste bukvalno preplavljeno ovim karticama pa se tu i tamo desava da neki proizvodjac ponudi kartice po nizoj ceni.

Poslednja izmena:
^^Pa i ako je doslo do pojeftinjenja, to njihovo ostalo pisanije je cist senzacionalizam da zacine stvar. Moraju necim skrenuti paznju na sebe, a ovako su bas izleteli u prvi plan u poslednjih godinu dana sa kojekakvim "senzacijama".

Zato i znak "?" posle njihovih vesti vezanih za pojeftinjenje i to je to. Nadam se da je stvar istinita i da cemo to videti i ovde.

@Alk0: gde si ti video da ce cena GTS 450 da bude kao GTX 460 768MB ? Kolko sam video kartica je zacenjena na 130$, sto znaci za mesec dana 110 evra u Evropi.

Ma to je bilo pesnicko preterivanje, nadam se da nisu svi tako ozbiljno shvatili :)
Hteo sam da kazem da je preskupa za ono sto nudi, kao i sve ostale karte osim 460-ice.
A to kad bude i ako bude bila 110E cemo da razmotrimo kad/ako se desi.

Stampana ploca- "printed card board" .

Poslednja izmena:
To vazi za kutiju :) Stampa na kartonu.
A ovaj PCB o kome se prica je Printed Circuit Board.
Ploca za stampana kola.

Covek se uci dok je ziv :D.

a sta fali osakacenom pcb-u molim ?
i kako to osakacen ako mislite sto je kraci od referentnog to mu je samo +

Hvala na odgovorima.
Samo mi nije jasno u kom smislu je Palitovoj GTX460 osakaćena PCB, koliko to sakaćenje utiče na rad i trajnost kartice?

Hvala na odgovorima.
Samo mi nije jasno u kom smislu je Palitovoj GTX460 osakaćena PCB, koliko to sakaćenje utiče na rad i trajnost kartice?

razlika je u kuleru koji je cini mi se bez bakarne baze... PCB je mozda malo drukcije dizajniran, naponski konektori gore ali to nije vazno...

Zasto bi uzimo palit? kad imas MSI GIGABYTE ASUS ...td

Evo i ja uzeo Leadtek gtx460 1GB OC.. maximum 24h stabilne klokove koje sam postigao su 914 Mhz za GPU i 2090 za memoriju, full screen FUR test dogura do 82C pri ovim klokovima
Inace u pitanju je referentni kuler sa 2 heat pipe cevi i bakarnim jezgrom sa tim sto i tu izgleda ima vise verzija kulera jer je isti kao i inno GTX460 dok je sa anad testa referentni kuler drugaciji
Ono sto mi smeta je to sto ventilator "zuji" i na 20% (nije huk vazduha vec se kao cuju zavojnice u kuleru) e sad ja sam na to jako osetljiv meni i cooler master 9ka na procesoru pri 900rpm-a isti proizvodi neki zvuk???

Inace izvukao sam 14614 u 3d mark vantagu sa celeronom na 4.3Ghz

Nazad
Vrh Dno