Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Uzeo sam pre neki dan Palit Sonic 460 voleo bih da me je dopala Sonic Platinum ali nasi je ne uvoze a ona ima bolji kuler. E sad sto se tice buducih kupaca nema OC bez napajanja od 600W i to kvalitetno ja sam probao sa 550W LC6550 ali ne moze da izdrzi 900 pa sam morao da stavim Odina 800W. I ova karta je dobar potrosac cak mislim da je veci potrosac od 5870.
Pitanje za @FXGT jel taj Termalrajt pokriva celu povrsinu 460

I da ne pokriva totalno je nebitno jer je samo jezgro GTX460 dosta manje od IHS-a. Velicina mu je 24.9mm x 14.7mm... To je cak manje i od osnove mog Accelero-a, a HR-03 ima vecu osnovu od Accelero-a...

Uzeo sam pre neki dan Palit Sonic 460 voleo bih da me je dopala Sonic Platinum ali nasi je ne uvoze a ona ima bolji kuler. E sad sto se tice buducih kupaca nema OC bez napajanja od 600W i to kvalitetno ja sam probao sa 550W LC6550 ali ne moze da izdrzi 900 pa sam morao da stavim Odina 800W. I ova karta je dobar potrosac cak mislim da je veci potrosac od 5870.

Karta je krajnje smesan potrosac, to sto si je ti probao na lc550w i nije htela da radi je vec posebna prica i nikako na osnovu nje nisi trabao da donosis zakljucke!

FXGT: stvarno si ga namodio za medalju :)

Btw ako neko hoce da da hawx za cyclone neka se slobodno javi :)

Poslednja izmena:
Karta je krajnje smesan potrosac, to sto si je ti probao na lc550w i nije htela da radi je vec posebna prica i nikako na osnovu nje nisi trabao da donosis zakljucke!

FXGT: stvarno si ga namodio za medalju :)

GTX 460 u peaku troši 160W, tako da ne može da se kaže da je smešan potrošač, nije naročito velik potrošač, ali smešan nikako (100W bi bila smešna potrošnja). Ako je stvarno klokovao na 900MHz, tu potrošnja ide do 200W.
Slažem da bi na ozbiljnijem napajanju od 550W čak i na 900MHz radila bez problema.

Pa obzirom da manje trosi od gtx260 (da ne pominjem 275) koje sam predhodno imao, meni je ovo super potrosnja ;)

Pa obzirom da manje trosi od gtx260 (da ne pominjem 275) koje sam predhodno imao, meni je ovo super potrosnja ;)

Prvi put vidim da je neko na ovom forumu (ne racunajuci mene:)), presao sa GTX275 na GTX460!
Nevezano za temu, pomenucu i ovo: dugo sam mislio da su GTX260 i GTX 275 tu negdje sto se tice potrosnje i zagrijavanja, medjutim jednom sam prilikom testirao na svojoj konfiguraciji poznanikovu GTX260 i primjetio da su temp. pod opterecenjem na GTX260 manje za 10-ak stepeni!

Kupujuci GTX460 kao zamjenu za GTX275 nisam bio siguran koliko cu zaista dobiti poboljsanja u igrama. Nakon 20-ak dana koristenja mogu reci da je razlika itekako ocigledna, u svim igrama, i to posebno u domenu minimalnog framerate-a.
Doduse, ja sam presao sa GTX275 SLI na GTX460 SLI, pa me interesuje kakvo je tvoje iskustvo obzirom da je u pitanju jedna karta.

Poslednja izmena:
jao carovi pa nije to moje :(
ja sam to nasao na netu pa reko da podelim sa vama :)
e sad igrom slucaja grafa ko moja :D
ja imam stock od gainwarda tj to je njihova neka edicija coolera i grafe prvo sto je kraca od osnovnog modela a oznaka za taj cooler je gainward pipes i time se ponose ;)

Nisam mogao da odolim da ovu malu Palitovu azdajicu ne potopim pod vodu i evo sta sam dobio
S_T_A_L_K_E_R_ Call of Pripyat BenchmarkGT460na920_2100.jpg

Znaci stabilno na 920/2100 za 24/7 temp u loudu pod vodom max 45
potrosnja neznam ali sigurno vuce preko 200w.
LC6550 lepo radi na 850 ja sam ovo uradio zbog ljudi koji ne mogu puno da odvoje para pa zato sam ovo probao.
Normalno da 460 trazi i jak proc da bi mogla da se potpuno razmase
Ako NV jos malo spusti cene, bolje receno nasi dileri na 200e za 460/1G bice dugo best bay ako ATI ne ucini nesto ozbiljnije sa 6xxx serijom, da budem iskren do sad sam uvek naginjao pomalo na ATIjevu stranu ali ovo je neumoljiva istina.
Pustite Jast Cause2 i nema sta da se prica
Interesuje me pogotovu SLI koji vidim po pricama razbija @cikanovo daj neki rez. Za 400e dugo ce te se igrati

Jos nesto ako imate hladnjake za mem. obavezno ih nakacite i na mem. a i na par cipova sa druge strane pogotovu Vregulator jer se dosta krckaju

gde je taj vreg ?
e aj provrti vantage :)
na 920mhz

ja sam sa mojojom prva 2 testa prolazio i na 950 ali mi na trecem pucao obavezno
tek na 870 prodje ceo :)

edit2 evo jes jedne zverkice
http://www.youtube.com/watch?v=KJv4KLeqFx0

Poslednja izmena:
I za kraj 460/1G/850/2100 (to je setovanje koje ce po mom misljenju postici svaka karta na vazduhu) brza je od 5850/1G/900/1250 to sam istestirao sa Lost Planet 2 benchmarkom na DX11 i razlika je cela 2 frejma, jedino ne znam koja je ralika izmedju AA CSAA8xQ za NV i 8MSAA za ATI, za NV ima i CSAA8x, koji se od ovih AA gadja sa ATIjem. Plus imate i fiziku.
@FXGT sad cu da propustim Vantage

@FXGT

Prosao Vantage GPU skor 15528 a kako rece PC best vantage na voli 460 pa je zato tako mali skor

Poslednja izmena:
Greska, skor je bio 17906 za 920, ono je bio skor za 850

Poslednja izmena:
u bre koji skok za samo 70mhz vise 2400 poena vise :)
e kad bi se pojavio gtx na 1GHz taj bi kidao sve zivo :p

Lost Planet je uvek mnogo bolje radila na zelenim kartama tako da ne moze na osnovu nje da se izvodi zakljucak da je neka karta brza. u velikoj vecini igara ce je tako klokovan radeon oprati.

Lost Planet je uvek mnogo bolje radila na zelenim kartama tako da ne moze na osnovu nje da se izvodi zakljucak da je neka karta brza. u velikoj vecini igara ce je tako klokovan radeon oprati.

Preterujes, u vecem broju igara ce takav radeon biti brzi (malo) ali je oprati definitivno nece...

ma radeon se ovde nista ne pita zasto gledati ati kad imas jednu 460 gtx ,ovi iz radeona poceli ko zvezdasi sve im teorija zavere:D:D:D

Ok, eto ima znaci nesto malo preko 17k i to nasvirana na 950mhz. Tako da ne vjerujem da je ono njegov gpu skor kad mu je karta na 920mhz, mozda je mislio na ukupan skor.

covek ima i7 naklokovan na 4.2 logicno da je brz
odatle mu i veci skor

Nazad
Vrh Dno