Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

potpuno se slazem samo uzeti 2xAsus direct Cu je po meni preskupo. A uzeti neku drugu - osim mozda Cyclone, to ne bih nikada radio. Ovo sto sam uzeo mi je sweet spot.

I za ove pare koje kostaju sad kod nas (da ne gledamo cenu na zapadu gde je dosta pristupacnije) je po meni isplatljivo a govorim o SLI.Sta mozes da uzmes a da bude jace za te pare od ovog setup-a?Karte koje skaliraju i do 80-90% iskoriscenja,karte koje se ne greju,overclock za stabilne vrednosti je prosto fenomenalan.Juce sam igrao Crysis Warhead na 900 Mhz sasvim pristojno na 1920x1200/Enthusiast/DX10/2xAA.Temperatura nije presla 70c u mojoj sobi na 30c stepeni plus sto je setup otvoren i ne nalazi se u kucistu.
Ono srto moze trenutno GTX460 da ponudi u SLI setup-u ne moze ni jedna druga konkurentska platforma.
Ni Asus nije skup ako pogledas koliko novaca kosta ATI a sta dobijas sa tim:smoke:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ako nekome nije jasno sta sam hteo da kazem i ako misli da bez osnove "hvalim" nVidia-u nek slobodno kaze a ja cu raslaniti sve do poslednje cinjnice zasto i kako.

Poslednja izmena:
Cyclone se bolje klokuje od Asusa, bara tako tvrde testovi clanova foruma. Nisam video da je iko terao Asus GTX460 preko 900Mhz.
Stvarno je preskup taj TOP model, za te pare ima 5850, cak vidim u jednoj firmi i Asus 5850 DIrect CU za 250e.

meni i dalje nije jasno kako ja ima toliko veci skor ???

Cyclone se bolje klokuje od Asusa, bara tako tvrde testovi clanova foruma. Nisam video da je iko terao Asus GTX460 preko 900Mhz.
Stvarno je preskup taj TOP model, za te pare ima 5850, cak vidim u jednoj firmi i Asus 5850 DIrect CU za 250e.

http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2268093&postcount=1307

Ide on jos samo sam ostavio slag na tortu po zavrsetku testa.
Ono sto mogu da kazem jeste da su stabilne vrednosti 900 Mhz.
Iskreno nisam video da se veci klok postize na MSI Cyclone.
Ova kartica je bruka kvalitetno odradjena.Hladi naponsku sekciju,4 faze,dobar cooler,pouzdan Asus kvalitet a sa modovanim biosem za sigurno ce postici 1000 Mhz stabilne vrednosti ali na vodi.
Slazem se da je kod nas malo skuplji ali ko ceni Asus o tome mozda nece ni razmisljati.
Kako ko gleda.

meni i dalje nije jasno kako ja ima toliko veci skor ???

imas veci skor zbog brzine cpu-a...koliko sam primetio neki su ubedjeni da cpu nema veze sa skaliranjem grafike u vantage testu za grafu...to je velika greska...sto je veca brzina cpu-a veci je i skor za grafiku...licno sam testirao...nemoj da budes u zabludi...imas skoro 1,5GHz vise od njegovog i5...tako da je u tome poenta..inace da se taj i5 naklokuje bicete tu negde po rezultatu za grafiku...dok ce te u cpu testu pokidati sigurno:)

pa i ja sma mislio to ali jel on nema 4 jezgra a ja dva
pa mojih 8ghz a njegovih 11.5ghz ako se tako meri brzina
mislim razmisljao sam o nekom Q ali izgleda da ovaj E nece skoro da se menja :)
e da sto se tice temperatura sa oc 820 posle sat vremena mafie II temp max 74 a vent na 55%

@PCBeast Mislim da je preterano ocekivati od cipa da radi na 1000mhz bez obzira na kvalitet izrade asus-a, vodeno hladjenje, dobru naponsku. Koliko sam pratio, za tu brzinu cipu bi trebao napon od 1,2v sto je stvarno previse. Kartica je izuzetna ali mislim da ne treba preterivati.
50-100mhz bolje klokerske mogucnosti po meni ne opravdavaju razliku u ceni u odnosu na ostale a kamoli u odnosu na MSI Cyclone. Asus TOP SLI setup je 7000-8000din skuplji od istog setupa drugog proizvodjaca. Slazem se da nije sve u novcu ali meni bi ta usteda znacila. Ovako trenutno kako je sad Asus TOP je samo za zaljubljenike.

@FXGT Definitivno mogu da ti potvrdim da brzina procesora ima uticaj na GPU score. Kako si zadovoljan kartom :) ? Mozes da spustis temperature ako ga naprimer pri OC-u sa naponom stavis na fixnih 72% naprimer, bice i tise tj nece dostizati 80+% obrtaja a ne bi trebalo ni da vidis 80 stepeni.

@Pajam
Postoji jos jedna fora,ne mora TOP vec samo CU.Ja sam mislio na celokupan kvalitet ove kartice u CU verziji.Uzmes CU i dobices iste rezultate kao TOP.Meni je TOP bio interesantniji zato sam ga i uzeo za test.
Ako si ispratio ja sam i rekao da je za takav klok potrebno vodeno hladjenje i kao sto ti kazes veci napon.To je normalno.1.2v nije uopste mnogo,tu gresis a na vodi uz niske temperature to ima da radi vrhunski.A pored toga uvek razne protekcije kao sto su OVP/OCP itd..Cemu strah?I da crkne imas garanciju,vrlo prosto.
Ali moj post ima malo dublje znacenje.Ovde nije velicanje Asus-a,vec sama prednost GTX460 serije i karakteristika koje ona nudi.
A Asus je doprineo + svemu tome kao slag na tortu sa ovakvim non referentnim izdanjima.

MSI Cyclone GTX 460 1GB best buy trenutno. Taj Asus je preskup i ne vredi te pare a kamoli 3000 vise u odnosu na Cyclone, pogotovo sto mislim da je Cyclone bolja karta.
1GHz nema sanse da postignes, pitanje je i koliko ti je tih 910 stabilno, jesi li ti vrteo neki Warhead ili samo Vantage ?

Wtf?! Kako GF104 sa 512 CC-a ??

Sta ti nije jasno i tebi Chanskom??
Mislim da bi NV shodno uspehu GF104 aka GTX460 trebala isti recept da primeni i za GFX485 znaci vise TMU jedinica na ustrb GPGPU-a, ako cemo GF104 zvati Fermi rev 1.1 po meni je logicno da i nov GTX485 bude rev 1.1 ili 1.2 a ne prvobitna verzija...

Poslednja izmena:
za ove pare GTX 460 je po meni extra
ja sam mojom prezadovoljan i na def tj 700 za sad u 1680*1050 mi radi jako lepo
oc mis e jako svidja znaci ide gore zqa celih 170mhz sto kod 8800 nije bio slucaj isla je samo za 50-80mhz vise
nadam se da cu sad biti miran jedno vreme kao sa 8800GT ipak smo se druzili 3 god
ova nek isprati sve naslove jedno 2 god i ja cu biti prezadovoljan
eto
kuciste nije nesto provetreno i temp u sobi mi nije bas mala pa su zato malo vece temp mozda

MSI Cyclone GTX 460 1GB best buy trenutno. Taj Asus je preskup i ne vredi te pare a kamoli 3000 vise u odnosu na Cyclone, pogotovo sto mislim da je Cyclone bolja karta.

MSI Cyclone je super karta mada mislim da je Asus kvalitetniji sto i jeste a razlika izmedju nje i Asus CU je svega 1690 din i ja bih tu razliku dao u svako doba ali to sam ja..
Gore sam vec naveo da ne mora TOP vec samo CU,to je ista karta.

1GHz nema sanse da postignes, pitanje je i koliko ti je tih 910 stabilno, jesi li ti vrteo neki Warhead ili samo Vantage ?

Hm..Nisi pratio dovoljno sve sto sam pisao..Vrati se par koraka u rikverc.Karta je stabilna na 900 Mhz uz volt mod koji je dozvoljen bez modovanja biosa.
Na tom kloku ima izvanredne temperature i tiha je na obrtajima cooler-a koji su potrebni da ohlade kartu u tim uslovima.
Znaci ne radim ove stvari od juce i prvo sto sam uradio jeste da nadjem stabilne klokove za svaki dan da bi mogao da radim dalje testove koji se sad upravo vrte na tih 900 Mhz!
1Ghz moze da se postigne uz vecu voltazu i na vodi i cenim da ovaj primerak to moze da dosegne.Iskreno i 950 Mhz bi bilo sasvim dovoljno bar meni.
Nadam se da si pregledao onaj thread na xtreme systems-u pa od prilike znas o cemu se radi.

Poslednja izmena:
Sa većinom komentara se slažem u ovo postu ali mislim da svi zaboravljaju pristupačnost kartica.
Tačno je da je MSI Cyclone 1GB best buy ali u našoj zemlji on ne postoji u prodaji kao ni Asus 5850 za 250e.Džabe što ih ima u ponudi i katalozima kad prodavci nemaju pojma kad i da li će stići nove količine. :(

Poslednja izmena:
Sa većinom komentara se slažem u ovo postu ali mislim da svi zaboravljaju pristupačnost kartica.
Tačno je da je MSI Cyclone 1GB best buy ali u našoj zemlji on ne postoji u prodaji kao ni Asus 5850 za 250e.Džabe što ih ima u ponudi i katalozima kad prodavci nemaju pojma kad i da li će stići nove količine. :(

Meni juce nudili sa lagera MSI cylon 768MB za 1GB neznam jel ima, verovatno da je sav otisao

MSI Cyclone je super karta mada mislim da je Asus kvalitetniji sto i jeste a razlika izmedju nje i Asus CU je svega 1690 din i ja bih tu razliku dao u svako doba ali to sam ja..
Gore sam vec naveo da ne mora TOP vec samo CU,to je ista karta.

I meni kao vlasniku MSI Cyclone karte, Asus Direct CU karta izgleda kao kvalitetnije napravljena, PCB sa vise layer-a, 3 umjesto 2 heatpipe-a; sve u svemu djeluje kvalitetnije. Za razliku od 1690 din, i ja bih uvijek isao na Asus-a.
Mada, i Cyclone je zmaj:)

Generalno, za ulozeni novac GTX460 je odlicna kupovina. Bilo da dodje do pada cijene HD5850 ili ATI predstavi HD6850 koji ce za iste pare donijeti bolje performanse, cijena GTX 460 ce morati da ide dole, tako da ce ova karta jos dugo vremena biti apsolutni best buy ovog segmenta.
Koliko je tek GTX 460 1 GB u SLI dobar value for money, o tome ne treba ni da se govori!

Sta ti nije jasno i tebi Chanskom??
Mislim da bi NV shodno uspehu GF104 aka GTX460 trebala isti recept da primeni i za GFX485 znaci vise TMU jedinica na ustrb GPGPU-a, ako cemo GF104 zvati Fermi rev 1.1 po meni je logicno da i nov GTX485 bude rev 1.1 ili 1.2 a ne prvobitna verzija...

samo ti naruci i nije nikakav problem :d nabudzice nVidia i svih 512CC u GF104 u 40nm, samo da zeljko bude srecan :smoke:
btw. vise TMU jedinica na ustrb GPGPU-a? pa sta cemo mi bez nase kude? :(

samo ti naruci i nije nikakav problem :d nabudzice nVidia i svih 512CC u GF104 u 40nm, samo da zeljko bude srecan :smoke:
btw. vise TMU jedinica na ustrb GPGPU-a? pa sta cemo mi bez nase kude? :(

ne pametuj, fermi gf100 je idealan za GPGPU, super komjutere i krckanje... gf104 arhitekture se bolje pokazala u igrama a i dalje ima OK GPGPU podrsku, sto se mene tice NV treba da odvoji tesla i geforce familiju

Pa zar nije ta familija odvojena?

...sto se mene tice NV treba da odvoji tesla i geforce familiju

Simptomaticno je kako se neki moji stavovi sa pocetka godine (iz onog maratonskog "waiting for Fermi" threada polako pojavljuju kao misljenje mnogih ljudi koji su me zbog njih zestoko napadali :) (nadam se da se ne ljutis zbog ovoga, zeljko ;)) Uzgred, verujem da su mislio na dizajn cipova, jer su familije karti vec razdvojene.

NV tesko da ima resurse da gura dva dizajna paralelno. U stvari, naredna generacija ce dati odgovore na to, ukoliko ponovo dobijemo jedan mamutski all-round cip, kada je sada vec izvesno da je to taktika koja ne prolazi za desktop.

GTX485 u GF104 verziji necemo videti, nije bas da tako nesto mogu da smuckaju za dva meseca.

Pitanje je da li ce to nVidiji trebati u dogledno vreme. Oni su tek sad predstavili quadro baziran na fermiju, i to najjaci model od 6000$ je baziran na fermiju sa 448 CC. Nece njima trebati novi quadro cip bar jos 2 godine. A uvek ce moci da izbace neki jaci quadro na fermiju sa 480CC. Tako da mogu slobodno za consumer trziste da izbace gtx580 baziran na gf104.

I meni kao vlasniku MSI Cyclone karte, Asus Direct CU karta izgleda kao kvalitetnije napravljena, PCB sa vise layer-a, 3 umjesto 2 heatpipe-a; sve u svemu djeluje kvalitetnije. Za razliku od 1690 din, i ja bih uvijek isao na Asus-a.
Mada, i Cyclone je zmaj:)

Generalno, za ulozeni novac GTX460 je odlicna kupovina. Bilo da dodje do pada cijene HD5850 ili ATI predstavi HD6850 koji ce za iste pare donijeti bolje performanse, cijena GTX 460 ce morati da ide dole, tako da ce ova karta jos dugo vremena biti apsolutni best buy ovog segmenta.
Koliko je tek GTX 460 1 GB u SLI dobar value for money, o tome ne treba ni da se govori!

A 6770 :) ? Ako bude bar 30% bolja od sadasnje 5770 to ce biti kao GTX460 otprilike.... A cena ne verujem da ce biti veca.

A 6770 :) ? Ako bude bar 30% bolja od sadasnje 5770 to ce biti kao GTX460 otprilike.... A cena ne verujem da ce biti veca.

Mozda se pojavi i neka 6830:) Bilo kako bilo, GTX460 ce dobiti konkurenciju i cijena ce morati da ide dole.
Kraj ove i pocetak iduce godine bice jako dobro vrijeme za kupovinu nove grafike.

Hm, nisam ubedjen da je moguce tek tako preskociti jednu generaciju razvoja. Posebno sto se, ma koliko to cudno zvucalo, Fermi nije proslavio u HPC segmentu, naravno po perf/watt kriterijumu koji je ispao prilicno los na kraju, a maltene je vazan kao i sirove performanse.

Mislim da ce i sledeci cip (prvi u 28nm) biti veliki, mozda tek sredinom 2012 eventualno vidimo promenu strategije.

Mozda se pojavi i neka 6830:) Bilo kako bilo, GTX460 ce dobiti konkurenciju i cijena ce morati da ide dole.
Kraj ove i pocetak iduce godine bice jako dobro vrijeme za kupovinu nove grafike.

Ne verujem da ce spustati cenu gtx460 zbog nove amd6000 serije, ali ce je mozda spustiti zbog gtx/gts 450/475. Po mom misljenju ove karte su spremne i cekaju izlazak amd6000 da se vidi koja ce biti cena/performanse, pa onda i oni da odrede cenu za 450/475.

Ne verujem da ce spustati cenu gtx460 zbog nove amd6000 serije, ali ce je mozda spustiti zbog gtx/gts 450/475. Po mom misljenju ove karte su spremne i cekaju izlazak amd6000 da se vidi koja ce biti cena/performanse, pa onda i oni da odrede cenu za 450/475.

Sve zavisi od toga koliko ce poboljsanje performansi donijeti serija 6000, i kakve ce cijene odrediti AMD.
Poslije toga slijedi full gf104 chip i nekakva dvoglava nVidia karta (i vjerovatno prije svega ovoga slabiji gf106 i 108 derivati)
Nadam se da tada moze otpoceti pravi rat cijena, na radost krajnjih korisnika ( nesto slicno onome iz vremena gtx275 i hd4890)

Nazad
Vrh Dno