Pa to se podrazumeva, i AMD ima mnogo prilicno ozbiljnih problema. A ko je blizi savrsenstvu mnogo zavisi i od toga sta covek radi na racunaru

Za neke primene nikada ne bih uzeo/preporucio nekog Radeona.
Dule ne znam zasto se savrsenstvo pominje kada je u pitanju bilo kakav hardver.Takva terminologija nije na mestu jer jednostavno tehnologija nikad nece biti savrsena a kamo li graficke karte.Ako se na savrsentvo misli iz ugla pojedinca,licnog dozivljaja i gledista onda bi i mogao da shvatim.
Kada se proizvodi porede razlicita gledista postoje.Obicni useri,njih najvise ima gledaju da kupe za sto manje para brzu graficku kartu (onu koja ce kao takva biti predstavljena na netu kroz odredjene testove) .Power useri ,oni koji u materiju ulaze malo dublje to gledaju sasvim drugacije.Meni je razlika izmedju ATI i nVidia-e ko dupe i oko.(Ne zelim da se neko uvredi i ovo shvati licno)
Kad dobijem karte na test prvo sto primetim kakav je nacin izrade,koje su komponente i kvalitet komponenti tj celokupan referentni dizajn a to smo se vec odavno slozili da je kod nv uvek bio bolji i kvalitetniji.Znaci postoje fizicke razlike koje su primetne i meni licno nisu zanemarljive!
Onda krenes sa radom i uocis gomilu razlika u toku rendera u raznim scenama i sve ti bude jasno..
Posle svega toga poznavajuci tehnologiju koja pruza nv /CUDA/PhysX/SLI odlicnu software-sku podrsku bolje skaliranje,OC potencijal i jos dosta drugih stvari hteo nehteo moras biti naklonjeniji nekom malo vise kada sam imas toliko iskustvo vezano sa tim.
Daleko je meni GTX4xx od savrsenstva,meni se cak ni najmanje ne svidja GTX470/GTX480 u svrsi licnog koriscenja zbog svojih karakteristika koje cine te karte ali opet generalno ATI mi je jos dalji od savrsenstva iz istog ugla i ako poredeci GTX470/GTX480 sa ATI 5850/5870 ATI je kvalitetniji proizvod,ne u fizickom smislu vec kao finalni proizvod spreman za trziste.Sreca sto nisam bio u poziciji pred svrsen cin da moram da se odlucim za jedno od ta dva
Jedina karta koja mi je privukla paznju jeste upravo GTX460 i smatram to jako dobrim potezom od nVidia-e i ako je za trziste prevashodna cena koja i plasira proizvod u odredjeni segment ja ne gledam tako povrsno,ne funkcionisem po tim pravilima vec me interesuje sta taj proizvod nudi i kako se pokazao.
GTX 460 trosi manje od ATI 5830 a neznatno vise od 5850.Ne disipira previse i temperatura je itekako fenomenalna.Ovo je bitna cinjenica jer ovakve karateristike nismo imali jos od G71/G92 a ipak je dosta vremena proslo.Nije savrseno?Nije ali treba posmatrati iz vise uglova pa ce slika biti ipak malo drugacija.
Ta karta je jednostavno u prvi mah zapala za oko zasto?Pa upravo zbog toga kako se pokazala za novce za koje je mozes kupiti.Dosta detalja vezano za takav finalni proizvod cine je i vise nego odlicnom za segment u kom je pozicionirana.Ipak nije to karta iz Hi End klase a opet daje mnogo mogucnosti svakom korisniku da bude zadovoljan maximalno.
Gde sam propustio deo da GTX 460 nesto fali?