Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Konačno Asus.

Da li običan model Asus-a može da dobaci TOP-ovih 775Mhz s'obzirom da su kuleri identični (koliko sam ja shvatio pošto se nigde ne pominje ništa o njihovim razlikama)?

Naravno da ne bi trebalo biti dileme izmedju Asus-ovog TOP modela i Gainward-a GS ali ipak je razlika u ceni na strani Gainward-a negde oko 3500din. Ovde samo navodim kartice koje su dostupne na našem tržištu.

Meni za sad ostaje ta dilema Asus TOP +3500 vs. Gainward GS.

Šta vi mislite da li se isplati?

How yes no, dok su nV kartice kidale u markovima sa svojim podesavanjima u drajverima niko se nije zalio, sada odjednom 3DMark nije merodavan.

Jedna rec - optimizacija. Nije tesko razumeti.

Ok.Onda ces da mi kazes da je GTX295 naspram ostalih GTX2xx sasvim drugacija arhitektura posto su svi GTX-i radili kako ti kazes kidali u 3D Mark-ovima posto je to bilo optimizovano za nVidia-u po tebi dok je GTX295 podbacivao recimo u 3D Mark 2006.Sa Cross Fire ATI 4870 sam pravio veci score uz blagi OC tj maximalni moguci za test dok sa GTX295 nisam mogao dostignem ni sa skoro max OC-om za grafiku.Najveca beda je sto se broj poena u odnosu na ovih ovde 700 Mhz na skoro 800 Mhz za GPU uz maximalni OC memorije na 1300 Mhz penjao na svega 500-600 bodova,jadno i bedno.

Evo shoot GTX 295/ATI 4870 Cross Fire 3d Mark 2006 :

Dok je u Vantage bila razlika upravo ona koja i jeste u sirovoj snazi izmedju ova dva setup-a pa cak Cross Fire nije mogao ni OC-van da primirise GTX 295 sve na defaultu :

A da evo razlika u igrama cak u odnosu na seriju 5xxx tacnije 5870 (karte proporcionalno oc-ovane ) :

---------------------------------------------------------------------------------------------
Rezime :
Zakljucno sa serijom GTX2xx Vantage je davao realne rezultate mereci sirovu snagu tadasnjih grafickih akceleratora.Sa pojavom GTX4xx serije taj se balans pomerio zbog toga jer vise Vantage ne moze da prepozna novu arhitekturu,nije optimizovan za istu i nema dobru saradnju tj sve je to zapravo jedno te isto.

Ako je GTX2xx serija imala odredjen procenat razlike u Vantage testu sirove snage u prednosti naspram ATI 4xxx i taj procenat opravdala u igrama kako je moguce da GTX4xx pokazuju manju sirovu snagu a bolje rezultate u gaming-u od konkurenta i to cela serija GTX 4xx!
Jasno govori da je Vantage postao nepouzdan pokazatelj sirove snage a druga stvar govori i cinjenica da futuremark pravi nov 3D Mark samo za graficke sa DX11 sto opet nagovestava da je Vantage prevazidjen i da nije vise merodavan!

@Alex
Do srede ce najverovatnije stici Asus Top CU GTX 460 i uradicu kompletan review za sledeci ponedeljak,ne sad ovaj nego onaj tamo sledeci.Obzirom da je ovo non referenta karta a od Asus-a ocekujem zaista prijatne rezultate kako po pitanju kvaliteta tako po pitanju performansi.
Svako ko se bude dvoumio dilema ce biti resena kada bude video celokupan test.Do tad malo strpljenja.

Poslednja izmena:
Konačno Asus.

Da li običan model Asus-a može da dobaci TOP-ovih 775Mhz s'obzirom da su kuleri identični (koliko sam ja shvatio pošto se nigde ne pominje ništa o njihovim razlikama)?

Naravno da ne bi trebalo biti dileme izmedju Asus-ovog TOP modela i Gainward-a GS ali ipak je razlika u ceni na strani Gainward-a negde oko 3500din. Ovde samo navodim kartice koje su dostupne na našem tržištu.

Meni za sad ostaje ta dilema Asus TOP +3500 vs. Gainward GS.

Šta vi mislite da li se isplati?

Uzmi Asus Top model, 1000din razlike samo. Rezervisi bez razmisljanja. Meni krivo sto nisam to uzeo, ali nisam mogao vise da cekam!
Ako ti se ne svidi menjacemo se, ja sam paljevina za Asus graficke. :)

Jos jedna zanimljiva stvar: defaultna voltaza za jednu od karti je 0,937 V, sto je koliko vidim izuzetno rijetko - dakle ovaj chip je odlican. Za drugu je 0,962 V sto isto tako nije lose, vidim da ima karti koje dolaze sa default voltazom od 1,000 V dok je neki prosjek 0,975 V.

Poslednja izmena:
Jos jedna zanimljiva stvar: defaultna voltaza za jednu od karti je 0,937 V, sto je koliko vidim izuzetno rijetko - dakle ovaj chip je odlican. Za drugu je 0,962 V sto isto tako nije lose, vidim da ima karti koje dolaze sa default voltazom od 1,000 V dok je neki prosjek 0,975 V.

Daj taj test u SLI da vidim ima li vajde da kupujem jos jedan Cyclone.

Nego jel za jedan Cyclone malo oko 30-35 FPS-a na 1650x ???, sve na ultra, u Crysisu.
To je prvi lvl bez AA, sa AA padne na 30tak FPS-a.

Nije malo, zahtevan je crysis :D...

Nego jel za jedan Cyclone malo oko 30-35 FPS-a na 1650x ???, sve na ultra, u Crysisu.
To je prvi lvl bez AA, sa AA padne na 30tak FPS-a.

Je li ti to rezultat iz onog benchmarka za Crysis ili? Jesi li klokovao kartu?

Ne bih znao koji to benchmark ima za Crysis, citao sam o tome, ali nemam pojma kako to radi. Pojasnite. :)
Nisam klokovao kartu, SC2 radi ko sat. :)

Inace uradih 3d Mark Vantage, default setup, dobio sam:
3DMark - 15980
GPU - 13208
CPU - 44170

Jel to ok za deafult ? I ne kontam sta ima u ovom Vantage-u, grafika je krs, pogotov prvi game test.

Kontam da moze score da bude bar 30% veci kad sve klokujem.

@Marli gasi PhysX,zato imas toliki score na kraju za CPU mada to nije ni bitno,gleda se GPU score.
'Ajde mi ucini nesto.I ako ti je vec OC primerak OC-uj kartu za 122 Mhz-a za GPU i memoriju koliko moze.Odradi Vantage i baci shoot Vantage prozor sa GPU-Z.OK?

Ne bih znao koji to benchmark ima za Crysis, citao sam o tome, ali nemam pojma kako to radi. Pojasnite. :)
Nisam klokovao kartu, SC2 radi ko sat. :)

http://downloads.guru3d.com/Crysis-Benchmark-Tool-1.05-Final-download-1791.html

evo ovde ima, skines, malo je to nesto, 800kb. Imas dole kao na slici, pokrenes, stavis koji ces nivo detalja, DX10 ili DX9, rezoluciju, AA po zelji i onda kliknes one male strelice pored rezolucije i on ce dodati tamo u prozoru sa strane da radi test pod tim podesavanjima. Kliknes nakon toga begin i sacekas da odradi :) :p. Al sam ga objasnio, nadam se dobro :d

Poslednja izmena:
@Marli gasi PhysX,zato imas toliki score na kraju za CPU mada to nije ni bitno,gleda se GPU score.
'Ajde mi ucini nesto.I ako ti je vec OC primerak OC-uj kartu za 122 Mhz-a za GPU i memoriju koliko moze.Odradi Vantage i baci shoot Vantage prozor sa GPU-Z.OK?

Ocu nije problem, samo mi reci koji bese program radi screen capture. :D
*** sve sam zaboravio, sta posao uradi od coveka! :trust::sceptic:

a sta ce nam jos jedan 1000-i vantage score. Pun ih je net. Dajte temp & noise, uz opis kucista i ventilacije u njemu.
Koji ce nam moj jos testova - nagledali smo se toga. Nego zaista dajte opis temp & noise u vasim kucistima.

Cuti bre i budi strpljiv,cilj opravdava sredstva :) Treba mi da uporedim sa mojom GTX285 jer po njegovom GPU skoru ja u Vantage imam vise a ovde se prica kako je Vantage merodavan za sirovu snagu.
Nisi update-ovao u my machine novinu ;)

Poslednja izmena:

Vec sam postavljao poredjenje gtx 460 sli sa gtx 275 sli u Crysis Warhead. Pogledaj post broj 1084 sa 73-ce strane.
Ako hoces odradi ti neki bench u crysis warhead bench tool-u, pa cu ga ja odvrtiti kod sebe sa istim postavkama.To ce biti koliko toliko mjerodavno da vidis isplati li ti se SLI.

Imam Palit GTX460 1GB klokovanu na 870/1740/4100 u kombinaciji sa Q9550 na 4GHz.

Pričajte šta treba od testova da izvrtim...

Cuti bre i budi strpljiv,cilj opravdava sredstva :) Treba mi da uporedim sa mojom GTX285 jer po njegovom GPU skoru ja u Vantage imam vise a ovde se prica kako je Vantage merodavan za sirovu snagu.
Nisi update-ovao u my machine novinu ;)

koja sad 285 :) ?

Necu jos u ponedeljak stize druga - danas nismo hteli da se smaramo - petak je :)
Pa cu ako sve bude ok updateovati u ponedeljak.

Imam Palit GTX460 1GB klokovanu na 870/1740/4100 u kombinaciji sa Q9550 na 4GHz.

Pričajte šta treba od testova da izvrtim...

Jel referentna ili je OC verzija karte?Treba da OC-ujes 122 Mhz GPU i memoriju koliko moze i da izvrtis Vantage.Nista vise.Takodje da izvrtis sve na default vrednostima.Ako nije problem Vantage prozor i GPU-Z radi preglednosti.
@mipko
Ma testovi od ranije,onaj Gainward sto sam imao.

Sonic verzija Palit grafike. Nije nVidia referentna. Default klokovi su 700/1400/3600. Ovo je maksimalni OC karte sa maksimalno dozvoljenom voltažom.
Vantage stiže...

Dobio sam 13261 za GPU, isti djavo skoro.

Digao sam core na 850, memoriju na 1999mhz.
Temperatura nije presla 57C, vent je bio max na 68%

Drajveri su 258.56

Poslednja izmena:
Nicim izazvan, okacicu i ja svoj score za Vantage - 32452.

@ Bob Marli : Hoce li biti sta od tog crysis warhead benchmarka?

Poslednja izmena:
@cikanovo
Bice naravno, mrzi me sad, zagrejao mi sobu komp. :D

Kako tebi radi Crysis ? Ne warhead.

Moj doprinos:

attachment.php

@cikanovo
GTX460 očajno radi u Warhead-u. Bolje da ga ne kačimo :D

Prilozi

• GTX460OCVant.jpg
    GTX460OCVant.jpg
    200.6 KB · Pregleda: 188
Poslednja izmena:
@cikanovo
Bice naravno, mrzi me sad, zagrejao mi sobu komp. :D

Kako tebi radi Crysis ? Ne warhead.

Ok, odvrti test kad stignes - nije zurba.
Crysis radi odlicno. Inace, Crysis je na pojedinim mjestima je jako tezak, cak i za danasnje graficke karte.
Ako hoces da ga tjeras na ultra high, jos jedna 460-ka bi ti bila vise nego pozeljna.

Pogledacu sad koliko frejmova imam na prvom auto save game-u (ono kad 'ispadnes' iz aviona na pocetku igre). To ti moze biti nekakav orijentir.

Btw. Pojavio se novi Gpu-Z

Poslednja izmena:
@pixell
Zahvaljujem.Jos su to max klokovi i jos non referetna karta.To sam hteo da vidim.Razlika je mizerna za test dok je u igrama drasticno!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno