Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Moram da se nadovezem na svoj post o Vantage.Mislio sam da Vantage nije optimizovan za GTX4xx a rekao sam kontra!Ili kartice namaju dobru saradnju ili im ne lezi taj engine.Sad je ok.:D

Mnogo se zbunjujete oko tog Vantage-a.Moram malo da skrenem paznju i sasvim sam siguran da sam upravu.GTX4xx serija ne saradjuje dobro sa Vantage testom ili ti da kazem nije optimizovana ili ne mirise taj engine,nesto od toga za sigurno jeste.Npr.GTX480 ima ili je bar imao manji GPU score od ATI 5870 a brzi je od nje u igrama.Takodje GTX470 ima slabiji score od 5850 tj tu su nedge a brzi je u igrama.Isti slucaj je i sa GTX460.Mislim da je Vantage otisao u penziju sto se tice merodavnosti poredjenja sirove snage.Poslednja serija je GTX2xx gde je sve bilo na mestu.
Danas su igre i sinteticki testovi u igrama kao i live gaming jedini pokazatelji realne situacije i snage graficke karte.Vantage je samo nesto usputno da bi se i ti predstavilo ali vise nije merodavan!
P.S.Zato i izlazi novi 3D Mark zasnovan na DX11.

U potpunosti se slazem sa pc best-om
ne bih oni stavili oznaku SAPPHIRE na brodu i sa ati karticom ne moze da se odgleda onaj krash dump(kako li se vec zove)kad se avioni lupaju

Mnogo se zbunjujete oko tog Vantage-a.Moram malo da skrenem paznju i sasvim sam siguran da sam upravu.GTX4xx serija ne saradjuje dobro sa Vantage testom ili ti da kazem nije optimizovana ili ne mirise taj engine,nesto od toga za sigurno jeste.Npr.GTX480 ima ili je bar imao manji GPU score od ATI 5870 a brzi je od nje u igrama.Takodje GTX470 ima slabiji score od 5850 tj tu su nedge a brzi je u igrama.Isti slucaj je i sa GTX460.Mislim da je Vantage otisao u penziju sto se tice merodavnosti poredjenja sirove snage.Poslednja serija je GTX2xx gde je sve bilo na mestu.
Danas su igre i sinteticki testovi u igrama kao i live gaming jedini pokazatelji realne situacije i snage graficke karte.Vantage je samo nesto usputno da bi se i ti predstavilo ali vise nije merodavan!
P.S.Zato i izlazi novi 3D Mark zasnovan na DX11.

Cek, jel' sad zbog GTX serije Vantage nije merodavan? Merodavan je i te kako, druga stvar je kako je optimizovana neka igra, kome vise lezi. ;)

Nemoj da samo smesni. :)

Evo jednog poredjenja gtx 460 sli sa gtx 275 sli, odradjeno sa identicnim postavkama. Minimum i average framerate je primjetno bolji na gtx 460.

Usput, napravio sam i 10-to minutni run Furmark-a na max OC postavkama (875 mhz sa 1,087 V) i ventilatorima koji su dosta usporeni u odnosu na defaultne MSI-jeve postavke i nisu presli 70% ni u jednom momentu.

Evo i jedan run Furmark-a sa defaultnim postavkama ventilatora na grafikama. Temperature su nize za 8-9 stepeni.

Konacno najava za Asus i to dva modela ENGTX460 DirectCU TOP/2DI/1GD5 i ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 sredinom sldece nedelje...

DX11 vs DX9 Lost Planet 2
lost-planet-benc1hmark.jpg
aa_test1.jpg

...po meni donja granica igrivosti na dx11(neigrivo)...razlika izmedju 48 i 63 fpsa primetna...
http://www.legitreviews.com/article/1391/

Poslednja izmena:
Cek, jel' sad zbog GTX serije Vantage nije merodavan? Merodavan je i te kako, druga stvar je kako je optimizovana neka igra, kome vise lezi. ;)

Nemoj da samo smesni. :)

A zasto je smesan? Koliko ja vidim covek je lepo i logicno obrazlozio zasto 3D Mark Vantage vise ne moze da se uzme kao iole ozbiljan pokazatelj sirove snage kartice-GTX 480 postize slabije rezultate od 5870 a 470 od 5850(ili je tako bilo u prvim testiranjima kartica), a te dve kartice su solidno jace od Ati pandana(5870, 5850). 3D Mark govori drugacije. Kada jedan test, naspram svih ostalih pokazuje drugacije rezultate, koji je zakljucak?
Ili ces da tvrdis da su Ati 5870 i 5850 jace kartice po sirovoj snazi od 480/470, ali to je vec onda fanboy prica pa da se u to i ne zalazi.,)

How yes no, dok su nV kartice kidale u markovima sa svojim podesavanjima u drajverima niko se nije zalio, sada odjednom 3DMark nije merodavan.

Jedna rec - optimizacija. Nije tesko razumeti.

How yes no, dok su nV kartice kidale u markovima sa svojim podesavanjima u drajverima niko se nije zalio, sada odjednom 3DMark nije merodavan.

Vantage je vec vremesna sintetika.. Treba sacekati novi 3DMark pa govoriti o optimizaciji

Vantage je mator ko biblija.. nekazem da ga treba zanemarit ali treba biti realan u pogledu da su vaznije novije igre nego nesto zastarelo...

Kidale, ne kidale, bilo optimizovano ili ne, koga briga.;) Slicno vazi i za Radeone, da ne bude zabune.;)

Prilozi

• Kfa2.jpg
    Kfa2.jpg
    363.1 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
@cikanovo

pazi cikanovo meni u furmarku temperatura dostize max na 875/2100/1080 77stepeni
s tim da sam stavio fullscreen i rezoluciju max kod mene je nemam ful znaci 1680x1050 sto je za test mnogo teze nego sto si ti testrao kad bi stavio rezoluciju ko ti 640x480 temperature su 10 stepeni manje i ne moras napon toliko da dajes nikad ne valja max:p

Da li je iko cuo za Firmu KFA2(inace skracenica za Kick Friggin Ass!!!) ljudi rade samo nvidiju i kartice izgledaju odlicno evo i nekih linkova
http://www.kfa2.com/index.html
A i na Guru3d su radili test
http://www.guru3d.com/article/kfa2-geforce-gtx-460-1024mb-gc-soc-review/
KFA2=Galaxy ;)
KFA2 is the European premium brand of Galaxy, nothing to hide, proud to be a part of it.
Why we are different?

* We produce and manufacture our own Graphics Cards
* We only use non-reference fans and non-reference PCBs
* Overclocked products as standard offering
* European only brand
* European Support Facilities
* Backed by GALAXY who have been established since 1994.

Poslednja izmena:
pazi cikanovo meni u furmarku temperatura dostize max na 875/2100/1080 77stepeni
s tim da sam stavio fullscreen i rezoluciju max kod mene je nemam ful znaci 1680x1050 sto je za test mnogo teze nego sto si ti testrao kad bi stavio rezoluciju ko ti 640x480 temperature su 10 stepeni manje i ne moras napon toliko da dajes nikad ne valja max:p

***, za rad na 875 mhz je neophodno tih maximalnih 1,087 V, ispod toga nece da radi.
Takodje, ja imam 2 ovakve karte u SLI-u ; ne znam koliko imas iskustva sa SLI, ali gornja karta se uvijek puno vise grije jer vuce vreo vazduh sa donje karte.
Probacu i Furmark u full screen-u, pa cu okaciti screenshot.

Sve obrnuto :)

Palit je vlasnik Gainward-a i Galaxy-a. Ranije i Xpertvision...

Ok, Palit jeste vlasnik Galaxy-ja ali koliko vidim situacija nije takva kao kod Gainwarda cije su karte identicne Palitovim sem nalepnice i eventualno plastike preko na kuleru.

***, za rad na 875 mhz je neophodno tih maximalnih 1,087 V, ispod toga nece da radi.
Takodje, ja imam 2 ovakve karte u SLI-u ; ne znam koliko imas iskustva sa SLI, ali gornja karta se uvijek puno vise grije jer vuce vreo vazduh sa donje karte.
Probacu i Furmark u full screen-u, pa cu okaciti screenshot.

interesantno kod mene na 875/2100 sam afterburner spusti napon na 1075
verujem da je toplije sa dve ali po testu kao kod tebe sa tim postavkama s tim da je meni memorija na 2100 temperature su 65 stepeni razlika skoro 18 stepeni vise kod tebe interesantno mogu da ti postavim screen

interesantno kod mene na 875/2100 sam afterburner spusti napon na 1075
verujem da je toplije sa dve ali po testu kao kod tebe sa tim postavkama s tim da je meni memorija na 2100 temperature su 65 stepeni razlika skoro 18 stepeni vise kod tebe interesantno mogu da ti postavim screen

Upravo sam odradio Furmark na 1920x1080 sa 4xMSAA. Temperature su 80C za gornju i 72C za donju kartu, dakle za oko 3 stepena vise nego na 640x480.

Pazi, moze se napraviti poredjenje moje donje karte na 72C i tvoje na 65C, obzirom da donja karta u SLI radi u uslovima slicnim onima kao kad postoji samo jedna grafika u kucistu, dok je gornja karta sasvim druga prica.
Ima tu i dosta drugih faktora: temperatura u sobi, koliko je dobra ventilacija u kucistu itd.
Ajde okaci i ti screenshot, da vidim kako to izgleda kod tebe.;)

@cikanovo: super korektno dajes rezultate, za sada jedini ovde. Mislim da je jedini nacin da proverite temp razliku da cikanovo skine jednu karticu pa da ostane single card u kucistu.

@cikanovo: super korektno dajes rezultate, za sada jedini ovde. Mislim da je jedini nacin da proverite temp razliku da cikanovo skine jednu karticu pa da ostane single card u kucistu.

Hvala. Okacio sam par screenshotova da ljudi vide da se cak i sa SLI-em i to uz custom fan profile koji je dosta tisi od defaultnog, mogu zadrzati normalne temperature, cak i u Furmarku, a kamoli prilikom normalnog gaminga.

Temperatura od 83C u Furmark-u, sa gotovo necujnim custom fan profile-om na vrelom avgustovskom danu, po meni je sasvim OK. Ipak je chip deklarisan na 104C.

Vrh Dno