Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Jel ista utice brzina CPU na GPU score ?
Pa fora kod Crysis-a je to sto je igriv i na 15 FPS-a, a kamoli na 30, tad vec leti, imamo osecaj kao da igram 60fps igru.
Grafika i nije nesto za danasnje standarde, moram reci da npr Uncharted 2 i God of War 3 siju samo tako krizu, ali fora je sto na PC-u imas vecu rezoluciju, inace nista drugo.
Cisto ko ne znam PS3 ima 7800GT na steroidima. :D

@PCBeast
Mislim da je Vantage glupost i nista pametno sa njim necemo videti. Bitnije je kako rade igre.
Kako tebi radi Crysis na toj grafickoj ?

@Marli
Svaka tebi cast kad ti je 15 fps super.Bas imas nizak prag tolerancije ili sporo oko.Jeste da Crysis ima elastican engine pogotovu warhead ali 15 fps je malo.Ja jedva progutam 35 fps ali jedva.Zdovoljan sam tek negde sa 45-50 fps da bude konstantno uz max podesavanja.
A ako mislis na GTX285 to je stari score a sa GTX295 sam pisao bas ovde u temi koliki mi je dobitak.

@Marli
Svaka tebi cast kad ti je 15 fps super.Bas imas nizak prag tolerancije ili sporo oko.Jeste da Crysis ima elastican engine pogotovu warhead ali 15 fps je malo.Ja jedva progutam 35 fps ali jedva.Zdovoljan sam tek negde sa 45-50 fps da bude konstantno uz max podesavanja.
A ako mislis na GTX285 to je stari score a sa GTX295 sam pisao bas ovde u temi koliki mi je dobitak.

Pa presao sam igru na medium, sa p4 2,66ghz i X1950pro agp, sta dalje da ti pricam. Radilo je ok, 20-25 fps, ali zadnji boss je bio nocna mora za komp. :(

A koliko je to drasticno u odnosu na GTX 285? Mozda u nekim drugim igrama, ali u warheadu po ovom sto vidim nije neka razlika. pajam je imao u 1680x1050, 4xAA, enthusiast dx10 nekih 29fps, karta mu je klokovana na 875/2050, a ja sam sa GTX 285@713/1620/1400 imao 28.7 average. Evo jedan stari shot, boldovao sam drugi loop, jer mi je u trecem uvjek pucao kad bih radio test pod DX10:

Poslednja izmena:
@cikanovo
'Aj' odradi Warhead bench 1080p da vidim koja je razlika u odnosu na GTX295.
Odradi i sa AA,pusti samo loop da sam zavrsi.

Sa kojim settingsima, enthusiast ili? Koliko AA i koji od testova? Hoces ovaj ambush koji je odabran po defaultu?

@ Bob Marli : na kojoj rezoluciji igras 1920 x 1080 ili 1680 x 1050 ili nesto trece?

Poslednja izmena:
Sa kojim settingsima, enthusiast ili? Koliko AA i koji od testova? Hoces ovaj ambush koji je odabran po defaultu?

@ Bob Marli : na kojoj rezoluciji igras 1920 ili 1680?

1650, nemam jos uvek fullHD monitor, neckam se da i za to pljunem pare.
Radj bi SSD hard.

@Maverick78
Crysis Warhead je specificna igra i karte se stvarno tesko izbore sa njom i nikad tu i nece biti drasticnija razlika mada siguran sam da ce ista da se pomeri na gore optimizacijom drivera jer jos se peglaju driveri za GTX460 ,jos je to sve sveze.
Hebi ga,kad sam ja kupio GTX295 pa sam sa 197.77 dobio znacajan boost u vecini igara kao i sad sa ovim najnovijim driverima.GTX 460 je ipak nova kartica.
P.S.Kad sam rekao drasticno mislim na razliku od 10 fps minimalno a ovde se po tim rezultatima vidi da ipak rezultat nije na mestu!
Da je neka razlika od 5-7 fps progutao bi,realno bi trebalo da bude bar od 8-10 fps u toj rezoluciji po meni da budem srecan :) sto opet dolazi na brzinu jednog GTX 480 za visoke rezolucije.

Poslednja izmena:
Review je delimicno prepisan review Asus GTX460 DirectCu kartice. Ako smem da primetim zahvalili su se Asus-u i Gigabyte-u,a MSI se izgleda misticno materijalizovao na testu :d No test je bolji nego prethodni sa Asus karticom

nVidia GTX 295 vs GTX 460 SLI Crysis Warhead 1080p

Setovanje :
1920x1080 prvi test bez AA ,drugi 8xAA /DX10/Enthusiast
Graficke karte su proporcionalno overclokovane oko 29% !
Test nisam "uspesno" 100% zavrsio jer mi je konstantno u jednoj sceni stucalo i tu gubim 2-3 FPS-a koja ne mogu da se nadoknade do kraja benchmarka.
Razlike izmedju ova dva setup-a su od prilike oko 10 FPS+- u korist GTX 460 SLI i u jednom i u drugom slucaju i bez i sa AA ili ti oko 18-19%
Evo poredjenje :

Warhead 1080p No AA :

Warhead 1080p 8xAA :

Poslednja izmena od urednika:
Setovanje :
1920x1080 prvi test bez AA ,drugi 8xAA /DX10/Enthusiast
Graficke karte su proporcionalno overclokovane oko 29% !
Test nisam "uspesno" 100% zavrsio jer mi je konstantno u jednoj sceni stucalo i tu gubim 2-3 FPS-a koja ne mogu da se nadoknade do kraja benchmarka.
Razlike izmedju ova dva setup-a su od prilike oko 10 FPS+- u korist GTX 460 SLI i u jednom i u drugom slucaju i bez i sa AA ili ti oko 18-19%

Svaka cast za trud PCBeast.

Koliko sam ja uspio izracunati razlike su :

1.Minimalni framerate: bez AA 45%, a sa 8x AA 19%

2.Average framerate: bez AA 20%, a sa 8x AA 24%

interesantno kod mene na 875/2100 sam afterburner spusti napon na 1075
verujem da je toplije sa dve ali po testu kao kod tebe sa tim postavkama s tim da je meni memorija na 2100 temperature su 65 stepeni razlika skoro 18 stepeni vise kod tebe interesantno mogu da ti postavim screen

@ Bugi Bugisa: Hoce li biti sta od tog scrennshota?

Poslednja izmena:
@cikanovo: ti procenti do kojih si ti dosao predstavljaju koliko je GTX295 sporiji od GTX 460 SLI. Po meni je bolje predstaviti koliko je GTX 460 SLI brzi od GTX295.
U ovom slucaju GTX 460 SLI je od GTX 295 brzi za 23% bez, tj. za 32% sa 8xAA. Sto su odlicni rezultati za GTX 460. Mada po meni, ovakvo overklokovanje mozda nije toliko fer po GTX 460 setup, jer se GTX 460 skoro standardno klokuje za tih 29% dok za GTX295 nisam bas siguran - rekao bih da ti je ovo bas dobar primerak, tesko da ce svaka GTX295 da ide na ~740MHz.

Poslednja izmena:
@cikanovo: ti procenti do kojih si ti dosao predstavljaju koliko je GTX295 sporiji od GTX 460 SLI. Po meni je bolje predstaviti koliko je GTX 460 SLI brzi od GTX295.
U ovom slucaju GTX 460 SLI je od GTX 295 brzi za 23% bez, tj. za 32% sa 8xAA. Sto su odlicni rezultati za GTX 460. Mada po meni, ovakvo overklokovanje mozda nije toliko fer po GTX 460 setup, jer se GTX 460 skoro standardno klokuje za tih 29% dok za GTX295 nisam bas siguran - rekao bih da ti je ovo bas dobar primerak, tesko da ce svaka GTX295 da ide na ~740MHz.

Dobar argument.
U svakom slucaju, GTX 460 SLI se cini kao dobar upgrade cak i za one koji imaju GTX 295.

Koga briga vise za 295...

Ali nije isto poredjenje za ta 2 setapa, ako si mislio na rezultat od usera kull ?

Da na to sam mislio... mislish na razliku u setapu bencha igre ili neki drugi setup? ...tj. o kojoj razlici govoris ? Zasto je losiji rez na gtx470 sli kod Kulla? ..kull je dobio 39fpsa na 4xAA-1920*1200, a cikanovo 57fpsa na 8xAA-1920*1080... Da li je moguce da je tolka razlika zbog reze?

Poslednja izmena:
Samo da nagovestim da su procenti manji u odnosu na to sto pise na testu jer sam pratio fps u toku benchmarka.U sceni kada skace i prolazi pored spaljene kucice mi zastuca sva tri loop-a i tu izgubim ta 2-3 fps-a koje ne mogu da nadoknadim do kraja benchmarka.Tako je i sa AA.
Stim bi moj score bio bez AA 56 FPS sa 8xAA 46 FPS pa bi u tom slucaju SLI setup sa GTX 460 bio brzi u situaciji bez AA 19% i u situaciji sa 8xAA oko 22% !
Jutros sam obnevideo pa sam pogresno napisao za deo oko 8xAA!

Sto se tice minimalnog FPS-a razlika je ocigledna na GTX 460 i tu je bas fina razlika stim sto sam ja u testu i tu imao mali podbacaj pa mi je min fps veci na 8xAA nego li bez AA.
No sve u svemu predstavili smo SLI setup GTX 460 kako treba i vidi se njegova prava moc mada bi ja voleo da vidim kako radi na 1920x1200 jer je to jos zahtevnija rezolucija,onu koju ja imam!
@Das nisam razumeo tu raspodelu reci.
Sve jedno je sta je u pitanju,da li je GTX 295 sporiji ili je GTX 460 SLI brzi kad je cifra ta koja stoji dobijena na testu tj manje ta 2-3 fps-a ali nije ni bitno.Inace ne znam kako si ti dobio te procente.
Sto se tice GTX 295 i OC za svaki dan tu se slazem.Ovo moze da se postigne samo na vodi dok GTX 460 SLI ide lagano na vazduhu-vrh!
@Rapture
Nemoj da mi vredjas zver,jos uvek nije za bacanje.Daj tvoj test sa 5850,stani na crtu:p

Evo sad izvrteh ponovo da uporedim sa cool=ovim rezultatima mada mi opet secka hebeni bench,skoro 40 FPS mada bi bilo i preko ali ajde :

Poslednja izmena:
@CIKANOVO

@ Bugi Bugisa: Hoce li biti sta od tog scrennshota?
nisam bio tu malo sam igrao scII odlicna igrica
evo scrennshota temperatura u sobi 25 stepeni setovanja se vide msi afterburner sam ukljucio 2 minuta pred kraj
link
http://img706.imageshack.us/img706/3323/capturenoh.png
a sto se tice vantage to sam postavio u temi pre ako su neki propustili evo opet
link
http://img265.imageshack.us/img265/4207/capturepp.png
toliko od mene ;)
ps. nisam video kako si postavio fan speed kod mene je na auto kod tebe vidim 91% e sad ne znam da li je custom namesteno ili????

Poslednja izmena od urednika:
@PCBeast

pa ja bas preferiram tih rad od 66% nadjacava kuciste sto znaci kad bih ostavio custom tako dobio bih vecu temperaturu ali tih rad racunara sa max oc gpu-a
interesantno moju 5850 nisam smeo u furmark-u da testiram sa max oc uvek je prekidao test

pa zato sto je ta 5850 bila preklokovana ili joj je falilo malo napona i zato je prekidala test...kako meni nije prekidala test u furmarku,a klokovana je bila(powecolor) na 1ghz,a memorija na 1200mhz?

Vrh Dno