Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

A ja znam i zbog čega je tako, nekog je mrzelo da provrti starije karte na novim driver-ima, pa su verovatno samo prepisani stariji rezultati i dodata nova karta. Imam tako neki osećaj :)

A da ti nije palo na pamet da nisu imali sve karte na gomili u isto vreme kako bi ih proverteli sa novim drajverima?

Ja razumem da se time što se karte vrte sa 10.5 omogućava poređenje rezultata i sa prethodno testiranim modelima, ali ne donosi svaki driver upgrade isti boost performansi za sve karte.

Možda je bolje da se svaki put nova karta poredi sa konkurencijom tipa jednom dva slična modela, ali da se to radi sa svežim drajverima. To je, po meni bolje nego da se koriste bajati drajveri a da lista sa kojom se poredi ima 30 karti

Poslednja izmena:
I nama je stigla na test...

GTX475 nece izaci za mesec dana a ni kostati ispod 300e, tako da...

najbolje da nadjes Gainward GLH verziju ili EVGA.....gainwardova radi na 800Mhz i 2000Mhz :))):smoke:

Pojavio se Gainward GLH u cenovniku jedne naše firme (trenutno je nemaju na stanju), cena 28.500 din. s obzirom da ta firma ima malo jače cene, u ostalim prodavnicama ne bi trebala da ide ispod 26.000.

Ljudovi, dali bi ova grafa bila overkill za moj procesor kloknut na 3GHz?

za 7200 ne bi, al klocni ga jos malo...

Gigabyte GeForce GTX 460 OC --- Slazem se jako zanimljiva karta, kao prvo jedna od najtisih GTX 460 a pritom i cena je u inostranstvu oko 200eur-a ,)
Mali problem je adapter za hdmi jel karta poseduje mini HDMI (kao i sve 460-ce) kao i nacin izrade cooler-a tako da tobao vazduh vecinom ostaje u kucistu.

jedan user review date karte
KLIK

@Gaya
Ne bi u vecini igara, ali ja bih uzeo Quad neki za te novije karte pa da znam da mi sve radi kako treba....

Mali problem je adapter za hdmi jel karta poseduje mini HDMI (kao i sve 460-ce) kao i nacin izrade cooler-a tako da tobao vazduh vecinom ostaje u kucistu.

Izgleda da samo uz EVGA kartice po defaultu dolazi adapter u kutiji?

768-P3-1360-TR_LG_3.jpg

http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=768-P3-1360-TR&family=GeForce 400 Series Family&sw=

Koliko je tesko nabaviti ovaj adapter kod nas i koliko se krece cena?

Ako se neko dokopa nekog EVGA modela, moze malo da ga boostuje novim bios-om... :)
Seeing as how the competition has been very open-minded when it came to factory overclocking GeForce GTX 460 cards, EVGA has decided to retaliate (a little) and offer a new BIOS version to boost the frequencies of its stock GF104-powered products.

The Free Performance Boost (FPB) update takes the GTX 460's GPU and shaders from the reference 675 MHz and 1350 MHz to 720 MHz and 1440 MHz, respectively, and enables the fan speed to go up to 100% (initially 70% was the limit).
http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=498804
http://www.tcmagazine.com/tcm/news/...m_campaign=Feed:+tcmagnews+(TCMagazine+|+News)

kod nas trenutno ima
Palit GTX 460 1GB Sonic Platinum 24450
GigaByte GTX460 1GB, GV-N460OC-1GI 24200
Gainward GTX460-1024-DUALDVI-HDMI-GS-GLH 28445
koja je najbolja kupovina
ovu gainward su bas precenili

2. definitivno, najtiša i sa najboljim hlađenjem (hladi i VRM) a OC-ovaće se preko 800 Mhz kao i sve 460-ce bez većih problema. Takođe za nijansu jeftinija od ostalalih 1gb verzija kod nas. Moja stiže sutra, a ako opravda očekivanja vrebam još jednu za SLI. :)

Po mom ličnom mišljenju jedino Asus TOP DirectCU 1Gb je konkurentan ovom Gigabajty.

Što se tiče Palita i Gainwarda (koji su u stvari jedna firma), posle ove bruke sa slanjem "specijalnih primeraka" na testove novinarima a puštanja u prodaju primeraka bez heatsinka na VRM-u i još gomile ovakvih svinjarija u prošlosti, što se mene tiče mogu da ponude i model na 1Ghz fabrički OC-ovan po ceni od 100 Eura ali više nikada neću kupiti njihov proizvod.

Poslednja izmena:
Što se tiče Palita i Gainwarda (koji su u stvari jedna firma), posle ove bruke sa slanjem "specijalnih primeraka" na testove novinarima a puštanja u prodaju primeraka bez heatsinka na VRM-u i još gomile ovakvih svinjarija u prošlosti, što se mene tiče mogu da ponude i model na 1Ghz fabrički OC-ovan po ceni od 100 Eura ali više nikada neću kupiti njihov proizvod.

VRM inače može da trpi ogromne temperature (recimo konstantnih 100c, i maskimume do ~120c), jedini problem je što greje ostatak PCB-a, što sigurno utiče na OC potencijal...

Gigabyte je najveci shit po pitanju grafickih ne bih je uzeo ni u pola cene.

Uh bre, napljuvaste Palit i Gigabyte, a kod mene bas te kartice :d Iskreno da kazem, nikada nisam imao problema ni sa Palitom ni sa Gigabyte-om.

Ma pusi ti mipka i kompaniju, pogledaj im u potpisima cije brendove voze :d

Vest verovatno znaci da je yeald 40nm sve bolji i bolji :)
NV ide na povecanje market share a ATI tvrdoglavo drzi cene i ide na veci profit...

Ili da hoce da se oslobodi zaliha jer ce i jedna i druga uskoro biti EOL (bar sam tako na ovom sajtu procitao)

kako god, samo neka padaju cene :)

edit: prvi put sam uspeo da se suzdrzim od kupovine - i to na jedvite jade :d

Vest verovatno znaci da je yeald 40nm sve bolji i bolji :)
NV ide na povecanje market share a ATI tvrdoglavo drzi cene i ide na veci profit...

Zeljko ATI 5830 kod pojedinih uvoznika moze da se nabavi za 180e mp cena,tako da ko ne zna ATI je spustio cene 5830 radeona.

Sto se tice GTX-a 460 768MB imam u radnji 1 primerak Gainwardov,nisam pratio kartice jedno vreme malo mi cudno sto dolazi sa 2x 6 pin prikljucka za struju,ocekivao sam 1.

Cena je koju stotinu dinara preko 20kdin,sto nije uopste precenjeno kao sto je bugi rekao za 1GB verziju.

Znači 470 praktično ide u cenovni rang 5850.

Vrh Dno