Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Milim da je dobra kupovina Leadteka ima ipak 256bit-a uznaci dosta u odnosu na 192bit, a i ima solidan OC sta vi mislite ?,)

Dosta dobra, brza od ostalih kartica na defaultu jer ima nesto vece brzine 725mhz u odnostu na 675mhz kod ostalih

uzmi slobodno msi,kuler je veoma tih i po testovima mnogo dobar...

ja bih mozda i razmislio o evga,jer koliko vidim,ima dozivotnu garanciju(makar u inostranstvu)...

@kilowatt

sve koje je nabrojao Bob imaju 256bit-a

modeli sa 768mb imaju 192bit-a

Ne odgovara mi sto MSI imam neki mini HDMI kontektor pozadi, sta je to uopste ?! Prvi put to vidim. Jer postoji mogucnost da cu kasnije koristiti LCD TV kao monitor, ako bude izvodljivo pa mi treba HDMI. Znam da ima DVI to HDMI jack, ali ne volim da budzim, jer sve druge imaju normalan HDMI ulaz.
Jel neko zapravo ovde ima neku od Cyclon kartica, da mi tacno kaze koliko je bucna ?
Najradje bi Asus ili EVGA, bez sumnje, samo ko zna kad ce na trziste. Jbm ti sugavu Srbiju, em sve kasni, em je sve skuplje!

Gde ima EVGA od 1GB ?
Daj link, tel, kupujem odma!

kada sledeci put vidim da neko u ovoj sobi pita gde ima nesto da se kupi odmah ide warn. po 100. put, o tome se raspravlja u sobi "domace trziste" i nigde drugde. procitajte pravila.

Jutros mi je stigao Gigabyte GTX 460 1GB OC. Prvi utisci su povoljni, karta je nečujna i hladna (default klokovi max 54C u igrama nisam probao još uvek nikakve burn testove). Iznenadio sam se koliko je ova karta mala. Inače sam kvalitet izrade me nije oduševio nekako izgleda jeftino i nejako pored Sapphire 4870 TOXIC koji je zamenio ali predpostavljam da je to ipak normalno za srednji segment. Večeras ću da vidim kakve su OC mogućnosti ove karte.

Jutros mi je stigao Gigabyte GTX 460 1GB OC. Prvi utisci su povoljni, karta je nečujna i hladna (default klokovi max 54C u igrama nisam probao još uvek nikakve burn testove). Iznenadio sam se koliko je ova karta mala. Inače sam kvalitet izrade me nije oduševio nekako izgleda jeftino i nejako pored Sapphire 4870 TOXIC koji je zamenio ali predpostavljam da je to ipak normalno za srednji segment. Večeras ću da vidim kakve su OC mogućnosti ove karte.

Kolika se razlika primećuje u igricama u odnosu na 4870?

Trebalo bi minimum 30%.

Nisam još stavio na papir :)
Šta da vam kažem kad je prva igra koju sam startovao i uzeo da detaljno podesim IL2 Sturmovik od pre 7 godina doduše sa nekim novim napucanim modovima i teksturama. Imam instaliran Crysis pa će tu najbolje da se vidi.
Imam večeras neko momačko veče a sutra svadbu pa ko preživi pričaće da ne kažem testiraće i OC-ovaće. :d

@Bob Marli

Moj predlolg na osnovu dugogodisnjeg druzenja sa karticama:
1.eVGA
2.Asus
3.Leadtek
4.MSI
5.Palit

Ovo je lista po kvalitetu 100% regularna..
Izmedju eVGA i Asus je nekad mrtva trka samo sto kod eVGA moze uvek da ti dopadne malo bolji primerak a i eVGA stampa pcb i radi za nVidiu kao partner i distributer,njihove graficke karte su equal sa nvidia by nvidia kartama i veruj mi da izmedju takvih karti i ostalih proizvodjaca postoji razlika u kvalitetu i to primetno!

@Bob Marli

Moj predlolg na osnovu dugogodisnjeg druzenja sa karticama:
1.eVGA
2.Asus
3.Leadtek
4.MSI
5.Palit

Ovo je lista po kvalitetu 100% regularna..
Izmedju eVGA i Asus je nekad mrtva trka samo sto kod eVGA moze uvek da ti dopadne malo bolji primerak a i eVGA stampa pcb i radi za nVidiu kao partner i distributer,njihove graficke karte su equal sa nvidia by nvidia kartama i veruj mi da izmedju takvih karti i ostalih proizvodjaca postoji razlika u kvalitetu i to primetno!

Cekaj kad toliko hvalite EVGA sta reci za ono masovno 8800GTX crkavanje;)

Cekaj kad toliko hvalite EVGA sta reci za ono masovno 8800GTX crkavanje;)

Pa i ti bi crkao koliko su te karte izrabljene.Inace fazon je sto je u u Srbiju stigao veliki broj repariranih karti ili one koje su przene u rerni pa ti niko ne garantuje koliko ce da potraje njen ispravan rad sve do samog konacnog crkavanja.
U to vreme eVGA i BFG su imali ubedljivo najbolje primerke 8800GTS/GTX karti.

mislim trenutno da je msi u prednosti s tim da kod nas dobijas garanciju na msi 3 godine a na evga 2

Poslednja izmena:
Jel neko zapravo ovde ima neku od Cyclon kartica, da mi tacno kaze koliko je bucna ?

Imam ja 4770 Cyclone. Odma sam skino njihov propeler i stavio moj preko celog kulera(max je na 2200rpm-a..i.de do 50% pod opterecenjem pa ti proceni kolko je to glasno...oko 1000rmp-a izadje... idle 26% ..ko prstom da si ga zavrteo:)). Zadovoljan sam kulerom , pristupacan , ne skuplja se prasina, ali ako planiras SLI proveri da ti ne smeta za kablic posto je veci nego na 4770.
U sobi je bilo 29C kad sam ovo snimio:kriza.jpg

Poslednja izmena:
Gigabyte GTX460 1GB OC

200daub.jpg

2z4z1ht.jpg

@Megaskot
Kakav je ovo bedan GPU score.Jel znas da to ne valja?ATI 5850 klokovan ima 17-18-19-20K a igre se ne racunaju:d

Poslednja izmena:
Lepo, lepo. :)

Na koliko ti radi CPU ?

Evo radi poredjenja GTX 470 mada sa nekim starijim drajverima.

Prilozi

• S.jpg
    S.jpg
    465.9 KB · Pregleda: 115
Može. :)
Tad je skor bio 19823. :)

880...za sad.

@Mega
Koliko dobijas na GPU score kada je mem na 1100 Mhz?
Reci mi jel ta vrednost stabilna za rad?Ipak je 200 Mhz za memoriju respekt.
P.S.Nisam ti cestitao.Nek te sluzi i srecno..

Hvala. :)

880 za GPU i 2050 za mem mi deluje stabilno za sad.

@Megaskot
Sta je sa GTX295? Otisla a?:) BTW prelepa karta, nek te dugo sluzi...

Nazad
Vrh Dno