Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Hvala. :)

880 za GPU i 2050 za mem mi deluje stabilno za sad.

Malo za memoriju, al dobro znamo razlog tome.

Neka te sluzi karta dok ne naidje bolja :d

Kolike su temperature, na koliko vent mora da se vrti pri tim klokovima? Si dizao napon?

@Megaskot
Mozes li mi poslati na PM gdje si kupio kartu?
Cestitke za kupovinu

ASUS ENGTX460 DirectCU TOP/2DI/1GD5

Pojavio se test review ove kartice i po testu se jako dobro pokazala.Odlicno je i pozicionirana sa cenom od 230$.
Radi se o non referetnom modelu sa defaultnim klokom od 775 Mhz.

Test sa Benchmark reviews :

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=577&Itemid=72

Cena se krece od 230 $ do 270$ zavisno od shopa.
Evo cene na newegg-u:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121391

Ima i extra ponuda na amazonu za samo 209$ :
http://www.amazon.com/gp/product/B003WUXNPO/ref=oss_product?tag=atmlinr-20

Na zapadu se krece oko 230-240 Eur :
http://www.computeruniverse.net/products/90388598.asp?agent=669

Da li ove kartice imaju support za physix i kakva je u poredjenju sa 5850?

Jos pitas, naravno da imaju, i malo su sporije od 5850, nesto vrlo malo...

Evo ono o cemu sa ja pricao, kazu neki lupam, fanboy, sta sve ne!

$150 Radeon HD 5770 costs $8.02 per FPS
$220 GeForce GTX 460 costs $8.00 per FPS
$230 ASUS ENGTX460 TOP costs $7.47 per FPS
$200 Radeon HD 5830 costs $8.66 per FPS
$250 GeForce GTX 465 costs $10.00 per FPS
$290 Radeon HD 5850 costs $9.80 per FPS
$320 GeForce GTX 470 costs $9.44 per FPS

mogao si da das i link do izvora ...

Bar da si linkovao zakljucak, sa sumiranim rezultatima ;)

* $150 Radeon HD 5770 costs $7.14 per FPS
* $200 GeForce GTX 460 costs $7.03 per FPS (768MB version)
* $220 GeForce GTX 460 costs $7.12 per FPS (1GB version)
* $230 ASUS ENGTX460 TOP costs $6.48 per FPS (1GB version)
* $200 Radeon HD 5830 costs $7.90 per FPS
* $250 GeForce GTX 465 costs $8.35 per FPS
* $290 Radeon HD 5850 costs $8.97 per FPS
* $320 GeForce GTX 470 costs $8.49 per FPS

Po meni ovakav zakljucak ima smisla samo za lokalno trziste sa koga su uzete cene ;) Tih 230 dolara je kod nas 240e, sto znacajno menja sliku (razlika je mnogo manja kada su neke druge karte u pitanju).

Koji hype napraviste, obicna karta, za te novce nije bas najbolja, no dobra je generalno....

@FantomX
koliko desetina(stotina uskoro) strana ove teme upravu si, al to je ono sto sam rekao u prethodnom postu, predugo se cekala NORMALNA nVidia kartica, ima sigurno vise od godinu dana...i vise...

Evo jedne informacije mozda nekom koristi:

Videvši kako je konkurencija otvorena na fabričko overclockovanje GeForce GTX 460 kartica, kompanija EVGA je rešila da poboljša svoju ponudu i ponudila novu verziju BIOS-a koja povećava referentne radne taktove njene kartice bazirane na GF104 grafičkom procesoru. Free Performance Boost (FPB) update povećava radne taktove grafičkog procesora i shadera ove kartice sa referentnih 675 i 1350MHz na 720MHz i 1440MHz, respektivno i omogućava povećanje brzine ventilatora na 100% (prvobitno je 70% bilo ograničenje). Novi BIOS se može preuzeti sa zvanične stranice kompanije EVGA.

Poslednja izmena:
P.S.
Inace svako iz neke tema voli da apostrofira ono sto je NJEMU bitno, ako pricamo ovde o napertku tehnologije, o odnosima cene, potrosnje, performansi, kako da ne spomenemo ono sto svi znamo: posle 10 meseci ste dobili malo slabije performanse za malo visu cenu? E sad sto to nekog zanima a nekog ne to je individualna stvar...Predugo se cekala NORMALNA fermi karta pa se sad 460ica dize u nebesa...

U potpunosti se slažem, posle 10 meseci je izašla kartica po istoj ceni (kao i 5850 kad se pojavila), a sa slabijim performansama. Realno je da posle skoro godinu dana izađe kartica bar 30% jača za isti novac.
Ovo govori koliko je tržište trenutno nepovoljno za kupce.
Da ne bude zabune, GTX460 je odlična karta i trenutno je best buy (prvenstveno mislim na verziju od 768MB), ali je i ona realno gledano skupa.

ATI 5xxx serija, cene blesave u odnosu na dan izlaska. Sta ocekivati po pitanju cena od 6xxx serije ?

Evo jos nekih "tehnikalija" vezano za gtx460 SLI skaliranje

GeForce GTX 460 1GB SLI vs. Radeon HD 5870 CFX

1281032352aeZNjrRCSb_1_3.gif

1281032352aeZNjrRCSb_1_4.gif

1281032352aeZNjrRCSb_1_5.gif

Doduse nvidia karte su na debelom fabrickom OC dok su radeonke na def. taktovima, ali bez obzira razlika od 300$ u korist gtx460 SLI sve govori.

Steta sto nisu jos ubacili Krizu/WH u test..

ATI 5xxx serija, cene blesave u odnosu na dan izlaska. Sta ocekivati po pitanju cena od 6xxx serije ?

Prve kartice 6xxx serije se očekuju u oktobru, mislim da će tada Ati spustiti cenu 5xxx serije kartica, takođe ne verujem da će 6xxx serija biti skuplja od tadašnjih fermija.
Kao što rekoh, biće zanimljiva jesen! :)
Tako da Mipko, nađi strpljenja za još 2 meseca (nadam se da ja hoću) ;)

Nista specijalno, preslikane cene, prakticno smena generacija po istim cenama i nesto manlo boljim perfromansama...
5xxx je bio dumping cena zabog drasticnog osvajanja trzisnog udela jer Nvidia nije imala kartu sa kojoj bi parirala na vreme...

Ati jeste podigao cene, ali ne toliko koliko to kod nas izgleda. Mnogi zaboravljaju da je u vreme jeftinih 58xx kartica odnos dolara i evra bio mnogo veci nego u zadnjih 2-3 meseca. U zadnjih 15-tak dana evro je nekih 5% ojacao u odnosu na $, pa ce se to mozda i osetiti u narednom periodu. Ali da ne bi sad raspravljali o evru i $ evo odnosa MSPR: hd5850 u trenutku pojavljivanja 259$, gtx460 1Gb 229$, gtx460-768 199$.

@zeljko
+1
Evo bicu grub i prepotentan da se izrazim i kazem da nema tog usera na forumu koji ce da me ubedi da ono sto sam doziveo u toku dugogodisnjeg rada sa kartama nije tako a pamtim i osetim i najsitniji detalj i promenu..
Kada ste vec pomenuli razlike ima ih po dosta..
Ja krecem prvesntveno od renderinga.Ako uzmete dve karte razlicith brendova (nvidia/ATI) a slicne ili iste sirove snage dolazi do toga da se oseti itekako razlika u nacinu rendera u toku igara!
ATI ima nekako cudan render,bespotrebno skakanje i padanje FPS-a tamo gde mu nije mesto i zbog tih velikih skokova i padova otud i mali minimalni FPS malo vec Maximalni a prosecan zadovoljavajuci.
nVidia ima daleko stalozeniji i umereniji rad,nema tih skokova i padova,tolikih oscilacija i zato uvek ima bolji minimalan FPS koji je kod igara jako bitan pogotovu kada su guste scene i kada zafali svaki fps..
Pod dva nVidia bolje skalira kada je OC upitanju sto je dokaz i sa sadasnjom serijom GTX4xx gde slabije karte cak bolje skaliraju sto uopste nije proporcionalno odnosu sirove snage i ukupnog dobitka u performansama.
Napomenucu da se isti korisnici ATI karti zale na lose performanse najnovijih drivera 10.6,10.7 dok kod nVidie postoji drastican boost pocev jos od serije 197 pa preko 2xx ..
Ja bih sad ovde mogao jednu celu stranu da napisem o sitnim i krupnim razlikama ali iskreno ne zelim.
Samo smatram da bar oni malo upuceniji korisnici treba da uzmu u obzir sve detalje i karakteristike i da cena i nije nekad presudna pogotovu ako je razlika od 5-10-15 eur..
Ove GTX460 karte su se pokazale jako dobro i opravdavaju svoju cenu bez ozbira na sve.
Nek bude neko realan pa nek kaze kada je sa ovolikom sirovom snagom mogao da kupi kartu od 180 Eur?Setite se koliko je kostala serija 2xx?I vi niste zadovoljni?!1GB pravi malo vecu razliku ali je itekako karta vredna respekta i kupovine..Zasto sad praviti pometnju zato sto nvidia kasni>?Koja su to sad poredjenja?Kao 6 meseci kasni ne treba da se poredi sa ATI5xxx serijom>?Ma da,treba da se poredi sa GTX2xx serijom sigurno!
P.S.Iskreno jedva cekam da vidim seriju 6xxx od ATI i taj boost u odnosu na 5xxx.Ako razlike budu minimalne u odnosu na 5xxx kao recimo izmedju ATI 4870 i ATI 4890 to ce biti sramota da se zova nova serija.Trebali su jednostavno da je najave kao refresh ili jesu?

Poslednja izmena:
Ati jeste podigao cene, ali ne toliko koliko to kod nas izgleda. Mnogi zaboravljaju da je u vreme jeftinih 58xx kartica odnos dolara i evra bio mnogo veci nego u zadnjih 2-3 meseca. U zadnjih 15-tak dana evro je nekih 5% ojacao u odnosu na $, pa ce se to mozda i osetiti u narednom periodu. Ali da ne bi sad raspravljali o evru i $ evo odnosa MSPR: hd5850 u trenutku pojavljivanja 259$, gtx460 1Gb 229$, gtx460-768 199$.

Stim da je MSRP od 5850 posle 15-tak dana od launcha skočio na $279, odnosno kada se našao dovoljan broj kartica na tržištu, početna cena je bila čist marketinški potez, dok se tržište nije koliko toliko obskrbilo.

Što se tiče dolara, što je on slabiji u odnosu na evro, hardware je na našem tržištu povoljniji, pa svi znamo kakav je haos kod nas donelo ono jačanje dolara u maju, kad su cene otišle 20-30% gore, posebno intelovih procesora, atijevih karti, memorija. A da se ne priča o padu dinara...

ATI ima nekako cudan render,bespotrebno skakanje i padanje FPS-a tamo gde mu nije mesto i zbog tih velikih skokova i padova otud i mali minimalni FPS malo vec Maximalni a prosecan zadovoljavajuci.
nVidia ima daleko stalozeniji i umereniji rad,nema tih skokova i padova,tolikih oscilacija i zato uvek ima bolji minimalan FPS koji je kod igara jako bitan pogotovu kada su guste scene i kada zafali svaki fps..

Mislim da previse generalizujes stvari, sve to zavisi od rezolucije, detalja, igre itd. Evo ja nemam nikakve padove drasticne u nijednoj igri ima dosta snimaka koje sam stavio na youtube sa upaljenim frapsom u novijim igrama evo pogledaj u Uploads imas igara, ne znam stvarno o kakvim oscilacijama pricas: http://www.youtube.com/user/GrizliTheBear

Gainward GeForce GTX 460 golden Sample, 1024MB GDDR5, VGA, 2x DVI, HDMI, PCIe 2.0 (1190) 22700 dinara
kako se pokazao ovaj Gainward on fabricki klokovan na 700 MHz

Poslednja izmena:
gainward sve vise lici na fusheraj firmu tako da obrati paznju na to

Gainward GeForce GTX 460 golden Sample, 1024MB GDDR5, VGA, 2x DVI, HDMI, PCIe 2.0 (1190) 22700 dinara
kako se pokazao ovaj Gainward on fabricki klokovan na 700 MHz

Platinum verzija ima dosta bolji kuler, dok tu ti sto gledas ima nesto losiji kuler koji je malo bucniji od gigabyta, MSI, ect koje su skoro necujne... ljudi po forumima prijavljuju temperature od 78C u furmark-u

bilo je zalbi na neispravne HDMI izlaze kod Palit-a ali to su sigurno bile prve serije i pitanje da li je i Gainward pogodjen

Mislim da previse generalizujes stvari, sve to zavisi od rezolucije, detalja, igre itd. Evo ja nemam nikakve padove drasticne u nijednoj igri ima dosta snimaka koje sam stavio na youtube sa upaljenim frapsom u novijim igrama evo pogledaj u Uploads imas igara, ne znam stvarno o kakvim oscilacijama pricas: http://www.youtube.com/user/GrizliTheBear

Mislim da sam medo bio i suvise jasan!Govorio sam o razlici u renderovanju sto je i logicno!Dve razlicite tehnologije su u pitanju..

Dovoljno ti je da vidis spoiler sto je srbans postavio.To potvrdjuje ono sto ja govorim.

Nikad ne pricam na pamet a nemam razlog da nesto favorizujem niti da preuvelicavam.
Samo suve cinjnice zasnovane na detaljnom testiranju i rezultatu koji je dobijen.
@bugi bugisa
Posalji mi na p.m. gde ima ta karta!

Poslednja izmena:
Od citanja ove teme nisam mogao vise da izdrzim a da ne probam neki gtx 460
Izbiste mi pare iz dzepa :D Uzeo sam Gainwarda od 1gb gs danas, cinilo mi se kao najbolja kupovina jer je ostale proizvodjace poput asusa i msi vrlo tesko naci a Gainward ima zaista lepu cenu.

Nisam ga jos stavio, prvi utisak je sasvim prosecan PCB, crvene boje u sturom pakovanju, ne ide sa plasticnim zastitama na pciEx i DVI ulazima, bez sli mostica, sto se kaze koliko para toliko muzike :( . Dobro je to sto ima 3 godine garanciju.
Verovatno cu ga samo istestirati a ako mi se bas dopadne zadrzacu ga. Utisci slede...:,,:

Od citanja ove teme nisam mogao vise da izdrzim a da ne probam neki gtx 460
Izbiste mi pare iz dzepa :D Uzeo sam Gainwarda od 1gb gs danas, cinilo mi se kao najbolja kupovina jer je ostale proizvodjace poput asusa i msi vrlo tesko naci a Gainward ima zaista lepu cenu.

Nisam ga jos stavio, prvi utisak je sasvim prosecan PCB, crvene boje u sturom pakovanju, ne ide sa plasticnim zastitama na pciEx i DVI ulazima, bez sli mostica, sto se kaze koliko para toliko muzike :( . Dobro je to sto ima 3 godine garanciju.
Verovatno cu ga samo istestirati a ako mi se bas dopadne zadrzacu ga. Utisci slede...:,,:

Baci neki rez iz Crysisa ili Crysis Warheada ako mozes :), 1680x1050, sve na very high/enthusiast, dx10 sa 4XAA ili tako nekako. Bez obaveze, ako mozes naravno :) :wave:

GTX460 nece jos pojeftiniti jer ta cena koju sad ima je dosta realna za ono sto pruza, nesto malko slabija od 5850 ali i jeftinija oko 3500din

Aj vec jednom da objavimo realne cene precenjene srbije
***: najeftinija GTX460 1GB rama - 22 650 din, najeftinija ATI 5850 29.090din to j razlika u celih ~6400din
*** najeftinija (verovatno VP cena ****) 5850 asus 27 500din, GTX460 sa 1GB nemaju ali je zato 768MB verzija 19 500, verujem da ce na primer Palit 1GB biti jos sa povoljnijom cenom ako uvoznik ne bude alav.....

Poslednja izmena od urednika:
Stizu rezovi samo da nadjem Crysis Warhead u gomili :), 3d mark je odradjen, bili su gosti, stizu uskoro rezultati. Prvi utisak je da je osetnije brza 5850 koju sam imao do proslog cetvrtka iako sam ovu nasvirao na 875/4100. Ne govorim o Vantagu vec o cistom gameplay-u Metro-a, gde u 1920x1080 dx11 na very high je jako tecno bilo, a na 460 je prakticno nepodnosljivo, barem meni...
Ali kad se posmatra razlika u ceni svakako da se daleko vise isplati trenutno gtx 460.
Screenshotovi uskoro...

Nazad
Vrh Dno