Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Pozdrav!

Ovo mi je prva kupovina preko interneta(van drzave), pa imam neke nesuglasice.
Ovako, narucio sam ovu SD karticu preko GearBest-a, i platio sam sve uredno preko paypal-a. Prilikom placanja stiklirao sam registered AirMail Sweden.
Pa ovako, zanima me sledece:
1) Da li placam postarinu kuriru koji donosi tu SD karticu na moju adresu?
2) Da li na carini gledaju cenu SD kartice koju sam ja platio ili oni procenjuju vrednost iste (kod nas na trzistu se krece od 4000 do 6000 dinara)?
3) Da li se placa onaj PDV od 20%?
4) Gde se dobija onaj kod za pracenje?
5) Video sam da dosta njih u ovoj temi pise kako oni slikaju paket pre slanja, pa me zanima gde vam salju te slike?
6) I poslednje pitanje, planirao sam da uzmem vise stvari cija bi vrednost bila preko 50e( tipa ovu SD kartice, i jedan mis) ali sam ipak odustao na kraju i uzeo samo SD karticu. E sad, zanima me, da sam narucio i mis i da ceo paket bude vredan preko 50e, da li bi mi naplatili carinu? Ili se carina naplacuje samo ako recimo jedna stvar u paketu vredi preko 50e?

Hvala!

Pozdrav!

Ovo mi je prva kupovina preko interneta(van drzave), pa imam neke nesuglasice.
Ovako, narucio sam ovu SD karticu preko GearBest-a, i platio sam sve uredno preko paypal-a. Prilikom placanja stiklirao sam registered AirMail Sweden.
Pa ovako, zanima me sledece:
1) Da li placam postarinu kuriru koji donosi tu SD karticu na moju adresu?
2) Da li na carini gledaju cenu SD kartice koju sam ja platio ili oni procenjuju vrednost iste (kod nas na trzistu se krece od 4000 do 6000 dinara)?
3) Da li se placa onaj PDV od 20%?
4) Gde se dobija onaj kod za pracenje?
5) Video sam da dosta njih u ovoj temi pise kako oni slikaju paket pre slanja, pa me zanima gde vam salju te slike?
6) I poslednje pitanje, planirao sam da uzmem vise stvari cija bi vrednost bila preko 50e( tipa ovu SD kartice, i jedan mis) ali sam ipak odustao na kraju i uzeo samo SD karticu. E sad, zanima me, da sam narucio i mis i da ceo paket bude vredan preko 50e, da li bi mi naplatili carinu? Ili se carina naplacuje samo ako recimo jedna stvar u paketu vredi preko 50e?

Hvala!

Cao ja sam skoro narucivao slicnu stvar sa istog sajta pa da ti odgovorim :)

1. Ne,
2. Oni gledaju cenu koju gearbest posalje sa paketom. Jedino u slucaju odsustva cene oni procenjuju,
3. Ja do sad nisam platio za stvari za Gearbesta,
4. Na samom sajtu, idi na svoj nalog pa ces za tu posiljku imati kod,
5. Slike su isto na tvom nalogu na sajtu,
6. Ako bi doslo kao jedan paket da, ali mislim da oni posebno salju svaki artikal. To nisam siguran

Nema više slikanja posiljke na gearbestu.
Ako si platio registrovani pošiljku imaćeš broj za praćenje.
Mislim da ti na karticu neće ništa dodatno naplatiti, to je sitno.
Carina se obračunava na vrednost paketa a ne pojedinačnog artikla.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ili naručiš sve iste stvari preko PP bez broja za praćenje, a kad stignu žališ se da nije stiglo i tražiš novac nazad. Efektivno ispadneš na nuli :D

Pošto su me preveslali za jednu porudžbinu... jel ovaj metod funkcioniše? Hteo bih da anuliram neke stvari sa GB :)

Nikad to nisam radio. Naručivao sam sve preko PP i uvek je sve sizalo.
Ako nemaju broj za praćenje ne vidim zašto ne bi funkcionisalo.

P.S. Vaćarenje od strane kupaca, na konto ove rupe apsolutno ne podržavam i čvrsto sam protiv istog.

Apsolutno se slazem...
Varanje nista dobro ne donosi ni tebi, a ni nama ostalima.

Eto ko je ranije poceo da kupuje se sigurno seca da je shipping za srbiju uglavnom bio besplatan, sada se u 90% slucajeva placa, a bice i skuplji ako se vacarenje prodavaca nastavi sve dok ne budu potpuno prestali da salju.

Slažem se, ali, problem je što do GearBesta nikad nisam naleteo na online kupovine gde mene prodavac vaćari. Nemam ja ništa protiv i da sačekam XY dana da to stigne nazad, ali njihov odgovor da ne postoji refund me je jako razočarao. Iskreno mi nije ni palo na pamet da neko "proveren" i "ozbiljan" tako posluje - da mu se poslata roba vrati i uprkos tome neće da izvrši refund.

Poslednja izmena:
Trazi refund preko PP, nema potrebe da se ti bavis prevarama.

Pa nisam platio preko PP nego direktno preko kartice. Tu je i nastao "problem"

Ja sam uspeo da dobijem neku potvrdu sa Nemačke carine da paket nije podignut niti dostavljen i da je vraćen nazad, to sam poslao ovima iz GB preko paypal disputa i oni si i dalje pričali svoju priču, davali mi samo pola love refund. Jutros slučajno proverim opet tracking broj i vidim da je paket vraćen u Švedsku u neki shipping hub :trust: Tu sam poludeo, pokrenuo sam Paypal claim, moći će da vide sve naše poruke i ostalo i u poruci sam zakačio ceo jedan folder sa screenshotovima...prošao je i onaj rok od 25 radnih dana za dostavu čak i preko dva meseca od plaćanja.Nadam se da ću dobiti više svoje pare nazad, a sa GB ne bi naručio više nikad ništa... Da su neke manje pare možda bi i iskulirao celu situaciju, ali skoro 400€ nedam bagri

Hehe, ja sam bio ubedjen da je manja razlika... pa rekoh fer je da deo zadrze jer si ti pogresio adresu slucajno, za back shipping. Ali 200e! :)

Što je najgore adresa je tačna, to su me isto pitali, naručujemm već sigurno 10-i put kod tog drugara na adresu i sve je bilo oke, čak i pretprošle godine sam naručio Redmi note 3 pro preko njih i stigao je telefon za 15 dana ....

Aaaa, ja sam te pomesao sa nekim ko je isto poslao u Nemacku, ali greskom :) Preuzeo sajt sa PP-a adresu u Nemackoj, a on hteo za Srbiju poslati.

To sam bio ja :d

Poslato na:
tu i tu adresu
Belgrade
okrug Bayern
Germany

:D

Razumeo bih da mi lupe neki penal za pogrešnu adresu ali da zadrže ceo iznos zbog toga a roba im se uz to vrati... moram da priznam da ne razumem takvu politiku :)

Poslednja izmena:
Kolika je bila vrednost posiljke?

Послато са Lenovo A7600-F уз помоћ Тапатока

18€ na svu sreću

Meni su prošle godine sami ponudili kompletan povraćaj oko 20e, ponovo da posalju ili 26-27e u onim njihovim poenima da sam izaberem.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

koliko treba da sacekam pa da posaljem zahtev za to?

Sent from my HUAWEI U9508 using Tapatalk

Meni je stigao paket ali sam im poslao poruku čim sam ga otvorio i video da pošiljka nije ok i sami ponudili rešenje bez vraćanja robe i pod pitanja

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Pozdrav, da li ima neki tačan redosled postavljanja review-a (picture, video) na gearbest-u? Poslednja dva koja sam postavio nisu mi dali GB poene za neki xiaomi 2g ruter I led traku.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Nema izgleda nikakvih pravila... Nekad puste nakon više dana, nekad mi ne daju poene za fotku ili video, a nikad ti neće pustiti negativnu recenziju tipa 1 ili 2 zvezdice... Traljavo i bez poštovanja pravila uglavnom...

posto je nestasica RAM memorije u gradu, da li je suludo kupovati je preko gearbesta, vrednost 100-200 dolara, dve stanglice? koliko je to sigurno i kako to funkcionise? placao bih preko PAY PAL-a...

Naručio telefon 29 og septemra i posle milion mailova i paypal disputa sam uspeo da povratim novac. Radi se naarvno o GEARBEST-u. Ja veće slepce nisam video što se tiče podrške i odosu prema kupcu. Odgovori stižu na 48 sati, šta god da proveravaju to traje po pet dana. Trebao sam ranije da uključim paypal u celu priču. Tako da klonite se ovih prevaranata.

Pozdrav ljudi, ja sam narucio telefon iz EU skladista 11., stigao je na carinu 14. i od tada je tamo, zvao me je nepoznat broj 14. i nisam siguran da li su to oni ali ovaj trenutni fon mi nije sacuvao broj pa nisam mogao da nazovem nazad, da li neko zna koja je dalja procedura, kako da im se obratim, da li treba da cekam ili ce se nesto vec desiti? Hvala unapred

Koliko vremena prodje od dodele tracking broja do trenutka kada realno vidis bilo kakvu promenu? Na Aliju je to cini mi se daleko brze nego u slucaju GB.

Neko skoro poručio sa light in the box sajta? Kazu da vraćaju novac od carinskih dažbina, ima li ko iskustva?

Послато са x600 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno