Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Dobro vece, narucio sam telefon iz EU skladista sa Gearbesta 11.12. i stigao je fon na nasu carinu 14.12., da li neko zna dalju proceduru?

^ 18. naručio, još uvek se ne vidi, preko Sweden Post Registered.

Što se tiče situacije slanja i stizanja, poslato 22.11, stiglo je juče 19.12. za preuzimanje, nisam bio kući, danas preuzeo. Ide sporije nego inače, praznici kao i svakog decembra.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    32.3 KB · Pregleda: 111
  • 2.JPG
    2.JPG
    130.3 KB · Pregleda: 134
GearBest.
29.11.2017 poslata akciona kamerica - 95$
22.12.2017 stigla kamerica, nista carina, nista pdv.

Moram da priznam da sam se iznenadio zbog toga :)

Naručio martinke preko gearbesta, poslate 07.12. preko švedske, i dalje se ne vidi tracking nigde, a novija porudžbina isto od njih, ali sad preko holandije stigla juče u NL.
Bezveze...

Koliko koštaju martinke tamo? Jel to baš doktor martin ili su neke slične?

Slične, koliko sam skapirao (meni tako deluje), ali jeftine i sa 100% pozitivnim ocenama, niko nije napisao ama baš ništa loše.
https://www.gearbest.com/men-s-boots/pp_925001.html
Koža, što je meni najvažnije, a dole guma.
Nadam se samo da je kalup onakav kao što piše nešto niže, tj. da je tako u cm kako i piše.

Mislim da pustaju i ispod 4., ali tek kada predje 20-100 review-a, kako sta. E sad na kom sajtu sam gledao od ovih ne-Ali kineskih... jbm li ga ;)

Videćemo kad stignu, nadam se da će za oko 50€ sa svim troškovima da budu ok za 2 sezone (toliko cenim da bi trebale da traju).

Koliko vidim mogu da biram između NL, Sweeden, Belgium Post-a, tako da ako izaberem NL, to stiže do 24.1?

Pozdrav svima
Narucivao sam preko ali-ex,zanima me kakvi su banggood i geekbuying?
I kakva su vam iskustva sa narucivanjem telefona,narucio bi tel oko 130e,kolika bi max mogla da bude carina?

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

@Markic
To ti ne može niko garantovati.
Od te 3 meni je najbrže stizalo holandskom.

Pa 32% od te cene

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@Markic
To ti ne može niko garantovati.
Od te 3 meni je najbrže stizalo holandskom.

Važi. Zanima me jel bolje koristiti PayPal ili direktno platiti sa kartice, jel ima razlike, neke provizije ili plaćam samo ono što je naznačeno na Checkout-u (znam da od strane Telenor banke provizije nema)?

PayPal uvek, gde god je moguce. Cak i da ima provizije (tipa na MyProtein ima 1%), isplati se, uvek ce ti pre PayPal vratiti pare ako zeznu prodavnice nego one same.

PayPal uvek, gde god je moguce. Cak i da ima provizije (tipa na MyProtein ima 1%), isplati se, uvek ce ti pre PayPal vratiti pare ako zeznu prodavnice nego one same.

A jel moguće namestiti na PayPal-u da mi vuče pare sa deviznog računa, tipa da ovo što je u dolarima platim evrima koje imam na računu TB ili uvek povlači dinare i menja kurs u dolare?

Pa valjda svi osim Alija.

Gde se i da li uopšte potvrđuje prijem paketa na geekbuying?

Sent from my x600 using Tapatalk

Koliko vredi 1 poen na Banggoodu i do kog % cene se može iskoristiti?
Mislio sam da može da se kupi samo od poena, ali ovako mi to ne znači puno, kad su im cene jače!

Obično to ne bude preko 30% od cene

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Meni još nije stigo paket plaćen 26 Nov, sweden post u pitanju, shipping cost bio 3$ ali bez insurance opcije, a na onom sajtu za univerzalni tracking piše 13 DEC na carini. Doduše, jeste malo veći paket jer ima jedan ranac i još neke sitnice. Poslao sam im email.

Ako je od 13 decembra na našoj carini onda tu nešto nije u redu, jeste da su spori ali ne baš toliko da ti bude paket na carini 3 nedelje...

Evo meni je juče stigao telefon (LeEco Coolpad Cool1 dual 5.5 inch 3GB RAM 32GB ROM Snapdragon 652 Octa-core smartphone grey)od njih. Platio sam ga 97evra.
Porudžbinu sam napravio 24.11.2017 par dana nakon black friday-a.
Posle par dana ne slanja poslao sam im mail da vidim u čemu je problem. Dobio sam odgvor da je došlo do greške i da mi mogu vratiti novac. Tada sam im poslao malo ozbiljniji mail (nisam im baš pominjao užu familiju, ali za širu ne garantujem).
Sutradan stiže izvinjenje i obećanje da će poslati najhitnije.
Najzad su ga poslali 06.12.2017.
Putešestvije i 14.12.2017. stiže u Nemačku (inače poslali su Swiss post koji imaju skladiste u blizini Frankfurta)
Tu se paket zadržao sve do 28.12.2017.
U Srbiju je stigao 30.12.2017.
Carina Beograd 03.01.2018.
Kraljevo 04.01.2018.
Sad očekujem da stigne u Carini Kraljevo i da ga oni zadrže neki dan, kad...
Eto ga poštar 04.01.2018. donosi paket
Pitam za cenu, ništa...
Ovi napisali da je unutra mp4 vrednosti 21.93USD i da ga šalju kao poklon.
Izvuče se ja za carinu :)

Superlux HD668B, poručene 24.11.2017 stigle danas. Carina (Beograd) 670 Dinara (plaćene 25$).
Zvuk - meh, plastikaneri.

BTW, ovo mi je prvi paket / porudžbina koji mi stiže sa GB-a, možda ima veze sa time što je plaćeno prekop PayPal-a.
Recimo za porudžbinu iz Septembra prošle godine se i dalje dopisujem sa njima (plaćeno direkt karticom), navodno pus poslali paket II put... :S:

Poslednja izmena:
Vrh Dno