Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Pozdrav forumaši
Pišem iskustva fujitstu 30lmta
Klima greje halu 200m2 5,5metara visine. Klima je podešena da greje na 16 stepeni koliki je i minimum na daljinskom upravljaču
Na spoljnjih 5 stepeni potrošnja 1kw na sat
Na spoljnjih 0 stepeni potrošnja 1.5kw na sat
Na spoljnjih - 5 stepeni potrošnja 2kw na sat

Maksimalna potrošnja sto sam uspeo videti je 3,4kw kad podesim klimu na max
Minimum je 10°C, ali ima posebno dugme za to

Koji model od 12-ke preporučujete, koja dobro modulira, ima ugrađeni ili proširivi WiFi i ne košta više od 700 evra? Hteo bih da ga koristim za hlađenje i povremeno za grejanje terasa sa dosta stakla od 16m2. Po potrebi koristio bi da pomaže u hlađenje za drugoj klimi u kući kada je jako vruće.

Koji model od 12-ke preporučujete, koja dobro modulira, ima ugrađeni ili proširivi WiFi i ne košta više od 700 evra? Hteo bih da ga koristim za hlađenje i povremeno za grejanje terasa sa dosta stakla od 16m2. Po potrebi koristio bi da pomaže u hlađenje za drugoj klimi u kući kada je jako vruće.
Poslusaj @jozza ako on kaze da je 12LT ok onda nema greske. Samo pitanje je da li moze da se nadje.

U Fujitsu taboru nema. 18KMTE ima isto dvostruki rotacioni kompresor, ali jači, do 2.9kW u max (8.7kW toplote), masivnija unutrašnja i mršaviji spiljašnji izmenjivač. Sve u s emu drugačija filozofija. Kod ostalih proizvođača ima veoma zanimljivih modela, ali cena debelo prevazilazi poslednju poznatu cenu za 12LT. Recimo Daikin FTXC50D je slabija klima od 12LT, a cenovno su tu negde. Gledajući da je 12LT već 15-ta godina od početka prodaje kod nas, ako prihvatimo tehnološki napredak, recimo da bi po mom ukusu MHI SRK35ZSX bio logični "step-up" u klasi Hyperinverter uređaja. Ali je i cena 50% veća.
Svaki japanac modulira nisko. Iako je 16kvm, zbog velike površine u staklu ja bih išao na 12-cu. Recimo 12KMTE. Ne znam za uvoznika, ali u Bugarskoj privatna firma pravi te wifi module i prodaje za 50eur komad

Poslednja izmena:
U Fujitsu taboru nema. 18KMTE ima isto dvostruki rotacioni kompresor, ali jači, do 2.9kW u max (8.7kW toplote), masivnija unutrašnja i mršaviji spiljašnji izmenjivač. Sve u s emu drugačija filozofija. Kod ostalih proizvođača ima veoma zanimljivih modela, ali cena debelo prevazilazi poslednju poznatu cenu za 12LT. Recimo Daikin FTXC50D je slabija klima od 12LT, a cenovno su tu negde. Gledajući da je 12LT već 15-ta godina od početka prodaje kod nas, ako prihvatimo tehnološki napredak, recimo da bi po mom ukusu MHI SRK35ZSX bio logični "step-up" u klasi Hyperinverter uređaja. Ali je i cena 50% veća.

Svaki japanac modulira nisko. Iako je 16kvm, zbog velike površine u staklu ja bih išao na 12-cu. Recimo 12KMTE. Ne znam za uvoznika, ali u Bugarskoj privatna firma pravi te wifi module i prodaje za 50eur komad
Koja je to KMTE 12? na saitu fujitsua ima samo 18 i 24?

Da li prodaju klime fizičkim licima?
Negde sam pročitao da Fujitsu koristi LG kompresor?

Treba mi klima za hlađenje 40m2 plus 25 ako dobaci. Predhodni kinez je jedva hladio 40m2 uglavnom zbog neispravne elektronike. Dok je bio ispravan mogao je da ohladi 40m2.
Da samo kad direkno uzmes od njih ne moze na rate.

Da li prodaju klime fizičkim licima?
Negde sam pročitao da Fujitsu koristi LG kompresor?

Treba mi klima za hlađenje 40m2 plus 25 ako dobaci. Predhodni kinez je jedva hladio 40m2 uglavnom zbog neispravne elektronike. Dok je bio ispravan mogao je da ohladi 40m2.
Ns znam.za LG kompresore, ali koriste kompresore od više proizvođača. U najjeftinije uređaje uglavnom ide GMCC (Toshiba je vlasnik), a na dalje Panasonic, Matsushita (Panasonic je vlasnik) i ko zna šta još. Sve u svemu izuzetno pouzdane mašine.

Izbor je pao na aeoh12kmcg zbog wifi-ja i asyg12keta zbog izgleda.
Predpostavljam da su to dve jako slične klime?

Treba mi za sobu 11 kvadrata, zgrada beton bez izolacije, soba ususkana, jedan manji spoljni zid, juzno orjentisana, stolarija trenutno losa ali na jesen ide novi pvc prozor rehau troslojni. Treba mi za hladjenje i za grejanje jer mi je centralno grejanje slabo. Bilo bi dobro da leti moze u sobi da se spava dok hladi. Ako moze misljenje za fujitsu lmce 07 ?

Mislim da je bolje da gledaš K seriju, zbog niže minimalne snage. Mala je soba, a L serija ne spušta ispod 250W

To i gledam vec duze vreme ali ispod 12btu nema bas nigde. Zvao i viacom kazu nece ni biti nista ispod 12btu jer im se ne isplati. Znam za moduaciju na lmce, bojim se da ce biti on off kultura rada. Ne daje mi se 80000 za daikin ftxf20 za tako malu sobu. Ne znam sta da radim. Malezijski daikin bi preskocio tj. ftxc. Na -10 cop 1.38. Ima clan sa foruma tu devetku kaze ne moze da spava koliko je bucan defrost.

Nema potrebe da uzimas K seriju ispod 12btu, posto spustaju nisko.

Cool Shop nema? Za 11kvm može i 7-ca komotno. Vidi i MDV Elektronik, imali su 09kmcc prošle sezone.
Ja sedmicu i trazim najvise. Coolshop zovem redovno ali jedino sto su imali od sedmica je fujitsu luca. Modulacija ista kao kod lmce. Zvao sam i Duleta posto sam iz Novog Sada i kaze samo lmce 07 . On bi trebao i da mi ugradi.

Ako meni 18kmta moze ovako da radi u 35 kvadrata i da ne nadjes 07 ili 09. 12tica ce da ti vrsi posao.

Prilozi

• Screenshot_20250316-221204.png
    Screenshot_20250316-221204.png
    82.6 KB · Pregleda: 38
Dobri ljudi,
Imam sobu od 14 kvm u zgradi koju pece sunce sa pvc stolarijom, naravno zidovi bez izolacije, koju treba leti da hladim to mi je primarno, i voleo bih malo da prebaci hladnoce u ostatak stana koliko moze, zato sam se odlucio za 12ticu. Zimi mi treba za dogrevanje u prelaznom periodu. E sad kupio bih japanca ali naravno sto jeftinijeg a boljeg, neka moja dilema je izmedju Fujitsu AEOH12KMCG wi fi i ASYG12LUCA, pa bi mi svaka pomoc dobrodosla, rec je o cenovnom rangu od 80tak hiljada dinara.

Pokusao sam da citam forume ali mi trebaju dani da skontam problematiku malo bolje i zato su mi vasi saveti dragoceni i zahvalan sam Vam na istim iskreno, a verovatno ce jos nekome sa slicnim dilemamaa znaciti da dodje do korisnih informacija.

Poslednja izmena:
Dok sam ne skontas problematiku nema nista od valjanog grejanja na klimu!

Koliko ae secam 07 je ista kao 09 a jeftinija,preporuka za Duleta,meni su 09 u 2 sobe,radi on off ali nije ladno.

Vrh Dno