Posto neko tamo u drugoj temi spomenu da LMCE ima konstantan fix fan, evo potvrdjujem da kod General 12LMCA nije tako. Ja ih godinama drzim iskljucivo na auto fan, a krilca manuelno postavljena. Jutros sam uspeo da napravim neki test da bi proverio ovo zasigurno, jer sam posteno i pozaboravljao kako tacno rade.

. Nisam bas detaljno gledao u sat i vreme, nego sam povremeno pratio potrosnju na telefonu, i slusao kako i kada menja brzine, iako je bio postavljen fix fan 4, tj najjaci.
Vrv je mnogo puta pisano, stari je model, ali evo jos jednom ...
Skica prostorije:
Spoljna 4C, unutrasnja 22.1C, podigao sam na 24C obe, fan na 4, krilca manuelno postavljena na najnizu tacku-okomito prema podu.
Pocele su obe sa oko 700-720w/
fan 4 (radile tako oko 3-4-5 min), spustile obe na 430-470w/
fan 4 (radile tako oko 10-15 min), spustile bukvalno obe istovremeno na 370-400w/
fan3 (radile tako mozda 7-8min), spustile na 300w/
fan 2 (radile tako oko 10 min), spustile na 270-280w/
fan 2 (radila leva tako 10 min i ugasila se na 260w, a desna radila jos 10 min na 250w, ugasila se na 235w).
Unutrasnju T nazalost nisam detaljno pratio (zaboravio sam), ali kada su obe stale bilo je 23.7 C. Unutrasnje su malo vislje postavljene, na 3m od poda.
Kada su krilca manuelno namestena i kada se kompresor iskljuci ona ostaju na tom istom mestu. Turbina nastavlja da radi malom kontrolnom brzinom.
Pokusao sam da po prvi put nekako danas propratim i auto swing na grejanju. Mada ga do sada nisam nikada koristio.
Kada su krilca prebace na auto swing, odmah odu u najnizu tacku, pa onda gore dole. Posle postizanja zadate i iskljucenja kompresora se vrate u 3 moguca položaja ... ili okomito prema podu, ili se postave na sredini pod 45 stepeni na pod .. ili na najvislju tacku paralelno sa plafonom. Ovo mi nije bas najjasnije zasto tako odrade. Imam utisak da odaberu najbližu tacku od ove 3, u trenutku kada kompresor prestane da radi. Valjda sam ovo dobro zagledao, mada mi je malo nelogicno.
Kada se rucno iskljuci auto swing, automatski se vrate u polozaj kako su bila zadnji put manuaelno postavljena.
Kada je defrost, podizu krilca na najvislju tacku, skoro paralelno sa plafonom.
U nekom svakodnevnom radu, u dobro izolovanom prostoru, na auto fanu i manuelno podesenim krilcima, najcesce su ili fan 2 (najcesce) ili 3, a vrlo retko i fan 1. Zadatu T stvarno odrzavaju tacno u najvise pola stepen gore dole. Rade 24/7 na 22-23C cele grejne sezone.
Ovaj prostor i na 0 C spoljnoj moze samo 1 ovakav uredjaj da greje bez problema, jer sam probao prve zime skoro 2 meseca, ali je mnogo i komfornije i ekonomicnije kada rade oba.
Meraci potrosnje su one kineske Tuya uticnice, termometar takodje njihov. Mislim da su poprilicno tacni, jer sam ih poredio sa Broadlink SP3S koje imam godinama na drugim klimama.