Šta je novo?

FOX WebOS televizori

То је 4К телевизор, не знам да ли им баш треба 4К. Ја гледам неки 43"wos630, има за 23000.
Колико је тај 4К бољи од FullHD у смислу панела и софтвера?
Hocu da im uzmem tv do 300e ovaj se izdvaja,sta znam.

Pa i za 43. Kada uporedim HD i fhd na 32 vidi se razlika. Inače, starijim ljudima i treba kupovati veće dijagonale, a ne škrtariti pa da ne vide ništa.
Зависи од удаљености.
Da li postoji FHD na 50?

Zavisi sa koje se razdaljine gleda TV, kao i dijagonala. Ako samo kablovsku gledaju, svakako im 4K nije potreban.

Da li postoji FHD na 50?
Да ли постоји провери сам, изгуглај. КОментар је био да за 50" је мало 1080р. Јесте, ако се седи на 120цм али на 3м од екрана нема разлике. Ту би чак и 720р добро прошао. Не мешајте већи битрејт, бољи контраст материјала, хдр и сл са самом резолуцијом.
optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

U kući imamo 65", 55", 50", 43" i 40", čak i 32" se povremeno koristi. 40" je prastari 720p i koristi se samo leti u dvorištu, ali to da se ne vidi razlika, je teška laž. Možda neko ko ima problema sa vidom, ali i sa 4m se vidi razlika 1080p vs 4k... S obzirom na razliku od par hiljada, 4k je itekako poželjan od 40+", osim ako tv nije namenjen osobi slabog vida.

Сигурно... што се тиче резолуције оће то...
Што се тиче избора тв, данас и нема смисла купити тв који није 4К било које дијагонале због бољег процесора и обраде слике.

Да ли постоји провери сам, изгуглај. КОментар је био да за 50" је мало 1080р. Јесте, ако се седи на 120цм али на 3м од екрана нема разлике. Ту би чак и 720р добро прошао. Не мешајте већи битрејт, бољи контраст материјала, хдр и сл са самом резолуцијом.
optimal-viewing-distance-television-graph-size.png
Taj grafikon je toliko glup i besmislen da je smesno kada ga svaki put neko poteze kao neki adut.

naravno da se vidi ocigledna razlika izmedju 1080p i 2160p u bilo kojoj normalnoj sobi na 50" cak i na obicnim TV kanalima.

Не умете да правилно упоредите. Ако поредиш 4к хдр канал са 15-25мбит протока са 1080i од 7мбит и сд са 3мбит разлика неће бити видљива због резолуције, ако капирате. Резолуција је као број мегапиксела на фото-апарату или моб тел, не најбитнија ставка за добру слику.

Ne znam kakav HDR i megabite poredis covek kupuje TV matorcima da gledaju televiziju

mani se brojeva, razlika je uvek vidljiva na 50"

Osim ako ne veruješ očima

Јесте видљива али до одређене удаљености за исти материјал, где се само резолуција мења и пореди.

Hocu da im uzmem tv do 300e ovaj se izdvaja,sta znam.
Ja sam kupio taj tv i zadovoljan sam onim što sam dobio za taj novac. Lg web os radi odlično, iskreno nisam očekivao ovako brz rad sistema, ima dosta aplikacija (meni veoma važne IPTV smarters pro i Netflix) slika je ok.

Pozdrav forumaši dragi.
To jest danas sam uzeo

FOX Televizor 43WOS620D SMART​

Pa ako bi ko mogao da mi pomogne da podesim sliku što bolje i kako je podešavate u detalje. S obzirom da u moju kuću nije stigao TV preko 10 god. Malo mi deluje na ovim TV slika kao da je malko usporena ne znam kako da objasnim. Koristim mts stb q11 koja bi podešavanja tamo treba da namestim . Video sam valjda 1080i 50 ili 60hz . Sav sam pun utisaka tako da više i ne verujem sebi 😁 i imam samo TV za zvuk . Logično je da izlaz zvuka bude interni TV zvučnik ali po default bilo optical+interni to mi malo nije jasno. Hvala svima unapred

Pomozi ti nama i bar prelistaj temu, imaš postavljene slike podešavanja i par diskusija i saveta.

Да ли магични даљински за FOX ради и на LG. Поломио ми се точкић на MR19, тај даљинско је 5-6000, а FOX има и за 2500?

Kad sam razgledao TV u jednoj radnji pa mi VOX WebOS zapao za oko, prodavac je uzeo neki LG magicni od TVa par metara dalje. Verovatno radi i u obrnutom smeru...

Ima li bilo gde changelog ovih apdejtova sto pustaju, nikako na sajtu da nadjem. Verovatno nista, ali ono, bilo bi lepo.

Pretpostavljam da bi bilo ovako nesto:
Release notes: "we fix some bugs and improved security/stability"

Podstaknut ovom temom uzeo 42WOS630E, sasvim korektan tv za pare koje košta. Ne dobija se magic remote nego neki običan, da li neko zna da li bi radio magic sa ovim tv-om? Prosto mi se čini da je udobniji za korišćenje,kod ovog su tasteri baš zbudženi. Pisao sam servisu, nego reko možda neko zna... I koja je fora sa skyshowtime aplikacijom da je nema, jel pisao neko podršci? Na sajtu im piše webOS 3.5 ili noviji.

Pa koliko vidim ovde, dovođenje kupaca u zabludu. Piše da podržava a piše i da ide uz njega.

У неким продавницама се добија магични даљински у неким не.
Тамо где се добија је наглашено.
Рецимо Баззар има више добављача за исти уређај а различите цене, цена са даљинским је била око 22500, а без даљинског 25000 али други добављач.
Код њих сам рецимо купији Самсунг микроталасну са грилом и платио је мање него такву без грила.

Нисам видео да овде пише да уз њега иде магични.

ja sam pre nedelju dana uzeo FOX 42WOS630E i dobio obican a i daljinski sa ziroskopom,pisalo je da ide kao poklon ,radi sve normalno

Podstaknut ovom temom uzeo 42WOS630E, sasvim korektan tv za pare koje košta. Ne dobija se magic remote nego neki običan, da li neko zna da li bi radio magic sa ovim tv-om? Prosto mi se čini da je udobniji za korišćenje,kod ovog su tasteri baš zbudženi. Pisao sam servisu, nego reko možda neko zna... I koja je fora sa skyshowtime aplikacijom da je nema, jel pisao neko podršci? Na sajtu im piše webOS 3.5 ili noviji.

42 je FHD bez Magic remote, 43 je 4k sa Magic remote. Standardno je tako (to im i na tehnickim specifikacijama na sajtu pise, za manji da "podrzava", za veci da "sadrzi"). Takodje, kad se pogledaju slike na sajtu, za 42" nije prikazan MR, a na slikama 43" druga slika je slika magic daljinca.

Ista situacija kao sto je bilo sa 620D modelom, pisano na drugoj ili trecoj strani teme.
E sad @pelemasca je uhvatio neku promociju, ali standardno ne ide u paketu.

Pa koliko vidim ovde, dovođenje kupaca u zabludu. Piše da podržava a piše i da ide uz njega.
Po tome sam i ja zaključio da ide, očigledno pogrešno :) Ništa strašno nego mi je ovaj običan baš bezveze, magic mi bar izgleda kao udobniji za rukovanje. Inače može da se kupi odvojeno i košta 4800,tako da ću se navići na ovaj :)
Hvala svima na odgovorima.

4800? 3000 mislim da je nov u servisu, a pominju ljudi i za manje da su nalazili..

Vrh Dno