Šta je novo?

FOX WebOS televizori

Znam da je IPS panel, ali jel neko jos vidi ove vertikalne “ štrafte”. Malo je postalo bolje kada sam smanjio brightness. Ima ih vise na plex-u i netflixu, nego na televziji( gledam preko eon box-a)

Prilozi

• FA1A5AFD-9179-4365-8114-38FBCB85889D.jpeg
    FA1A5AFD-9179-4365-8114-38FBCB85889D.jpeg
    306.6 KB · Pregleda: 229
Ubo si izgleda primerak koji ima izuzetno izrazeno probijanje pozadinskog. Probijanje je normalna stvar po malo i na nekim mestima (u blizini ivica, coskova i sl), ali tebi je po slici 1/3 do 1/2 ekrana problematicno i to po celoj visini.

Na koliko ti je podesen backlight, brightness i contrast?

Od kad imas TV? Ako si porucio online 14 dana od isporuke mozes da ga vratis, po zakonu. Ako ne, salji mejl prodavcu sa slikama i podnesi reklamaciju na izuzetno losu uniformnost ekrana, bilo koji taman sadrzaj je negledljiv.

Backlight 60
Contrast 100
Brightness 51
Sharpness 0
Color 50
Tint 0
Gama 2.2
Noise off
Real cinema on
Trumotion off

Imam tv od pre neki dan. Znaci mogao sam bolje proci u lutriji panela.
Koliko je maltretiranje vracanje, kurir dolazi po tv, da li moram da pisem obrazlozenje i pored toga sto sammu 14 dana.

Podesavanja su ti normalna (nije ni brightness ni backlight "u nebesa"). Pa ako kurir dolazi po njega, onda i nemas cimanje preterano, probaj da ubacis 55" TV u hecbek auto C segmenta da vidis sta je cimanje :). Ako trazis povrat novca nisi u obavezi (odustanak), ako trazis zamenu za drugi mislim da moras da obrazlozis sta nije ok sa ovim, neka me neko ispravi (reklamacija).

Slikaj jos jednom u zamracenoj prostoriji, mozda se na ovim slikama ustvari vidi odsjaj belog zida, posto pominjes dve linije a ja vidim levu petinu i desno cetvrtinu ekrana da previse bljeste, to nisu linije neko pravougaonici.

Sad kapiram da sam pogresio, na slici koju sam okacio brightness je bio 70, mozda cak i 100 nisam siguran, posle sam vratio na ova podesavanja.
Ja vidim kao zatvorske resetke, svetle vertikalne linije po ekranu, ne znam da li moze da se fotka lepo.
Ih da je 55, nego 65. Nije tezak, ali gabaritan.
Napravicu jos koju sliku.

@cheyenne Nemoj zaboraviti da povrat po kuriru placas ti. 65 incha ima tezinu sigurno oko 20 kg mozda i malo vise pa proveri cenu.
@Ostoja Mislim da ne mora nista da obrazlaze cak mislim da je i pozeljno da ne govori da tv ima neki problem posto onda ide nekom duzom procedurom preko servisa. Prosto kaze ne odgovara mi i to je to. Ali ni ja nisam siguran 100%. Ima tema na benchmarku o ovome pa treba malo prelistati.

Ovo je probijanje svetlosti ;)

Prilozi

• 1668692365130.jpg
    1668692365130.jpg
    132.4 KB · Pregleda: 149
  • 1668692365141.jpg
    1668692365141.jpg
    81.6 KB · Pregleda: 135
@cheyenne Nemoj zaboraviti da povrat po kuriru placas ti. 65 incha ima tezinu sigurno oko 20 kg mozda i malo vise pa proveri cenu.
@Ostoja Mislim da ne mora nista da obrazlaze cak mislim da je i pozeljno da ne govori da tv ima neki problem posto onda ide nekom duzom procedurom preko servisa. Prosto kaze ne odgovara mi i to je to. Ali ni ja nisam siguran 100%. Ima tema na benchmarku o ovome pa treba malo prelistati.

Ako reklamira, mora da obrazlozi sta je problem. Dobice novi ili ce ovaj popraviti, ali moraju da ga pitaju tj moze da ne pristane na popravku ganc novog uredjaja. Ako hoce samo povrat novca / odustanak onda ne mora da obrazlaze dok je u roku od 14 dana.

@Ostoja Naravno ako reklamira i zeli da ga salje na servis mora da navede problem. Nisam siguran za proceduru oko zamene za drugi model u roku od 14 dana, da li moze kao za odustanak samo da zameni za drugi model ili je mozda najsigurnija varijanta odustanak pa kupi ponovo isti ili drugi tv.

Dodajem jos malo fotografija, malo sam i zbunjen, cas vidim a cas ne primecujem u mracnim scenama problem. Moze li se iskljuciti HDR u opcijama. Trudio sam da fotke budu kako vidim sliku realno.

Prilozi

• 69437B8F-8926-404F-AF8E-4C5494DA7DB9.jpeg
    69437B8F-8926-404F-AF8E-4C5494DA7DB9.jpeg
    45.5 KB · Pregleda: 126
  • D55D9BED-AD47-419E-9A72-5752466645B4.jpeg
    D55D9BED-AD47-419E-9A72-5752466645B4.jpeg
    82.1 KB · Pregleda: 120
  • 3F71FFF4-6B5C-430A-AAA5-90D883AF1260.jpeg
    3F71FFF4-6B5C-430A-AAA5-90D883AF1260.jpeg
    102.8 KB · Pregleda: 113
  • 9824CF21-43AD-486F-968E-A84689F50C4A.jpeg
    9824CF21-43AD-486F-968E-A84689F50C4A.jpeg
    86.4 KB · Pregleda: 166
HDR nepostojeci, tj postoji ali bolje da ga nema. Izbegavati, jednostavno to nije to za ovaj TV. Pricam o 55". Inace meni je backlight na 100, i bogme zna da se zagreje (doduse imam dosta prostora iza tv-a pa je ok). Iskreno kod mene je to sa ovim tvovima kao sa tx power na ruterima - rokaj na max pa dok traje, trajao je.

Ako izuzmemo HDR uzasan, i malo problema s ghostingom na nekim igrama (2D pixelizirane npr), tv je top za filmove i mediju generalno, ne bih ga menjao za nista sem za C2 LG.

@cheyenne ona prva fotka (sam pocetak filma, pauzirano) deluje sasvim ok. Da, ima clouding gore levo i dole desno, zapravo kad uporedis sa rtings fotkama potpun prosek, da kazes normalno. Apsolutno mi nije jasno zasto imas te vrlo uocljive strafte u filmovima, obzirom na tu prvu fotku.

Da li si probao sa nekim SDR filmom? Preko cega pustas, mozda te box zeza ako preko njega pustas? Probao direktno USB / EON app?

To sam i ja pomislio, pa sam pustio hbo app web os-a. Poslednje slike su ta varijanta, ali se te strafte i dalje vide…. nije hdmi, mozda neka obrada slike, zato sam i pitao gde da ubijem HDR. Videcu jos malo u podesavanjima, ako je samo do mene onda je los primerak.

Necu vise da dosadjivati, jos jedna slika gde se najbolje vidi. Na ovoj boji se najbolje vidi. Tv guide opcija, ako neki moze da proveri da nisam lud.

Prilozi

• 1F573530-ACA5-4557-A0C3-680BEF04AAD2.jpeg
    1F573530-ACA5-4557-A0C3-680BEF04AAD2.jpeg
    120.4 KB · Pregleda: 190
Necu vise da dosadjivati, jos jedna slika gde se najbolje vidi. Na ovoj boji se najbolje vidi. Tv guide opcija, ako neki moze da proveri da nisam lud.
Rekao bih po slici da je klasican primer izrazenog dirty screen-a. Vrati. Nemoj se vise zamarati oko setovanja. Bas je losa uniformnost panela.

Noje Fox u pitanju. Neki Vivax od 49' obican koga sam uzeo za spavacu sobu pre dve godine. Tada je bio bas dzabe oko 200e. Jos je u garanciji ali me mrzi da se cimam sa servisom. U toku rada se i ne primecuje,samo dok je crna pozadina bez slike.

Ovako, posle nekoliko dana koriscenja doso sam do zakljucka da se HDR moze iskljuciti samo za izvore koji idu preko HDMI porta, podesavanja za sliku pa "Ultra Deep Color" On/Off, i to radi stvarno kako treba.
Medjutim, nisam uspeo da podesim HDR on/off za aplikacije koje ne idu preko HDMI porta vec su instalirane u samom televizoru, konkretno Netflix. Sve serije i filmovi koji su novijeg datuma (4K, HDR), pri pokretanju pali se ikonica HDR u gornjem desnom uglu i slika postaje izuzetno tamna i neprijatna za oko, da ne kazem negledljiva. Pokusao sam sa raznim podesavanjima ali uzalud.
Ako neko ima resenje za ovaj "problem" bio bih mu zahvalan.

Model je Fox 55WOS620D

Ja sam zbog Xbox sam HDR ali i Game mod morao dodatno podešavati sliku. Znaci kada se slika podesi kako ti najviše odgovara pa onda sam TV prebaci na HDR ili Game mod mora se dok je upaljen taj mod dodatno podesiti.
Tj ako je u u meni Netflix-a to je jedan mod da kažem SDR pa ako upali sadržaj kada se pojavi ikonica gore desno HDR mora se ponovo podesavati dok oni kojima se ne upali ostaje taj već podešen SDR.

Kad sam povezao PS5 na Fox 55WOS620D odmah se pokreće instant game response mod.
Generalno sam prezadovoljan kako radi sa ps4 i ps5.

Nisam uspeo da uparim SBB eon daljinski sa tv...odnosno ne mogu da aktiviram tv/stb dugme. Kad ukljucim opciju hdmi - cech, tv palim i gasim na power dugme i kontrolišem stb uređaj ali nemam pojma kako da uparim tv i ovaj daljinski. Zvao sam SBB podršku i rekose da je nemoguće upariti tv i daljinac od eona ...... digli mi pritisak bzvz. Znam da može sigurno. Jedino sto ne znam koja je procedura, google mi nije pomogao. Ako neko može da me podseti bio bih mu zahvalan.

Да ли 65" лг фокс има струјни конектор и који или кабл излази из тв?

Kabl izlazi iz TV-a, pričam za 65" 620D

Kad sam povezao PS5 na Fox 55WOS620D odmah se pokreće instant game response mod.

Nisam uspeo da uparim SBB eon daljinski sa tv...odnosno ne mogu da aktiviram tv/stb dugme. Kad ukljucim opciju hdmi - cech, tv palim i gasim na power dugme i kontrolišem stb uređaj ali nemam pojma kako da uparim tv i ovaj daljinski. Zvao sam SBB podršku i rekose da je nemoguće upariti tv i daljinac od eona ...... digli mi pritisak bzvz. Znam da može sigurno. Jedino sto ne znam koja je procedura, google mi nije pomogao. Ako neko može da me podseti bio bih mu zahvalan.

Skini sa ovog linka i probaj. Moras da ubodes neki kod za tvoj Tv.

Stisnes na eon daljincu stb/tv i OK dugme u isto vreme i drzis dok ne pocne da treperi zeleno, onda ukucas kod 421. Zanimljivo je da je to kod od LG televizora (webos), sa kodom od Fox-a ne radi.

Hvala Infernal i matke84,
Daljinac se upario sa Tv, kodom 421, ali nazalost ne rade sve funkcije. Konkretno ne mogu da promenim source uredjaj npr ako hoces da prebacis sa hdmi 1 (ps5) na eon (hdmi2). Na krug dugme (iznad eon dugmeta ) se ukljucuju podesavanja samog tv. Funkcionise pojacavanje i smanjivanje zvuka tv i on off taster. Za sada daljinski koji je stigao uz tv moram da koristim za prebacivanje source-a, odnosno sa Eon-stb na Ps4 dok su oba uredjaja ukljucena.

U doba dok sam koristio STB sve sem TV on/off i VOL +- je bilo premija ako radi preko STB daljinca.
A sto samo ne instaliras EON app, onda ti ne treba ni box ni njegov daljinac?

Moze da koristi i daljinac od tv-a za stb boks. Webos ima tu mogucnost.

U doba dok sam koristio STB sve sem TV on/off i VOL +- je bilo premija ako radi preko STB daljinca.
A sto samo ne instaliras EON app, onda ti ne treba ni box ni njegov daljinac?
Ovo je treci tv u kuci, EON app je vec instalirana na Tcl, a preko SBB moze instalacija na samo jednom tv uredjaju. Pokusavam da sacuvam daljinski od tv-a, deca ako ga ispuste mogu da se pozdravim sa njim....a ovaj sto ide uz Eon uredjaj se pokazao pouzdanim 😉.

Poslednja izmena:
Vrh Dno