Šta je novo?

Fallout: New Vegas

Ja sam je sad instalirao, sad ce vidimo kako se ponasa :)

Evo malo tehnikalija posto je jos rano pricati o samom gameplay-u.
Izgleda da igra ocajno radi na Win7 bar kad je Nvidia u pitanju (i na stranim forumima se javljaju ljudi sa problemima).
Npr. kod mene na Win7 64 na ultra podesavanjima napolju 20fps. Instalirao sam igru takodje na XP i na istom mestu sa istim podesavanjima 60fps :trust:

Uh to nešto nije ok sa tvojim kompom, mislim nije da igram sve na max, ali na very high po defaultu 2xmsaa mislim + hdr i sve ostalo, 1366x786 na laptopu sa 5730 grafičkom mi napolju ne pada ispod 40.. unutra ide do 90+

Igram ja igram, pođem da nađem likove koji su me upucali, skačem sa kamena na kamen i BAM stuck! Ne mogu da izađem iz kamena :D i smorio sam se, alt f4 i toliko.

Igra je očajno optimizovana...hoće da zaseče na bilo kojim podešavanjima. Probajte da u fallout.ini, koji se nalazi u my documents gde su save game, promenite red iFPSClamp=0 u iFPSClamp=60, možda pomogne kod seckanja. Ja probao i kao nešto malo pomoglo.

Meni ne koči, da to sam hteo da napomenem, ne koči kao npr fallout 3 sa onim annoying bezrazložnim seckanjem, mada da, evo sada mi je fps pao iz čista mira na 25 bez ikakvog razloga..

Texture su užasne, okoliš je užasan, nekako mi je fo3 bolje izgledao, oni žbunovi su očajno odrađeni, igra kao da nema ni jedan shader, sramota

@Wahad
Da ali ti imas ATI. Izgleda da je do Nvidia tj. njihovih drajvera problem.

@brajko85
Igra je odlicno optimizovana ali za XP (bar je tako sa mojom konfiguracijom). FPS je zakucan na 60 svo vreme (ukjucen vsync). Sva podesavanja su na Ultra.
Oba sistema isti drajveri 260.89 whql.

Poslednja izmena:
Ali FO3 mi je seckao i kočio a fps je bio ok na ATI-u. Mislim ok vidim da nekome radi užasno sa mnogo jačom konfom nego što je moj laptop (i3 3gb rama 5730 kao što napomenuh) ali da toliko koče drajveri, mislim nisu mi jasni. Inače izašli su novi drajveri za nvidia-u koliko sam video pa probajte sa njima.

Sviđa mi se što mi je odmah registrovao xbox360 gamepad, nisam to primetio kod FO3...

Ja sam juce stavio nove drivere!Imam win 7 64bit i strasno kolki je fps!Sve na ultra high oko 30 fps(bez AA i AF i vsync off)!

Muzika u pozadini na samom pocetku je bas depresivna:S:

Igra je super. Prica, likovi, za sada sve ok. Sto se tice tehnikalije, ja na 5850 klokovanoj na 950/1200 igram sve na 1080p sve na ultra, znaci sve, i dobijam od 30-55 fps na win 7 64bit. Average is 45fps. Nastavljam sa igrom.

Uff, nisam ocekivao da igra ovako lepo radi... 1680x1050 sve na Ultra (osim jednog settinga) i 8x AA. FPS se krece od 30 do 50 (mada mislim da cu drzati 4x AA). Sto se tice ono jednog settinga, ko ima problema sa nasumicnim FPS padovima, neka podesi u Advanced meniju podesavanja grafike, Water Multisampling na LOW. To je meni resilo problem.

Poslednja izmena:
Svi koji imaju problem sa Win 7 evo rešenja. Meni je pomoglo.

1.Download http://www.megaupload.com/?d=6LHPT9ZC
2. Place file in ../steamapps/common/fallout new vegas (Same location as falloutNV.exe)
3. Restart steam and the game. Game will now use Directx 9 Reneder Path instead of the backward comptability DX9 API with DX10

Evo i malo tvikovanja.
fallout.ini and falloutprefs.ini found in documents>my games>falloutnv folder

Increase FPS on multicore systems:

In fallout.ini
Find the line: bUseThreadedAI=0
change it to: bUseThreadedAI=1
Add another line after it and insert: iNumHWThreads=2 (or 4 for quad)

Remove Mouse Acceration:

In falloutprefs.ini add this under [controls]:
fForegroundMouseAccelBase=0
fForegroundMouseAccelTop=0
fForegroundMouseBase=0

Change the Field of View:

In fallout.ini
Ctrl+F "fov" and change that shit to 90.

Upravo sam probao, sa podesavanjima na high, AA 4x, AF 8x u rezoluciji 1920x1080 radi kao podmazan(Win 7 x64)! Naravo hardcore mod upaljen oma :)

Probao i sa ovim tweakom sad radi lepo na win 7, nema seckanja.

Sada sam igrao malo duže... Dosta dosta mi je bolji nego FO3... I igriviji i zanimljiviji... Mada nije toliko challenging, mada nisam uključio HC mode ali ono ponovo očekivao sam malo veći izazov...

Meni je igra turbo trash kao i FO3. Svi vazniji elementi su ostali isti; uprosceni i osakaceni do bola. Dijalog opcije kao i da ne postoje, taktike su smehotresne (picenje u rikverc i spamovanje VATS-a), sve Oblivion skracenice i key bindovi su i dalje prisutni, a grafika je, ako je to ikako moguce, jos gora nego u FO3.

Ovom nesrecnom serijalu je pod hitno potreban re-boot, ako vec nije mogao da ode u zasluzenu smrt posle tacticsa. Svi kasniji pokusaji reanimacije su stvorili ovog nakaradnog "Oblivionolikog" zombija, koji otvoreno pljuje po svemu sto smo voleli kod originalnih Fallouta. Potezi Obsidiana u zadnje vreme nam jasno stavljaju do znanja da su i poslednji tragovi Black Isle-a zakopani zajedno sa nekada epskom izdavackom kucom...

probao sam malo nemam vremena za vise, igra deluje daleko pitkije od fo3, dijalozi su bolji, normalniji reklo bi se... westland deluje onako kako bi trebao da deluje za fallout, pustinja i ostala sranjca. grafika je bolje ispeglana, nema vise jednih te istih kuca, a slabo ima i drvenih :) po citanju po stranim forumima, ima da se igra oko 30-40 sati dok se ne dodje do vegasa (sto mi je malo opet wtf)

naisao sam na neke bandite, ubio dvojicu na samom pocetku, maznuo im odecu i sada me vise ne napadaju :) ali kada sam video da napadaju muceni karavan morao sam da reagujem :)

ono sto sma video od perkova naginju vise ka originalimai ne deluju toliko OP

moj problem je sto me realno uzasno smara first person izvdjenje za rpg, jer po navici prilikom igranja moram da zabijam nos u svaki cosak da proverim sta ima tamo, a dok se pretrazi sve po nekoj prostoriji izgubis vremena i vremena.. i tako sam se lomatao u okolini prvog gradica i snimim na vrh brda da nesto cudno sija, onda sam 15 min trazio kako da se popnem gore i super nadjem nesto solidno opreme za pocetak i onda skontam da ladno ima put samo sakriven iza brda ... dough... izometrija je keva :)

takodje po prvim utiscima moze se ocekivati zaista dosta od kvestova i generalne price i zapleta...

Ja sam zadovoljan igrom, jos sam na pocetku doduse, ali mi previse lici na FO3 ustvari skoro sve je isto... Al videcemo kak oce se razvijati prica i ostlao.

Grafika mi je ista kao u FO3, i ne znam sto se neki zale na ocajnu optimizaciju... Kod mene masina iz potpisa 1920x1080, 4xAA, 15xAF (to je najvise) i sve sto mzoe ostalo na maksimumu retko ide ispod 40FPS u onom prvom delu u gradicu.

Slike:

Prilozi

• FalloutNV 2010-10-21 09-17-40-19.jpg
    FalloutNV 2010-10-21 09-17-40-19.jpg
    271.3 KB · Pregleda: 141
  • FalloutNV 2010-10-21 09-18-14-22.jpg
    FalloutNV 2010-10-21 09-18-14-22.jpg
    242 KB · Pregleda: 129
  • FalloutNV 2010-10-21 09-31-09-13.jpg
    FalloutNV 2010-10-21 09-31-09-13.jpg
    401.6 KB · Pregleda: 148
  • FalloutNV 2010-10-21 09-44-43-63.jpg
    FalloutNV 2010-10-21 09-44-43-63.jpg
    252 KB · Pregleda: 128
  • FalloutNV 2010-10-21 09-21-13-92.jpg
    FalloutNV 2010-10-21 09-21-13-92.jpg
    233 KB · Pregleda: 154
Sta se radi kod one masine na pocetku ?

Malo Vegasa... :)

Poslednja izmena:
Ludilo. Ovo pod hitno treba ubaciti u horor igre. :D

[youtube]BMHkFUQiQzo[/youtube]

Poslednja izmena:
Ahahaha! ^^^ Extra!

Ne znam dali je vec neko postavio,ako jeste ja se izvinjavam unapred!Kome je problem seckanje(lagovanje) u igri ovo je meni definitivno resilo probleme,sada radi kao podmazano!Skinete d3d9.dll fajl i ubacite ga u folder igre!

http://www.newvegasnexus.com/downloads/file.php?id=34778

Ne znam dali je vec neko postavio,ako jeste ja se izvinjavam unapred!Kome je problem seckanje(lagovanje) u igri ovo je meni definitivno resilo probleme,sada radi kao podmazano!Skinete d3d9.dll fajl i ubacite ga u folder igre!

http://www.newvegasnexus.com/downloads/file.php?id=34778

Jel sljaka ovo i sa ATI karticama?

EDIT: izgleda da radi, posto lik sa nexusa ima 5870 :D

BTW, jel skinuo neko ovaj drugi update? Mislim, super je sto ispravljaju bugove, naravno, ali mi je glupo sto te patch prisiljava da odmah na pocetku dobijes one DLC iteme koji su brutalno overpowered. Pokusao sam da ih iskljucim u Data Files, ali tamo nisu ni bili checkirani da se ucitaju (?) Wtf?

Znam da me nista ne sprecava da ih sve pobacam iz inventara odmah na pocetku, ali mi je to opet jadno zato sto smara. Narocito ako neko pati od Chronic Restart sindroma, kao npr. ja :D

Ako neko zna kako da disablujem DLC-ove, bez da roll-backujem na prvi patch, neka javi, plz.

EDIT Br. 2: *facepalm*, samo treba izbrisati .bsa DLC fajlove iz Data foldera, i to je to :p

Poslednja izmena:
Zju onaj fix je ludilo! 4850 je JEDVA gurala 1280x800 na Medium, da ne pricamo o katastrofalnom fpsu kad udjem u kazino ili se sukobim sa vise od 3 bandita. Sada LETI u 1680x1050 na Ultra woo :)

Meni je New Vegas extraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kao i trojka.Ne silazim sa kompa :)

Zju onaj fix je ludilo! 4850 je JEDVA gurala 1280x800 na Medium, da ne pricamo o katastrofalnom fpsu kad udjem u kazino ili se sukobim sa vise od 3 bandita. Sada LETI u 1680x1050 na Ultra woo :)

Koji fix ? Onaj dll ? Probao, obrisao. Nista ne menja sem grafickih opcija, i sto detektuje grafu kao 7900 GS :-devil-:

Nije tacno da ne radi.
DLL fajl lazno prijavi inicijalizaciju graficke i na osnovu toga igra detektuje medium opcije. Na tom istom principu(DLL) radi ENB serija modova, sa istom ''greskom'', za sta postoji objasnjenje. Znaci, samo treba prvi put staviti opcije na ultra i pokrenuti igru. Uostalom, pogledaj na zvanicnom mod sajtu gomilu pozitivnih komentara. Ovako, kad pricas napamet, ispadne samo lupetanje i sirenje dezinformacija.:banana:

Nazad
Vrh Dno