Šta je novo?

Fallout: New Vegas

Ja sam ga roknuo ;P lvl 10 takodje... iz goodspringsa sam direktno zapalio za new vegas :D, jos nisam vidio niti jednog supermutanta wtf? Znam za jug da ima dosta skorpiona obavljao sam i tamo neke zadatke :D

Sve u svemu igra mi je bas dobro legla!

Poslednja izmena:
Meni samo nije jasno zasto ja jos uvek nosim neka kilava oruzja i obican lightweight metal armor a stigao sam do level-a 12 ?!? Neceg ozbiljnijeg ni na vidiku....

Uh jesam li ja požurio ili toliko brzo se treba obračunati sa Benny-em, posle 6h igranja imam misiju da odem tamo kod njega, završio sam pa sve šta sam naišao usput, lvl 9 sam, skoro 10 :S. Jesam li ja to malo požurio ili?

Moglo bi se reći da si mnogo požurio :)
Ja sam 18 nivo i još uvek rešavam side questove kojih ima poprilično. Mnogo toga ima da se istraži van glavne priče. Sreću se različite frakcije svaka sa svojim problemim. Evo npr. danas sam igrao oko 3 sata i svo to vreme sam rešavao samo questove za BoS i jos nisam završio sa njima.
Inače negde sam pročitao da ima oko 70 side questova nevezanih za priču pa ti vidi.

@BitrAtE
Supermutanti imaju svoj grad i veoma su druželjubljivi ;)

Poslednja izmena:
Pf glupost.. Vidim ljudi idu preko 20tog lvl-a. Završio sam sve questove u Hovac, na jugu kod NCR-a, u Goodsprings-u jedino možda nisam u Primm-u. Poslao sam Ghoulove na mesec :D i ostala srnanja, baš sam sve čistio, bukvalno dok mi niko ne da zadatak ja ne idem dalje... Retardirano

Ne, to je ok, čini mi se. I meni taj quest da idem direktno kod njega stoji od Novac-a. Jednostavno ignoriši taj quest do daljnjeg. Ima mnogo, mnogo toga da se radi pre toga. Neverovatna igra.

Pf glupost.. Vidim ljudi idu preko 20tog lvl-a. Završio sam sve questove u Hovac, na jugu kod NCR-a, u Goodsprings-u jedino možda nisam u Primm-u. Poslao sam Ghoulove na mesec :D i ostala srnanja, baš sam sve čistio, bukvalno dok mi niko ne da zadatak ja ne idem dalje... Retardirano

sta je tacno retardirano ? sto imas slobodu da resavas quest koji hoces i kada na njega naidjes?

Ima li negde neka baraka u kojoj mogu da ostavim neke stvari koje mi trenutno ne trebaju a ne bih da ih secam sa sobom.

Otprilike nam je slicna linija kretanja bila. Za pojedine questove dobijem i po 1000xp tako da se i tu vidi da sam pozurio :(

Btw zanima me kako ste usli u vegas? Jeste li platili 2000caps (kao ja) ili nekako nabavili onu propusnicu?

sta je tacno retardirano ? sto imas slobodu da resavas quest koji hoces i kada na njega naidjes?

Retardirano je to što nisam uradio ni pet main quest-ova a došao sam do poslednjeg, čak ni u Oblivion-u nije tako bilo, a za Morrowind da ne pričam. Upoređujem ove igre jer su iste po izvođenju a FO3 nisam igrao. Čak sam i pomagao ljudima sa strane u svim gradovima, iako mi je speech visok i pričali su mi sve bez da im odrađujem nešto, uvek sam ipak prihvatao da ne bude da radim samo glavne

Ima li negde neka baraka u kojoj mogu da ostavim neke stvari koje mi trenutno ne trebaju a ne bih da ih secam sa sobom.

Najednostavniji način je da iznajmiš sobu u Novac-u (100 caps). Tu ćeš imati locker gde možeš sve da ostaviš. U slučaju da odradiš sve questove u Novac-u daće ti sobu besplatno.

Ne placa se 2000 capsova nego je potrebno da imas toliko kinte da bi te pustili unutra.

da, predpostavljao sam jer sam posle vidio da sam na preko 3000 ;)

btw razmisljam da pocnem od pocetka dobio sam kvestove gdje repair i science skill treba da bude po 50-60. *** placam danak nelinearlnosti :)

Retardirano je to što nisam uradio ni pet main quest-ova a došao sam do poslednjeg, čak ni u Oblivion-u nije tako bilo, a za Morrowind da ne pričam. Upoređujem ove igre jer su iste po izvođenju a FO3 nisam igrao. Čak sam i pomagao ljudima sa strane u svim gradovima, iako mi je speech visok i pričali su mi sve bez da im odrađujem nešto, uvek sam ipak prihvatao da ne bude da radim samo glavne

aham, cek nisi isao kuda te je navodila glavna prica nego si zapucao pravu vegas i tamo pozavrsavao sve jel ?

ne znam, meni je to super ako imas takvu slobodu, hoces da juris precice moze, ako ces side kvestove moze, ako hoces da ides kuda ti se kaze opet moze... ko pa igra rpg da bi odradio samo main kvest, ili se tebi tako slucajno namestilo u prvom prolasku... ne znam.. ti si zavrsio igru ??

Am? Jesi li pročitao moj post? Počistio sam ceo jug, očistio Hovac, pregovarao za NCR taoce i onda mi je data misija za vegas, pitao onog robota koji se nekim čudom našao tamo, rećiću ti i koliko sam questova uradio. Koja prečica, išao sam Goodsprings, Primm i oko prima, pronalaženje šerifa, rešavanja zadataka za Powder Gang u zatvoru onda jug tamo onaj NCR outpost pa onda istočno, pa Hovac pa onda ovo, šta je tu prečica :S šta da bi uživao u igri moram da pređem celu mapu uzduž i popreko da nailazim na content? Ma daj...

EDIT: Nisam završio igru, samo sam pitao da li je moguće da posle 3-4 main questova dobiješ poslednji quest. Igrao sam RPG-ove, Morrowind mi je omiljeni, uživam u dobrom RPG-u, mada više volim one izometrijske, svi su imali pregršt kako glavnih questova tako i ovih, a ovo, bukvalno 3-4 questa i eto ga glavni, a pritom da napomenem, rešavao sam i ostale... 5h 49min igranja

Poslednja izmena:
paz nisam isao po mestim i citao spojlere, samo otkud ti ideja da je to poslednji kvest? mislim procitao si negde ?

mislim napricase po netu da ako pratis glavni kvest imas da igras oko 30h a sa svim zajedno oko 50ak ili vise... tako da mi nije jasno da je to tu vec kraj glavne price :)

ja zavrsio nipton i krenuo do Novac-a a usput tu istrazujem i lutam

mada igru nije radila bethesda, tako da nije sendbox, sho bi rekli, igra je manja ali bi trebala da ima veci replay value, jer za kraj je bitno kojoj glavnoj frakciji si se pridruzio.. koji si lvl ?
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout:_New_Vegas_places#Settlements
mislim pogledaj settlemnts pa vault pa new vegas, ima tu jos da se igra cinimi se :)

jel svi igraju za ncr ?

Am? Jesi li pročitao moj post? Počistio sam ceo jug, očistio Hovac, pregovarao za NCR taoce i onda mi je data misija za vegas, pitao onog robota koji se nekim čudom našao tamo, rećiću ti i koliko sam questova uradio. Koja prečica, išao sam Goodsprings, Primm i oko prima, pronalaženje šerifa, rešavanja zadataka za Powder Gang u zatvoru onda jug tamo onaj NCR outpost pa onda istočno, pa Hovac pa onda ovo, šta je tu prečica :S šta da bi uživao u igri moram da pređem celu mapu uzduž i popreko da nailazim na content? Ma daj...

EDIT: Nisam završio igru, samo sam pitao da li je moguće da posle 3-4 main questova dobiješ poslednji quest. Igrao sam RPG-ove, Morrowind mi je omiljeni, uživam u dobrom RPG-u, mada više volim one izometrijske, svi su imali pregršt kako glavnih questova tako i ovih, a ovo, bukvalno 3-4 questa i eto ga glavni, a pritom da napomenem, rešavao sam i ostale... 5h 49min igranja

To je Bethesda stil pravljenja igara i to smo vec ispljuvali do besvesti (kasnis sa prikljucivanjem pljuvacini :d ) ali sto se tice ostalog dosta su napredovali, ima puno vise smisla sam svet u kome je igra smestena.
Znaci ako ces da juris glavni kvest onda mozes prilicno brzo da zavrsis.
Ja recimo mora da zavirim pod svaki kamen i sad sam na nekih 20+ sati a jos nisam ulazio u glavni deo Vegasa i zavrsio sam mozda 50% kvestova/mape/lokacija.
I dalje nije ni blizu FO1/2 ali napreduju u tom smeru (sem sto izometriju nece da dobijemo pa da smo jos tolki al *** idemo dalje).

paz nisam isao po mestim i citao spojlere, samo otkud ti ideja da je to poslednji kvest? mislim procitao si negde ?

mislim napricase po netu da ako pratis glavni kvest imas da igras oko 30h a sa svim zajedno oko 50ak ili vise... tako da mi nije jasno da je to tu vec kraj glavne price :)

ja zavrsio nipton i krenuo do Novac-a a usput tu istrazujem i lutam

mada igru nije radila bethesda, tako da nije sendbox, sho bi rekli, igra je manja ali bi trebala da ima veci replay value, jer za kraj je bitno kojoj glavnoj frakciji si se pridruzio.. koji si lvl ?
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout:_New_Vegas_places#Settlements
mislim pogledaj settlemnts pa vault pa new vegas, ima tu jos da se igra cinimi se :)

jel svi igraju za ncr ?

Legija bre ! :d:d muka mi od americkog modela demokratije

(bez insinuacija na domacu svakodnevicu :D )

@G
Ja sam Hated njima :D pucao sam se sa njima u zatvoru kada sam rešavao neke zadatke tamo. Ne, ja sam na prvom mestu pitao da li je to zadnji quest i da li ima nešto da se radi posle toga. Priča je ti juriš lika u šarenom fancy odelu, onda saznaš gde je i kažu ti idi u New Vegas, i quest ti jednostavno bude. Deal with Benny :S mislim tako jasno i kratko, pa ne kontam zbog čega tako brzo, tim likom igra počinje i koliko znam je krivac za sva ****** koja se tebi dešavaju, nekako mi je logično da bude poslednji, ali ponovo mi je nelogično da je toliko kratko...

@stojča
Ali nije poenta viriti ispod svakog kamena da bi se naigrao, fora je kao što neko reče da sadržaj igre jednostavno bude tu, da ti sam dolazi, da nailaziš na njega a ne da ga tražiš. Nadam se da nije ovo poslednji quest jer bih se mnogo razočarao u tom slučaju. A kasnim sa pljuvačinom jer sam preskočio FO3 jer sam veliki fan keca i dvojke i jednostavno mi je izvođenje trojke bilo nezamislivo da bude FO3, još kada sam video kako izgledaju super mutanti, isti prokleti orkovi. A ovo sam počeo jer su rekli da ima više referenci na keca i dvojku neko sama trojka.

aaaa, pa ti nisi probao fo3, zato si sada toliko razocaran :d to mnogo objasnjava, ja sam tu fazu prevazisao, probao uverio se da je lose... ovo sada deluje bolje nego fo3 :) veruj mi na rec, za pocetak su ubacili pozadinsku muziku iz keca i dvojke, meni generalno svet lici na ono sto je trojka trebala da pruzi, pa onda tvikovanja sistema, tipa sada opet dobijas perk svaka dva nivoa, perkovi nisu OP ... ali recimo speech i dalje nema tako veliku ulogu tj dominantnu kao u 1&2 kod nenasilnog resavaja kvestova :) dalje tu je 10mm stoljpi :p

jeste ovo radio obisidan ali pod kontrolom bethesde. za sad mi je solidno

igra li neko hc mod? Outdoorsman skill konacno ima neke vece poente :)

Nisam čitao spoilere, nisam još ni ušao na Strip, imam oko 20h gameplay-a.

Ali Wahad, odakle ti ideja da je Deal with Benny poslednji quest? Ako si igrao FO1 i FO2 znaš da naizgled main questovi to nisu bili, a i ovde ako si malo pričao okolo znaš da je cela stvar mnogo veća od nekog tamo Bennyja.

Ja igram za NCR. Posle Niptona Legija mi se suviše zgadila :D možda u replay-u, mada će mi biti čudno da ubijam NCR-ovce.

Nego, recite mi da nisam jedini ko je zeznuo monorail quest?

Speech ima ogromnog uticaja u nekim questovima na koje sam nailazio. Zahvaljujući speachu izbegao sam dosta sukoba. Jednom me savatao ceo odred BoS ali sam rečima prošao bez problema. Drugi put me napao čopor Nightkina i opet sam se izvukao razgovorom. Zamislite sad kakvi bi fajtovi to bili. Inače igram na hardcore/very hard (23 sat u igri, još nisam ušao na strip)

@Xenon
Jel misilš na onaj quest u NCR bazi blizu Vegasa?

Da, u McCarran bazi, kad treba da otkriješ ko je uhoda.

btw, i meni speech (trenutno 81, 86 sa odelom :D ) radi sasvim lepo, dosta questova mi je rešio.

Na koje dugme se vraca oruzije u futrolu... ne mogu da nadjem:S:.

Otvori iventar daj oružiju broj ( pritisni broj i selektuj oružije ) , pritiskom na broj uzimaš i vraćaš oružije u futrolu ( iventar ) .

@greatgonzo, @bro82... hvala na pomoci... sad mogu da pocnem:p...

Evo ga jedan odlican mod

Centered and Raised 3rd Person Camera

Evo kako izgleda kada sam ga instalirao:

Evo ga jedan odlican mod

Centered and Raised 3rd Person Camera

Evo kako izgleda kada sam ga instalirao:

Kako ćeš samo pucati sa VATS-om :D ili ovako... Mislim dobro je za istraživanje, brings back memories... Ali ponovo.. Ja koristim samo 3rd person centered cam, po nekad, tj iskreno samo sam enejblovao mod da vidim kako izgleda i ništa više... :D

Vrh Dno