Šta je novo?

Fallout: New Vegas

zim21.jpg

:D

@jafazec: U Novacu.

Krenuo sam sledecim redosledom : Goodsprings,Primm,Mojave Outpost,Nipton

Ja sam iz Goodsprings pravo u Sloan, pa Querry Junction... pa onda učitao staru poziciju. :D

Znam da bi bio kul medju geekovima na ovom forumu, mora da se pljuje svaka igra, ali New Vegas je sjajan!

[YOUTUBE]hGA2JmmE3XM[/YOUTUBE]

Goodsprings :)

Mislim da sam naisao na glitch,mada nisam siguran,pa zato moram da proverim ovde :)
Odradih Boonov quest,sve kul,pridruzio mi se,medjutim primetio sam da kada mu dajem stvari u inventar,u njegovom inventaru nema njegove puske iako on iz neceg puca prilikom borbe..Takodje,jako cesto trci bez psuke na ledjima ili u rukama i onda odjenom pocne da puca kad naletimo na nesto..Jel je kod vas ima ta puska njegovom inventaru?Jel mozete da je uzmete/koristite?

Mislim da sam naisao na glitch,mada nisam siguran,pa zato moram da proverim ovde :)
Odradih Boonov quest,sve kul,pridruzio mi se,medjutim primetio sam da kada mu dajem stvari u inventar,u njegovom inventaru nema njegove puske iako on iz neceg puca prilikom borbe..Takodje,jako cesto trci bez psuke na ledjima ili u rukama i onda odjenom pocne da puca kad naletimo na nesto..Jel je kod vas ima ta puska njegovom inventaru?Jel mozete da je uzmete/koristite?

Glavno oruzje nema ni jedan lik u inventaru, ima ono sto im sam das a umeju da koriste (dobije 'kvadratic' kao da je u upotrebi).

taman da boonu uzmesh pusku, kontam da bi te ugusio onom njegovom beretkom na spavanju

Boone je lud. Gomilu puta mi se desilo da ubije nekog pre nego što ga ja uopšte i ugledam. Nisam neki spotter.

VRH ! Ajde ako nadjes jos koje mesto iz igrice pa okaci ovde.

Manje-više sva mesta su tu, lako ih je naći, jer svi ti putevi kojima ideš stvarno postoje. Ima i Buffalo Bill's i rollercoaster u Primmu, postoji gradić Nipton, McCarran aerodrom je stvarno odmah do Stripa i postoji monorail, naći ćeš i Mojave Mountain Pass gde je u igri onaj spomenik, itd. Ali ovo su najvernije preneli :) a i Legija je možda inspirisana ogromnim Ceaser's kazinom koji stvarno postoji danas u Vegasu... kul taj video što si okačio, i enterijer su ubacili dosta pristojno u igru.

Stojcha & G!!! hvala! Zbunilo me to sto sam nasao na netu da je stvarno moguce da Boone izgubi svoju pusku,tj da postoji taj neki glitch...

Stojcha & G!!! hvala! Zbunilo me to sto sam nasao na netu da je stvarno moguce da Boone izgubi svoju pusku,tj da postoji taj neki glitch...

Ma ne gubi on pusku nego je AI blago retardiran i lose procenjuje sta ce da koristi od oruzja.
Recimo, obozava super sledge (posebno voli Oh,baby!, pojacani SSledge) i ako mu to stavis u inventar onda prakticno zaboravi na hunting rifle i koristi je samo na ravnici kad vidi neprijatelje na maksimalnoj razdaljini. U hodnicima/zgradama u tom slucaju koristi iskljucivo cekic, stalno mi se desava da uleti za neprijateljima i ne vraca se dok sve ne upljeska cekicem ili njega ne upljeskaju.

Ja vodim onu zensku Case sa sobom, nema neke koristi od nje :p

Veronica je ekstra companion. Može da nosi BoS power Armor i da craftuje stvari. U sukobima sa neprijateljima deluje kao pravi tenk u RPG smislu.
Šteta što ne mogu da se vode više od 2 saputnika (mislim 2 koja mogu da govore :))

Džabe što saputnicima daješ dobru opremu kada ginu po nekom glupom algoritmu .
Deathclaw ubija Veroniku koja nosi power armor sa 2-3 udarca. Ali je ona bila najbolji saputnik . Gde god odeš nešto ti priča i ima najbolje komentare.
Generalno igra mi se totalno ne sviđa . FO3 mi je (iako mislim da su oba težak udarac na sve što je FO1 i FO2 postigli) u poređenju sa New Vegasom daleko daleko bolji . I priča i okruženje je imalo neki kontinuitet .
Težak *****izam je to što oružja jednostavno ne rade kako treba.
Deathclawa je nemoguće ubiti energetskim oružjima iako mi je skill skoro na maximumu . Ako plasma rifle ne može da spali deathclawa onda ne znam šta drugo može .

Meni se čini da New Vegas ima nekao bolju atmosferu nego FO3, mada opet to je stvar ličnog ukusa.
Nekako mi više prija nego FO3 koji sam na silu završio jer sam par puta pao u iskušenju da ga deinstaliram.
Naravno i ovde ima *****izma ali je opet sve nekako bolje "spakovano" i što je najvažnije do sada me nije smorio.

Meni je ovo bolje od fo3, nekako je utegnutije, gameplay je poboljsan a i very hard nivo je interesantan daje posebnu dimenziju. Dijalozi su manje vise slicnog kvaliteta, grafika je ista i cini se da je izbor oruzja veci mada jos nisam naleteo na nesto specijalno vidim da ima da se kupi dosta modova...sve u svemu drzi paznju a to je najbitnije.

Tweak za AI ne radi jer je loše navedeno u upustvu da se menja fallout.ini u Documentsu. Taj .ini je read only i prepisuje se svaki put onim falloutdefault.ini koji se nalazi u Program Files.

Više o tome i ostalim podešavanjima ovde.

^ ja sam uspeo tako da promenim... prvo sam obrisao Fallout.ini u My Documents , a onda napravio promenu u folderu gde je igra instalirana, u Fallout-default ...kad sam pokrenuo igru on je iskopirao i napravio Fallout.ini sa promenom:)... pravio sam promenu za multi core , ali ne vidim razliku ..igra i dalje ide na +60 fpsa :)

Poslednja izmena:
Ni meni ne radi taj tvik za multi core procesore, mislim nema nikakvog efekta na fps, ostali rade savrseno. :D

ja imam problem taj sto mi čiča vargas (ili vergas,zaboravih) trazi od mene da odem tamo gde je ona raketa da izrokam valjda sva cudovista i onda ce on meni za uzvrat da kaze gde je vidio čikicu u sakou sa kockicama.ja dodjem i poubijam mutante (zelene i crvene) i nista se ne desi,ja opet kod njega a on kaze da i dalje ceka

ja imam problem taj sto mi čiča vargas (ili vergas,zaboravih) trazi od mene da odem tamo gde je ona raketa da izrokam valjda sva cudovista i onda ce on meni za uzvrat da kaze gde je vidio čikicu u sakou sa kockicama.ja dodjem i poubijam mutante (zelene i crvene) i nista se ne desi,ja opet kod njega a on kaze da i dalje ceka

Udji kod njega u sobu i procunjaj po kompjuteru

Gde si ovo naso, ocu ovo sesirce :)

***, Indijanin sesir ne moze da se pokupi, kao ni koske:D

Inace ovo i razne druge bizarre stvari se mogu naci lutanjem kad se izabere jedan perk na samom pocetku (zaboravio sam kako se zove)...

Inace ovo i razne druge bizarre stvari se mogu naci lutanjem kad se izabere jedan perk na samom pocetku (zaboravio sam kako se zove)...

Wild Wasteland, obavezan ako hocete da vidite i cujete sve bonus provale.

Sesir moze da se pokupi i valjda daje, ako ne gresim perception +1

Ladno moze? Ocigledno nisam pazljivo ceprkao po koskama:) Nista, vrcem se nazad:D

svi sesiri daju PER+1

nenad222 udji unutra imas tu gomilu questova sa tim ghouls, zanimljivo je :)

moras da jedes
moras da pijes
crippled limbs leci samo doktor
stimpack ne leci instant nego vremenom
municija ima tezinu pa ne mozes da je nosis koliko hoces

outdoorsmen skill dolazi do izrazaja jer sa njim to se otvaraju recepti uz koje mnogo lakse igras i putujes jer pravis razne djakonije koje ti zadovoljavaju glad i zedj a ne fasujes radijaciju :) sve to naravno krchkash uz vatricu :)

Vrh Dno