Šta je novo?

Fallout: New Vegas

Posle 33 sata konačno završih igru. Uspeo sam da stignem do 29. nivoa. Na mapi je ostalo još dosta neistraženih lokacija ali sam se zasitio sitnim questovima pa me mrzelo dalje da istražujem. Možda u drugom prelasku.
Inače side quest-ovi nisu tu samo fazona radi. Dosta njih utiču na sudbine Mojave posle konačne bitke. Šta ste radili u toku igre i koliko ima uticaj i na saputnike.
Pošto postoji mnogo kombinacija u okviru grananja priče u zavisnosti šta odaberete možda je zanimljivo pogledati kakvi sve krajevi postoje (makar to billo i na YouTube). Ja sam snimio baš pred izbor pa ću najverovatnije probati na neki drugi način da predjem igru.
U svakom slučaju igra poseduje odličan replay value. Još kad se na to dodaju DLC i modovi...

Koliki LVL i sa kojom puskom je najbolje ici na Deatclaw-ove ?

Pre no što sam obrisao igru , bio sam lvl 25 imao i plazma i lasersko i projektilno naoružanje , vodio 3 saputnika i jedva sam ubijao Deathclaw-a 1 na 1 . Ako se pojavi još jedan pobiju celu družinu . Plazma i lasersko naoružanje ga i ne povređuju. Samo hunting rifle pravi kakav takav damage.

Poslednja izmena:
^..ja sam cuo da im treba prvo u noge pucati , pa kad uspore sneek+vats sa puskom u vugla.

Poslednja izmena:
^..ja sam cuo da im treba prvo u noge pucati , pa kad uspore sneek+vats sa puskom u vugla.

Takodje ... koristi oruzije kao Assault Rifle/Carabine ;))) sve ostalo je manje vise beskorisno

Uzmi za pomocnika Boon-a,on je zakon ;)

Jos uvek nisam nasao "cuvenog" Boona tj. nisam isao do odredjenog grada, hteo sam da proverim sta ima gore severnije :)

1 na 1 mi nije lose islo, pucam sa repeater gun (mislim da se tako zove, kaubojska puska) iz daljine, naljutim ga, krene na mene i jos par puta, onda sam bezao oko nekog kamena dok on nije napao ED-a a ja ga sa ledja punio olovom i jedva sam ga ubio. Medjutim sada ih ima goooomila gore a nema sanse da prezivim.

U svakom slucaju hvala na odgovorima, idem ipak da nadjem jos jednom saputnika pa cemo onda da vidimo kako ce proci obracun kod OK (deathclaw) Corala ;)

Jos uvek nisam nasao "cuvenog" Boona tj. nisam isao do odredjenog grada, hteo sam da proverim sta ima gore severnije :)

1 na 1 mi nije lose islo, pucam sa repeater gun (mislim da se tako zove, kaubojska puska) iz daljine, naljutim ga, krene na mene i jos par puta, onda sam bezao oko nekog kamena dok on nije napao ED-a a ja ga sa ledja punio olovom i jedva sam ga ubio. Medjutim sada ih ima goooomila gore a nema sanse da prezivim.

U svakom slucaju hvala na odgovorima, idem ipak da nadjem jos jednom saputnika pa cemo onda da vidimo kako ce proci obracun kod OK (deathclaw) Corala ;)

Ja licno sam isao drugom taktikom, nisam vodio pomagace, priblizim se koliko toliko, postavim minsko polje, udaljim se, pucam puskom u njih, oni krenu na mene, malo pucam u noge a malo bacam dinamit. Tako sam sredio bar 4-5 doticnih zivotinjki ;)

Probaj pa ces videti

Pozz

Kao prvo nemam toliko mina, sve koje sam nalazio prodavao sam za neku sicu jer sam negde procitao da moras da imas valjda 2-3000 capsa da bi usao u New Vegas, a i nisam punio throw opciju tako da ne bih bio toliko precizan sa dinamitom :(

Ali nije losa ideja, probacu neki pri drugom prelazu igre

Takodje ... koristi oruzije kao Assault Rifle/Carabine ;))) sve ostalo je manje vise beskorisno

Uzmi za pomocnika Boon-a,on je zakon ;)

Gde si nasao Assault Rifle/Carabine ??? Jos uvek nisam naleteo na slicno oruzje ? U New Vegasu ili ... ?

Poslednja izmena:
Sta znaci onaj case,9mm pa case 5.56mm,pa onda case, 357 magnum!Naisao sam na reloaded sto sa kojim sam takodje pravio to ,ali nemam pojma za ceka zluze!

draganm80 imas assult/carabine kod power gunners
bro82 case sluzi da sam napravis municiju, na onoj workbench imas tamo spisak sta ti sve treba od sastojaka za ammo

Za Deathclaw-e samo snajper! Ubio sam sigurno preko 20-ak komada tako, mozda sam jedanput ili dvaput zaginuo, zbog svoje nepaznje! :)

chava moze mali opis tehnike?
ubio sam jednom jednog snajperom, al kad ih je 2-3 dotrce i odvale me...

Hehehehe necete verovati kako sam ih ubio ! Isao sam skroz okolo i dosao sa leve strane mape (isao sam do Great Khan-ova) i naletim na jednog samog koga sam uz malo muke ubio. Posle toga ih je bilo jos 2 kom i izdaljine sam iz hidden moda gadjao jednog manjeg i ubio ga sa 3 metka (gadjam sa Cowboy repeater). Posle toga me napada drugi i njega gadjam iz daljine dok se ne priblizi. Cim se priblizi pocnem da se krijem iza jedne velike stene i ako me juri da trcim u krug dok naravno pucam sve vreme u njega. E posle toga je vec bilo lakse, iskoristio sam mali bug. Kad su dovoljno daleko mozete da ih gadjate i pogodite ali oni i dalje idu svoju rutu napred nazad i ne napadaju dok se ne priblizite malo :)

nisam igrao par dana, ali ja sam u novac dosao sa 4k capsova pun oprema sa 3-4 full armora i svakom vrstom puce na koju sam naisao :) moj savet ako imate par armora da prodate popravite ih u jedan i vrednost je cini mi se ista, tako da ne nosite 3-4 vec ih popravite u jedan uzmete 500-600 capsova i picite dalje... tako i sa oruzjem... kad dodjete u novac imate najboljeg trgovca.. ne znam za kasnije nisam igrao 3-4 dana :(

meni se iskreno i nne dopada bas nesto, jeste da je grafika i okolina autenticna i u stilu fallouta ali je mogla mnogo bolje da izgleda...

Gde si nasao Assault Rifle/Carabine ??? Jos uvek nisam naleteo na slicno oruzje ? U New Vegasu ili ... ?

Imas Assaoult Carabine ,to nadjes tj pokupuis na Black Mountain-u ,kad pobijes par Super Mutanta.
Imas Serviceman's Rifle (slicno kao ^) ali taj sam pokupio ili u Prospectors Den-u ili Nipton-u.

...ali svakako preferiram Plazma oruzja kao Multiplas ili Gauss ;)) [late game....]

Presao sam igru.lvl 30 ,otrkivio (skoro) sve lokacije ,25k caps (volim pare,*** :p) ,bas je ok igra,malo zanimljivija od F3 ,zbog mase kvestova :))) jedva cekam 1. DLC

Jedan od boljih modova :D

35900-1-1288397040.jpg

http://www.newvegasnexus.com/downloads/file.php?id=35900

@ G!!!
Mozes li da ponovis ono oko weapon mod buga kako funkcionise?Kod mene sta god radio nece da ubaguje da mi promeni modove koje ima prodavac?! Ne mogu vise da se nerviram kakve mi sugave modove nude,tj za sada mi nude samo long barrel za varmint rifle i neki mnogo jadan scope za 9mm...

Za Deathclaw-e samo snajper! Ubio sam sigurno preko 20-ak komada tako, mozda sam jedanput ili dvaput zaginuo, zbog svoje nepaznje! :)

chava moze mali opis tehnike?
ubio sam jednom jednog snajperom, al kad ih je 2-3 dotrce i odvale me...

Hehehehe necete verovati kako sam ih ubio ! Isao sam skroz okolo i dosao sa leve strane mape (isao sam do Great Khan-ova) i naletim na jednog samog koga sam uz malo muke ubio. Posle toga ih je bilo jos 2 kom i izdaljine sam iz hidden moda gadjao jednog manjeg i ubio ga sa 3 metka (gadjam sa Cowboy repeater). Posle toga me napada drugi i njega gadjam iz daljine dok se ne priblizi. Cim se priblizi pocnem da se krijem iza jedne velike stene i ako me juri da trcim u krug dok naravno pucam sve vreme u njega. E posle toga je vec bilo lakse, iskoristio sam mali bug. Kad su dovoljno daleko mozete da ih gadjate i pogodite ali oni i dalje idu svoju rutu napred nazad i ne napadaju dok se ne priblizite malo :)

Postoji jos jedna fora kako lako da ih ubijete: Cim izadjete na obalu, popnete se na brdasce gore i oni krenu za vama, vratite se u plicak i oni se vrate nazad - izgleda da ne vole vodu :d Proces ponoviti dosta puta dok ih niste sve pobili :D Inace ne otici tamo bez Gobi snajpera kao ni bez Power Armora.

Loot je dosta dobar, tamo se nalazi najjaci NCR Power Armor u igri :)

...pa da! tako sam i ja cuo da treba... prvo im onesposobis noge , posle vats+sneek u vugla , a ako se priblize sigurno ima neka dobra sacmara za finish... boranija je to:d... kontam da treba nabudziti i critical, tj. sunjanje, i gun skill? Ja tako sad ove male gustere ubijam...sve mi ih zao kad rucicama pokriju oci:D... tek sam krenuo ida igram..

Poslednja izmena:
Umorio se i presao igru...

Legat me iznervirao na kraju... ne mogu da ga ubijem pa nikako... definitivno su cudovista/likovi koji napadaju meele puno jaci od ovih remote...
prebacio na very easy i zavrsio igru...

u zbiru mi se svidja, mogao sam jos da se igram, jos koji lvl, jaceg oruzja (npr znam da sam zeznuo sto nisam u freeside skoro nista radio). postao sam paladin u bos, ali i dalje nisam uspeo da ih vrbujem...
nisam ni great khans vrbovao, tamo onu zensku sto je u gomili deathclawova nikako nisam uspeo da nadjem....

uzeo sam explorer perk i uhh stvarno ima mnoooogo lokacija, mozda ucitam kad mi bude dosadno predzadnji save pa uzmem jos malo da se igram (mada me NCR vise ne mirise bas jako)...

Poslednja izmena:
Treba li opcija Hardcore da bude aktivna u glavnom meniju?

...pa da! tako sam i ja cuo da treba... prvo im onesposobis noge , posle vats+sneek u vugla , a ako se priblize sigurno ima neka dobra sacmara za finish... boranija je to:d... kontam da treba nabudziti i critical, tj. sunjanje, i gun skill? Ja tako sad ove male gustere ubijam...sve mi ih zao kad rucicama pokriju oci:D... tek sam krenuo ida igram..

Hehehe veruj mi i nije bas boranija, moraces "malkice" da se potrudis, uostalom videces i sam ako budes isao na sever ;)

Srecno

PS.
Ne pomaze cak ni sacmara (sem ako nisi uzeo neke jace) iz blizine, mene su ubijali iz 2-3 puta ...

Vrh Dno