Šta je novo?

Fallout: New Vegas

Danas upalim igru i imam gori fremrejt sa 6870 nego sa klokovanom 5750 na istim podesavanjima wtf ?!

Meni je za sad ok, jedino nekako mi svet deluje skucenije i manje od FO3. Mogli su da naprave mapu malo vecom. Mada je sam stigo samo do onog grada koga su unistili oni "pogani" legionari. Drugo ni na jednu pecini ili vault jos nisam naiso, a verujem da nece biti ni metro tunela jer u Vegasu ni u stvarnosti nema. Zatim nalazio sam neke knjige koje privremeno povecavaju odredjene skilove ima li onih koje povecavaju za stalno? I jos jedno pitanje, da li je neko krenuo na put severno od Sloana, tamo ima nekih Deathclaw-a, pretpostavljam da ih je tesko svaladati kad si 3 lvl. I ima li u ovoj igri bubblehead-ova ili kako se vec zovu one gluposti?

...i meni lepo klizi , +60 fpsa na otvorenom:). i to sve na high, 1680*1050, xp...tvikovao sam samo ono za multi core, ali nisam video razliku.
...gde skidate modove? konkretno me zanima onaj mod za piciju perspektivu, i da li moze u tom modu da se prebacuje u prvo lice sa F, i radi li tu isto zum na tockicu?
@Medo, javi kad resis problem i na koji nacin si ga resio... mislim da su to decje bolesti, ili mozda cak jos nesto banalnije...

Poslednja izmena:
Meni je za sad ok, jedino nekako mi svet deluje skucenije i manje od FO3. Mogli su da naprave mapu malo vecom. Mada je sam stigo samo do onog grada koga su unistili oni "pogani" legionari. Drugo ni na jednu pecini ili vault jos nisam naiso, a verujem da nece biti ni metro tunela jer u Vegasu ni u stvarnosti nema. Zatim nalazio sam neke knjige koje privremeno povecavaju odredjene skilove ima li onih koje povecavaju za stalno? I jos jedno pitanje, da li je neko krenuo na put severno od Sloana, tamo ima nekih Deathclaw-a, pretpostavljam da ih je tesko svaladati kad si 3 lvl. I ima li u ovoj igri bubblehead-ova ili kako se vec zovu one gluposti?

ovaj, od starta je receno da ce igra biti manja povrsinski od fo3 ali sadrzinski bogatija

ima vaultova, sva sreca nema smornih tunela i metroa

knjizice privremeno povecavaju a imaju i vece knjige koje nabacuju na statse za stalno

sto se deathclowova tice neko kaze da ih je tesko ubiti i kada si 8-12 lvl i malte ne ne reaguju ni na jedno "obicno"|oruzje, dakle veoma su *******i... u ostalom idi pa probaj :)

sva sreca nema bubbleheadova, ali skupljas cepove od susnset sansarile sa zvezdicom (mada ja jos nisam stigao dotle da skontam cemu oni sluze konkretno, zapravo prisao mi je neki trgovac i malo objasnio i to je to...)

^ Centered 3rd Person Camera je prava stvar:banana: ...sad probao! radi i tockic zum i sve!
muchas gracias:banana:

Poslednja izmena:
Btw kako su *******e one plave pcele ili sta li vec, nije bilo sanse da ih se rijesim nego sam srecom imao onu ncr radio stanicu za poziv u pomoc :) Pa sam zvao rendzera koji se borio s pcelama uspio da rokne njih par a ja ove ostale s ledja :)

spoiler

gnijezda su im stacionirana u blizini vaulta 22 ( nigdje drugo ih nisam primijetio) i cini mi se da ih se nemoguce rijesiti, staaalno dolaze. Jedva sam se provukao do vaulta 22

Au kad aktivirate Explorer perk na 20. nivou tek shvatite koliko lokacija ima. Igram već 25 sati i mislim da ću igrati još 10 i to samo side questove.
Do sad sam bio u 4 Vaulta od kojih je 34 najteži. Konstantana radijacija + ghoul-ova za izvoz.

Btw kako su *******e one plave pcele ili sta li vec, nije bilo sanse da ih se rijesim nego sam srecom imao onu ncr radio stanicu za poziv u pomoc :) Pa sam zvao rendzera koji se borio s pcelama uspio da rokne njih par a ja ove ostale s ledja :)

spoiler

gnijezda su im stacionirana u blizini vaulta 22 ( nigdje drugo ih nisam primijetio) i cini mi se da ih se nemoguce rijesiti, staaalno dolaze. Jedva sam se provukao do vaulta 22

Gadni su za sve pare, teze ih ubijam od Deathclaw-a a ima ih bas dosta u tom severnom delu mape ali nisu neograniceni vec idu u grupi 3-6 komada (naravno da svi krenu zajedno).
Mene vadi Boone, das mu snajper i veeeeliki cekic i malo bolji oklop (zavrsava mu poso i njegov hunting rifle) i vrlo retko imas potrebe da uopste vadis oruzje :D

Em ih je veoma tesko ubiti em s dva uboda ti oduzmu full hp ;)

Krenuo sam sledecim redosledom : Goodsprings,Primm,Mojave Outpost,Nipton(ovde sam odradio Vlupesov quest,odradio quest za Ghost-a)...Jel da idem u Correctional facility sada ili gde mi je najbolej da se majem?Svidja mi se igra pa ne zelim da propustim puno,pa zato pitam :)
P.S. Da li da odmah radim quest za Cass tj da idem kod onih merchanta da sljakam za njih ili da to ostavim za kasnije?

Poslednja izmena:
Za kasnije, to je u New Vegasu as far as i know

Nema sanse da im pobjegnes. Jedino sto mozes je da ih nekoliko ubijes a ostale ces morati da zaobidjes, da se sunjas itd...

...i meni lepo klizi , +60 fpsa na otvorenom:). i to sve na high, 1680*1050, xp...tvikovao sam samo ono za multi core, ali nisam video razliku.
...gde skidate modove? konkretno me zanima onaj mod za piciju perspektivu, i da li moze u tom modu da se prebacuje u prvo lice sa F, i radi li tu isto zum na tockicu?
@Medo, javi kad resis problem i na koji nacin si ga resio... mislim da su to decje bolesti, ili mozda cak jos nesto banalnije...

Izgleda da nije bio do mene problem, stavio sam neki DX9.dll od pre par strana i sad retko ide ispod 60FPS :D sve na maksimumu,4xAA, 1920x1080.

Zanimljivo sta kaze Koroush Ghazi

I've been receiving a lot of emails about this, so I thought it important to finally speak out about it. An unofficial 'fix' to performance issues in Fallout: New Vegas has been doing the rounds for the past week as some sort of global solution to all problems. I do not recommend this D3D9 Fix at all, as it causes Fallout: New Vegas to falsely redetect your graphics card as a lower model, and in turn use a lower shader package. It can reduce image quality and cause a range of long-term problems. A much better solution is to use the ToggleEmotions (temo) console command in each Fallout: New Vegas session to temporarily disable facial emotions on NPCs, thereby removing the major source of the slowdowns which may occur in areas where there are several characters. This method will not reduce your image quality or cause other potential problems.

Pa ako nekoga ne mrzi da lupi screen na istom mestu sa i bez .dll-a, da razresimo misteriju:)

Pa ako nekoga ne mrzi da lupi screen na istom mestu sa i bez .dll-a, da razresimo misteriju:)

Neko se već pozabavio ovim.
Ako neko vidi razliku koja je vredna gubitka oko 50% performansi onda mu svaka čast.
Evo screen-ova.
w3R0V.jpg

gHllA.jpg

1nXTM.jpg

cdD5b.jpg

ardtm.jpg

sI1ro.jpg

PdyGL.jpg

9tSt4.jpg

Razlika, nula.
Thx :)

Ima i dovoljno frejmova i za SSAO iz drajvera, valjda ce da radi.

jeste li nabacili kakve modove za oruzja?

fora je da kada dodjes kod prodavca i ako ti ne svidjaju modovi koje nudi, izadjete u glavni meni ucitate quicksave (sto je manje od 3 sec) i druge modove ima na raspolaganju :)

ja sam u novacu susretao sve i svasta
night scope, laser scope, extendend mags, damage increased +3 ili +30% za laser rifle, silencer koji ne smanjuje damage, increased rate of fire za 9 mm submachine gun koji sa njim daje oko 180-190 DPS, za verminta ima i night scope za longe range i silencer pa ko igra stealth eto mu ga :) itd itd e sad verovatno je svaki prodavac ogranicen sta moze da prodaje, ja sam nailazio na ovo u novac-u

^... vec vidim da ce mi igra biti samo: quicksave... quicksave... quicksave... quicksave... kod trgovca... nisam trebao ovo procitati:wall:

Poslednja izmena:
Neko se već pozabavio ovim.
Ako neko vidi razliku koja je vredna gubitka oko 50% performansi onda mu svaka čast.
Evo screen-ova.
w3R0V.jpg

gHllA.jpg

1nXTM.jpg

cdD5b.jpg

ardtm.jpg

sI1ro.jpg

PdyGL.jpg

9tSt4.jpg

Jel mozes da das link za taj mod posto ne mogu nigde da ga nadjem na nexus-u?
EDIT:
#1 Iskljucih iz konzole temo,kod mene nema razlike sa i bez ove opcije u FPS,ima prilicnog pada..Sa d39 fajlom nije bilo ovako..
#2 Kada Mogu da dobijem prvog saputnika a da to nije ED robot?Nekako mi se cini da je to Cass,ali ona mi je samo dala quest a nemam opciju da krene sa mnom?BTW lvl 7 sam ako to nesto znaci..Do sada sam zavrsio sve u Gspringsu,Primu,Outpost,prosao kroz Nipton krenuo za Novac..

Poslednja izmena:
^... vec vidim da ce mi igra biti samo: quicksave... quicksave... quicksave... quicksave... kod trgovca... nisam trebao ovo procitati:wall:

pa dobro ne moras, ja sam to slucajno video pa malo cackao i kupio sta mi najvise odgovara ;)

FOV se podešava iz ini fajla koliko znam

Nazad
Vrh Dno