Šta je novo?

Fallout: New Vegas

Za box, nema jos za PC. Za box se pirati pojavljuju i do mesec dana pre.

Za box, nema jos za PC. Za box se pirati pojavljuju i do mesec dana pre.

Sad ga malo pretera,pojave se ranije ali ne bas mesec dana :D
Inace nadam se da ce igra biti bolja od Fallout 3 koji mi nikako nije legao.

Sad ga malo pretera,pojave se ranije ali ne bas mesec dana :D
Inace nadam se da ce igra biti bolja od Fallout 3 koji mi nikako nije legao.

Gears Of War 2 se pojavio pirat mesec dana pre zvanicne , sry za off:D

To se ceni

Ja bih ovo nazvao Normal mod :)

1_8.jpg

Svako ko voli stare Fallout igre ce ovo igrati na tom "hardcore" modu. Poenta samog settinga i jeste taj "survival" trip.

Ja sigurno neću da pazim na vodu i hranu u igri, ništa mi tu nije zabavno. Ovo ostalo je u redu. Valjda mogu da se isključe delovi hardcore-a?

Baš me zanima šta je tebi zabavno u Fallout igrama i RPG igrama generalno? Pošto se izdaješ za velikog poklonika celog serijala.

Najradije se sećam konzumiranja vode i hrane. Takođe se nadam dlc-u koji će omogućiti posebnu komandu za uzimanje vazduha.

Poslednja izmena:
Kada bi ste posmatrali svaki element igre zasebno cela igra bi izgledala besmisleno. Borba je kliktanje po misu - boring, uzimanje vode i hrane je - boring, uzimanje potiona - boring...boring je sve ali u kompletu ono sto igru cini zabavnom (prvenstveno mislim na rpg) je svakako stepen identifikacije sa univerzumom. U tome i jeste rpg - role player game. Uzimanje vode i hrane doprinosi tom osecaju, branje cveca, popravka opreme, razgovori sa npc-ovima, ponasanje npc-ova...Model sveta sa sve sitnicama interakcijam, pricom, grafikom, leptirima na livadama sve to doprinosi boljem rpg-u.
Ostaje to da svako trazi od igre nesto sto je njemu bitno, pa uzimanje vode nekome je nebitno dok je fajt ili budzenje daleko bitnije , nekome nesto drugo...
Fallout 3 je sazdan oko survival ideje u postapokaliptickom svetu gde je osnovna fora preziveti u sredini koja je zazgadjena za razliku od Obliviona npr gde mozes da dises lepo, nema radijacije, vode pecuraka i cveca na sve strane...sve u svemu meni se svidjaju detalji koji doprinose sto realnijoj simulaciji bivstvovanja uz napomenu da implementacija mora biti na nivou jer ako nije onda to izgleda jadno...

Moja prognoza - to će u suštini da bude obaveza da svakih par sati uđeš u inventory i da klikneš na vodu. Čisto sumnjam da će da je bude malo. Osim toga, nikad nisam poželeo da obavljam fiziološke potrebe u igri. Tako da - ako može, ja ću tu dehidrataciju da isključim. Ako ne, probaću s njom, pa da vidim da li mi previše smeta.

Ipak ima bugova - propadanje kroz rupe/zidove posle cega igra zakuca :(.
Obsidian.

Bilo bi ekstra kada bi vode i hrane bilo relativno malo, tako da utisak apokalipse bude josh jachi. Zasto da se igrach obraduje samo kada nadje novo oruzje, novi oklop i slicno? Zar ne bi bilo super imati tako izbalansiranu igru da vam je podjednako vazno kada nadjete na neke zalihe hrane i vode?

Onaj koje gledao film "The Road", ili chitao knjigu po kojoj je film napravljen mogao je da vidi na sta mislim. Chak ni Fallout 1 i 2 nisu imali tu dimenziju borbe za goli zivot, a bilo bi super da neka igra verno dochara takve stvari.

Stvarno ima zanimljivih bugova.
U okrsaju ispred neke kafane sam pobio par likova i sada, svaki put kada odradim travel do te lokacije, u trenutku kada se lokacija ucita, jedan od likova koje sam ubio ponovo umire :D.

Bilo bi ekstra kada bi vode i hrane bilo relativno malo, tako da utisak apokalipse bude josh jachi. Zasto da se igrach obraduje samo kada nadje novo oruzje, novi oklop i slicno? Zar ne bi bilo super imati tako izbalansiranu igru da vam je podjednako vazno kada nadjete na neke zalihe hrane i vode?

Onaj koje gledao film "The Road", ili chitao knjigu po kojoj je film napravljen mogao je da vidi na sta mislim. Chak ni Fallout 1 i 2 nisu imali tu dimenziju borbe za goli zivot, a bilo bi super da neka igra verno dochara takve stvari.

Brate,to su baš detalji-a i msilim da ne bi funkcionisalo-zašto-jer npr vreme ide brže od normale- sad vidiš crveni alarm da je gladan i trčiđš da pored mutanata i ostalog tražiš lebac-ili ne vidiš jer si se ubacio u rokačinu i "krepa" ti lik usred neke pucnjave jer mu fali vode :D

Aj da bude MOD-to ok,ali baš da igra bude takva-mislim da bi bilo malo više preteško.
Čak mislim da je i hardcore dosta težak-gde ćeš više :)

Pa ne bi krepao istog momenta :d
Nego prvo bi bili neki komentari od lika kojeg vodis kako mora da nadje nesto da jede. Posle nekog (poduzeg) vremena poceo bi da oseca fizicke posledice (odredjeni uticaji na skilove i statistike), i tek na kraju (posle bas dosta vremena) bi usledio gubitak energije i smrt. Znaci kao i u stvarnosti, a ne da imas 2 minuta da nadjes hranu ili crkavas :d

Aj zamisli da te juri 10 mutanata sa toljagama a ti imaš 2 healt-a,i moraš da bežiš a još i da razmišljaš šta će ovaj sivonja da jede XD

Pa to je rpg. Nije to fps pa da 90% vremena provodis u borbi.
Rekoh vec da su takve situacije koje sad navodis nemoguce, jer treba dosta vremena da prodje od trenutka kada lik koga vodis oseti glad do trenutka kada ona pocne postepeno da utice na sposobnosti igraca.
Uostalom, ako vidis da lik polako pocinje da crkava od gladi, logicno je da ti prioritet bude da negde potrazis hranu, a ne da se upustas u borbu sa mutantima i toljagama :d Isto kao kada ti nestane municije..nesto sumnjam da bi bez municije isao da izazivas mutante :p

p.s. A jos bolja situacija je da si stvarno pred smrt od gladi, i ono vidis neki kamp mutanata/bandita i slicno. Onako izgladneo i neurotican, naravno da bi krenuo po cenu zivota da se koljes sa njima oko hrane :)

Poslednja izmena:
Čisto da se dopuni (od komšija sa zapada):

Iako na polju vizualnog tretmana Fallout: New Vegas neće biti nekakva poslastica, to se ne može reći i za glasovnu sinkronizaciju. Naime, otkriveno je kako novi Fallout ima uistinu impresivnu postavu glumaca koji posuđuju glas likovima u igri. Za početak, u ulozi pripovjedača ponovno je Ron Perlman (Hellboy), dok se američki kantautor Wayne Newton pojavljuje kao glas lokalnog DJ-a. Pored njih zapažene uloge imaju Matthew Perry (Čendler Bing, Friends), Danny Trejo (nadolazeći Machette, predators, GTA Vice City, Desperado, Od sumraka do svitanja... ), Kris Kristofferson (Blade trilogija), Felicia Day (The Guild), Zachary Levi (Chuck), William Sadler (Shawshank Redemption), John Doman (Mystic River), Rene Auberjonois te Michael Dorn (Lt. Warf, Star Trek). Sve u svemu, zanimljiva postava koju ćemo slušati već od 22. listopada.

Evo još jedne dopune na ovaj post. U ovom videu nisu prikazani svi glumci već samo poznatiji.

[YOUTUBE]UMc3_ASqpdQ[/YOUTUBE]

^
Zar igra ne izlazi 22. oktobra ? Barem tako na steamu piše ?

edit :

Pazi stvarno izašao :)

Poslednja izmena:
22. izlazi u Evropi.

Prve recenzije...
  • AtomicGamer – 9/10
  • Game Informer – 8.5/10
  • GamePro – 4.5/5
  • Giant Bomb – 4/5
  • Gaming Nexus – B
  • HookedGamers – 9/10
  • Joystiq – 3.5/5
  • PC Gamer – 84%
“Fallout: New Vegas is still a fantastic game, only slightly held back by its increasingly outdated tech.” - Eurogamer.net

“More wasteland to wander. New Vegas is good, but the failure to move the series on makes it feel a tiny bit stale.”
– PC Gamer

“Fallout: New Vegas somehow manages to have even more technical problems than Fallout 3 did, but its great characters and setting still shine through.” - Giant Bomb

“A sequel that makes few strides forward, yet retains almost everything that was great from its predecessor and offers it in a slightly different way.” – Game Informer

Jel skinuo neko? Prvi utisci? Meni ce biti skinuto oko pola 4 ujutro :d

Dajte utiske ljudi, pati li igra od bagova kao xbox verzija? Meni je igra na hardu od sinoc al nisam imao jos vremena da je probam. :)

Eo ja sad instaliram, pa ako imam vremena napisaću za nekih sat dva o prvih sat dva vremena u igri :D

Vrh Dno