Ne, meni je Oblivion na prvom mestu dobra igra, jedno izuzetno zabavno iskustvo, i tek onda sasvim solidan RPG, daleko od true-hardcore experienca, ali ja tako nešto i ne tražim. Igra prvo mora da bude zabavna, pa tek onda da poštuje neka pravila uspostavljena pre 10-15 godina kada je PC gejming značio nešto potpuno drugo. ***, i ja se sećam kako je nekad bilo, ali da obrćem sto puta jedne iste igre urađene po istom šablonu, ne mogu i neću. A stari Bioware/BlackIsle RPG-ovi su šablon samo takav, po izvođenju i gejmpleju, što je jasno svakom ko ih je igrao.
Zato što Blizzard ima milione fanova koji istresaju grdan keš za pretplatu, originale i turnire, i naravno da će im ugađati samo tako. Bethesda to nema. Ima grupu okorelih igrača (što kaže na uncyclopediji, "Fallout has a total of thirty fans and two fan sites") kojima ništa živo ne valja, ima veći broj umerenih fanova Elder Scrollsa koji su daleko od fanatika, i ima široki auditorijum klinčadije koja se okreće kako vetar duva, jer nema igračko iskustvo, i samim tim nisu publika čije mišljenje treba pratiti (jer ga nema) već ga treba formirati. Tako da Bethesda nikako nije na poziciji na kojoj je Blizzard.
Nego, čisto da vam dočaram vremensku liniju izlaženja delova Fallouta:
|FO1|FO2|<-----------------ništa----------------->|FO3|
Prema tome, očekivati da FO3 liči na delove koji su izašli godinu za godinu pre mnogo vremena je suludo.
Donesi nama "bakama" cvece iz Obliviona u Navaro, ali pazi se radijacije vama "mladima" moze da skodi.kukaju ko babe narikače..
Izvini, ali ovo jednostavno nije tačno, to jest radi se o čisto subjektivnom mišljenju.Prica i nacin izvodjenja FO 1 i 2 su nesto najbolje sto je do sada videla igracka industrija...
E Dži, ne svirajne igram se ja od juče pa da nisam "fan nijedne igre" i ne znam kakvi su elementi u nekim igrama koje su označile ceo žanr. Niti sam negde rekao da je borba u Arkanumu odlična, nego da je to već viđeno i da Bethesda nije izmišljala toplu vodu.
Ti ljudi što se bune bolje nek prihvate da Fallout pripada jednom drugom vremenu i da ovo što će sad izaći neće biti to isto, nego što kukaju ko babe narikače. Uživao sam i ja u npr. Age of Empiresu ali sigurno neću ovima što sad igraju Total War i Warhammer, koje inače ne mogu da smislim, ići po tredovima i govoriti kako je to novo sra*e i kako sve nove strategije moraju biti kopija AoE-a i Starkrafta. ****ga, ako ti se svidi igraj, ako ti se ne svidi nemoj igrati. Ima ko će, svake godine se rađaju nova deca i svake godine stasavaju nove generacije igrača, koje sigurno neće igrati Fallout od pre 10 godina zato što tako kažu neke starkelje sa foruma. Niti sam ja igrao Might & Magic 3 (production date: 1991) pre deset godina, zato što mnogi kažu da je bio vrh.
I šta si se uvatio za module za Oblivion koji se plaćaju? Niti je to neko kupovao, već je većina skidala s neta, niti tih šest ili sedam modula čini neku brojku naspram stotina fan-made dodataka koji su brdo puta bolji, a besplatni.
Izvini, ali ovo jednostavno nije tačno, to jest radi se o čisto subjektivnom mišljenju.
Sve Infinity Engine igre su imale bolji AI sistem saboraca.
Temple of Elemental Evil ima ubedljivo najbolju poteznu borbu koja je ikada napravljena u istoriji PC RPG-ova.
Ako ćemo ozbiljno da diskutujemo, onda se manite romantičarskih sećanja na bezbrižnu mladost i ignorisanja loših strana omiljene igre. Jer da Fallout ima najbolji način izvođenja ikada, sad bih i ja bio hardkor fan. A upravo je taj način izvođenja ono što me je stalno odbijalo od Fallouta, iako se iz aviona vidi da igra razbija što se tiče storytellinga i questova.
gde sam bre rekao da je arkanum borba okej?rekao sam da će ova u fo3 biti okej, ako sve bude ko što su najavili.
Pa recimo ona u Temple of Elemental Evilu je waaaaay bolja, bez obzira što je igra kao igra dosadna.
Pokusao sam igrati Fallout pre nekog vremena i jednostavno me smorilo ono beskrajno citanje dijaloga nisam mogao vise od one elektrane. Atmosfera i prica mi se svidjaju i to je to. Moje mishljenje je kad bi Besheda napravila F3 identicnim kao i prethodna dva dela, bankrotirala bi ekspresno
.
Btw, da li neko zna kako se zove stvar koja svira u uvodu u Fallout 1, strasno mi se svidela a ne znam cija je.
Pokusao sam igrati Fallout pre nekog vremena i jednostavno me smorilo ono beskrajno citanje dijaloga nisam mogao vise od one elektrane. Atmosfera i prica mi se svidjaju i to je to. Moje mishljenje je kad bi Besheda napravila F3 identicnim kao i prethodna dva dela, bankrotirala bi ekspresno
.
Btw, da li neko zna kako se zove stvar koja svira u uvodu u Fallout 1, strasno mi se svidela a ne znam cija je.
:dDa naprave F3 identican F1,2 samo u novom engineu i sa gomilom novih fora igra bi dozivela veliki boom i prodala bi se u nenormalnim kolicinama.
US PC Game Software Sales
* 1998 - $1.7 billion
* 1999 - $1.9 billion
* 2000 - $1.78 billion (84.9 million units)
* 2001 - $1.75 billion (83.6 million units)
* 2002 - $1.4 billion (61.5 million units)
* 2003 - $1.2 billion (52.8 million units)
* 2004 - $1.1 billion (45 million units)
* 2005 - $953 million (38 million) + $344 million digital sales
* 2006 - $970 million
Brate, znamo mi odlično kakav je Oblivion u svojoj srži. And we like it that way.Za one koji Oblajvon uzdizu do nebesa.
Evo pravo stanje stvari. Sto neko rece, Oblajvon je decija bojanka u odnosu na Morowind.
Zanimljiv za decu bez preterano dobre koncentracije, al bez neke slozenosti.
Brate, znamo mi odlično kakav je Oblivion u svojoj srži. And we like it that way.
Inače što se tiče "uprošćenog Daggerfalla", da li si ikad igrao Arenu? Čisto informativno, neko iz tadašnjeg autorskog tima se hvalio kako je tek iz dvadesetog pokušaja uspeo da izvuče živu glavu iz prvog dungeona. Da li bi takve igre hteo da igraš?
To ovde nisi smio reci :d :d :d :d
Igra nije za klincuriju, vec za ljude koji ukljucuju mozak. Deca nisu strpljiva, hoce samo puskaranje ala Quake i questove Barby school game.
:d
Pitanje dana: šta je bilo sa onim novim UFO-m što je isti ko matori UFO, samo ima dobru grafiku i odlično je prošao kod kritike? Jel su se i njegovi autori odrali od para?
Pogledajmo šta kaže wikipedia kako se kreće prodaja PC igara od '98 naovamo:
Ovo nisu devedesete, i tržište je drugačije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari