Šta je novo?

Fallout 3 oficijelni thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
:-devil-: Trebalo bi da poceramo neka kolica, potrpamo Vudija, pa u "kaljevu pec".

Some people can't handle the truth :D

Inače da se razumemo, nije mi cilj nikog da provociram ili za*ebavam, al ponekad malo preterate sa naricanjem pa vam je potreban reality check :)

Poslednja izmena:
to sto je toliki vremenski period izmedju keca i dvojke, i sada sto se pravi trojka je cista glupost!
posle koliko godina izlazi starcraft II... i sta? nista nije zadrzalo?
(sada ce neko o fanovima....)

Daj čoveče, gde je bre Oblivion dobra igra?! Svi kvestovi su ubij/donesi, nema izbora nema granajućih dijaloga, nema ničega! Speech skill i mini igra ti samo služe da otlkjučap takođe potpuno linerane opcije u dijalogu, sve su prosto proširene rečenice u ogromnom fontu da se lakše pročitaju na TVu. Borba je dosadna dosadna dosadna. Idem sec sec sec blok, popij health, sec sec blok. Magije su sve isti princip samo različite boje i tipa demidža, koji je bitan samo zbog rezistancija- Mislim si igrao možda Torment, Baldurs Gate?

Ne, meni je Oblivion na prvom mestu dobra igra, jedno izuzetno zabavno iskustvo, i tek onda sasvim solidan RPG, daleko od true-hardcore experienca, ali ja tako nešto i ne tražim. Igra prvo mora da bude zabavna, pa tek onda da poštuje neka pravila uspostavljena pre 10-15 godina kada je PC gejming značio nešto potpuno drugo. ***, i ja se sećam kako je nekad bilo, ali da obrćem sto puta jedne iste igre urađene po istom šablonu, ne mogu i neću. A stari Bioware/BlackIsle RPG-ovi su šablon samo takav, po izvođenju i gejmpleju, što je jasno svakom ko ih je igrao.

kakva pravila o chemu prichas? cRPG je zanr koji je tu da sto vernije prenese pan&paper verziju igre, nikad nije cilj bio osvajanje onih slojeva shiroke narodne mase, kojima je lepshe da se preko wasd tastera uzive u lepotu prirode nego da za to ostave rl

pojam zabave je naravno subjektivan, nekome su igre kao super mario bros extra, a za oblivion i buduci fo3 je upravo to ciljna publika

haha stari rpg-ovi su shablon a ovi novi nisu?!?! omg ?!?! nesto si pobrkao dechkonjo

kao sto umehs da "lupish" da je sistem borbe u arkanumu sjajan a da je u falloutu ochajan tako si i ovo netrepnuvishi pustio u etar nesvhatajuci koliko neozibljno deluje :)

Zato što Blizzard ima milione fanova koji istresaju grdan keš za pretplatu, originale i turnire, i naravno da će im ugađati samo tako. Bethesda to nema. Ima grupu okorelih igrača (što kaže na uncyclopediji, "Fallout has a total of thirty fans and two fan sites") kojima ništa živo ne valja, ima veći broj umerenih fanova Elder Scrollsa koji su daleko od fanatika, i ima široki auditorijum klinčadije koja se okreće kako vetar duva, jer nema igračko iskustvo, i samim tim nisu publika čije mišljenje treba pratiti (jer ga nema) već ga treba formirati. Tako da Bethesda nikako nije na poziciji na kojoj je Blizzard.
Nego, čisto da vam dočaram vremensku liniju izlaženja delova Fallouta:
|FO1|FO2|<-----------------ništa----------------->|FO3|
Prema tome, očekivati da FO3 liči na delove koji su izašli godinu za godinu pre mnogo vremena je suludo.

da a oblivion ima milione "fanova" koji su u stanje dati dodatne pare za sadrzaj koji bi u svakoj normalnoj igri trebalo da bude integrisan od samog pocetka, i josh da budu srecni zbog toga jer developeri "misle na njih" (tj njihove novhcanike)

ti ocigledno nemas pojma sta znachi biti fan igre... greshku pravish sto fanove poistovecujes sa bilo kojim igracem kojem se igra samo svidela... oblivion ima milione igraca kojima se on svideo, a fanova ima... pa mozda 10 od kojih je jedan filipenko :d

zasto je fo licenca i posle toliko godina ostala toliko na ceni (6 miliona $$) da li si se nekad zapitao? pa upravo zbog tih koliko ti kazesh "trideset fanova" shirom sveta, koji su prichu o falloutu shirili i odrzavali je zivom, pravili modove iz kojih su mnogi kasnije presli na ozbiljnije igre (neke od njih su danas RPG naslovi u razvoju neki su u drugim prichama), pravili intervjue sa svim develperima, pravili wiki projekte, dobili su fallout bibliju koji je svojevrstan kanon za taj univerzum, popljuvali sramotan pokushaj inteprlaya da proda fallout ime preko smrdljive konzolashke igre sto su kasnije svi u gejming industriji prihvatili, odrzavali su u prici ono sto je fallout cinilo posebnim i besmrtnim i posle toliko godina i josh milion stvari

ali ti to ne kapirash jer niti si fan neke igre, niti si igrao fallout pa znash o chemu je rech

ti si se samo zabavio uz oblivion kao kojekakav balavko u pesku i mislish da ti i to daje pravo da ocenjujes sta je fo1&2 i iz nemoci citiras tako nepouzdane podatke kao iz neke uncyclopedije a valjda ti teshko da odesh na zvanichan forum i provedes malo vremena i vidish koliko se ljudi buni zbog chega fo3 lichi na ono sto lichi, i zbog chega im se brishu postovi i ako se na sasvim ljudski nachin samo upucuje kritika

some people just can't see the truth, although it's ahead of their nose :p

Poslednja izmena:
E Dži, ne sviraj :) ne igram se ja od juče pa da nisam "fan nijedne igre" i ne znam kakvi su elementi u nekim igrama koje su označile ceo žanr. Niti sam negde rekao da je borba u Arkanumu odlična, nego da je to već viđeno i da Bethesda nije izmišljala toplu vodu.
Ti ljudi što se bune bolje nek prihvate da Fallout pripada jednom drugom vremenu i da ovo što će sad izaći neće biti to isto, nego što kukaju ko babe narikače. Uživao sam i ja u npr. Age of Empiresu ali sigurno neću ovima što sad igraju Total War i Warhammer, koje inače ne mogu da smislim, ići po tredovima i govoriti kako je to novo sra*e i kako sve nove strategije moraju biti kopija AoE-a i Starkrafta. ****ga, ako ti se svidi igraj, ako ti se ne svidi nemoj igrati. Ima ko će, svake godine se rađaju nova deca i svake godine stasavaju nove generacije igrača, koje sigurno neće igrati Fallout od pre 10 godina zato što tako kažu neke starkelje sa foruma. Niti sam ja igrao Might & Magic 3 (production date: 1991) pre deset godina, zato što mnogi kažu da je bio vrh.

I šta si se uvatio za module za Oblivion koji se plaćaju? Niti je to neko kupovao, već je većina skidala s neta, niti tih šest ili sedam modula čini neku brojku naspram stotina fan-made dodataka koji su brdo puta bolji, a besplatni.

Poslednja izmena:
kukaju ko babe narikače..
Donesi nama "bakama" cvece iz Obliviona u Navaro, ali pazi se radijacije vama "mladima" moze da skodi.
Vudu izgleda da ipak nije bio na casu kada se predavala lekcija o tome kako biti fan neke igre, pa nemogu, ili se prave, da nerazumeju fanove. Prica i nacin izvodjenja FO 1 i 2 su nesto najbolje sto je do sada videla igracka industrija i ne bi trebalo raditi neke hiruske zahvate na tome, jer vas uveravam da ako bude pravi FO3 kao 1 i 2 da ce BethSoft dosta zaraditi, jer vecina danasnjih gejmera postuje kult igara iz BethSofta.
Wahad izvini jedan antifallout post sam slucajno pripisao tebi.

Poslednja izmena:
potpuno podrzavam fo1 i 2 izvodjenje, gameplay, atmosferu, likove proizvodnju, mastu AMA BAS SVE IZ TE IGRE!

samo sam hteo da kazem da vojim fajjout jedan i dva a da ne vojim tli iako nije izasao... :)

edit: sada je cool ;) sve je cool :)

Poslednja izmena:
Prica i nacin izvodjenja FO 1 i 2 su nesto najbolje sto je do sada videla igracka industrija...
Izvini, ali ovo jednostavno nije tačno, to jest radi se o čisto subjektivnom mišljenju.
Sve Infinity Engine igre su imale bolji AI sistem saboraca.
Temple of Elemental Evil ima ubedljivo najbolju poteznu borbu koja je ikada napravljena u istoriji PC RPG-ova.
Ako ćemo ozbiljno da diskutujemo, onda se manite romantičarskih sećanja na bezbrižnu mladost i ignorisanja loših strana omiljene igre. Jer da Fallout ima najbolji način izvođenja ikada, sad bih i ja bio hardkor fan. A upravo je taj način izvođenja ono što me je stalno odbijalo od Fallouta, iako se iz aviona vidi da igra razbija što se tiče storytellinga i questova.

E Dži, ne sviraj :) ne igram se ja od juče pa da nisam "fan nijedne igre" i ne znam kakvi su elementi u nekim igrama koje su označile ceo žanr. Niti sam negde rekao da je borba u Arkanumu odlična, nego da je to već viđeno i da Bethesda nije izmišljala toplu vodu.
Ti ljudi što se bune bolje nek prihvate da Fallout pripada jednom drugom vremenu i da ovo što će sad izaći neće biti to isto, nego što kukaju ko babe narikače. Uživao sam i ja u npr. Age of Empiresu ali sigurno neću ovima što sad igraju Total War i Warhammer, koje inače ne mogu da smislim, ići po tredovima i govoriti kako je to novo sra*e i kako sve nove strategije moraju biti kopija AoE-a i Starkrafta. ****ga, ako ti se svidi igraj, ako ti se ne svidi nemoj igrati. Ima ko će, svake godine se rađaju nova deca i svake godine stasavaju nove generacije igrača, koje sigurno neće igrati Fallout od pre 10 godina zato što tako kažu neke starkelje sa foruma. Niti sam ja igrao Might & Magic 3 (production date: 1991) pre deset godina, zato što mnogi kažu da je bio vrh.

I šta si se uvatio za module za Oblivion koji se plaćaju? Niti je to neko kupovao, već je većina skidala s neta, niti tih šest ili sedam modula čini neku brojku naspram stotina fan-made dodataka koji su brdo puta bolji, a besplatni.

e vudu :) razmisli malo pre nego sto postujes
rekao si na jednom mestu da ti je arkanum borba okej a fallout njesra, nemo sad da se
vredjamo :d

fora je sto se ne pravi nova igra, niti offspin nastavak neki, vec direktan nastavak koji nece imati mnogo veze sa prethodnicima, fps oblivion ubacena borba sa pauzom u kojoj trchakraju orci sa melee naoruzanjem, heeeloouuuu?

choveche ti ne kapiras da kada bi uradili falloute iste onakve samo sa engine upgrejdom na nesto najnovije da bi otpuvala opet sve :) ako nista drugo, za pochetak, ako provedes dovoljno vremena da provalis caku, mozes da odvaljujesh rebra protivnicima mozesh da ih presechesh na pola, mozesh da ih maljem po glavi pomilujesh, da stavish exploziv na decu koja trchkaraju unaokolo, idejama nikad kraja, a danas je sve to nonono i politichki ispravnim igrama

ja se i trudim ovoliko zbog tih novih generacija koji ce ostati uskraceni za jedan deo razvijenog mozga ako nastave da igraju ove danashnje boranije od igara i budu srecne zbog toga jer gutaju PR previshe lako :p

gde sam bre rekao da je arkanum borba okej? :) rekao sam da će ova u fo3 biti okej, ako sve bude ko što su najavili.

Izvini, ali ovo jednostavno nije tačno, to jest radi se o čisto subjektivnom mišljenju.
Sve Infinity Engine igre su imale bolji AI sistem saboraca.
Temple of Elemental Evil ima ubedljivo najbolju poteznu borbu koja je ikada napravljena u istoriji PC RPG-ova.
Ako ćemo ozbiljno da diskutujemo, onda se manite romantičarskih sećanja na bezbrižnu mladost i ignorisanja loših strana omiljene igre. Jer da Fallout ima najbolji način izvođenja ikada, sad bih i ja bio hardkor fan. A upravo je taj način izvođenja ono što me je stalno odbijalo od Fallouta, iako se iz aviona vidi da igra razbija što se tiče storytellinga i questova.

izvini ali to prosto nije technojer ponavaljam NISI igrao fallout

sistem NPCa u falloutu je drugachiji sa namerom u odnosu na spomenute igre

to bi i znao da si se imalo uvukao u tematiku, NPCevi su u falloutu sa namerom ubacheni da ih samo delimichno kontrolishesh a oni da se ponashaju slobodno prema svom ubedjenju, koliko god to bilo loshe ili dobro u pojedinim momentima, za to vreme je bilo nesto novo

mene lichno smara da vodim buljuk likova a ne samo jednog i savrsheni mi je balans u falloutu sto se toga tice, jer u rpg je sve o tebi tj tvom liku a ne squad based jurishanje, mada naravno i to ima svoj shmek

edit
gde sam bre rekao da je arkanum borba okej? :) rekao sam da će ova u fo3 biti okej, ako sve bude ko što su najavili.

Pa recimo ona u Temple of Elemental Evilu je waaaaay bolja, bez obzira što je igra kao igra dosadna.

Poslednja izmena:
i kako se to razlikuje od elder scrollsa gde je isto sve o tebi i tvom liku? :)

edit na quote: arcanum =/= toee. MNOGO različito. arcanum je igra sa odličnom pričom i užasnom izvedbom. toee je igra sa dosadnom, bledom pričom i odličnom izvedbom.

Poslednja izmena:
ah sorry iskreno sam pomeshao, ali opet svakako poenta ostaje ista, da ti se ne svidja kombat sistem u fo a svidja ti se u toee, a pravili ga isti ljudi sa namerom da budu sto slichniji, wtf i bash zbog toga je toee i bio okej jer je imao superishka turn based borbu

Pokusao sam igrati Fallout pre nekog vremena i jednostavno me smorilo ono beskrajno citanje dijaloga nisam mogao vise od one elektrane :). Atmosfera i prica mi se svidjaju i to je to. Moje mishljenje je kad bi Besheda napravila F3 identicnim kao i prethodna dva dela, bankrotirala bi ekspresno :).

Btw, da li neko zna kako se zove stvar koja svira u uvodu u Fallout 1, strasno mi se svidela a ne znam cija je.

Pokusao sam igrati Fallout pre nekog vremena i jednostavno me smorilo ono beskrajno citanje dijaloga nisam mogao vise od one elektrane :). Atmosfera i prica mi se svidjaju i to je to. Moje mishljenje je kad bi Besheda napravila F3 identicnim kao i prethodna dva dela, bankrotirala bi ekspresno :).

Btw, da li neko zna kako se zove stvar koja svira u uvodu u Fallout 1, strasno mi se svidela a ne znam cija je.

To ovde nisi smio reci :d :d :d :d

zasto ne :) svako ima pravo da kaze da mu se ne svidja fo iz nekog razloga, ali da kaze da je zbog toga losh rpg je lame

niko ovde ne kaže da je fallout loš rpg :) samo kritikujemo sve ostalo :)

ti cuti, ponashash se kao devojchica... hoce piki nece piki :)

Poslednja izmena:

Igra nije za klincuriju, vec za ljude koji ukljucuju mozak. Deca nisu strpljiva, hoce samo puskaranje ala Quake i questove Barby school game. Ubaci im malo ozbiljniji i komplikovaniji quest i eto problema. Da naprave F3 identican F1,2 samo u novom engineu i sa gomilom novih fora igra bi dozivela veliki boom i prodala bi se u nenormalnim kolicinama. A ovo laprdanje da postoji tih 30 fanova F1,2 je najveca glupost i laz koju moze neko da izjavi.
Ali dzaba da raspravljamo dalje. Beth. spava na parama, hoce jos i jos $$$$$ i dalja prica prestaje. Davno je proslo vreme kada su se igre pravile iz ljubavi. Jedino jos polazem nadu u Blizz. i naravno u bivse clanove Troike u vezi nekog novog Fallouta.

Da naprave F3 identican F1,2 samo u novom engineu i sa gomilom novih fora igra bi dozivela veliki boom i prodala bi se u nenormalnim kolicinama.
:d

Pitanje dana: šta je bilo sa onim novim UFO-m što je isti ko matori UFO, samo ima dobru grafiku i odlično je prošao kod kritike? Jel su se i njegovi autori odrali od para? ;)

Pogledajmo šta kaže wikipedia kako se kreće prodaja PC igara od '98 naovamo:

US PC Game Software Sales

* 1998 - $1.7 billion
* 1999 - $1.9 billion
* 2000 - $1.78 billion (84.9 million units)
* 2001 - $1.75 billion (83.6 million units)
* 2002 - $1.4 billion (61.5 million units)
* 2003 - $1.2 billion (52.8 million units)
* 2004 - $1.1 billion (45 million units)
* 2005 - $953 million (38 million) + $344 million digital sales
* 2006 - $970 million

Ovo nisu devedesete, i tržište je drugačije.

Za one koji Oblajvon uzdizu do nebesa.
Evo pravo stanje stvari. Sto neko rece, Oblajvon je decija bojanka u odnosu na Morowind.
Zanimljiv za decu bez preterano dobre koncentracije, al bez neke slozenosti.
http://www.rpgcodex.com/content.php?id=129

Moram da postujem sa drugog foruma, jako zanimljivo razmisljanje o F3:

"igrač pije vodu sa česme, oseća kako je radioaktivna, a onda ga napadaju dva džinovska mrava, on ih ubija tako što gađa nuklearni reaktor na starim kolima, i mrave ubija mini-atomska eksplozija"
i
"u metrou, robot zahteva od mutanata da plate karte, a oni se smeju, te ih robot gađa laserima"
kao i ova fotografija gde se u fazonu rata u Iraku, veseli ameri slikaju sa mrtvim supermutantom...:D :D

A sad malo o Toddu:

todd howard u razvojnom timu = kanal

dok je bio niko i nista u bethesdi, pravili su sjajne igre
onda se malo podigao u ranku i napravili su u odnosu na daggerfall uprosceni morrowind
onda je postao glavni i napravili su oblivion
'nuff said

A evo i nesto sto je TROIKA krenula da radi i na kraju nista od toga.
6h8fs5j.jpg

Poslednja izmena:
Eh Doktore, Doktore na nekim hubovima se pojavilo mini filmic "naseg" miljenjika Todda kako se seta po NCRu i bude malo izresetan od strane pandura. Medjutim pe par dana je pao reinstal Wina, a nisam beckupovao filmic vec tri-cetiri dana ga trazim ali bez uspeha. Cak ga nema ni na YouTube-u. Filmic (4-5min) se zove ako me sluzi secanje, jer se pojavio pre nekih 5-6 meseci "Radiactive Tood in Fallout's NCR". Od 98me opada do 05te zato sto fallout fanovi bojkotuju igracku industriju i posle kazi da nas 30tak ne pravi promet od oko US$1 billion :)

Za one koji Oblajvon uzdizu do nebesa.
Evo pravo stanje stvari. Sto neko rece, Oblajvon je decija bojanka u odnosu na Morowind.
Zanimljiv za decu bez preterano dobre koncentracije, al bez neke slozenosti.
Brate, znamo mi odlično kakav je Oblivion u svojoj srži. And we like it that way.

Inače što se tiče "uprošćenog Daggerfalla", da li si ikad igrao Arenu? Čisto informativno, neko iz tadašnjeg autorskog tima se hvalio kako je tek iz dvadesetog pokušaja uspeo da izvuče živu glavu iz prvog dungeona. Da li bi takve igre hteo da igraš?

ja iz prve izasao iz dungeona, ne znam sta pricas uopte...
i ovo znamo.. pricaj u jednini molim te, mislim da si jedini koji ovako ludo favorizuje oblivion, samo iskreno ne znam zbog cega...

Poslednja izmena:
Nalazim da je u pitanju jedna dobra igra, i da su Bethesdini motivi na višem nivou od prostog "zgrnimo pare na brzaka ko Electronic Arts". Inače ima nas još, samo sam jedino ja dovoljno lud da ulećem u raspravu sa brojno nadmoćnim protivnicima :)

Mada ne znam ni što to radim uopšte. ktnxbye.

Poslednja izmena:
nije, ti zivis u zabludi da postoje jos osoba koje toliko gotive oblivion, i molim te ako marketing bethesde nije bio "zgrnimo pare na brzaka" kada su izbacili oblivion, onda me molim te ubij!

Brate, znamo mi odlično kakav je Oblivion u svojoj srži. And we like it that way.

Inače što se tiče "uprošćenog Daggerfalla", da li si ikad igrao Arenu? Čisto informativno, neko iz tadašnjeg autorskog tima se hvalio kako je tek iz dvadesetog pokušaja uspeo da izvuče živu glavu iz prvog dungeona. Da li bi takve igre hteo da igraš?

Igrao, ali mi nije jasno kako iz 20 puta. Mora da je bio pijan.

Sramotno je da je Beth. vrh Oblivion. Brate oni ne mogu dalje od toga i kraj. Bre, vidi se iz aviona.

Onu sliku Troike sto sam postovao. Samo ta slika koliko ima duha i koliko je jako okruzenje, moze da pojede Oblivion i ove screenove iz F3 u paketu. Nije dovoljno da znash programiranje. Bitna je ideja i kako razmishljash. Ali ocigledno u Beth. rade prazne glave. Treba im jedan mozak poput Tim-a. Covek je nudio svoju pomoc, ali naravno neko je rekao "NE".:wall:

Poslednja izmena:
:d

Pitanje dana: šta je bilo sa onim novim UFO-m što je isti ko matori UFO, samo ima dobru grafiku i odlično je prošao kod kritike? Jel su se i njegovi autori odrali od para? ;)
Pogledajmo šta kaže wikipedia kako se kreće prodaja PC igara od '98 naovamo:
Ovo nisu devedesete, i tržište je drugačije.

brate minli, to je neuporediva situacija, jer jer je rech o RPGu igri koju mozesh da igrash na nekoliko razlichitih nahcina, prozivljavash je na vishe nivoa, dok je UFO chista squad based strategija, i problem novog UFOa nije sto je isti kao stari nego sto je ***** sam posebi

da li si ti svestan da uporedjujesh babe i zabe

kako ****ni final fantasy moze da bude uspeshan na konzolama sa poteznom borbom, a jedan fallout ne bi bio na pc-u uspesan sa TB ?

argumenti su ti truba

plus da Bethesdi nije cilj da zgrne pare, hohohoho koliko li si ti samo naivan dechkonja, boze mili

http://www.replacementdocs.com/news.php?item.105.1

Bethesda je krenula u veliki minus posle Morrowinda tako da je simplifikacija Oblajviona bila a must potez kako bi se shto vise prodala i zgrnule pare sto pre, sto ih nikako ne svrstava u neke dobrocudne developere, a posebno sto svaku novu igru isprate kuliranjem prethodnih fanova... ti tvrdish da nisi pocheo od juche da igrash igre, ali za sigurno odajesh utisak u svojim postovima

Louis Armstrong A kiss to build a dream on FO1
Ink Spots - Maybe FO2

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno