Šta je novo?

Fallout 3 oficijelni thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja bih ako moram (a moracu najverovatnije, sto opet ne znachi da necu kukati zbog toga u buducnosti :p) prihvatio real time borbu sa akcionim poenima koja je trebala da bude u van burenu... ono je delovalo skroz ok... real time sa pauzom je meni njesra...

Pa normalno da je real time borba sa action points-ima kako bi bila drugacije. A pauza je korisna da se ode da se zdrere nesto, da se skokne do WC-a ili da se malo bolje pregleda situacija na terenu, tako da bi i nje trebalo da bude

I Might & Magic/Wizadry su bili fp a vodila se družina.

Za Wizardy ne znam, nisam igrao, ali par portreta koji prave grimase kada ih nesto pogodi nisu ono sto smatram druzinom...
U Fall 3 bih voleo da vidim likove koji mi se pridruzuju u toku igre, imaju svoju pricu, ciljeve, uplicu se kad s nekim razgovaram, nesto kao u BG2 i sl, ili bar kao u drugom delu.

Nego, zna li se glavno, hoce li biti SPECIAL ili ce izmisljati toplu vodu?

Poslednja izmena:
Pa normalno da je real time borba sa action points-ima kako bi bila drugacije. A pauza je korisna da se ode da se zdrere nesto, da se skokne do WC-a ili da se malo bolje pregleda situacija na terenu, tako da bi i nje trebalo da bude

pa nista se ne zna, mislim bethesda nije nikada nista slicno pravila tako da me nista ne bi cudilo

pauza kao obavezan deo gameplaya prilikom koje mozes da izdajes komande likovima mi se nesto ne svidja u rpgu, pauza kao feature da mozes da jedes je a must have ;)

pazi ga ovaj vudu, kao potezna borba je demode a rpg sa npcjevima iz prvg lica nije i kao primer uzima igre od pre 20 godina :p

Malo tračeva:)

Kod:
Game Daily has a short Fallout 3 article that is part known information, part speculation and rumour:

The rumor mill says Fallout 3 will continue to use the series' SPECIAL (i.e. Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility, and Luck) character attribute system. Rumor also says characters from previous games will make return appearances; though they'll need to travel from Southern California (the setting for the first two games) to Washington, D.C., the major metropolitan area in the game. This change would be a good move for Bethesda since it will help keep the game fresh and allow the development team to create a new history for the series (and cheap assets since the developer is located a few miles from the D.C. border).

mislim da bi bilo tragično za franšizu ako igra bude first person.

meni ne bi smetalo ni da bude skroz 2D grafika s 3D izometrijskim pogledom, dakle kao 1 i 2, evo već mogu da zamišljam neke prelepe ručno crtane apokaliptične predele u visokoj rezoluciji :)

a realno je da bude nešto poput titan questa s naravno boljom grafikom, pa kad se zumira da to sve izgleda lepo. onako u sred borbe, na miru podesim ugao pod kojim ću najbolje da vidim kako gauss rifle prosvirava mozak :smoke:

nepotvrdjene informacije iz Game Informer chasopisa koji tek treba da se pojavi su sledece:

- Game runs on an evolved version of the Oblivion engine. Third person view has been reworked since the verdict was that the Oblivion version sucked balls.

- Game starts with your birth and your mother's death in a vault hospital. This is essentially the character customization part of the game. Your father hands you up to have your DNA analyzed and you get to pick out all your character traits. Your dad takes off his mask to reveal similar traits to the ones you picked.

- You grow up in the vault and as you grow you get your first book titled "You're Special" which allows you to choose you baseline stats for each of your 7 primary aptitudes. You'll also get your first weapons and wrist computer (menu) as you get older and take tests to determine the initial layout of your skills and traits.

- Every aspect of character creation is based on S.P.E.C.I.A.L. system. Of your 14 skills you can tag 3 to grow at a faster rate than the rest as you level up.

- Battle system is called the Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.). The article states. "While you'll certainly be able to tackle enemies in real time using first person shooting, V.A.T.S. lets players pause time and select a target at their leisure". Battle system still uses action points, but once you've used them up you'll still be able to fight targets in real time while they charge back up.

- Game is still violent and gory. One of the featured screens is of a guy's head exploding in super gory detail. Apparently all gory deaths in the game will be in slow motion.

- More than one way to play the game. Go balls out and kill people, or sneak past situations, or perhaps talk your way out of situations.

- Enemies can target you just like you can target them, so you can get injured in very specific points on you body. This in addition to an all new health/radiation system. This new system has you measuring how radiated certain things (like water) are and how they affect you when you consume them.

- Karma system returns

[. . .]

It doesn't say anything specifically about party members, but there's a section that talks about how integral NPC's are to the game, and that a lot of the progress in the game will be made via quests.

EDIT. A little caption under a screen shot says you'll be able to hire henchmen to help you out but this is definitely not a party based game. Also Bethesda confirms that there'll be a dog in the game.

[. . .]

As a matter of fact they do. The game does not scale like oblivion, so if you enter a high level area expect to be promptly murdered.

Also, I just read a little caption.

Level cap is 20.

Definite ending to the game, but there are 9 - 12 possible endings.

[. . .]

It is XP based. Most of your XP comes from quests.

za sada obecava... samo da ne uspiiiiipu motku...

EDIT. A little caption under a screen shot says you'll be able to hire henchmen to help you out but this is definitely not a party based game.

Jedino ovo mi se ne sviđa. Sve ostalo super zvuči.

Ako je ovo iz casopisa tacno igra ima dobre sanse da bude pravi naslednik F1 i F2. Samo da nesto ne zeznu...

bilo bi supa kad bi bila oba stila opciono--izometrija i 3d a da bude kao vampire the masquerade bloodlines.. ta igra mi je odmah posle fallouta najzakon zhivota i smrti.
e sad -mora biti novosti nekih iako se mi svi useravamo da se time ne pokvari fallout osnova.
ljudi imaju podeljena mishljenja oko tacticsa ali meni je i to bilo zakon bez obzira shto nema tako razvijenu "fabulu radnje:)" ko ovi prethodni.
ipak je pricha ono shto drzhi ljude u falloutu. chinjenica.

Ovde opasno smrdi, vec sada.

Pazi, puskaranje u trecem ili prvom licu, a ako zelish mozesh da iskoristish akcione poene, da bi pauzirao i pogodio protivnika. Ma bree, nemoze i jare i pare. Kakvo bre prebacivanje. Neka bace sve u izometriju. Kao kada bacish 10 cevapa na roshtilj. Nemoz da ne valja.:bottle:

Game is still violent and gory. One of the featured screens is of a guy's head exploding in super gory detail. Apparently all gory deaths in the game will be in slow motion.

Za svaki crit, dobijesh slow-motion (kako si usmrtio protivnika)!??!?!:trust:
Brate, sta ce mi to, kada ce se kristalno jasno videti crevca na plocniku.

Ijaoooooooo. DOGMEAT ce biti tu. MAD MAX its Coooooooommmmmming.....:-devil-:

1. Neće biti izometrije, koliko puta treba ponavljati
2. Sličan kombat sistem bio je i u Arcanumu

kombat sistem u arkanumu je bio najgori aspekt igre

generalno niko nije siguran sta zapravo oni hoce u tom combat systemu, nesto ala max paine, nesto ala craptics (fo tactics) ili klasichno fps krljanje sa mogucnoscu troshenja akcionih poena na targeted shots ili nesto

mozda stara vest ali nema veze :)

Fallout 3 gameplay details revealed
Posted Jun 15th 2007 2:45PM by Ross Miller
Filed under: Adventure, RPGs

The latest issue of Game Informer has the first concrete details of Bethesda's Fallout 3. Those who were worried of Post-Apocalyptic Oblivion should find some solace in the amount of Fallout style that has been retained.

Though it does run off of a modified Oblivion -- which is no surprise, considering the in-game teaser featured a Powered Armor soldier that looked strikingly similar to an Elder Scrolls knight -- the developers have reworked the third-person view due to the "negative feedback from its last role-player," CVG reports. The health system allows you to hit enemies -- and subsequently lets enemies hit you -- in specific points on the body.

Remnants from previous Fallout titles include:

The Karma system! Bethesda is touting 9 to 12 different endings based on your actions in the game.
The ability to sneak and talk your way through the game. Maybe we can still talk the final boss into self-destructing.
Turn-based combat is possible using Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.), although once your action points are used up, you will revert to real-time combat until they charge up again.
Radiation poisoning.
As indicated from the trailer, Ron Perlman
Liam "I'm your daddy" Neeson will appear in the opening of the game as your are born in a vault hospital, showing traits similar to the ones you choose for your character. Fallout 3 is set for a Fall 2008 release.

nije u tome stvar, unistili su nesto divno ovim sto rade, tj unistavaju... nije to fallout, nece biti, ono je klasican oblivion screen kada onaj ide nekim buzdovanom na njega... mislim molim te... bruka... ******ski do bola!
igrace ovo klinci najverovatnije i paliti se da je najbolji rpg svih vremena, isto kao sto kazu sada za oblivion...

Haha, bilo je zezanje ali izgleda da će stvarno da bude Oblivion with gunz...

To su sve špekulacije, nagađanja i klevete koje forsiraju večito nezadovoljni Fallout fanovi. Kad igra izađe, onda udrite po plaču. Za sad se još ne zna kako će da izgleda (bez obzira na brojne komentare "kako mali perica interpretira random screenshot").

edit: Kad kažem "ne zna se kako će da izgleda", ne mislim na screenshotove. Ne zna se kako će raditi, kakav će biti gameplay, questovi, interfejs, ništa se bre ne zna. I do jeseni 2008. mogu sto stvari da promene (osim fp/tp viewa, naravno).

Poslednja izmena:
Haha, bilo je zezanje ali izgleda da će stvarno da bude Oblivion with gunz...

Mislim da je stvarno bilo nerealno očekivati da tim koji je radio Oblivion i koji razvija Fallout 3 na tom istom engine-u napravi nešto drastično drugačije (bar u pogledu grafike, pogleda...). Isto tako nerealno je očekivati da će igra biti punokrvni RPG (ipak treba da pokrije što veći deo tržišta, pravi se i za konzole...) koliko god mi to želeli.
Sa druge strane kreiranje i razvoj lika je preuzeto što je veliki plus (traits, perks, karma...). Prilično je nejasno kako će sistem borbe da funkcioniše (kombinacija akcionih poena i real time borbe...) i uopšte kakav će biti gameplay...
Što se mene tiče ako prenesu makar 50% atmosfere fallout-a 1 i 2 ja ću biti zadovoljan.

Aj' sad neka neko kaze da se sale sa nama... ovo je strasno! :(
Mislim... Orc mutant koji drzi Deadric warhammer u rukama - kakve bre to ima veze sa Fallout-om? :D :d

Poslednja izmena:
Ni R od RPGa, od Fallouta možda ima jedna crta od F, ali samo ako dobro budu pazili sa setingom, što se ne čini.

Orkovski super mutanti, dobro de više liči na nemezisa, a on je zombi mutant.

Katapult nuklearnih bombica, WTF?!

Običan FPS, sa RE4 like TPS kamerom, jedini trag skillova je OMGIMBAFTW pauza kada po cenu APa možeš da odradiš targeted šot, AP su inače potpuno nebitni u RT borbi. Znači imaš Time Stop, rokneš nekog par puta, i opet u RT dok ti se AP ne popune i ne vidiš potrebu za mega demidžom.

I da, The Search fir Liam Nielsen...

Alo, šta "ni R or RPG-a" i "običan FPS"? Jel lepo kažu da će imati brdo završetaka, kvestove koji se mogu rešavati na više načina a ne samo borbom, pratioce, taktički kombat, dakle sve što se od jednog cRPG-a očekuje. I sad na osnovu toga što je igra iz prvog lica i što će imati i real-time borbu, ti si zaključio da je to FPS koji nije ni R od RPG-a, a pritom nisi video ni jedan in-game trailer niti si igrao neku pre-alphu?

Ja stvarno ne znam da li vi ljudi zapravo čitate šta oni pišu ili nešto sanjate pa to uzimate kao zvanične objave.

I još jednom, Fallout nije definicija rol-pleja. Da bi neka igra bila rol-plej, ona ne mora biti identična Falloutu. Koliko je to teško shvatiti? Majke mi, stvarno ste majstori da iznervirate čitaoca koji se trudi da ostane maksimalno smiren i neutralan.

edit: sitne izmene, malo sam se oladio :)

Poslednja izmena:
Alo, šta "ni R or RPG-a" i "običan FPS"? Jel lepo kažu da će imati brdo završetaka, kvestove koji se mogu rešavati na više načina a ne samo borbom, pratioce, taktički kombat, dakle sve što se od jednog cRPG-a očekuje. I sad na osnovu toga što je igra iz prvog lica i što će imati i real-time borbu, ti si zaključio da je to FPS koji nije ni R od RPG-a, a pritom nisi video ni jedan in-game trailer niti si igrao neku pre-alphu?

Ja stvarno ne znam da li vi ljudi zapravo čitate šta oni pišu ili nešto sanjate pa to uzimate kao zvanične objave.

I još jednom, Fallout nije definicija rol-pleja. Da bi neka igra bila rol-plej, ona ne mora biti identična Falloutu. Koliko je to teško shvatiti? Majke mi, stvarno ste majstori da iznervirate čitaoca koji se trudi da ostane maksimalno smiren i neutralan.

edit: sitne izmene, malo sam se oladio :)

Vudu na svim forumima neplaćeno reklamiraš Bethsedu, ko zna, da na ETF forumu pogledam podforum za kompove i igre i tu bi te našao.

Sam članak i šotovi dovoljno govore.

Oblivion i Morrowind su još manje definicija roleplaya. I ako je igra FPS sa dijalogom, inventarom, i ponekim kvestom gde možeš da biraš da li ćeš ubiti osobu A ili osobu B to nije vrhunski RPG. Inteligenti, duboki, kakav već šuter može, ali RPG nije i ne može da bude. Evo i Mass Efect, jedini RPG element su dijalozi, inače se svodi na TPS sa magijama, hiljaditi od prvog Jedi Knighta.

A šta će ostati od te najave nelinearnosti i više krajeva videćemo dogodine. Znajući Bethesdine hype mastere, ko zna šta će da ostane od tih obećanja, a i sama po sebi nisu dovoljna da spasu RE4 sa magičinim sistemom za aimed shotove.

Alo čoveče, tebi je Oblivion dobar RPG :p

Znate sta - gledam one slike i citam kako ce igra da izgleda i pomislim..Ovo bi bila dobra igra ...da u imenu nema Fallout !

ono je smehotrseno kako izgleda, tj bilo bi da nije tuzno

sto je najgore, od pochetne priche da ce biti samo za pc, do vesti da ce izaci verzija za ps3 i xbox pa do prvog zvanichnog prevjua igre u kojem skapirash da je igra prvenstveno konzolashka... its so bethesda....

lazi lazi i onda krk... kako ne skapiraju da je ta politika napushavanja fanova losha, sto se ne ugledaju na blizzard...

zaista sramota :|

mada sta drugo i ochekivati od njih kada su dali silne milione samo za licencu, moze se ochekivati bastardizacija i iskoriscavanje dotichne u najgorem mogucem obliku da bi se kesh upetostruchio minimum u sto kracem vremenskom roku.... zaista steta...

die bethesda die

edit

nuklearni katapult i mutant u obliku depiliranog orka, da to jedino ako je pokushaj prenoshenja montijapjtonovskog humora u fo3, valjda im je to ideja zar ne

Poslednja izmena:
ko sto rece DAS, mozda i ne bi bila losa igra - samo da se ne zove Fallout.

mada, ja Fallout 1&2 i Fallout 3 dozivljavam kao Transformers i Transmorphers, ko ne zna da prepozna razliku neka mu, ali ne mora da laprda javno da je gledao dobar film...

Alo čoveče, tebi je Oblivion dobar RPG :p
Ne, meni je Oblivion na prvom mestu dobra igra, jedno izuzetno zabavno iskustvo, i tek onda sasvim solidan RPG, daleko od true-hardcore experienca, ali ja tako nešto i ne tražim. Igra prvo mora da bude zabavna, pa tek onda da poštuje neka pravila uspostavljena pre 10-15 godina kada je PC gejming značio nešto potpuno drugo. ***, i ja se sećam kako je nekad bilo, ali da obrćem sto puta jedne iste igre urađene po istom šablonu, ne mogu i neću. A stari Bioware/BlackIsle RPG-ovi su šablon samo takav, po izvođenju i gejmpleju, što je jasno svakom ko ih je igrao.

lazi lazi i onda krk... kako ne skapiraju da je ta politika napushavanja fanova losha, sto se ne ugledaju na blizzard...
Zato što Blizzard ima milione fanova koji istresaju grdan keš za pretplatu, originale i turnire, i naravno da će im ugađati samo tako. Bethesda to nema. Ima grupu okorelih igrača (što kaže na uncyclopediji, "Fallout has a total of thirty fans and two fan sites") kojima ništa živo ne valja, ima veći broj umerenih fanova Elder Scrollsa koji su daleko od fanatika, i ima široki auditorijum klinčadije koja se okreće kako vetar duva, jer nema igračko iskustvo, i samim tim nisu publika čije mišljenje treba pratiti (jer ga nema) već ga treba formirati. Tako da Bethesda nikako nije na poziciji na kojoj je Blizzard.

Nego, čisto da vam dočaram vremensku liniju izlaženja delova Fallouta:

|FO1|FO2|<-----------------ništa----------------->|FO3|

Prema tome, očekivati da FO3 liči na delove koji su izašli godinu za godinu pre mnogo vremena je suludo.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno