Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Misliš da je do telefona? Moguće. Neobično.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Deaavalo se to meni cim su mi dali ruter u exe. Upalio, radi svuda. Nesto sam morao da ugasim struju na kratko i svuda radi osim na telefonu. Dok ih nisam pozvao da rese, nije proradilo. Ni damas ne znam sta je bilo, stavio sam svoj ruter umesto njihovog.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Nije do toga sigurno, kad stojis metar od rutera mora radi.

Nema to veze sa jacinom signala vec mu telefon verovatno ne vidi taj kanal, imao sam ja taj problem sa Huawei telefonima

Ako se ne varam covek rece da je konektovan, znaci vidi kanal.

Menjao kanale, svašta sam radio. Recimo kad stavim za 5GHz frekvenciju kanal na auto tada mi telefon ne vidi 5GHz mrežu. Kada stavim na recimo kanal 40 onda je vidi i radi bez problema. Svašta sam pokušavao ali nisam uspevao. Ono što mi je bilo najčudnije je sledeće... Sa ženinog telefona sam pustio pristupnu tačku, gde je provajder bio mobilni interne preko Telenor mreze, povezao se na nju preko wifi sa svojim telefonom i radilo je. Onda sam to isto uradio u wifi bridge modu, gde je provajder bio Exe i pisalo mi je kao i kad sam bio povezan na ruter - bez pristupa internetu. Kao da mi Exe ne dozvoljava pristup internetu. Zato sam i pitao ovde.

I opet se dešava
b4dc2b3d0e1b12d942f82a7353ad5d96.jpg

Cackao si oko podesavanja same mreze j telefonu?

Mislim na dug pritisak na tu mrezu sa slike pa da probas sa Forget i slicno?

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Lici na IP konflikt na ruteru. Vidi da ti telefon ne dobija ip adresu koju vec imas na LAN mrezi. Ili mozda neki uredjaj ne dobija preko dhcpa vec si setovao staticku u opsegu za dhcp. Proveri to na ruteru. Takodje mnogo bitno, kad se zakacis vidi jel ti telefon dobio sve parametre: ip adresu, gateway, dnsove.

Ne mogu oni da te blokiraju.. A i sto bi to radili. Sva kucna podesavanja su ti na tom ruteru u kuci.

Sve sam to već isprobao više puta. Kontam da je nešto do lošeg podešavanja ne bi danas proradio sam od sebe. Najverovatnije da mi ruter baguje, nažalost hard reset istog i ponovan setup ne rešava problem.
Edit :
Instalirano sam neku aplikaciju za VPN i pokrenuo sam US VPN preko mobilne mreže, a onda sam upalio wifi na telefonu i povezao sa iz prve. Onda sam isključio VPN, a telefon je ostao povezan i normalno radi. Jel to znači da ga zeza IP adresa?

Poslednja izmena:
Pre ce da bude DNS server. Probaj na telefonu da fiksiras dns i ip za tu mrezu. Ip adesu stavi van opsega dhcp servera. Za dns probaj google, 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Neznam koji ruter imas ali evo napamet da ti napisem.
Ukoliko je dhcp namesten od 100 pa navise ti stavis adresu 192.168.0.99
Maska je 255.255.255.0
I ip prolaz je adresa rutera 192.168.0.1
Za dns sam ti vec napisao. Ukoliko je ruter 192.168.1.1 ti stavi 1.99 i 1.1 Ovako mora da radi. Jedino sto moze da te koci da ti je mac adresa telefona pod nekom zabranom na ruteru ili imas neki antivirus ili firewall na telefonu koji blokira saobracaj. Instaliraj program koji se zove fing i uradi skeniranje mreze.

Menjao kanale, svašta sam radio. Recimo kad stavim za 5GHz frekvenciju kanal na auto tada mi telefon ne vidi 5GHz mrežu. Kada stavim na recimo kanal 40 onda je vidi i radi bez problema. Svašta sam pokušavao ali nisam uspevao. Ono što mi je bilo najčudnije je sledeće... Sa ženinog telefona sam pustio pristupnu tačku, gde je provajder bio mobilni interne preko Telenor mreze, povezao se na nju preko wifi sa svojim telefonom i radilo je. Onda sam to isto uradio u wifi bridge modu, gde je provajder bio Exe i pisalo mi je kao i kad sam bio povezan na ruter - bez pristupa internetu. Kao da mi Exe ne dozvoljava pristup internetu. Zato sam i pitao ovde.

Kucaj reset network settings . Odradi reset podesavanja mreže i proradice . Imam isto Tendu AC 10 ,imam Nova 5t i desilo mi se dva puta . Vidi mrežu ali nema pristup . Oba puta mi se desilo posle ažuriranja telefona . Čim me je juče zezamo posle ažuriranja znao sam da je to . Odradio reset podesavanja mreže i proradilo

Sent from my Huawei Nova 5t using Tapatalk
718e92f0b1f3d68ceee3f8169e722479.jpg

Radi za sada dobro. Ako se ponovo desi probaću sa resetom mreže. Hvala.

Uz paket ide i usluga "HBO GO":

HBO paket.jpg

Толико је и код осталих. Додуше код СББ даје и пусти испочетка за те канале.

Konstantno izbacuje na live program kad god se nešto pusti ispocetka preko iptv-a. Jel i kod ostalih to slučaj?

Да поделим своје утиске као нови корисник Exe-net-а, прешао сам са Sbb-а.

Позитивне стране:
1) Оптички интернет је стварно добар, стабилност и низак пинг и сл. Huawei Hg8245q2 ради одлично, покривеност на 2.4 GHz и на 5GHz је веома добра, све ради како треба и преко лан-а.
2) Веома богата понуда HD канала на DVB-C.
3) Могућност враћања уназад до 7 дана на IPTV платформи.
4) Одлиличан квалитет слике (бољи него код Sbb-а).
5) Добио сам гратис 12 месеци, што је стварно велика уштеда, имајући у виду да је EON Premium 5000 динара месечно.

Негативне стране:
1) Много мањи број канала на IPTV платформи, нарочито HD канала.
2) Немогућност да се враћају сви канали, са акцентом на спортске и документарне у HD (Arena 1-5, Viasat History, Eurosport 1-2, NBA...).
3) Стабилност IPTV апликације је незадовољавајућа, враћање уназад не ради често како би требало, чак и обична промена канала доводи често до тога да се појави црн екран, па је потребно променити канал опет и онда се вратити на жељени.
4) Непостојања било какве Видео клуб секције у апликацији, миљама дакеко од конкуренције.
5) Апликација визуелно изгледа неупоредиво лошије од EON-а, интуитивност саме апликације није добро решена (кретање кроз меније и сл).
6) Апликација за мобилне телефоне не ради на појединим моделима, избацује на већини канала "није могуће репродуковати".
7) Добија се Android box X96 max plus, који има верзију Android-а за телефоне и таблете, па стога апликације које су направљене за прави Android TV (HBO GO, RTS Planeta...) мoрају да се инсталирају посредно са других сајтова што није погодно за већину корисника и свакако је малтретирање. Даљински управљач за овај Android box је криминално лошег квалитета

Poslednja izmena:
Ima li neko iz Sokobanje da ima duo paket, ako može da mi kaže utiske o netu i televiziji i spisak tv kanala, jer ne nalazim ih nigde na sajtu. Vidim samo da ovi skuplji imaju veće brzine i više tv kanala, ali ne i kojih...Hvala

Код Ехе нета сви канали су откључани осим ХБо пакета, за који треба картица за тв. Ти канали немају "пусти испочетка". На колико тв по пакету могу да се гледају?
СББ за исти новац, нуди те канале на три телевизора по уговору. Код мтс је слична ситуација. Код Ехе?

Ja ne razumem ovaj exe net ili ko već određuje ponudu kanala, pa ovo kao kad se deva igraju, taman složim kako mi odgovara opet posle par dana promrse raspored, a sad su još počeli nasumično da izbacuju kanale kako im se ćefne. Taman pocnem neki kanal da pratim, posle ndkog vremena ga nema.... Nisam ni uzeo kablovsku zbog kanala, ali kad već plaćam ovo je sramota.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Zemljak, koji kanal fali, da i ja proverim?

У Нишу такође повремено мењају неке позиције, фреквенције и сл. Не схватам ту логику...
Да ли неко зна за ХБО пакет, на колико тв се може пратити?

Zemljak, koji kanal fali, da i ja proverim?
Npr. bio je neki kanal na 955 o turizmu i još jedan pored njega, ostale nisam zapmtio redne brojeve, a i da ne izbacuju kanale šta koji moj samo menjaju, taman složim listu kanala, oni promene.... Posle opet nanovo....

У Нишу такође повремено мењају неке позиције, фреквенције и сл. Не схватам ту логику...
Да ли неко зна за ХБО пакет, на колико тв се може пратити?

Sta je promenjeno konkretno osim sto su neki kanali dodani?

Kod mene je sve isto.

za HBO nisam jos isao da uzmem ali sam cuo da je do 3 tv-a obuhvaceno...

HBO reprizira pa mislim da se bas i ne isplati.

Npr. bio je neki kanal na 955 o turizmu i još jedan pored njega, ostale nisam zapmtio redne brojeve, a i da ne izbacuju kanale šta koji moj samo menjaju, taman složim listu kanala, oni promene.... Posle opet nanovo....

To kod tebe kanali nisu sortirani kako treba. Ne postoji kanal na 955

Koji tv imas?

I na njihovom risiveru, i na ostale moje televizore, a svi su različite marke, na 955 jr bio isti kanal. Evo sad palim tv nit internet nit kablovska

Ne bih da otvaram neku širu polemiku, ali kod mene nikad nije bilo kanala na broju 955. Poslednji kanal od broja 900 pa na dalje je pod rednim brojem 951. HD MyZen.
Možda misliš na kanal HD Landscape koji je bio pod rednim brojem 950, a koji je izbačen pre mesec dana, ali ne voljom nadležnih iz Exe Neta, već je jednostavno kanal prestao sa emitovanjem, ne postoji više. Na njegovo mesto je ubačen HD DM SAT, na kome dugo nema signala.
Inače, i kod mene već sat vremena nema ni neta ni televizije.

Nazad
Vrh Dno