Ja ih koristim i u Pirotu i u Nišu, generalno sam zadovoljan, razliku primećujem jedino u jitter-u koji je u Pirotu mnogo manji, mada ne igram igrice pa mi to apsolutno nije ni bitno.
U Nišu mi generalno ping do njih ide od 5ms do 20ms, retko kad 30, a u Pirotu od 4 do 7ms, retko kad 10ms.
Inače brzina je ona koju reklamiraju, od 2006. od kad ih koristim u kontinuitetu, bilo je mozda dva perioda od po par (do 5-6 dana) kad su se osećali padovi brzine zbog nekih problema koje su imali sa mrežom, ali evo za 6 godina to se desilo 2 ili 3 puta po par dana.
Na obe lokacije koristim isti paket 10/2Mbps, mada sam par meseci bio i na brzinama od 25/5Mbps.
Jedino što se da primetiti je da preko nekih ruta van Evropskog kontinenta izvlači brzine reda veličine 5-6Mbps sa jednom konekcijom ka HTTP serveru. Mada vidim da takvu situaciju imaju i ljudi na nekim drugim provajderima.
Torrenti rade normalno, jedino što primećujem da postoji neki problem sa UDP trackerima, tj neće baš uvek da se poveže na UDP tracker, dok komunikacija sa HTTP trackerima u 100% slučajeva uspeva, takođe, protok ka peer-ovima ide normalno, i enkriptovan i ne enkriptovan i uTP protokol. Sve izvlači max brzinu. Ovaj problem sa UDP trackerima kad se javi samo prouzrokuje to da torrent klijent mora jedan deo peer-ova da pokupi sa DHT-a, i preko peer exchange i takvih "čuda".
Što se tiče toga kolko ne radi, pa realno dešava se da ne radi po sat, dva, tri, mesečno, u random momentima, uzroci mogu da budu nestanak struje na nekim linkovima, pristupnim tačkama i slično, mada imaju backup napajanje par sati, ali ako nestanak struje potraje duže, onda se desi da ne radi internet.
10Mbit paket na dobrim torrentima izvlači nekih 1.2 Megabajta u sekundi...
Youtube recimo se isto za ovih 6 godina dešavalo da u nekim momentima ne radi baš najbolje, mada to sve nije trajalo dugo, niti je bilo problema u skorije vreme - možda i duže od godinu dana. Sa mojim paketom 1080p youtube učitava odprilike duplo brže nego što isti reprodukuje.
Ako se setim još nečega, napisaću