Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Kakvo je stanje sa pingom kod vas u poslednje vreme? Kod mene na speed testu često varira 40-70 ping i to uveče uglavnom, preko dana je manje više okej oko 10 i ispod ali zna i danju da zabode. Poslao sam im par mejlova, takođe sam ih i zvao nekoliko dana i nisu se javili.
 
Ako si na optici, nema teorije da ti je toliki ping. Bitno je i ka kom serveru testiras ;) Ako na to nisi obratio pažnju, oobrati :) Ujedno, ako meris preko rutera, probaj da ne meriš preko rutera nego direktala u komp. Oće ruter da pravi frku :) Ping mi je ocekivanih... 2 :D
 
Ja na optici 100/35 na nekoliko različitih servera ping 8ms u najboljem slučaju (serveru) inače 10/12/15 pa na gore, što dalji serveri to gore... (logično)... Ali sam kontao da bi ping sa tolikim upload-om da bude i bolji od 8ms...kad već pričamo o pingu...

Sent from my S9+
 
Poslednja izmena:
Jesam na optici, i ja se čudim što je toliki ping. Naravno da se meri diretkno preko kabla i menjam taj server pre početka testa...
 
Ping 1-2, Niš, Duvanište.
Skoro se preselio i odmah zvao da razvuku kabl, uzeo 100/35 + TV, prezadovoljan za sada.
Posle Kopernikusa sve mi je ovo sjajno. Nije tema, ali net je bagovao mnogo kod pomenutih, zbog nekih starih baznih stanica valjda.
 
2.png

Eo upravo odrađen test... Sad kad sam postavio ovo na forum valjda se jave da reše problem kad već nisu hteli na mejl i pozive nedelju dana i više :d
 
Надам се да нико не тестира преко океана и очекује пинг 1-2 или 10. Мени је битно да између мене и провајдеровог сервера нема кашњења а како је даље зависи од много тога. А до провајдера је скоро фиксно 1.

 
Kablom. Imam ono sr*nje od avasta al sumnjam da sam pokupio neki virus jer sam oborio sistem pre par nedelja
 
Pinguj Rumuniju, npr. Timisoara kucaj

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
 
Kod mene preko wifi uvek 2 ms ka njihovom serveru. Preko kabla 0-1.
f9466ba3d2d46d449742c9dc4f057db0.jpg
 
Ја вас људе никада нећу да разумем. Са њима сам увек имао позитивно искуство кад сам тражио нешто. Увек на фињака све добијем. Они нису бахати ко СББ.

Лепа реч и гвоздена врата отвара.

Ja nisam dobio Cinestar Premium HD kanale na finjaka, ni nikako, iako ih testiraju vec godinu dana skoro pod oznakom test 3 i test 4. Nego sam dobio u stilu "bas ti ti kanali trebaju i ne pitajte vise za ove kanale"
 
Posle 20ak dana korišćenja android boxa koji daju za vraćanje programa, mogu da kažem da je ovo jedan strašno bagovit uređaj. Jednostavno se zaglupi i ne možeš mu ništa. Evo danas već drugi put se dešava, samo crn ekran i ne reaguje ni na jednu komandu. Samo prekid napajanja pomaže, čak ponekad ni to .

Sent from my TPC 804 3G using Tapatalk
Nije sastavio ni ceo mesec i crkao je. Ne znam da li je adapter za napajanje ili sam uređaj, uglavnom ne radi. Toliko o kvalitetu android boxa.
 
Kakav je uredjaj Huawei HG8245Q2 ? I da li uz paket Fiber Duo 2 170/60mbs ide onaj neki bolji ruter jos uvek ?

I jos jedno pitanje - MAG 250 - da li je preko njega moguce motati televiziju unazad ?
 
Orion je ubacio i HBO kanale... Def znam kod koga cu preci, samo da se otkacim od ovih koji davali sebi za pravo da me zovu da me "opominju" da se ne raspitujem za kanale koje me zanimaju. Samo da istekne ugovor. Pazi pa da im ne platim penale...
 
Oce to skoro? Daj reci broj ug.da pomognemo :)
 
"Telekom kupio jos dva kablovska operatera, Radijus Vektor i AVcom a u pregovorima su sa jos 5 manjih..."


https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=01&dd=06&nav_id=1490005

"...pregovaramo sa jos pet manjih opetatera i ocekujemo u prvom kvartalu ove godine da zavrsimo akvizicije i sa njima..."

Prica se da je u tih 5 i Exe Net...ako je vec tako onda bi trebali da imamo pravo da odemo kad hocemo bez ikakvih penala, svi koji smo pod ugovorom...
 
@FullHD, a da se kladimo da su problem ugovori o distribuciji tv kanala i naknade.
 
Ako se to desi ja odoh prvi.
Sto bi? Ostace ExeNet infrastruktura i paketi do kraja godine najmanje.
Isto vazi i za ove druge, ja bi bio presrecan da mogu ove godine da se RV korisnici prevezu (za racune samo) na MTS.
 
Odmah odlazim, istoga dana. Nadam se da će ostati Net Net ili neki drugi provajder van sistema. Ako budem morao da biram između dva zla izabraću ono na S..
Ustvari uzeću Telenor KN. TV mi i ne treba.
 
Poslednja izmena:
Pa zato i ne unapredjuju nista kablovsku vec duze vremena...

Они су далеко испред конкуренције што се тиче кабловске и не видим шта ту има више да се унапређује. А колико видим од скоро има нових канала. Твоји коментари су само малициозни. Ти под "унапређивањем" сматраш додавање ХБО и Синестар премиере канала и евентуално новог хибридног рисивера. Мени то ништа не значи јер не бих плаћао ни један од ова два јер само репризе иду. Лепо на нету све то има и много више.

У Лесковцу у стану имам СББ.. Пре 10 дана је Егзе Нет и тамо поставио оптику у згради тако да чим нађем време (тренутно сам више у Нишу него у ЛЕ) идем да пребацим прикључак на Егзе Нет. Кабловска је иста, као у Нишу.

Да резимирам, Егзе Нет има бољу кабловску од већине оператора у Нишу. Недостаци су што нема ХБО, Цинестар Премиере, Спорт Клуб и оне СББ канале. Ово за мене није никакав недостатак. Иначе је кабловска професионално урађена и ту нема шта лоше да се прича.

Поменуо си скоро Орион, од кога је Егзе бољи 10 пута. На Ориону имаш мали избор канала. ИПТВ је у питању.

..pregovaramo sa jos pet manjih opetatera i ocekujemo u prvom kvartalu ove godine da zavrsimo akvizicije i sa njima..."

Prica se da je u tih 5 i Exe Net...ako je vec tako onda bi trebali da imamo pravo da odemo kad hocemo bez ikakvih penala, svi koji smo pod ugovorom...

Нисам чуо уопште да је Егзе Нет у игри око продаје. Телеком је до сад куповао само кабловске провајдере са коаксијалним кабловима, а није куповао оптичке као што је Егзе Нет.

Који ти је извор ? Или си само лупио онако као за канале :)
 
Poslednja izmena:
Pa ti ne bi placao dodatne kanale, ja bi. I sta sad ti si vise u pravu od mene? "ako sve to ima na netu", kako kazes, zasto onda exe net uopste pruza usluge kablovske?!
I da, hibridni risiver je nesto sto ima.vecina provajdera.
A odakle tebi izvor da nece Telekom kupiti Exe?
 
Pa ti ne bi placao dodatne kanale, ja bi. I sta sad ti si vise u pravu od mene? "ako sve to ima na netu", kako kazes, zasto onda exe net uopste pruza usluge kablovske?!
I da, hibridni risiver je nesto sto ima.vecina provajdera.
A odakle tebi izvor da nece Telekom kupiti Exe?

Pitanje zašto exe nudi uslugu kablovske bez tebi bitnih kanala je na nivou toga zašto Polaris ima svoju satelitsku platformu, takođe bez tebi bitnih kanala. Pa eto postoje, jeftiniji su. Nekome je to bitno.

Moramo da se složimo da exe ima odličan internet. Za televiziju možemo da diskutujemo. Meni je recimo bitno što imaju odličan internet. TV i gledam i ne. Tebi ako je bitna televizija, SBB ima daleko daleko bolju TV ponudu (eto i ja sam rekao to), pa idi u SBB, ali s internetom ne može da priđe.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno