Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Exe net je internet i kablovski provajder. Internet uslugu razvijaju, kablovsku ne.
Niti im je EPG tacan, naplacuju premotavanje dodatno, a kod Oriona i SBB je besplatno. Internet im niko ne spori, to je zaista dobar. Ali da ovoliko prosto ne ulazu u kablovsku, prosto neverovatno. Jednostavni nemaju ni osecaja za to. Kao sto su ubacili FOX Crime, i FoX life HD a nema FOX HD, koji je gledaniji od prethodna dva. I sve tako polovicna kablovska.

A Orion nema vise manje kanala, jer pored Cinestara Premiere su unacili i HBO kanale i to cak nisu ni povecali cenu.

I da, ozbiljan kablovski provajder treba omoguciti svakom korisniku kanale koje on zeli i da ih plati.

Najsmesnije je sto oni testiraju "meni bitne kanale" jos od aprila pod test 1,2,3 i 4 i ne uvode ih zvanicno...sta cekaju, da se prodaju telekomu?

Poslednja izmena:
Не слажем се да СББ има бољу ТВ понуду. СББ има далеко мање канала. А такође има и много мање ХД канала од Егзе Нета. Буди реалан. Егзе Нема Топ Канал, Вавоом, Спорт Клуб итд а то неће никад ни да има јер су им СББ конкуренција. Фулл ХД ако хоћеш да имаш ове канале а да немаш друге ко је Егзе има а СББ нема, пређи лепо у СББ, плаћаћеш 3000 дин више и имаћеш много мању брзину нета уз двоструко мање канала.

Exe net je internet i kablovski provajder. Internet uslugu razvijaju, kablovsku ne.
Niti im je EPG tacan, naplacuju premotavanje dodatno, a kod Oriona i SBB je besplatno. Ijternet im niki ne spori, to je zaista dobar. Ali da ovoliko prosto ne ulazu u kablovsku, prosto neverovatno. Jednostavni nemaju ni osecaja za to. Kao sto su ubacili FOX Crime, i FoX life HD a nema FOX HD, koji je gledaniji od prethodna dva. I sve tako polovicna kablovska.

A Orion nema vise manje kanala, jer pored Cinestara Premiere su unacili i HBO kanale i yo cak nisu ni povecali cenu.

I da, ozbiljan kablovski provsjdervtreba omogiciti svakom korisniki kanale koje on zeli i da ih plati.

Najsmesnije je sto oni testiraju "meni bitne kanale" jos od aprila pod test 1,2,3 i 4 i ne uvode ih zvanicno...sta cekaju, da se prodaju telekomu?

Ајде да почнемо редом.
1. код интернета немају шта да развијају осим што повећају брзине..
2. ЕПГ је тачан, ово ти је сад било малициозно безобразно и намерно. Јер немаш аргументе.
3. Ето нетачно и за премотавање. СББ и орион пакети су скупљи. Код СББ-а платис пар хиљада више по дефаулту и ти сад безобразно напишеш како је премотавање додатно наплаћено.
4. Наравно да неће да ти омогуће да имаш и ХБО и Цинестар у основној понуди нити у додатној тако брзо јер ауторска права коштају ненормално а мали је број људи који ће ово да плати. Ако ти је то пресудна ствар пређи у СББ и плаћај 3000дин више и имаћеш ове канале

Смешан си и претерао си. Нон стоп причаш како не ваља само зато што нема ХБО и Цинестар Премиере што је заправо битно 1% у целој ствари. И ако орион има ХБО он онда има бољу понуду од Егзе Нета са 200 канала мање. Ајде буди реалан. Претерао си.

Poslednja izmena:
Verovatno cu imati dvostruko manje kanala tipa TV Bor ili TV Kursumlija ili pink od 1 do 1001...A ovi kanali filmski sto su u hd, ili FOX HD, oni su nebitni...oni su trash pa ih zato Exe i nema iako ih testira...I otisao bi ali kako sam rekao, nema sanse da placam penale.

I zasto testiraju od aprila meseca HBO, i Cienstar PRemiere HD pod test 1,2,3 i 4 a ne uvode ih zvanicno?

Poslednja izmena:
Егзе Нет треба да ти плати да одеш од њих. На крају има да им шаљем маилове да их молим да те избаце без пенала. Петицију треба да направимо.

Niti im je EPG tacan, naplacuju premotavanje dodatno, a kod Oriona i SBB je besplatno. Ijternet im niki ne spori, to je zaista dobar. Ali da ovoliko prosto ne ulazu u kablovsku, prosto neverovatno. Jednostavni nemaju ni osecaja za to. Kao sto su ubacili FOX Crime, i FoX life HD a nema FOX HD, koji je gledaniji od prethodna dva. I sve tako polovicna kablovska.

A Orion nema vise manje kanala, jer pored Cinestara Premiere su unacili i HBO kanale i yo cak nisu ni povecali cenu.

I da, ozbiljan kablovski provsjdervtreba omogiciti svakom korisniki kanale koje on zeli i da ih plati.

Čekaju da se dogovore sa distributerima tv kanala. To funkcioniše kao na pijaci. Što si veći imaš bolje uslove. Ako hoćeš ceo kamion marve da kupiš, dobićeš popust. Ako si dovoljno uporan dobićeš popust, i oni jednostavno ne žele da imaju uslove za distribuciju pojedinih tv kanala koji im ne odgovaraju, što je složićeš se logično. Ako osete da zbog nedostatka nekih kanala gube korisnike, to će im biti veći prioritet. Ako ne neće. Jednostavni principi tržišne ekonomije.

Не слажем се да СББ има бољу ТВ понуду. СББ има далеко мање канала. А такође има и много мање ХД канала од Егзе Нета. Буди реалан. Егзе Нема Топ Канал, Вавоом, Спорт Клуб итд а то неће никад ни да има јер су им СББ конкуренција. Фулл ХД ако хоћеш да имаш ове канале а да немаш друге ко је Егзе има а СББ нема, пређи лепо у СББ, плаћаћеш 3000 дин више и имаћеш много мању брзину нета уз двоструко мање канала.

Nisam mislio na broj kanala kao takav, meni savršeno odgovara ovo što ima exe i ispred telekoma (IPTV) je daleko daleko. Mislio sam više na "premium tv segment" koji kod exe-a nije zastupljen i imaju razloge za to. Već sam pisao. Meni to lično ne smeta i imam 101 razlog da izaberem exe u konkurenciji SBB-a i Telekoma. Za najmanje novca dobijam najbolji internet, dobijam vrlo pristojnu TV ponudu (koja šije Telekom), i tu se moja odluka o izboru operatera završava.

Nažalost još koristim i telekom internet (VDSL) na jednoj lokaciji i sa njim sam imao 100x više problema nego sa exe optikom. Jednostavno nema struje kod isturenog stepena, nema interneta. To kod exe-a ne postoji. Jednostavno PON je pasivna mreža. Jedino ako dođe do prekida kabla ili neke havarije na centralnoj lokaciji, nema problema.

@FullHD
To rade da bi nas nervirali (jer ti onda pises u temi :)).

Ako stvarno hoces odgovor zasto neke kanale ne uvodi, dobio si ih odavno. Znaci nije da zelis odogovor, nego samo trolujes.
EDIT: Ako je neko pre edita procitao, pardon, nadam se da je bilo jasno kome je upuceno ;)

Kako mislite da odete pre isteka ugovora ako TS kupi EN?

Poslednja izmena:
Niti im je EPG tacan, naplacuju premotavanje dodatno, a kod Oriona i SBB je besplatno.
Стварно не знам зашто дозвољаваш да те ехе малтретира, ти беше имаш онај пакет који кошта 1.990 месечно? Лепо иди рецимо у СББ који има све канале који те интересују и не наплаћују премотавање додатно па узми неки пакет од 1.990 динара и немој више да дајеш паре ехе-нету јер те они не поштују.
Хм, СББ најјефтинији пакет је 3.099 и нема Cinestar TV Premiere HD HBO али нема везе, доплатиш још 980 и имаш и те канале. Што би плаћао 300 неком ехе-нету за премотавање кад је оно џабе у СББ пакетима??

Стварно не знам зашто дозвољаваш да те ехе малтретира, ти беше имаш онај пакет који кошта 1.990 месечно? Лепо иди рецимо у СББ који има све канале који те интересују и не наплаћују премотавање додатно па узми неки пакет од 1.990 динара и немој више да дајеш паре ехе-нету јер те они не поштују.
Хм, СББ најјефтинији пакет је 3.099 и нема Cinestar TV Premiere HD HBO али нема везе, доплатиш још 980 и имаш и те канале. Што би плаћао 300 неком ехе-нету за премотавање кад је оно џабе у СББ пакетима??

Za 2095din kod totaltv-a imas sve kanale sa sve premotavanjem i eon uslugom, naravno ako gledate samo tv bez net-a

Kad pominjete toliko kablovsku kako ide priključak kad je optika kod mts za iptv kapiram da je i dalje isto ko i pre modem mrežni kabal stb, a kako to sad ide kod onih koji su imali kablovsku je li za televiziju i dalje razvlače cox kabal paralelno sa optičkim do kuće.

Za 2095din kod totaltv-a imas sve kanale sa sve premotavanjem i eon uslugom, naravno ako gledate samo tv bez net-a

2100 само за ТВ вс 1990 ТВ+НЕТ 70М/25 плус оптика.. није упоредиво ни најмање :)

Kad pominjete toliko kablovsku kako ide priključak kad je optika kod mts za iptv kapiram da je i dalje isto ko i pre modem mrežni kabal stb, a kako to sad ide kod onih koji su imali kablovsku je li za televiziju i dalje razvlače cox kabal paralelno sa optičkim do kuće.

Убаце ти оптику у кући. Кабловска се од уређаја на ком се завршава оптика, развлачи преко коакса. Дакле добијаш оптички интернет + кабловску ТВ преко коаксијалног кабла... Прикључак до тебе је само оптика.

2100 само за ТВ вс 1990 ТВ+НЕТ 70М/25 плус оптика.. није упоредиво ни најмање :)

Убаце ти оптику у кући. Кабловска се од уређаја на ком се завршава оптика, развлачи преко коакса. Дакле добијаш оптички интернет + кабловску ТВ преко коаксијалног кабла... Прикључак до тебе је само оптика.

Znači i dalje ostaje kablovska preko koksa nije varijanta ott preko interneta.Mts sad ako su stvarni podaci o broju korisnika sad ih više ima na kablovskoj nego na iptv možda će i oni uz optiku da korste sad tu tehniku ko i exenet.Sad su još exe, jotel, pošta i orin ostali a da imaju nešto više korisnika i da imaju razvijenu mrežu u više gradova ovo ostalo je sve na gradskom nivou što se tiče rasprostranjenosti mreže.Tako da sledeću akviziciju MTSa treba očekivati između ova 4 operatera ako misle kupovinom da namaknu tih milion korisnika.

Интернет им је на првом месту, убедљиво најбољи. Фиксна телефонија постоји, коме треба... али ок... Телевизија им је слаба тачка. Гомила канала а не зна се који ће остати, када ће и који ући у неки пакет, колико ће коштати. Списак не смеш понети, не смеш пренети... уређаји за тв још непотпуни. Двб-ц рисивери немају премотавање а андроид боксови немају исти списак канала. То се може решити, надам се што пре. За канале се боре колико знам, али други отежавају. Ако их тс купи биће занимљиво шта ће бити са понудом. Било би најбоље да нставе да се развијају јер што више конкуренције, боље за кориснике.

Gvlado, placeniku jedan!
Sad ce alpha opet da se zanese pa da edituje post posle par minuta. :D

Kakav bre spisak kanala, hoces i risivere. Sve to imas na internetu, a kablovsku placaj onako volonterski ;)

Izgleda da imate pogrešne informacije. Ja sam od više ljudi čuo da je neki Američki ili Engleski fond dolazio i tvrdo zainteresovan da ih kupi.

Ako se to desi, verovatno eto HBO HD za FULL HD.

Интернет им је на првом месту, убедљиво најбољи. Фиксна телефонија постоји, коме треба... али ок... Телевизија им је слаба тачка.

Daleko od toga da im je slaba tačka. Izuzetno profesionalno urađena i to preko optike. Neko je pomenio da je lošija slika od total tv-a što je apsolutna neistina. Kanali su onakvi kakvi se dobijaju od samih kanala. Ako je SD onda je SD .. ako je HD onda je HD i ne smanjuje se kvalitet kao što su radili neki operatori.

Nego ti ne razumeš problematiku. Exe Net Televizija što se kvaliteta signala tiče, obrade kanala je ispred SBB-a. Ima mnogo više HD kanala od SBB-a to je činjenica. Nema Sport Klub, nema TOP kanal, Vavoom, Grand, Prvu Kick Max World, N1 HD... ali to je drugi problem sa kršenjem zakona od strane SBB-a koji je u ovom segmentu veliki monopolista. SBB je spreman da debelo plati da svoj monopol očuva i neće dozvoliti konkurenciji da ima te kanale.

@FullHD, a da se kladimo da su problem ugovori o distribuciji tv kanala i naknade.

Najbitnije: Dakle, problem je da se trenutno monopoliše sa kanalima u Srbiji. Cinestar Premiere, HBO, Sport Klub, TOP, Prva kanali, FOX HD itd. su pod palicom SBB-a i ti kanali rade kako SBB kaže. Jer im SBB plaća najviše. Onda se krši zakon i SBB utiče na pomenute televizije da konkurenciji ne odobravaju ugovore. U slučaju HBO, Cinestar Premiere, FOX HD traže se nenormalne naknade tako da retko ko pristane da radi u debelom minusu samo zato da bi se reklo
evo imamo te kanale. Za Sport Klub pošto su konkurencija sa SBB-om nikad im neće dati. Zamislite situaciju da Exe Net ima Sport Klub i Arenu pa da li bi neko uzeo kod SBB-a bilo šta? Još da dodaju HBO i Cinestar uz to i TOP, Prvu Max Prvu World? Mislite da Exe i ostali provajderi koji to nemaju, ne bi uradili ovako, da unište konkurenciju ?

Poslednja izmena:
Zbog vas koji ste pisali da im je TV slaba tačka nisam hteo da uzmem njihovu optiku. Sve dok nisam kod drugara otišo da vidim kako to izgleda.

Em najbolja kablovska, em najbolji NET. Fiksna kao kod Telekoma samo preko optike, isti kvalitet, sa 2 broja.

Ovde sam skontao da vi koji tako pišete niste ni videli kako izgleda kablovska, niti ste korisnici već ste verovatno pisali na osnovu pisanja FULL HD koji samo troluje temu. Jer njemu je loše ako nema HBO i Cinestar a ja to svakako ne bi doplaćivao jer me ni jedan dodatni paket ne zanima i neću da mi povećavaju cenu zbog njega.

U odnosu na SBB nekima može biti slaba kablovska. Na to se misli kada se kaže da im TV nije jača strana. Ali da, u potpunosti si u pravu da je većini koja ne zvera u TV kutiju po ceo dan i celu noć i više nego odlična. Pogotovo ako se uporede i cene.

Voleo bih da exe ponudi neku online televiziju kao što nude neki drugi, npr eon. Ali takođe nije ni realno očekivati da nudi baš sve kao i konkurencija po osetno nižim cenama.

Osim SBBa, ostali su totalno nevažni u priči, pošto su daleko ispod exe televizije.

O netu, nema potrebe da se preglaba, tu nemaju konkurenciju. Samo kopiju. :)

Edit: Telefonija im je OK, ima nekih sitnih stvari koje umeju da nerviraju, tipa pozivanje nekih 0800 brojeva (nije do njih, problem, ali ipak postoji) ili kratke brojeve taxi služba koje dodatno naplaćuju i ako imaš minute iz pretplate. I tako to. Ali zato imaš caller ID I ostale munje koje nisam probao, tipa poziv na čekanju i slično. Ali fixni služi samo da se javiš kada zovu oni što nude jastuke, prezentacije i za koga ćete glasati ili da li kupujete xxxxxx paštete. ;)

Nekada se dogodi da pozove i neko ko je ostao zaglavljen u prethodnom milenijumu, i ima samo fixni broj kao tvoj kontakt.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Poslednja izmena:
U pravu si gvlado. Kablovska im je nabacana po sistemu "sto pustimo to ti je" Primer za to je kanal AMC HD, ni mesec dana nije bio u ponudi, ukinu li ga. Mnogo slabu ponudu filmskih i serijskih kanala imaju...Ako vec ne mogu da uvedu TOP kanal,sto ne uvedu ovaj mts-ov Super star kanal koji je HD i star tv serijski? Oni ni to, ali to je ono sto kazem da nemaju lsecaj za kablovsku nego imaju filozofiju "imas internet pa gledaj preko interneta".

A i ove obicne Cinestar kanale sam posredovao u dopisivanju izmedju Exe net a i Facebook stranice Cinestar u inboxu, pa su tek onda uveli. Pa mi se exe net zahvalio sto sam zahtevao od Cinestara da im odgovore tj posalju ponudu. Ali ne dobih nikakvu beneficiju, npr besplatno android sa premotavanjem, kao sto calex kaze ucini i ti nesto pa ces dobiti popust ili sl...

Izgleda da imate pogrešne informacije. Ja sam od više ljudi čuo da je neki Američki ili Engleski fond dolazio i tvrdo zainteresovan da ih kupi.

Ako se to desi, verovatno eto HBO HD za FULL HD.

Daleko od toga da im je slaba tačka. Izuzetno profesionalno urađena i to preko optike. Neko je pomenio da je lošija slika od total tv-a što je apsolutna neistina. Kanali su onakvi kakvi se dobijaju od samih kanala. Ako je SD onda je SD .. ako je HD onda je HD i ne smanjuje se kvalitet kao što su radili neki operatori.

Nego ti ne razumeš problematiku. Exe Net Televizija što se kvaliteta signala tiče, obrade kanala je ispred SBB-a. Ima mnogo više HD kanala od SBB-a to je činjenica. Nema Sport Klub, nema TOP kanal, Vavoom, Grand, Prvu Kick Max World, N1 HD... ali to je drugi problem sa kršenjem zakona od strane SBB-a koji je u ovom segmentu veliki monopolista. SBB je spreman da debelo plati da svoj monopol očuva i neće dozvoliti konkurenciji da ima te kanale.

Najbitnije: Dakle, problem je da se trenutno monopoliše sa kanalima u Srbiji. Cinestar Premiere, HBO, Sport Klub, TOP, Prva kanali, FOX HD itd. su pod palicom SBB-a i ti kanali rade kako SBB kaže. Jer im SBB plaća najviše. Onda se krši zakon i SBB utiče na pomenute televizije da konkurenciji ne odobravaju ugovore. U slučaju HBO, Cinestar Premiere, FOX HD traže se nenormalne naknade tako da retko ko pristane da radi u debelom minusu samo zato da bi se reklo
evo imamo te kanale. Za Sport Klub pošto su konkurencija sa SBB-om nikad im neće dati. Zamislite situaciju da Exe Net ima Sport Klub i Arenu pa da li bi neko uzeo kod SBB-a bilo šta? Još da dodaju HBO i Cinestar uz to i TOP, Prvu Max Prvu World? Mislite da Exe i ostali provajderi koji to nemaju, ne bi uradili ovako, da unište konkurenciju ?

У шта се не разумем? У процес дистрибуирања тв сигнала преко оптике или понуду тј избор тв канала преко исте? Хтео сам децембра да пређем код њих. Одем тамо, интернет супер, фиксни ништа посебно класика, тв понуда 330 канала од којих 300 су вишак. Ок, мени не треба више од 10 канала да бацим поглед кад желим. Имате ли тих 10 канала? Неке да, неке не. Ок, ове што имате јел ради премотавање? Не на свим. А хоћете ли набављати нове канале? Хоћемо. Добро, може списак? Не може, не гарантујемо тај избор и поделу према пакетима. Пакетима? Да, треба да се издвоје и додатно наплаћују али не знамо када. Ок, који пакет да узмем а да не губим канале или доплаћујем? Нисмо сигурни. На крају на једном тв немам двб-ц тјунер и тражим рисивер а на свим тв желим пусти испочетка. Ни то не може, један рисивер пушта двб-ц а други испочетка а није баш исти списак на оба. А комбиновани уређај? Да, али не знамо када. Моји прате Фокс, имате ли? Да. Премотавање на њима? Не. Хбо од? Добри за серије... Не. Ок...
Коме због укућана треба тв понуда нису још где треба. Коме је нет довољан најбоља су опција. Немојте да се штрецате кад се каже како ствари стоје. Да ли је сбб идеалан? Далеко од тога. Да ли бих отишао од њих на боље/повољније? Бих. Ово је други уговорни циклус да сам испитивао могућност за Ехе а остао онамо. Исто као за моб оператере. Понуди боље и ето корисника са мојим бројем. Њих не интересује одакле мени новац него да је рачун плаћен на време. Мене као корисника не интересује како они дошли до понуде, већ да та понуда постоји.

Zamislite situaciju da Exe Net ima Sport Klub i Arenu pa da li bi neko uzeo kod SBB-a bilo šta? Još da dodaju HBO i Cinestar uz to i TOP, Prvu Max Prvu World? Mislite da Exe i ostali provajderi koji to nemaju, ne bi uradili ovako, da unište konkurenciju ?

SBB je od Amera kupio neki Engleski fond možda su to ti isti Englezi.Zamsli da to sve imaju pa onda dupliraj sadašnju cenu pa razmisli da li bi onda uništili konkurenciju.Nego su ljudi u EXEu bili pametni ulagali dugoročno ipak je dobar internet ključ svega što sledi televizija ide u pravcu ott gde će svako plaćati servis koji mu odgovara i uz njega dobiti gomilu još beskorisnih beslatnih kanala.

Upravo zato i kažem da TV ponuda može da bude bolja - pritom ne mislim na kvalitet. Kvalitet je baš odličan, mislim na ponudu. Takođe znam da nije samo Exe kriv za takvu TV ponudu koju imaju, okolnosti su takve kakve su, oni se bore da bude što bolje, ali kao što neko reče, nisu ludi da uleću u minus samo da bi rekli mi imamo to i to.

Net je stvarno bez zamerke, to jednostavno radi - za 5 godina kolko sam kod njih na optici nije radilo oko 3 sata ukupno. Što i kod telekoma na VDSL-u je daleko od mogućeg da tolko dobro radi.

Takođe, uvek brzina kakva i treba da bude (a imam ~200Mbps i mogu da primetim kad nije dobro, a to se nije dešavalo).

Ali kvalitet slike i broj programa ne moze da se poredi, total tv je bolji, naravno nema 100 lokalnih kanala kao kod ostalih
Imao sam priliku pre dve godine gledam i Total TV i SBBov D3i. Total je bio mnogo više kompresovan. Posebno je fudbalska utakmica na Sport klubu HD bila užas. Tada je Jotel imao nešto bolju sliku nego D3i. Sada ExeNet ima sličnu sliku kao što je imao Jotel.
Ne znam da li su popravili kvalitet slike na Totalu, ali bih ja ono koristio samo ako nemam izbora.

^ Nije tema, ali Jotel ima HBO kao doplatne kanale još od sredine 2017-e.

Nazad
Vrh Dno