Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Пређох данас и ја на Ехе нет. Прво сам се скљокао док сам средио сав хаос који се направи око каблова и промене опреме, те подешавања.
За сада, на прву лопту, могу рећи да је се примети оптика и доста јачу уп... значи... фиксни док пребаце... тв је ок са сликом, премотавање је пристојно.
Једино што треба да липшем док поређам канале како ја желим или макар средим првих 20-30 места за оно што се погледа.
Добио сам Huawei HG8240, Phiccom KE 2P, неки опт у коакс адаптер, два Скајмастер двб-ц рисивера и нека два за премотавање, нису андроид али раде.

Na kom paketu daju dva skymastera + 2 za premotavanje? Jesi to doplatio dodatno ili na koju foru to da potrazim? :)
Ja na Smart Trio 2 dobio samo 1 skymaster a za premotavanje - snadji se preko aplikacije..

Optika radi dobro? :) Aj pusti ovaj test ka nekom od evropskih servera da vidimo sta kaze:
https://testmy.net/

Kod mene
BOuLdBNPS.n9gFvOMrA.png

Poslednja izmena:
Смарт трио 4. У том пакету иду 4 уређаја, обично 3х двб-ц + 1х андроид. Мени треба за три тв премотавање, као што сам имоа код СББ, али се договорили за 2 + 2. Задњих сат времена интернет није радио а тв слика је била одлична.
Треба 320/100 али преко УК испало 200/120.

Poslednja izmena:
Mislim da ti to nije relevantan test. Meni na speedtestu na EU serverima pokazuje maximum kao i na torrentima. Dok na testmy mi upload veći od downloada.

Evo testirao sada ponovo, kada je jutro. Moja IP adresa je ista, testirano na istim serverima, single, brzina ide na maksimum protoka, a ping je normalnih 35ms, naspram preko 100ms koliko je bilo u večernjim satima.

Inače i uveče test ka domaćim lokacijama ide maksimalnom brzinom, a probao je otac sa SBBa iste servere u isto vreme i njemu je radilo ok... ovo nedvosmisleno pokazuje da Exe ima problema sa nekim rutama u udarnom terminu.

Poslednja izmena:
Da baš se sinoć primetilo. Kažu da je sada problem rešen i da više neće da se javlja. Videćemo večeras.

kod mene na poslu trenutno (200/100):

Single EXE:

Multi SBB:

Single SBB:

Single London:

Multi London:

nesto tu....

Mislim da je ok jer ima puno rutera do Londona. London ima vise servera kao Nis :) A kako je na nekom drugom provajderu do Londona?

Poenta je sto ka SBB-u los single. Nije bilo tako. Pre par dana mi je i na single i multi bilo isto. Makar meni u firmi, a i kuci. Sad single download i na domacim serverima sem na Exe je...

Evo drugi server u londonu.

LONDON Single:

LONDON Multi:

A evo i ka domacim SINGLE:

VIP Single:

Radius Vektor single:

MTS Nis single:

Telenor single (on je bolji):

i na kraju NetNet je ok:

Poslednja izmena:
Da li si primetio da ti na benchu na crvenim kvadratićima piše krajnje beskoristan lik? Ako ne vidiš otvori benchmark forum preko PCija..

@Poglavicas kod vas u Pirotu nema problema kao sad u Nišu?

Pirot ima svoj DC, jedino što ima veze sa Nišom je autentifikacija korisnika, tako da u Pirotu, a pretpostavljam i drugim gradovima (Leskovac, Zaječar, Kruševac i ovim manjima) radi sasvim normalno. Neki problem sa nekim linkom imaju u Nišu. Trenutno sam u Pi, pa ne mogu da se igram sa netom u Nišu.

@Lenikor, nisam te baš najbolje ukapirao, imam drugara tamo u nastavku Takovske skoro pred kraj, nije se žalio da ne radi...

Da li sad imate problema sa brzinom u Nišu? Može li neko da proba?

Meni je na ethernet kablu dobra brzina i ping, meejutim wifi je uzas tako da je kod mene verovatno do rutera.

Wifi uvek može da pravi problem, čak i kad imate 5GHz AC ruter, brzine čak i one 150-200Mbps su često nedostižne.
Jedino kabl je merodavan. Naročito za veće brzine.

Kod wifi-ja imaju uticaj jačina signala, druge mreže u okolini, razne refleksije, pa čak i slaganje čipseta u ruteru i u vašem uređaju :)

Malo testova iz Niša (200/200 paket):
Exe server:
9008508002.png

mts Niš:
9008511555.png

mts BG:
9008515413.png

Telenor:
9008519544.png

Sve su single konekcije.

Daj testove van zemlje. Šta nam znače testovi u zemlji kad svi govorimo kako oni rade dobro celo vreme.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Такође проблем са брзином увече! Позовем контакт центар, јави се предузимљив лик, има тог проблема, опсег ип адреса нови прави неки проблем, пробаћемо да заменимо и сл.
Позовем касније опет, други лик се јави, прави ме блесавим, имате гарантовану брзину ка нама а ка споља нема везе. Пишите маил подршци... Има да их отерам...

Толико о подршци 24 часа! Има радника који се труде да реше проблем корисника и оних других који ко зна како су упали да раде и немају благе везе са послом за који их плаћају!

Poslednja izmena:
E taj pametni "imate garantovanu brzinu ka nama" se javio i meni prosli put :smash:

Sad ce gagi018 koji je "samo" korisnik da upadne na scenu iz 3 smene.

Ne mogu oni da garantuju van njihove mreže. I ja merim kao i vi međutim kad pustim Linux da skida sa torrenta ide full.. Tako da definitivno nema problema kod njih.

Jel imaš istovetno poredjenjem sa SBBom?

Ima neko SBB da uradi sve isto?

Био сам на СББ до јуче. Брзина је била увек око 30-33МБ/с, ујутру и увече. Раније је било оваквих ситуација, увече лоше али нешто мењали од опреме, сређивали и тога задњих месеци није било.
Овде само што сам дошао, оптика у питању а праве се неки луди а неки се труде да помогну. Један ми рече ја да истестирам... шта да радим осим да пустим нешто да се скида а цела кућна мрежа ради преподне одлично.

Морам рећи да је квалитет хд канала приметно бољи него код СББ преко еон или д3 уређаја. Наравно, сада је из тв а тамо нисам могао то исто да пробам.

Ne mogu oni da garantuju van njihove mreže. I ja merim kao i vi međutim kad pustim Linux da skida sa torrenta ide full.. Tako da definitivno nema problema kod njih.

Jel imaš istovetno poredjenjem sa SBBom?

Ima neko SBB da uradi sve isto?

Druze torent napravi mnogo konekcija i onda dotera do neke brzine, problem su serveri koji prave single konekcije i onda download zakuca na oko 50Mbps sto je na primer 3x sporije od moje brzine.
Evo probaj da skines linux direktno sa linkova pa reci koja je brzina downloada sada:

https://www.kali.org/downloads/

https://ubuntu.com/download/desktop

Прошло 1.00 и сада је брзина приметно боља.
Мењао сам адресе и добијао 178, 89, 92, 94... у принципу са било којом адресом био проблем.

Прошло 1.00 и сада је брзина приметно боља.
Мењао сам адресе и добијао 178, 89, 92, 94... у принципу са било којом адресом био проблем.

FULL EON PREMIUM:

sbb single london vodafone:
9009604233.png

sbb multi london vodafone:
9009612536.png

sbb na exenet serveru, single:
9009621882.png

sbb na exenet serveru, multi:
9009624854.png

sbb na beotel serveru, single:
9009630879.png

sbb na beotel serveru, multi: