Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Хаха! Да бре... :)
Немам ништа против посла у Ехе нету... само сам их ја слабо нешто хвалио осим за нет понуду. Интернет је генерално много бољи због оптике и јаког уплоада.
ТВ понуда је ок, није графички лепо као код СББ, немају видео клуб понуду и додатне сервисе али канала има доста и махом су ок. ХД је стварно добра слика, боља него код СББ и то је безпредметно расправљати. Овде личи на ХД са резолуцијом, детаљима, контраст, боја... лепо бре... код СББ ми дође као упован двд тј боље од тога али не као прави хд. СД канале нећу ни да коментаришем. По мени непотребни скроз, нарочито више од половине које нико ионако не гледа. Постојање аналогних канала у оптици не схватам ни под разно, чак ни оно имамо простора па шта нас брига. Еон је боље решен за премотавање али ово ради и слика је ок. Требали би да избаце и верзије за комп, бокс, смарт тв и сл, кажу... видећемо...

Било супер на 178. онда сређивали нешто и прешло на 188. Опет исти проблеми као пре...

Da da poglavica je "poglavica" Exe neta :D

Salim se, ne radi poglavica u Exe niti je ikada radio, on je samo "napredni" korisnik Exe neta :D

Inace ne znam da li su nesto radili, ali meni je danas na poslu losija situacija sa sigle linkovima.
Takodje i download sa NVidiong sajta UK server samo 1.8-1.9 MB/s, US server 1.1-1.2 MB/s

Verujem da ce srediti to sigurno. A bez obzira ne neke sitnije probleme i dalje tvrdim da nema boljeg neta u Srbiji. Sto se kvaliteta kanala tice slazem se, slika je stvarno dobra, bez kompresije itd, jos par HD kanala koji fale da ubace (da ne ponavljam i ne budem dosadan na koje mislim) i izbace duple SD verzije, smanje malo one lokalne i srede aplikaciju (sa android,webos, linux smart televizore) i bice to super.

London vodafon single:

London vodafon multi:

Bukurest single koji je pre 2 dana bio blizu maksimuma (ima okacen na preth. strani):

Poslednja izmena:
Код мене сада ок брзина. Добио маил у 04.50 да раде на проблему и да тестирам поново. Свака им част на ноћној смени, то се не зезам.
Које хд канале би ти да убаце?
Лично бих убацио Националну географију у хд и Виасат комплет у хд. Слажем се да би могли све сд верзије канала, којих има и у хд, да избаце као и аналогне канале.

Још једна занимљивост је да је квалитет звука бољи код Ехе нета. Приметно је гласнији али са јасноћом и динамиком. Знам колико смо требали да појачамо на тв нпр. Од како је СББ пре год и кусур прешао на еон платформу звук се деградирао, и преко еон и преко д3 рисивера, али је исто тако вукао у лево тј леви канал је био гласнији од десног. Подсећао је на некадашњу опцију псеудо-стерео од моно звука. Жалио сам им се али је на томе и остало.

Још једна занимљивост је да је квалитет звука бољи код Ехе нета. Приметно је гласнији али са јасноћом и динамиком. Знам колико смо требали да појачамо на тв нпр. Од како је СББ пре год и кусур прешао на еон платформу звук се деградирао, и преко еон и преко д3 рисивера, али је исто тако вукао у лево тј леви канал је био гласнији од десног. Подсећао је на некадашњу опцију псеудо-стерео од моно звука. Жалио сам им се али је на томе и остало.

Ispravili su to za zvukom sad je čak na pojedinim kanalima kad zveknu reklame i preglasno.A što se tiče kvaliteta slike kod svih je tako kad ide samo direktno preko dvb-c tuner.

Ma sto se tice kvaliteta slike i zvuka to je sve receno. Nekompresovano sve ide i slika je stvarno vrhunska (ostali provajderi i kroz DVB-C kompresuju sliku). Nema dileme uopste ko ima bolju sliku, a pogotovu ne mozes da uporedis IPTV Eon sa Exe netom.
Ponuda se solidno popravila, jos desetak kanala da ubace (kao i da zamene pojedine postojece SD kanale HD verzijom) i ko sto sam pre par meseci rekao - sem SBB ekskluzive - imace sve, cak vise nego bilo koji drugi provajder.

Posle ostaje da se ponuda DVB-C kanala i IPTV izjednaci, da se za svaki kanal ubaci 7 dana unazad i ko sto rekoh gore sredi malo aplikacija i napravi za svaku verziju TV-a i to je to. Bice najkopletniji kablovski i internet distributer.
Sto se interneta tice, tu dileme nema. Desi se ponekad neki problem, ali uglavnom brzo odreaguju i brzo to rese. Nadam se da ce tako i ostati.

Poslednja izmena:
Добар је Фиком рутер, ту су добар избор направили.
Квалитет слике могу да упоредим еон и д3 рисивер против тв и скајмастер рисивера. У сваком случају слика је боља на Ехе, чак и кад је преко двб-ц рисивера.

Вечерас интернет ради добро. Могуће да решен проблем.

E stvarno su indijanci, tri komsije i sva trojica potpisali pod razlicitim uslovima. Jedan dobio 12 meseci, drugi 6 meseci gratis, a treci tri meseca i to po umanjenoj ceni za ta tri meseca. Znaci kako kog nahvataju.

Да ли је неко био на СББ па прешао? Као и раније на СББ, тако и код Ехе у пословници имају једну понуду а теренски промотери имају друге, често врло повољније услове.

E stvarno su indijanci, tri komsije i sva trojica potpisali pod razlicitim uslovima. Jedan dobio 12 meseci, drugi 6 meseci gratis, a treci tri meseca i to po umanjenoj ceni za ta tri meseca. Znaci kako kog nahvataju.

drže se stare devize

Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti.
Ako kaniš kupca iscijediti, ne smiješ brzo najvjeći popust izlanuti.

Au, nemojte tako. Exe u najvece pravi crnu listu korisnika, cim ovako nesto se napise, odmah ukapiraju da smo spijuni SBBa.
Kada bi jos bili tako azurni i pametni da ponude kanale koje drze zakljucane i uvedu normalne dekodere sa premotavanjem. Ali da daku razlicite ponude i razlicite dekodere, tu su odlicni.

Istina je negde tamo.
To sto nisam korisnik, ne znaci da ne znam kakva je ponuda. I da dok sam bio korisnik, nisam imao iste uslove kao neki sto su imali extra popuste. Kao sto je i iznad receno da i dalje to radite.

Upravo sam zvao da se raspitam, kazu da godinu dana daju promoteri, 6 meseci mogu da daju oni novim korisnicima, a to za 3 meseca je neki promo ukoliko predjes na drugi paket. Generalno, kad ih uporedim sa Supernovom, gde sam sad, deluje kao odlicna ponuda.

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока

Ja ostadoh upravo sasvim bez neta. Resetujem ruter... dobijam razne ip adrese ali interneta nema

Edit: nakon 5 reseta ruteea peoradilo...

Tei godine peezadovoljan korisnik, ali je zadnjih nedelju dana pravi kosmar

Poslednja izmena:
Takodje i kod mene.

Edit
Proradilo

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Неки прекид је био и код мене. Ресетовали главни рутер од телекома. :)

Дешавају се прекиди опет, трају по неколико секунди. Нисам приметио рестарт модема.

Ne znam da li je rešen problem ili sam imao sreće da ubodem dobar IP, sve u svemu evo u udarnom terminu mi ka meni bitnim serverima ide maximalnih 150MBit. Kakva je situacija kod ostalih koji su imali probleme? Please nemojte da se javljate vi koji niste ni imali probleme.

Код мене је ок скидање драјвера пуном брзином и спеед тест ка разним серверима. Јуче је било више прекида интерннета, па и ноћас. Не губи се веза на модему али нема проток па после 1-2 мин се врати.

Nisdam primetio nikakve prekide veceras. Bolje napisi mail zali se, mozda je nesto kod tebe.

Primetio sam recimo na speedtestu.. single.. izaberem Budapest Magyar telekom, ide full.. izaberem Budapest Telenor, nije full..

kod sbb-a je jos gore....nego na exe..

probao sam drajvere, to ide full.. probao sam i jos neke downloade to isto ide full..

@bojanmladenovic
Da da, moram da se ispravim - net kida, pogotovo kada se skida sa wetransfera ide do cak 1,6 MB/s :smash:

ispravka.jpg

Evo linka pa probajte kod vas gde vam brzo radi :)
https://we.tl/t-wIN0CCVgSX

Nvidia drajveri 9-10MB/s
Kali Linux ~2MB/s
Gdrive 16MB/s <-- za sad jedini download gde ide punom brzinom
Dropbox 9MB/s

Evo i ovde se lepo vidi da streaming download (single thread) zakucava na 50Mbps:

Koji je test tebi relevantan?

Nazad
Vrh Dno