Šta je novo?

Exe Net - iskustva

sbb testmy dallas:
24ae22UJY.png

sbb testmy London:
e5VsQAJIe.png

sbb testmy Frankfurt:
n8R-cZ5Ym.png

https://superuser.com/questions/261663/why-is-multi-thread-downloading-faster-than-single-thread

Why is multi thread downloading faster than single thread? There is one large file in my server. I find that multi thread download can get 20Mbs, but single thread can get 10Mbps, can anyone explain this?

Answers:

1. Usually this is because somewhere between you and the other server there's a firewall limiting each HTTP stream to 10Mbps. When you use multi-thread, you get 2x 10Mb (one for each thread).
2. This is due to your ping between you and the server and packet size/tcpip window size used by your downloading software. Basically, if you have 100ms ping to the server, and request packets of 100kb, you can only get 10 packets per second using 1 connection, even if your internet speed is infinite.
..itd...

Poslednja izmena:
Изјутра брзина ради макс, скидање драјвера, било који тест, не само мулти веза...

Ajmo botovi prestanite da nas pravite na budale. Do pre mesec dana je veza ka tim isti serverima i u istim uslovima bila uvek max, sada se definitivno nešto dešava i ping i brzina ka istim serverima luduju uveče.

Био до Ехе, изложио проблем. Били љубазни, знају за проблем и раде на решавању. Ајде сад...

Pirot ima svoj DC, jedino što ima veze sa Nišom je autentifikacija korisnika, tako da u Pirotu, a pretpostavljam i drugim gradovima (Leskovac, Zaječar, Kruševac i ovim manjima) radi sasvim normalno. Neki problem sa nekim linkom imaju u Nišu. Trenutno sam u Pi, pa ne mogu da se igram sa netom u Nišu.

@Lenikor, nisam te baš najbolje ukapirao, imam drugara tamo u nastavku Takovske skoro pred kraj, nije se žalio da ne radi...

Kablovi su prvobitno bili postavljeni nize u odnosu na EPSove kablove, dakle u nivou sa kucistima i imali su one metalne drzace na banderama.

Sad su ih izgleda podigli navise da budu u nivou sa ostalim kablovima ali kad dodju do bandere opet se spustaju do kucista pa opet idu navise na izlazu

Nisam lepo zagledao pa mi se ucinilo kao da su iseceni i namotani da ne vise jer je kod hale Kej visilo to kuciste bukvalno na 2m od zemlje sa pokidanim kablovima, ne znam sta se tu desavalo.

Био до Ехе, изложио проблем. Били љубазни, знају за проблем и раде на решавању. Ајде сад...

Bilo bi lepo da pored nezvaničnih prestavnika ovde imaju i nekog zvaničnog... Sve u svemu, živi bili pa videli kada i kako će se rešiti.

Ocekujte da se stanje poboljsa, mogu da potvrdim da ljudi iz Exe-a aktivno rade na resavanju problema. Kolko ce vremena biti potrebno ne znam tacno, mozda bude danas, mozda sutra, mozda kroz par dana... Ali svakako aktivno rade.

Ovaj Exe net imaju samo odredjeni gradovi ili mogu da dodju bilo gde u Srbiji?

Samo gradovi u kojima imaju njihovu infrastrukturu. Uglavnom jugoistok Srbije.

Niš, Leskovac, Vlasotince, Zaječar, Pirot, Knjaževac, Kruševac, Ćićevac, Paraćin, Dimitrovgrad, Babušnica, Bela Palanka, Svrljig i sigurno sam nešto ispustio.

Ocekujte da se stanje poboljsa, mogu da potvrdim da ljudi iz Exe-a aktivno rade na resavanju problema. Kolko ce vremena biti potrebno ne znam tacno, mozda bude danas, mozda sutra, mozda kroz par dana... Ali svakako aktivno rade.

Ovo je već malo konkretnije. Bitno da ne pričamo o mesecima....

U bre, tu sam negde ali opet daleko.. Sto ne prosire malo, ja cu ovde u Svilajncu optiku nikad necu ni da vidim. Brzina preko SN i nekako ali preko mts-a 10mb mi max...

Malo testova iz Niša (200/200 paket):

Sve su single konekcije.

Jesi siguran da su single? Boja je narandzasto-zelena na speedtestu kad su single :)

Inace brzine ka inostranstvu (msm na multi) su ok i tu nemam dileme msm kod mene. Single je takodje bio ok, medjutim u poslednje vreme se nesto promenilo. Ka SBB-u ocigledno da postoji neki problem. Ostali u Srbiji - onako - tu negde, nize ali ne drasticno kao ka SBB-u, dok ka pojedinim serverima ide full brzina.

Evo recimo single ka madjarskoj.

Magyar Telekom Plc. SINGLE:

Који модем/рутер имаш и ип адреса почиње на?
Ја имам HG8240 и ип на 92.

Прешао на неку 178. и изгледа да се поправило нешто. Нвидиа драјвер ~38МБ/с. Да ли је ип адреса боља или тренутно нема тог проблема, не знам...

Наишао сам на занимљив проблем, тв Panasonic 50ST50 не приказује преводе на каналима. ЛГ тв их приказује, као и двб-ц рисивер. Да ли је неко наишао на сличан проблем?

To se i meni desavalo na LG-ju samo na daljincu pritisni subtitle i odaberi srpski jezik.

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 pomoću Tapatoka

Хех... наравно да сам то пробао али не ради... чак сам приметио да и неколико сд канала нема слику (пише но видео) а иде тон, док на другим тв или двб-ц рисиверу раде.
Није ми много битно јер ионако само хд програм гледам али ми чудно. На СББ сам користио увек њихов рисивер тако да нисам ни тестирао на тв двб-ц тјунеру.

To ti je problem u starom TV aparatu, nema neke codec-e. Ja sam stari TV koji nije pustao Arenu, zamenio za nov Samsung, serija 8 i radi super. To bilo pre godinu dana. Taj pusta sve :)

Tv iz 2012-te...

Poslednja izmena od urednika:
Све хд канале пушта без проблема, слика је одлична... чак приметно боља него преко сбб еон бокса. Превод на хд каналима ради. На неколико сд не... шта је са тим каналима...

Na nekim kanalima su titlovi sastavni deo video materijala, na nekima su dvb titlovi, nebitno da li su HD ili sd. Na boxu su dvb titlovi po defaultu uključeni, na nekim modelima tv-a nisu, proveri negde na tv-u da li imaš opciju za titlove, na daljinskom ili u meniju.

Ja sam na Hisense-u imao problema da namestim titlove da mi se prikazuju. Brčkao sam regione, jezike i ni sam ne znam kako su na kraju proradili... znam da je bilo nešto nelogično :D

^^ Da i kod mene je na jednom TVu bilo problema. Isto kao jorgovan, cackao sam sve moguce i nekako na kraju je proradilo.. A ni sam nisam siguran kako tacno. Mislim da sam prilikom pretrage kanala morao da odaberem neku levu drzavu... Ali nisam u mogucnosti da proverim sta sam tacno stavio. Sada ume da se dogodi da TVu treba nekoliko sekindi nakon promene kanala da pocne sa prikazivanjem prevoda (nekada je sigurno i do 5sek)

Poslednja izmena:
To se dešava jer neki kanali imaju po nekoliko dostupnih prevoda, pa dok uređaj izabere odgovarajući. Primetili ste možda da kanali Food Network i Fine Living veoma sporo pokreću titl. To je zato jer ovi kanali nemaju ponuđen srpski, već hrvatski titl.
Uglavnom, u podešavanjima uređaja za jezik, potrebno je za primarni titl odabrati srpski jezik, a za sekundarni hrvatski.

Moj tv je iz 2009-te i koliko sam primeti rade titlovi na svim kanalima, moguce da je problem u odabiru regiona ili zemlje u podesavanju tv-a. Drug na starom Lg-u isto iz 2009-te kad odabere Srbiju nema dvb-c dok odabirom Madjarske ili neke druge zemlje dobije opcije dvb-c.

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 pomoću Tapatoka

Прешао на неку 178. и изгледа да се поправило нешто. Нвидиа драјвер ~38МБ/с. Да ли је ип адреса боља или тренутно нема тог проблема, не знам...

Rade danas na upgrade-u kapaciteta i infrastrukture u Nišu, trebalo bi da to dosta poboljša stanje. Kada će sve što dodaju biti operativno, ne mogu da tvrdim. Možda se već vide efekti toga :)

Све хд канале пушта без проблема, слика је одлична... чак приметно боља него преко сбб еон бокса. Превод на хд каналима ради. На неколико сд не... шта је са тим каналима...

Ja kad sam pričao da je na ExeTV mnogo bolja slika nego na SBB oni me ovde pravili na bota i budalu.

Nazad
Vrh Dno