Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Jesu rešeni problemi sa internetom, kod mene poslednjih nekoliko dana loše radi, odlučim da proverim brzinu i ima šta da vidim.
Jel ih zvao neko u vezi toga?
Pogledajte prilog 280743

Isti problem imam preko nedelju dana, probao restart rutera - jos je gori rezultat nakon restarta (dobio opseg 178.17.* a bio je 92.60.239.*)
A sto je najveca ironija upload je veci od downloada :S:

@V.i.P.e.R Iz kog opsega ti imas IP kod kuce, jedini si koji nema problema ovde :)

Kad sam ih zvao pre par dana rekli da oni garantuju brzinu do exenet servera i da je problem do servera na kojima testiramo, sto je nonsens, ali nisam imao tada zivaca da pricam dalje jer sam mislio da ce se popraviti situacija ubrzo.

testmy2.jpg

Jel ima neko "pametan" da uradi tracert ili nesto slicno da pokusamo da vidimo gde je stvarno problem?

Poslednja izmena:
Osim prostih testova brzine sad nisam radio nikakvu analizu. Primetio sam da je problem samo ka određenim inostranim rutama i to uveče... kada mi jedino i treba brz internet.

Pre jedno mesec dana sam primetio promenu ruta do nekih destinacija i veći ping nego što je bio. Konkretno ka određenim Google serverima lociranim u Milanu.

Kod mene ping i dalje 0. I uopšte, internet extra radi. :)

To je kao da meris kucnu mrezu.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Malo mi je lakse da vidim da generalno net nije u redu svima jer mene ubijaju pingovi i download uvece. Ping mi ne silazi ispod 25 ka ino serverima, ili 40 ako je u oitanju north america, a download do te mere varira da je smesno.

Ako ima neko neku ideju neka podeli, probao sam sve zivo

Gigabitna breza, mrezni kabli utaknut u ruter :) Nije problem u lokalu, internet se vuce izmedju 20-01h vec 10ak dana a upload mi je tada brzi od downloada.
Ajd probaj koju brzinu dobijas ovde https://testmy.net/ ja trenutno ovu:

UjO0MF1HH.TBwekOHRX.png

Mrljavo i kod mene...

IeoWI0fgb.F5BZVNV~u.png

Ako vec testirate sa ovog testmy.net, odaberete neki EU server ! ...realnije je mnogo

100/40 :S:

8993956579.png

mKsIaWRz2.Sq7a-MMaF.png

Да ли сте се жалили провајдеру? Звао сам нешто за зграду и поставио питање око жалби корисника на брзину, кажу да немају притужби.

A ovaj test my net je merodavan?

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Evo mog rezultata sa nekim serverom u Londonu.

Singlethread
4dSLcduQf.Deg0qCpPs.png

Multithread
JHIepX~7f.M90yYuQe4.png

Ovo je ka SBB serveru u Beogradu
Multi

Single

Данас требали да дођу да уведу Ехе услугу. Нису се појавили, касније их зовем те се извињавају. Екипе су послали да реше неки већи проблем на оптичком линку.

Kod mene u susednom ulazu je doveden optički kabl, a vidim da ide po banderama ispred zgrade i pretpostavljam da je tehnički izvodljivo da se dovede i do mog stana.
Pre par godina su dolazili, skupljali potpise, ja sam potpisao, ali ne znam kakva je situacija.
Mene zanima da li je potrebna saglasnost svih stanara, upravnika i već kako ide sa tim.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Данас требали да дођу да уведу Ехе услугу. Нису се појавили, касније их зовем те се извињавају. Екипе су послали да реше неки већи проблем на оптичком линку.

Danas sam ih video da uvode optiku, kuca 40m do moje zgrade. Mislim da je bilo oko pola jedan.

Каубојштина од фирме. Прво се нису појавили када је требало. Зовем после сат времена зашто нема никог.... јао, извините имамо велики квар... можда и лагали. Нико ме није обавестио да је квар и да нико неће доћи. Могу доћи у понедељак. Ок, затим питам да ли све остаје по старом договору? Не, нешто су променили. Сада испаде велики проблем зато што сам тражио да добијем нове уређаје тј оне који нису били код неког корисника, већ у кутији. Испаде да немају ниједан!
Сада тренутно ни не знам статус јер ме нико више није контактирао да ли ће уопште неко доћи или неће, постоји добра шанса да останем на СББ. Макар никад нису пилићарили за овакве ствари, увек се појаве када закажу и решавају проблеме данас или сутрадан најкасније.

Jutros mi "crko" huawei njihov, zvao sam, zamenili i trazio sam ruter koji mi sleduje.
Rezultat:

8997148354.png

i preko WiFi ima punu brzinu:banana:

Који Хјуавеи, модем или неки све у једном? Који рутер си добио и шта је онда модем?

Izvinjavam se. Zaboravio sam da napisem. Stavili mi neki mali HG8310M i PHICOMM KE 2P AC1300.

Модем је 10е али је рутер око 50-70е. Занимљиво... немаш фиксни? Да ли за тел иде неки други модем...

Nemam tel . Samo TV i net. Ovaj sto su odneli je imao i za tel - hg8240

8240 нема wifi? Нису ли моги само рутер да додају...

Imao sam sam svoj u to vreme koji je bio dovoljan za brzinu. Danas sam trazio, danas dobio. Sve u svemu zadovoljan i uslugom i brzinom. Plasio sam se posto ide vikend.

@gadafi

Cudno, kod mene je ovako:

londonSingle.jpg

Jel si pustao test sa Single ili Multi Connections?

single.jpg

Poslednja izmena:
New York server, wifi na 2.4GHz dok deca u drugoj sobi igraju igrice. Brzina 100/40
c263c552490be23921fdbdd92a63ef0e.jpg

London server, 5GHz wifi
9790017e416937099111b602f2282f1d.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno