Šta je novo?

EPS račun preko neta

Ima ipak smisla što se pojavio i ovaj treći popust od 7%, jer oni koju su na daljinskom očitavanju ne mogu da ostvare ovaj drugi od 6%, pa bi nefer prema njima bilo da im je prvi/stari od 5% jedina opcija. Komplikacija, ali to je jedino racionalno objašnjenje. Ostaje pitanje i šta se dešava sa fiksnim popustom od 50 dinara, da li ga i dalje dobijaju svi koji dobijaju elektronski račun, nezavisno od toga kad ga plaćaju, ili se u potpunosti ukida. Ne treba zaboraviti i da je oktobar poslednji mesec u kome se dobija 30 dinara popusta na plaćanje preko portala. Svakako, ispratićemo, ali slažem se da su ovime obesmislili samoočitavanje, jer iskreno ne znam da neko sam očitava, a da dobija papirni račun. To mi nekako ne ide jedno uz drugo, a to je upravo opcija za 6%, uz ranije plaćanje do 20. u mesecu.

Ova prijava stanja na fiksni telefo je golo sr*** . Danas sam proveo minimum 3 sata na telefonu, mislim da se ovim metodom neću više koristiti. Čitao sam da se može stanje prijaviti i mejlom, ali na koji meil ? Ako neko ima iskustva neka javi.

Ovde su ti detalji, navedeni su i mejlovi i telefoni, i to čak po ograncima i pogonima, ne po područjima. Ako prijavljuješ telefonom, bolje je i zvati konkretno svoj pogon nego onaj opšti broj.

Zašto bi se iko baktao za samoočitavanje kad sa plaćanjem do 20. u mesecu i računom na e-mail dobija 7% popusta, umesto 6% sa samoočitavanjem? 3 sata, ej! 😵

Ova prijava stanja na fiksni telefo je golo sr*** . Danas sam proveo minimum 3 sata na telefonu, mislim da se ovim metodom neću više koristiti. Čitao sam da se može stanje prijaviti i mejlom, ali na koji meil ? Ako neko ima iskustva neka javi.
Ja projijavljujem preko imejla i u 80 posto slcajeva radi. Za preostalih 20 ponovim imejl koji ssljem prvog oko 15 u mesecu a proverim preko portala da li izdali racun.

Da li vi mozete da pristupite portalu EPS-a? Ja od juce ne mogu, poruka je "nepravilno korisnicko ime ili lozinka". Kada idem na zaboravljenu lozinku, poruka je user ne postoji. Do pre neki dan sve lepo radilo i na laptopu i na telefonu.

Meni radi prijava preko računara, tj. sajta, ali mi u mobilnoj aplikaciji, u koju sam odavno prijavljen, unedogled vrti onaj spinner kao da nešto učitava.

Ja sam pre pola sata prijavio stanje brojila na phonetu, bez problema. Jos se cudim kako mi je uspelo :)

Proradila im aplikacija na telefonu.

Kad se malo bolje analiziraju ovi popusti ispada da nas EPS malo magarči. Do sada nisam očitavao stanje brojila i račun ( e-račun na mail i na webu ) plaćao do 28 u mesecu. Popust je bio 5% na uplatu do 28 i 50 din za e-račun. Prostom matematikom ako mi je račun do 5000 din imao sam popust 5% za plaćanje do 28. +1% onih 50 din za e-račun izađe 6% popusta. Praktično sada plaćanjem do 20. dobijam tih 1% do 7% popusta a očitavam im brojilo GRATIS. Biće malo isplativije sad u zimskom periodu zbog grejanja na struju i to je to. Tresla se gora rodio se miš. U suštini eps pokušava da nam uvali čitanje brojila i sebi obezbedi besplatne čitače. Telefonom se više neću maltretirati probaću da šaljem stanje brojila bez slika pa ako im baš treba slika neka dođu i slikaju.

Pa maltene svugde gde sam ziveo (Svajcarska, Poljska, Nemacka, Rumunija), svi sami ocitavaju brojila (ko nema daljinsko) i salju stanje, doduse na 3 meseca ili godinu dana.

Ali navodno nećeš morati da očitavaš brojilo za tih 7%, pa ostaje da vidimo da li su dobre informacije. Trenutno se čini da će postojati sledeća tri izbora za popust:
  • 5% za plaćanje računa do 28. u mesecu,
  • 6% za samoočitavanje i plaćanje do 20. u mesecu (nije opcija za one kojima je očitavanje daljinsko),
  • 7% za elektronski račun i plaćanje do 20. u mesecu.
Naravno, ostaje mogućnost da je pogrešno preneto i da će i za 7% biti potrebno samoočitavanje (ko već nije na daljinskom), ali ima još pun mesec fore da se usklade ideje.

Na portalu EPS-a kad se uđe sa donje leve strane stoji ova slika:
EPS-popust.png

Nazad
Vrh Dno