Šta je novo?

EPS račun preko neta

Ja već 2 meseca za redom ništa ne unosim u tekst mail-a osim Poštovani...blabla i moj ED broj i br.brojila + priložim sliku samo.
Tako DA gledaju stanje sa slike i baš njega ti unesu u račun, nije sekundarna stvar.

Nazovi digitalizovano, a suštinski jednako primitavan način koji jedino njima pravi uštedu jer ne plaćaju čitače brojila 😃

Ma meni i bolje tako jer mi ne ulaze u hodnik sa brojilima (gde inače ja moram da im otvorim i da ih pustim unutra) i ne uzbuđuju mi psa bezveze :)

Dobih račun za struju 03.06. na e-mail i odmah sam ga platio skeniranjem qr koda. Sa računa skinuta sredstva ali i dalje mi stoji dugovanje na aplikaciji - sredstva nisu još legla do danas.
Da li se ovo još nekom desilo?
Ako je neuobičajeno, šta je pametno činiti?

Ukoliko si iz BG, stiglo ti je ovo obaveštenje u aplikaciji. U tom slučaju nije neobično što se ne prikazuje (mada bi to mogao da potvrdi još neko iz BG), ali prikazaće se sigurno do datuma dospeća. Tako je bilo kada su isto radili za područje Kraljeva, najednom su se 28. u mesecu pojavile sve uplate. Ukoliko nisi iz BG, biće da je onda negde zapelo. Dva dana su inače dovoljna da bi se uplata prikazala, nezavisno od načina plaćanja.

Puno ti hvala, nije se dešavalo ranije, a i nije baš svejedno, ipak je cifra skoro 100eur a nema uvida.
Znači biće... Ako ima još neko iz BG ovu situaciju, nek potvrdi
Fala

Dobih račun za struju 03.06. na e-mail i odmah sam ga platio skeniranjem qr koda. Sa računa skinuta sredstva ali i dalje mi stoji dugovanje na aplikaciji - sredstva nisu još legla do danas.
Da li se ovo još nekom desilo?
Ako je neuobičajeno, šta je pametno činiti?
Isti slucaj od 5.6. Skinute pare sa racuna ali nije kod njih evidentirano.

Puno ti hvala, nije se dešavalo ranije, a i nije baš svejedno, ipak je cifra skoro 100eur a nema uvida.
Fala

Idetično je i u aplikaciji i na portalu i razlog si video u onome što je @rovello naveo. Još sedmog plaćen račun i moraćemo još da sačekamo da završe radove na sistemu.

Baš tako, postoji evidencija iz banke, ali ko će ga znati šta mogu... Dobro je da je ovo raširena pojava takoda će sigurno biti rešeno kako treba
HVALA svima

Istog dana plaćeno, za brojilo u selu evidentirano, u Beogradu nije.

Fala
Potvrđujem. Trećeg juna sam uplatio račun (stižu sad dosta ranije jer je zamenjeno brojilo), a do dana današnjeg u aplikaciji Uvid u račun uplata nije proknjižena...

Nije baš tako. Slika se šalje kao sekundarna informacija, u slučaju da je unet pogrešan broj potrošenih kilovata.
znam zenu koja kada nije grejna sezona uvecava potrosnju kilovata i napravi neku zalihu kilovata za zimu da ne ulazi u crvenu tarifu ..... eno je posizela kakva slika ne pada mi napamet .... inace dok su citali ona napise na papiru stanje brojila i zalepi na vrata posto je brojilo u nekoj nus prostoriji . eto zato mora i slika da se salje.

@racabgd : postojali su i izuzeci kao što su neka nedostupna brojila (iz raznih razloga). Za takve slučajeve bilo je potrebno napisati razlog zašto je brojilo nedostupno (zaključano, opasan pas), ali takva brojila nisu ni očitavana. Ali ne sumnjam da je bilo i ovakvih situacija.

Da li jos neki ima situaciju da je uplatio racun pre 10ak dana, a da se na EPS portalu i dalje ne vidi uplata, tj i dalje stoji dugovanje sa linkom za uplatu?
Uplatio sam skeniranjem IPS koda sa racuna na portalu.

Plaćen račun sedmog, ali na portalo je i dalje dug i nije registrovana uplata 😁

Ma to je najmanje bitno. Ono sto je bitno je da im je sistem smesan i da tamo niko pojma nema sta radi ili mozda i nemaju dovoljno ljudi da obrade sve podatke ako to vec ne ide ono kao AI :)
Nece moja uplata nestati, kao i svim ostalim koji su to uradili na isti nacin.
Zalosno je sto ta bagra ne zna sta radi i sto traje beskonacno da bi "proknjizili" sve uplate.

Pre 12 dana sam platio preko portala kako je i stigao na mejl, otisao na portal.. kliknuo na platite, sacuvanom karticom, dobio SMS da su sredstva otisla ALTA GROUP-u.
Iz znatizelje pre 3 dana posetim portal, i tamo stoji da nisam platio, ali ovaj put iznos glasi na 30 dinara manje...
Napisao tada (pre 3 dana) prigovor na portalu, objasnio detaljno o cemu je rec, i nikakav odgovor nisam dobio.
Evo bas sad gledam, i dalje mi stoji dug (30 din manji od racuna koji sam dobio 05.06. na mejl) a koji sam platio 07.06.
Posto je kartica takva da do izvoda pocetkom jula necu moci da vidim da li je uplata prosla, ili su sredstva samo rezervisana,
kritiku sistema necu jos da pisem :)

Ma da se ne lazem, sistem je pukao po svim savovima, cim se ovako nesto desava!

Što ste zapeli ako ste platili? Uostalom rok je do 28. ja ga tad i plaćam namerno. Niti kakav benefit imate od tako rano plaćanja..

To ranije placanje se zove sto pre skidanje sa ...
Kraj meseca mi je uvek finansijski kritican,
tako da gledam da sve sto mora da se plati od rezija, platim sto pre ( do 10-tog umesecu),
da znam cime raspolazem do kraja meseca.

Imao dug nekih ~3800 dinara, platim 06.06.
Danas ulazim na portal, pri vrhu obavestenje dug ~990 dinara. Okej, stigao novi racun (majski). Sve u redu.
Krenuh da platim, skeniram IPS QR kod, kad ono, dug ~4700 dinara. Uplata od 3800 se uredno vidi na portalu.

Buni me sto na portalu mi pise da dugujem 900 dinci, a na racunu 4700.
Jel to samo nisu stigli da preprave racun (sredice sledecim, junskim) ili?

Napisah i reklamaciju.

Da im uplatim samo tih 900 dinara? Da sacekam jos koji dan?

PS: 958 dinara svakog meseca za 0 kw potrosnje... Pljacka. :D

Imao dug nekih ~3800 dinara, platim 06.06.
Danas ulazim na portal, pri vrhu obavestenje dug ~990 dinara. Okej, stigao novi racun (majski). Sve u redu.
Krenuh da platim, skeniram IPS QR kod, kad ono, dug ~4700 dinara. Uplata od 3800 se uredno vidi na portalu.

Buni me sto na portalu mi pise da dugujem 900 dinci, a na racunu 4700.
Jel to samo nisu stigli da preprave racun (sredice sledecim, junskim) ili?

Napisah i reklamaciju.

Da im uplatim samo tih 900 dinara? Da sacekam jos koji dan?

PS: 958 dinara svakog meseca za 0 kw potrosnje... Pljacka. :D
Na racunu nije proknjizena uplata,to ti je normalno,kad otvoris taj racun pogledaj tamo gde su uplate trebalo bi da bude prazno,uplati tih 900 i na sledecem racunu ce biti sve kako treba,bice obe uplate upisane.

5.juna uplaćeno i ne vidi se uplata. I dalje rade na unapredjenju sistema :)

Nazad
Vrh Dno