SLicnu situaciju i supruga imala, kada smo renovirali 2020. posto imamo jednotarifno brojilo, imali smo 2 zice od bandere do kuce a rusili smo krov i plocu morala je struja da se izmeti i da se te dve zice zamene samonosecim kablom, tamo nam rekose bukvalno da ne mozemo da uradimo jer nismo vlaznici, mi normalno na crno smo zamenili kabl.Mislim da je cela akcija izvedena namerno sa primarnom idejom da se njihove baze upotpune validnim i svezim podacima o vlasnicima. Znali su oni vrlo dobro da ce biti malo problema u pocetku, ali to se iskljucivo odnosi na one kojima se merila vode na pretke od pre 50-1000 godina.
Kako nam je poznato, u energetici se tek ocekuju velike promene po pitanju snabdevanja elektricnom energijom, pa EPS priprema teren za leteci start.
Kod onih koji su bili revnosni po pitanju promene vlasnistva takvih problema nema.
Kada sam pokusao da promenim vlasnistvo pre nekoliko godina, rekli su mi da ne moze jer je od smrti vlasnika proslo vise od 6 meseci (proslo je 15 godina). Digao sam ruke i ostavio stanje kako jeste.
Ove godine probam ponovo, kad tamo, dovoljno je samo doneti izvod iz katastra i ocitanu l.k. Odjednom sve moze, kada je njima u interesu.
Slicna situacija je sa promenom adrese u lk, 2020.nisam mogao da promenim jer su vlasnici kuce supruga, njena tetka i pokojni deda tj.otac. Pre 2 meseca bez problema sam promenio adresu stanovanja, saznam da masovno menjaju adrese zbog Zakona da niko vise ne moze da ima adresu sa bb u lk.
Tako da posto je EPS drzava u drzavi sve moze kad njima odgovara, zavisi na koga se naidje tamo.
Ja sam imao 5 brojima na svom nalogu, tako proveravao stanje i placao posto na 3 adrese uospte nedolaze racuni. Sada me zabole krivi slajfovani