Šta je novo?

EON sa VPN?

Da baš taj File Comander for tv sam koristio. Hvala na savetu, probaću

Instaliraj na Eon box FX File Explorer apk ima je u play storu i kad u OpenVPN for Android apk udjes na import izaberi tu aplikaciju i vide ce config fajl i nece biti sivo , ne znam koji file explorer koristis al tipa sa File Commander for Tv isto ne moze da se udje u config file od OpenVPN-a samo je sivo
Kad ti se ucita config file odes na podesavanja ( desno od imena vpn-a na olovcicu ) i onda ides na Aklowed APPS i tu namestis ili ti stikliras apk koje hoces da koriste vpn to ti je split tunneling
Ne vredi. Sa fx file explorer uopšte ne vidi datoteku, nije čak ni siva

Onda imaš problem sa (ne)dodeljenim permission sa tim file manager aplikacijama i/ili čak i ne podržavaju taj "Scoped storage" API.

Android 11 i dozvole...

On various devices, accessing these folders doesn’t work for variety of reasons, such as modifications of Android made by manufacturer, missing system components, etc.
Often this won’t work on Android TV devices.

@mlax37
Instaliraj ovaj i probaj:

Osim njega možeš da probaš i sa ovim:

Poslednja izmena:
Jel radi neki od Chrome VPN ekstenzija na MTS optici?

Zar nije jednostavnije instalirati VPN na pc nego kroz crome adonse petljati.

Pozdrav,

U wireguard app na klijentu, dns je Google 8.8.8.8. Dns nije bitan u ovom slučaju, vec samo javna ip adresa preko koje Eon pristupa broadcast serveru, a to je SBB adresa...
Pomoc ako moze, odradio sve po uputstvima tunel konfigurisan i radi ali kada zakacim se za proveru ip adrese clienta pokazuje mi njegovu stvarnu ip adresu (android tel). Ista mi je adresa i preko tunela sa konf serverom na Sbb lokaciji (open wrt ruter) i direktno bez tunela. Hvala

? Da li koristiš split tunneling na toj VPN app?? Ako si stavio da samo Eon app kroz tunel naravno da će u browser-u sajt za proveru javne IP adrese da ti prikazuje tvoju IP adresu a ne adresu VPN servera.

? Da li koristiš split tunneling na toj VPN app?? Ako si stavio da samo Eon app kroz tunel naravno da će u browser-u sajt za proveru javne IP adrese da ti prikazuje tvoju IP adresu a ne adresu VPN servera.
Nisam konfigurisao split tunneling, po defaultu mu je prolaz svih aplikacija.

Prilozi

• Screenshot_20230521_121317_WireGuard~2.jpg
    Screenshot_20230521_121317_WireGuard~2.jpg
    67.7 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_20230521_121426_WireGuard.jpg
    Screenshot_20230521_121426_WireGuard.jpg
    62.9 KB · Pregleda: 48
Šta ti stoji pod "AllowedIPs" u WireGuard config fajlu?

@culibrkbojan Eto greške ;) Obriši to "192.168.2.0/24" i umesto toga upiši "0.0.0.0/0".

Tako kako je sad samo saobraćaj ka adresama iz tog LAN subnet-a (192.168.2.1 - 192.168.2.255) ide kroz VPN tunel.
= efektivno imaš split tunneling samo nije "per app" nego po IP adresama.

A koliko vidim ne valjda ti ni "Endpoint" IP adresa: tu treba da ide ili javna IP adresa tog rutera u SBB mreži ili još bolje DDNS domen da bi radilo sve i u slučaju kad se promeni javna IP adresa.

Poslednja izmena:
@culibrkbojan Eto greške ;) Obriši to "192.168.2.0/24" i umesto toga upiši "0.0.0.0/0".

Tako kako je sad samo saobraćaj ka adresama iz tog LAN subnet-a (192.168.2.1 - 192.168.2.255) ide kroz VPN tunel.
= efektivno imaš split tunneling samo nije "per app" nego po IP adresama.

A koliko vidim ne valjda ti ni "Endpoint" IP adresa: tu treba da ide ili javna IP adresa tog rutera u SBB mreži ili još bolje DDNS domen da bi radilo sve i u slučaju kad se promeni javna IP adresa.
Upravo probao jos neka zackoljica ima, nemam uopste prolaz ka netu ako je ukljucen vpn, sto se ip adrese tice juce su mi ukljucili staticku ip adresu. Da ukucam nju?

Menjao sam prethodnu komentar kad sam primeti da si zeznuo i endpoint IP, pročitaj sad i to.

Sad nemaš net kad se "konektuje" (nije se konektovao, to je mana / nelogičnost interfejsa WireGuard aplikacije! da ne bude očigledno kad ima problema sa povezivanjem) na VPN jer sad sav saobraćaj preusmerava kroz tunel a nemaš ustvari uošte konekciju sa VPN serverom (baci pogled na Rx i Tx u "transfer" selekciji i videćeš da ne ide saobraćaj u oba smera).
sto se ip adrese tice juce su mi ukljucili staticku ip adresu. Da ukucam nju?

Tako je, tu static IP navodiš kao "Endpoint" IP.
Prvo naravno proveri da li ti sajtovi za proveru IP adrese baš nju prikazuju (= proveri da li ti je stvarno već dodeljena ta IP koju si juče zakupio).

Menjao sam prethodnu komentar kad sam primeti da si zeznuo i endpoint IP, pročitaj sad i to.

Sad nemaš net kad se "konektuje" (nije se konektovao, to je mana / nelogičnost interfejsa WireGuard aplikacije! da ne bude očigledno kad ima problema sa povezivanjem) na VPN jer sad sav saobraćaj preusmerava kroz tunel a nemaš ustvari uošte konekciju sa VPN serverom (baci pogled na Rx i Tx u "transfer" selekciji i videćeš da ne ide saobraćaj u oba smera).

Tako je, tu static IP navodiš kao "Endpoint" IP.
Prvo naravno proveri da li ti sajtovi za proveru IP adrese baš nju prikazuju (= proveri da li ti je stvarno već dodeljena ta IP koju si juče zakupio).
Promenio i end point u aplikaciji stavio staticku adresu sbb rutera. da li trebam nesto da promenim i na ruteru na kom sam intalirao wireguard server? On se naravno kaci na mrezu sbb rutera. I dalje nemam net preko tunela (probano sa chrome pretrazivacem).
Promenio i end point u aplikaciji stavio staticku adresu sbb rutera. da li trebam nesto da promenim i na ruteru na kom sam intalirao wireguard server? On se naravno kaci na mrezu sbb rutera. I dalje nemam net preko tunela (probano sa chrome pretrazivacem).
Komp mi je vezan za wrt ruter, on za sbb ruter i na netu mi pokazuje dodeljenu sbb adresu, upravo probao

Pa moraš da forwarduješ port 51820 (sa SBB rutera na lokalnu IP koju je od njega dobio taj drugi ruter sa OpenWrt?? [i ta lokalna IP za OpenWrt treba sa bude rezervisana / static lease / da se ne menja nikad] to je pod pretpostavkom da ti SBB nije prebacio njihov ruter u bridge mode, i da nemaš SBB modem nego SBB ruter / all i one gateway uređaj ), za UDP protokol, da VPN saobraćaj dobacio do rutera na kom je WireGuard server.
Nemam iskustva sa OpenWrt tako da pojma nemam da li i tu treba nešto da se prčka oko firewall-a da se dozvoli saobraćaj kroz taj port 51820.

Meni je WireGuard server na Raspberry Pi 4...

Teško ti možemo pomoći u rešavanju problema bez informacija tipa koji je tvoj nivo razumevanja networking tematike, kako ti izgleda LAN mreža, koliko iskustva imaš / nemaš sa korišćenjem OpenWrt, koja si tačno uputstva pratio da podesiš taj WireGuard server na OpenWrt ruteru...
Svakako ni moje poznavanje te tematike nije naročito temeljno 😂😂

Možda je mogao @alex303 da se uključi u diskusiju :)

Poslednja izmena:
Unesi neki besplatni no-ip ddns u sbbov gateway, lakse ti je za endpoint.
Ostalo bas kao sto je receno, openwrt fixnu ip prema sbb ruteru, na sbb ruteru otvaras port na toj fiksnoj adresi, u openwrt port otvaras gde wg server.

uputili su me na ovu temu. imam pitanje:
prijatelj ima eon paket, ali gleda samo tv, ni ne zna da postoji aplikacija za smart tv, niti mu treba i ustupio bi mi bez problema.
da li postoji mogućnost da ja instaliram app na mi box s ili stick i da gledam sbb preko mts optike sa VPN-om?
i da li je za to dovoljan kod koji se zatraži preko sbb portala?
da napomenem da on ne koristi sbb van mreže.

uputili su me na ovu temu. imam pitanje:
prijatelj ima eon paket, ali gleda samo tv, ni ne zna da postoji aplikacija za smart tv, niti mu treba i ustupio bi mi bez problema.
da li postoji mogućnost da ja instaliram app na mi box s ili stick i da gledam sbb preko mts optike sa VPN-om?
i da li je za to dovoljan kod koji se zatraži preko sbb portala?
da napomenem da on ne koristi sbb van mreže.
Ако се користи СББ вам мреже онда бих и ти требао да можеш да користиш СББ на МТС оптици ако је СББ ван мреже, еон апликацијију имаш у Гугл продавници на бокс и стик који си напоменуо, да кажемо да неће апликација да ради на МТС мрежи онда ти треба впн, ја исто имам еон и гледам га на МТС мрежи са норд впн, да би ти апликација радила на впн, впн треба овако да изгледа и да буде овако зелено као што видиш на слици, моја ти је такође препорука да изабереш Босну, на Босну да се конектујеш!!!received_905515177179299.jpeg

ima li neko da se igrao sa controld .. ima li negdje u postavkama opcija da radi tuneling samo za odabrane servise..ili bar da ga mogu aktivirati i deaktivirati preko browsera..

edit: post 199 od kolege ac rjesava stvar, hvalaa majstore, to je to

Drugari, je l može neko da mi kaže koje stickove koristite?

Imam problem na Samsung TVu, aplikacija je nekako "pametna" pa mi na TV-u daje geoblock ali preko Browsera sa kompa nema geoblock-a - ista mreža. Pa bih želeo da probam taj stick. Samo koji kupiti?

Hvala.

Drugari, je l može neko da mi kaže koje stickove koristite?
za stick i box itd postoji ovaj deo:
dosta uređaja je spomenuto u ovoj temi, ako se ne varam

• Like
Reagovanja: skg
Nazad
Vrh Dno