Ne vredi. Sa fx file explorer uopšte ne vidi datoteku, nije čak ni sivaInstaliraj na Eon box FX File Explorer apk ima je u play storu i kad u OpenVPN for Android apk udjes na import izaberi tu aplikaciju i vide ce config fajl i nece biti sivo , ne znam koji file explorer koristis al tipa sa File Commander for Tv isto ne moze da se udje u config file od OpenVPN-a samo je sivo
Kad ti se ucita config file odes na podesavanja ( desno od imena vpn-a na olovcicu ) i onda ides na Aklowed APPS i tu namestis ili ti stikliras apk koje hoces da koriste vpn to ti je split tunneling
On various devices, accessing these folders doesn’t work for variety of reasons, such as modifications of Android made by manufacturer, missing system components, etc.
Often this won’t work on Android TV devices.
Pomoc ako moze, odradio sve po uputstvima tunel konfigurisan i radi ali kada zakacim se za proveru ip adrese clienta pokazuje mi njegovu stvarnu ip adresu (android tel). Ista mi je adresa i preko tunela sa konf serverom na Sbb lokaciji (open wrt ruter) i direktno bez tunela. HvalaPozdrav,
U wireguard app na klijentu, dns je Google 8.8.8.8. Dns nije bitan u ovom slučaju, vec samo javna ip adresa preko koje Eon pristupa broadcast serveru, a to je SBB adresa...
Nisam konfigurisao split tunneling, po defaultu mu je prolaz svih aplikacija.? Da li koristiš split tunneling na toj VPN app?? Ako si stavio da samo Eon app kroz tunel naravno da će u browser-u sajt za proveru javne IP adrese da ti prikazuje tvoju IP adresu a ne adresu VPN servera.
Ovo mi je na tel, slikam i na ruteruŠta ti stoji pod "AllowedIPs" u WireGuard config fajlu?
Upravo probao jos neka zackoljica ima, nemam uopste prolaz ka netu ako je ukljucen vpn, sto se ip adrese tice juce su mi ukljucili staticku ip adresu. Da ukucam nju?@culibrkbojan Eto greškeObriši to "192.168.2.0/24" i umesto toga upiši "0.0.0.0/0".
Tako kako je sad samo saobraćaj ka adresama iz tog LAN subnet-a (192.168.2.1 - 192.168.2.255) ide kroz VPN tunel.
= efektivno imaš split tunneling samo nije "per app" nego po IP adresama.
A koliko vidim ne valjda ti ni "Endpoint" IP adresa: tu treba da ide ili javna IP adresa tog rutera u SBB mreži ili još bolje DDNS domen da bi radilo sve i u slučaju kad se promeni javna IP adresa.
sto se ip adrese tice juce su mi ukljucili staticku ip adresu. Da ukucam nju?
Promenio i end point u aplikaciji stavio staticku adresu sbb rutera. da li trebam nesto da promenim i na ruteru na kom sam intalirao wireguard server? On se naravno kaci na mrezu sbb rutera. I dalje nemam net preko tunela (probano sa chrome pretrazivacem).Menjao sam prethodnu komentar kad sam primeti da si zeznuo i endpoint IP, pročitaj sad i to.
Sad nemaš net kad se "konektuje" (nije se konektovao, to je mana / nelogičnost interfejsa WireGuard aplikacije! da ne bude očigledno kad ima problema sa povezivanjem) na VPN jer sad sav saobraćaj preusmerava kroz tunel a nemaš ustvari uošte konekciju sa VPN serverom (baci pogled na Rx i Tx u "transfer" selekciji i videćeš da ne ide saobraćaj u oba smera).
Tako je, tu static IP navodiš kao "Endpoint" IP.
Prvo naravno proveri da li ti sajtovi za proveru IP adrese baš nju prikazuju (= proveri da li ti je stvarno već dodeljena ta IP koju si juče zakupio).
Komp mi je vezan za wrt ruter, on za sbb ruter i na netu mi pokazuje dodeljenu sbb adresu, upravo probaoPromenio i end point u aplikaciji stavio staticku adresu sbb rutera. da li trebam nesto da promenim i na ruteru na kom sam intalirao wireguard server? On se naravno kaci na mrezu sbb rutera. I dalje nemam net preko tunela (probano sa chrome pretrazivacem).
Ако се користи СББ вам мреже онда бих и ти требао да можеш да користиш СББ на МТС оптици ако је СББ ван мреже, еон апликацијију имаш у Гугл продавници на бокс и стик који си напоменуо, да кажемо да неће апликација да ради на МТС мрежи онда ти треба впн, ја исто имам еон и гледам га на МТС мрежи са норд впн, да би ти апликација радила на впн, впн треба овако да изгледа и да буде овако зелено као што видиш на слици, моја ти је такође препорука да изабереш Босну, на Босну да се конектујеш!!!uputili su me na ovu temu. imam pitanje:
prijatelj ima eon paket, ali gleda samo tv, ni ne zna da postoji aplikacija za smart tv, niti mu treba i ustupio bi mi bez problema.
da li postoji mogućnost da ja instaliram app na mi box s ili stick i da gledam sbb preko mts optike sa VPN-om?
i da li je za to dovoljan kod koji se zatraži preko sbb portala?
da napomenem da on ne koristi sbb van mreže.
lepo piše na kraju citirane poruke da nije reč o EON van mreže (nije SBB nego EON van mreže)Ако се користи СББ вам мреже
za stick i box itd postoji ovaj deo:Drugari, je l može neko da mi kaže koje stickove koristite?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari