Šta je novo?

Enemy Territory: Quake Wars - oficijelni thread

Izašao je Quake Wars, može se naći u svim snabdevenijim "prodavnicama".Izdavač je ponovo napunjeni. :d

Meni je upravo stiglo obaveštenje sa www.sendit.com da mi pakuju preorderovanu kopiju :D Za par dana ću uživati u svim blagodetima originala :D

Da li se pojavila kod nas u prodaji i koliko ce da kosta, da li neko zna?

Kod nas čisto sumnjam još par nedelja da će da se pojavi. U inostranstvu je ~40€.

Jos PAR NEDELJA ??????? Kakav bedak... koja smo mi crna rupa... rupcaga... :wall:

Mape su do jaja, ali posle Frontlines Fuel Of War, ovo tesko da cu moci da igram ...

Prilozi

• etqw 2007-09-28 01-16-49-17.JPG
    etqw 2007-09-28 01-16-49-17.JPG
    338 KB · Pregleda: 114
  • etqw 2007-09-28 01-19-19-62.JPG
    etqw 2007-09-28 01-19-19-62.JPG
    354.5 KB · Pregleda: 103
  • etqw 2007-09-28 01-20-25-54.JPG
    etqw 2007-09-28 01-20-25-54.JPG
    396.2 KB · Pregleda: 94
  • etqw 2007-09-28 01-21-03-40.JPG
    etqw 2007-09-28 01-21-03-40.JPG
    317.4 KB · Pregleda: 84
  • etqw 2007-09-28 01-24-47-78.JPG
    etqw 2007-09-28 01-24-47-78.JPG
    371.5 KB · Pregleda: 99
probao, lepe mape, deinstalirao...frot line, team F.2, BF, sve je bolje, nazalost. Toliko cekaja na ovo...uzas...<moje subjektivno misljenje>

kako dobijate tako visok frejmrejt.Kako god podešavao video uvek mi je zakucano na 30fps.U pitanju je 7900gto i c2d.Hvala unapred

kako dobijate tako visok frejmrejt.Kako god podešavao video uvek mi je zakucano na 30fps.U pitanju je 7900gto i c2d.Hvala unapred

Pokreni konzolu (nisam je pokretao u ETQW pa ne znam kako) i ukucaj "com_maxfps 90", bez navodnika (mozes i vecu vrednost). Nisam bas siguran ali mislim da je ovo komanda za uncapovanje FPS-a.

Poslednja izmena:
hmmm ne pokreće se na tildu.Sve sam probao ali konzola neće nikako.Svejedno, hvala

hmmm ne pokreće se na tildu.Sve sam probao ali konzola neće nikako.Svejedno, hvala

To open the console, start ET:QW and then press the CTRL ALT and ~ keys together at once. You will see the console come down, and you can enter text at the command prompt. A list of commands you can enter are covered on the next page. To make regular access to the console easier, enter the following line into the console:

seta com_allowconsole 1

da ti ne prepisujem a sve je lepo i detaljno objasnjeno

Enemy Territory: Quake Wars Tweak Guide http://www.tweakguides.com/ETQW_1.html

Ima i single play ako pod tim podrazumevaš napucavanje sa botovima. Doduše, ovde su milijardu puta pametniji nego u sličnim igrama, tako da ćeš imati duži period zabave ako nemaš net ili original, ali to nije poenta. Ova igra je pravljena sa idejom da multiplay bude njena osnova.

Prosto neverovatno, ali mi se čini da sam negde pročitao da će konzolske verzije QW-a imati i pravi single play (ovo je neproverena informacija).

Meni je ova igra sve bolja. Znam da ste se vi ostali smorili, ali šta da vam radim - ja uživam ;)

Stigao original porucen sa sendit.com sajta :bottle: :banana:

Prilozi

• qw.jpg
    qw.jpg
    88.9 KB · Pregleda: 82
Prvi utisci sa zvanicnih servera su odlicni. Odmah po instalaciji igre me je sacekalo azuriranje na V1.1, ne znam kad se pre patch pojavio. :)

Mape su odlicne, zanimljive bas kao u starom ETu. Jos nisam stigao sve da isprobam, ali sam veoma zadovoljan.

Jedina stvar koja mozda malo bode oci je natpis na poledjini kutije "This game contains adverising". Izgleda da je posle BFa 2142 to postala normalna pojava.

Ne znam kako si dosao do takvo zakljucka...
Ali nije bas ni da nisi upravu :d Na zalost, ja sam svojevremeno planirao da sa Bf2 predjem na ovo ali posle toliko vremena dobijem losiju igru :S: Ja ovo stvarno ne mogu da igram, razocarao sam se blago.

Oni koji su igrali nekada RTCW će biti oduševljeni jer je napravljen odličan rimejk mape Beach :)

Prešao sam većinu mapa danas i krajnji utisak mi je da će svi koji su nekada igrali RTCW i ET u multiplayu biti oduševljeni jer je celokupna filozofija igre potpuno zadržana. Pored plaže ima još par mapa koje podsećaju na one iz RTCW-a i ET-a (oseća se taj specifičan stil Splash Damage tima), a ima par mapa koje su enormno velike i nad zemljom, a kasnije i u katakombama pod zemljom. Megatekstura zaista dolazi do izražaja i jedna mapa može da sadrži više potpuno različitih pejzaža što odlično upotpunjuje atmosferu - npr. iz bitke u ogromnoj pustinji pod vedrim nebom i sa gomilom mašinerije, tureta i artiljerije prelazite u sumorni strogovski podzemi kompleks gde se igra infantry only tip igre.

Na rankovanim serverima je igra ograničena na 12 igrača po timu, ali i pored tako naizgled malog broja igrača akcija ne prestaje jer svi uvek jure na određeni deo mape radi ispunjenja misije. Ovakav utisak "masovnosti" sam imao u BFu samo na mapama sa 64 igrača. Jedna "zamerka" je što se sve odvija mnogo brzo i za 20-25 min koliko traje mapa ćete pretrčati celu mapu uzduž i popreko bez dovoljno vremena da se negde iskulirate i usporite igru. Svaka mapa je priča za sebe i potrebno je dosta učenja da se skapira gde, šta i kada nešto treba uraditi.

Nisam primetio pad performansi kada se uđe u zatvorene prostorije i imam utisak da je igra odlično ispeglana. Ovakav nivo igrivosti je BF npr. postizao tek posle godinu dana postojanja i tone patcheva.

Mape koje ste imali prilike da vidite u betama i u demou (Sewer i Valley) zaista ne mogu da se porede sa nekim drugim mapama iz igre ni po zanimljivosti ni po dizajnu.

Odlična igra, ali sumnjam da će zbog svoje komplikovanosti postići neki ogroman uspeh jer se mainstream multiplay igre danas uglravnom kreću ka sve banalnijem izvođenju.

Prvi utisci sa zvanicnih servera su odlicni. Odmah po instalaciji igre me je sacekalo azuriranje na V1.1, ne znam kad se pre patch pojavio. :)

Mape su odlicne, zanimljive bas kao u starom ETu. Jos nisam stigao sve da isprobam, ali sam veoma zadovoljan.

Jedina stvar koja mozda malo bode oci je natpis na poledjini kutije "This game contains adverising". Izgleda da je posle BFa 2142 to postala normalna pojava.

aj nemoj da se tesis, igru igra po svim statistikama jako mali brij ljudi, bf2142 je i dalje zakon po statistikama. Iskreno, ETQW je usrao motku. Ima previse informacija, previse ciljeva, a rukuna srce "we have fired an SSM" je prilicno dosadna radnja...Ja sam prvi od ovoga iscekivao revoluciju...Na zalost utrosicu 60e koje sam rezervisao za ovu igru u nesto drugo. :S:

Nema šta da se tešim, meni je igra vrh vrhova. To sam znao dok sam igrao betu i demo, a sada sam samo potvrdio. Sem toga, čisto sumnjam da su iz ove teme više od dva čoveka volela da igraju i stari ET, pa da znaju šta su mogli da očekuju i u QW-u.

Ovo mi sve deluje kao da se skupila grupa ljudi koji igraju samo domine i onda pričaju kako je šah glupa igra.

Poslednja izmena:
Quake Wars na 2900XT s poslednjim Cat 7.10 RC3 drajverima:

"Sve radi bez problema, al' pola tekstura nema!" A, ni vode...

Poslednja izmena:
Moze li u demo-u ikako da se mijenja rezolucija i graficka setovanja???ne nadjoh nidje...

Quake Wars na 2900XT s poslednjim Cat 7.10 RC3 drajverima:

"Sve radi bez problema, al' pola tekstura nema!" A, ni vode...

RC (release candidate) nisu stabilni drajveri. Skini stabilne i probaj sa njima. Verzija 7.9 radi ok, doduše na ATIju 9600XT :)

@bole - može da se menja - Options -> Settings - U Basic panelu menjaš rezoluciju, a u Advanced menjaš ostale parametre vezane za grafiku.

Poslednja izmena:
Ovakav nivo igrivosti je BF npr. postizao tek posle godinu dana postojanja i tone patcheva.

Hm...mislis nabavio si masinu koja moze da potera BF tek posle godinu dana od islaska igre :D
Salim se...jeste BF ni dan danas nije ispeglan ali meni licno to ne smeta.

ETQW je zanimljiva igra...medjutim tri kljucne stvari kvare celokupan utisak. Vec sam pisao o tome posle bete (i na zalost nisu se potrudili da to isprave)...to su vozila, fizika i napucavanje. Do te mere je to lose odradjeno da je prosto smesno (pogotovo kada se o vozilima radi).
Elem, uninstall pa delete i toliko o tome od mene.

Hm...mislis nabavio si masinu koja moze da potera BF tek posle godinu dana od islaska igre :D

Pa ti to najbolje znaš jer smo uvek zajedno kupovali delove za moj komp :p

Salim se...jeste BF ni dan danas nije ispeglan ali meni licno to ne smeta.

Meni jako smeta par exploita koje ljudi masovno koriste, a za koje EA još nije, niti će po svemu sudeći, naći rešenje. Ne zato što ne znaju da ih srede, već zato što im se ne isplati. Zbog toga sam i prestao da igram normalan BF2 i prešao na inf. only dok me i to nije smorilo, pa onda na BF2142 dok i tu nisu pronašli exploite i to je bio definitivan kraj. Iz BF2142 imam čak i screenshotove gde je ceo protivnički squad u modelu jedne zgrade, a "naš" squad u modelu druge zgrade i gde se gađaju EMP granatama. Prošlo je 3 meseca od tog exploita i ništa.

Posle svega što sam video, EA stvarno jeste imperija zla koju vode samo birokrate. Kada igra prestane da bude profitabilna, oni je batale skroz. To se desilo i sa BF1942 i sa BF2 i sa BF2142 jer nisu uspeli da obezbede dugoročno finansiranje igre, što je njima inače i cilj. To nisu uspeli čak ni kroz one reklame u BF2142 jer su ih napravili kao spyware, nisu obezbedili dobar PR i posle zabatalili ceo sistem i uveli globalne reklame (bez spyware-a) i to samo za Intel. Nema para - nema patcheva - životni vek igre ~ 1.5 godina. ISTU situaciju će doživeti i Crysis ako se nešto bitno ne izmeni u njihovom stavu, u to sam siguran 150%.

Od trenutka kada se pojavio demo za QW, zbog srodnosti tematike, BF2142 je prso skroz - od 500-600 evropskih servera pre bete je spao na 33 servera posle QW demoa.

Konkurencija je čudo i drago mi je da postoji. ID i Activision su lepo prostudirali EA, njihovo ponašanje i uradili sve obrnuto od EA - razvojni tim igre je redovno na community forumu i rešava probleme sa igračima, čak se i Paul Wedgwood javlja na forumu (kod EA nema odgovora, sve započete teme i ostaju samo započete); uveli su globalnu statistiku koja može da se gleda i preko neta i za koju postoji specijalno napravljen XML feed za one igrače koji hoće da naprave svoj sistem za statistiku (dok EA zabranjuje tako nešto); uveli su reklame, ali ih na forumu nisu predstavili na EA način "Uveli smo reklame i baš nas briga šta vi mislite o tome", već "reklame će osigurati dugotrajan vek igre, recite nam šta mislite o tome" i bam - 90% odobrenja od zajednice. Niko se ne buni.

ETQW je zanimljiva igra...medjutim tri kljucne stvari kvare celokupan utisak. Vec sam pisao o tome posle bete (i na zalost nisu se potrudili da to isprave)...to su vozila, fizika i napucavanje. Do te mere je to lose odradjeno da je prosto smesno (pogotovo kada se o vozilima radi).

Fizika je po meni odlično odrađena. Kada se uporedi sa BFom, to je ko nebo i zemlja. Nije Havoc, ali je blizu. U BFu (sve jedno koji je deo u pitanju) - tenkovi se prevrću na kamenčiće, moraju da se voze ko "po jajima" jer ih svaka izbočina na putu oštećuje, mogu da se unište jednim pucnjem... dok ovde u QWu toga nema. Prisutna je i inercija koja nije izražena u BFu - ovde ako izletiš iz vozila u brzini, ono neće stati kao u BFu, već će produžiti dok se samo ne uspori. Fizika za strogovska vozila je odlična, pogotovo za hover tenk za koji se oseća da leti preko zemlje - ne udara u izbočine, glatko prelazi preko svega kao preko vode, a iznad vode lebdi kao hoverkraft, može da se juri sa čamcima itd.

Vozila - SF fazon, ali opet realnija nego u BFu. Tenk GDF-a se realnije ponaša nego tenkovi iz BFa. Ako se voziš kao gunner u džipu i neko ga pogodi spreda ili se džip surva niz brdo, ti ćeš da poletiš preko haube bez problema (i ako ne bude eksplozije, čućeš krc kad polomiš neku kosku ;)).

Napucavanje - totalno drugačije od BF-a. Nije ni bolje ni lošije već je samo drugačije. Malo kad se savlada, postaje jako zabavno (jer nije u reality fazonu ni zamišljeno da bude). U BFu je zamišljeno da bude kao realno, al nema veze sa tim. Na kraju su fanovi koji su počeli da koriguju samo pucanje da bude realnije i potom izgradili ceo Project Reality mod od par GB jer je jedna ispravka vodila drugoj.

Voleo sam da igram BF, ali je sad već prevaziđen i mator. To ne treba da prihvatate kao neku strašnu stvar jer će i QW da bude prevaziđen sa nekom još boljom igrom. Da nije tako, igre se ne bi pravile više.

Sasvim druga stvar je ako vam se tematika ne sviđa, to je već lični utisak koji nema veze sa činjenicama.

Poslednja izmena:
Sinoc probao demo (najzad), prvi utisci su bili ochaj, ubijali me botovi ko kera, ali sam bio uporan i pocheo da uzivam u celoj ujdurmi, lepo je shto je mapa u segmentima i shto ima vishe zadataka u svakom segmentu mape.
Grafika zaista izgledalepo, nisam imao nikakve probleme, frejmrejt je techan u 1280 sa neznam koliko, iako ima dosta botova.
Subjektivno igra izgleda bolje nego BF2, bolja optimizacija, svez geypley, svaka chast Carmacu i ekipi.
Sve u svemu, jedva sam pustio mish i tastaturu.

meni fps padne 4x kad odem online, mada to i nije problem posto tamo nemam sta da trazim.. gamplay za decu..

Vrh Dno