Šta je novo?

ebay pomoc

Posto ne vidim da ima neka velika tema posvecena ebay-u, rekoh da onda pitam ovde.

Dobio sam aukciju na ebay i kupac prihvata samo paypal. Posto sam se pri prvoj kupovini zeznuo (kupac me je zeznuo jer je napisao da prihvata uplate i karticom, ali je na kraju ispalo da prihvata samo kroz paypal), tj kad sam pobedio na aukciji video sam da moze samo s paypalom da se plati. Ali na srecu bila je opcija da se unese broj kartice i da se plati preko paypala bez otvaranja racuna i tu mi je pomogla podrska sa ebay-a(receno mi je da mogu da izaberem neku drugu zemlju pri ukucavanju podataka za karticu, jer nema Srbije u listi). I posle toga sam otisao na PP-ov sajt i video da pise da moze do 15 puta da se plati na taj nacin. Ali ne lezi vraze, sada kad sam pokusao da uzmem drugu stvar, iako sve ukucam, trazi mi da napravim paypal racun, iako je to tek drugi put(ja sam se nadao da ce bar 10-ak puta moci da se plati ovako).

Zanima me koliko su prodavci iz Kine voljni da razumeju ovaj problem i da otkazu naruzbinu zbog nemogucnosti placanja preko PP-a (to sto sam narucio kosta 1 dolar). Ako otkaze da li moze da mi da onu negativnu ocenu ili kako se vec zove?

Zanima me da li tu opciju da platis bez otvarnja PP naloga ukljucuje sam kupac ili je ona uvek omogucena.

Hvala.

Poslednja izmena:
Dodje i 2010-ta, a od PayPal-a ni traga ni glasa!!!

Jel ima neko info dokle se stiglo sa pregovorima za dodavanje Srbije na PayPal listu?

ja mislim da bi to trebalo da funkcionira ovako:

odes do madjarske (posto su nam sad ukinuli vize pa moze da idemo gde ocemo) i tamo u banci na aerodromu otvoris devizni racun i dobijes karticu za placanje preko neta.

pri registraciji PP naloga navedes adresu aerodroma (bez naziva aerodroma) i svoj broj racuna i eto stvar resena.

kasnije kad zavrsis trgovinu iu placanje ,prodavcu kazes svoju pravu adresu na koju da ti posalje paket....

ja mislim da bi uspela ova kombinacija....

ili najbolj avarijanta za sad je ako imas rodjaka ili prijatelja koji ima poverenjau tebe da ti obn otvori racun na njegovo ime i da ti prosledi reference racuna,,,

ja sam tako za sada pazario najmanje 50puta na ebay...vrednosti nekih 25.000e

Posto ne vidim da ima neka velika tema posvecena ebay-u, rekoh da onda pitam ovde.

Dobio sam aukciju na ebay i kupac prihvata samo paypal. Posto sam se pri prvoj kupovini zeznuo (kupac me je zeznuo jer je napisao da prihvata uplate i karticom, ali je na kraju ispalo da prihvata samo kroz paypal), tj kad sam pobedio na aukciji video sam da moze samo s paypalom da se plati. Ali na srecu bila je opcija da se unese broj kartice i da se plati preko paypala bez otvaranja racuna i tu mi je pomogla podrska sa ebay-a(receno mi je da mogu da izaberem neku drugu zemlju pri ukucavanju podataka za karticu, jer nema Srbije u listi). I posle toga sam otisao na PP-ov sajt i video da pise da moze do 15 puta da se plati na taj nacin. Ali ne lezi vraze, sada kad sam pokusao da uzmem drugu stvar, iako sve ukucam, trazi mi da napravim paypal racun, iako je to tek drugi put(ja sam se nadao da ce bar 10-ak puta moci da se plati ovako).

Zanima me koliko su prodavci iz Kine voljni da razumeju ovaj problem i da otkazu naruzbinu zbog nemogucnosti placanja preko PP-a (to sto sam narucio kosta 1 dolar). Ako otkaze da li moze da mi da onu negativnu ocenu ili kako se vec zove?

Zanima me da li tu opciju da platis bez otvarnja PP naloga ukljucuje sam kupac ili je ona uvek omogucena.

Hvala.

Ako želiš i da dobiješ to što si kupio, jedino rešenje je da otvoriš Paypal račun, nažalost Srbija nije na spisku, ali se registruj na neku drugu zapadnu zemlju, popuni sve svoje podatke osim zemlje, uzmi Intezinu internet karticu (uplati neku manju sumu na nju da imaš da trošiš na netu) unesi brojeve sa nje stim da ti se ime slaže sa onim što si već uneo kao tvoje podatke. Prvo će ti proveriti karticu, odnosno skinuti 1,5e i dodeliće uz to neki kod od četri broja koji treba da uneseš, za kod odeš u banku i tražiš da ti daju, kad uneseš kod na paypalu bićeš verifikovan member.
Dalje je jednostavno, imaš limit od 2500 eura da transferišeš da primiš i da šalješ, kad dodješ do blizu kraja zatvaraj račun, nemoj samo da držiš puno para na paypal računu jer mogu da ti blokiraju. :guitar:

Kada budeš opet nešto kupovao na Ebay-u, uplati na karticu sumu malo veću od one koje treba da platiš i pošto ti je vezana kartica za Paypal račun plaćaš sa njom i nema problema.

Poslednja izmena:
Ako želiš i da dobiješ to što si kupio, jedino rešenje je da otvoriš Paypal račun, nažalost Srbija nije na spisku, ali se registruj na neku drugu zapadnu zemlju, popuni sve svoje podatke osim zemlje, uzmi Intezinu internet karticu (uplati neku manju sumu na nju da imaš da trošiš na netu) unesi brojeve sa nje stim da ti se ime slaže sa onim što si već uneo kao tvoje podatke. Prvo će ti proveriti karticu, odnosno skinuti 1,5e i dodeliće uz to neki kod od četri broja koji treba da uneseš, za kod odeš u banku i tražiš da ti daju, kad uneseš kod na paypalu bićeš verifikovan member.
Dalje je jednostavno, imaš limit od 2500 eura da transferišeš da primiš i da šalješ, kad dodješ do blizu kraja zatvaraj račun, nemoj samo da držiš puno para na paypal računu jer mogu da ti blokiraju. :guitar:

Kada budeš opet nešto kupovao na Ebay-u, uplati na karticu sumu malo veću od one koje treba da platiš i pošto ti je vezana kartica za Paypal račun plaćaš sa njom i nema problema.

Imam ja karticu.

Prvi put kad sam kupovao, iako je kupac trazio PP, meni je bila data mogucnost da platim preko PP-a bez otvaranja racuna. Na PP-ovom sajtu pise da ovo moze do 15 puta, ali je meni vec 2. put trazio da otvorim racun, tj nisam mogao da platim kao prvi put.

Koja je fora kad ja izaberem drugu zemlju, a kupac mi napise "shipping to the (verified) address from your PP account" ili tako nesto - za ovo "verified" nisam siguran da li pise? Jel onda da ne narucujem od takvih prodavaca? Koja je najbolja zemlja iz okoline za izabrati pri otvaranju PP-a?

Odgovor moze i na PM.

@markomix
Ukratko: moraš u banci da otvoriš račun i na konto njega dobiješ neku od "validnih" kartica koje "prolaze" na paypal-u. Predlog: Intesa American Express - ovo je kreditna kartica
Kad dobiješ karticu i aktiviraš je (24h po podizanju iz banke), odeš na paypal i kreiraš nalog. Kad budeš kreirao nalog moraćeš da verifikuješ karticu, pri čemu će paypal da ti skine izvesnu cifru sa kartice, a onda ćeš morati da ukucaš četvorocifreni sigurnosni kod koji se nalazi na izvodu bankovnog računa - videćeš ga u okviru bankovne transakcije. Onda ukucaš taj broj u polje gde se traži kod verifikacije i to je to. Imaš paypal, odeš na sajt gde hoćeš da kupuješ i to je to.
Pozz
Mrzi me da kucam komplet, pa rekoh da citiram sam sebe i odgovorim ti na pitanje o PayPal nalogu. Imam otvoren nalog već par meseci i sve funkcioniše kako treba (za sada). Plaćanja prolaze bez problema, a kupujem uglavnom sa eBay-a i sve stiže na moju pravu adresu, pri čemu su mi do sada svi prodavci izašli u susret i pošiljku markirali kao gift - neki put prođe, neki put ne, ***a, ovi naši ne fermaju nikakav natpis, pa ako procene da je fake lupe ti carinu+pdv; nalog je otvoren na Hrvatsku, svi podaci bukvalno identični kao što stoji na AmEx kartici, PayPal nalog uredno verifikovan, a shipping adresa je unconfirmed i sve stiže (unconfirmed zato što sam u shipping stavio broj 9/8, a na AmEx-u mi stoji samo 9).

Poslednja izmena:
Posto sam ja izabrao BIH kad sam platio preko PP checkout-a na ebay-u, jel mozda bolje da izaberem BIH pri registraciji? Sta je obicno bolje, tj za koju zemlju pre preispituju (nama traze potvrdu adrese) naloge, BIH ili Hrvatsku?

Koja je fora kad prodavac da salje na PP adresu, jer pretpostavljam da ce mi pisati BIH ili Hrvatska ako se registrujem preko neke od te dve zemlje?

Izaberi koju hoćeš zemlju pri registraciji PayPal naloga, bitno je da ti ostali podaci budu identični kao i oni pod kojim si otvorio karticu - npr. meni na AmEx kartici piše Srdjan, tako sam i ukucao pri otvaranju PayPal naloga, ne Srđan.
Što se tiče čekiranja, što reče driver, dok trošiš pare kontinuirano neće niko da te dira (ne bi trebalo), ali ako im postaneš iz nekog razloga sumnjiv blokiraće ti nalog i tražiće neki dokaz da si to baš ti (obično neki račun).
Inače, prodavac ti šalje na adresu sajta odakle si kupio, a ne adresu sa PayPal-a, njega ustvari i ne interesuje ta adresa, bitno je (nekima) da je nalog verified (dokaz da je sve ok).

Ne razumem, o kakvom limitu je rec?
Da li postoji limit od 2500€ po tranzakciji ili ukupno mogu da kupim stvari na ebay dok ne stignem do 2500€?
Sta ce biti kada stignem do tih 2500€?
Nigde nisam video da pise nesto o tome.

Poslednja izmena:
OK, ali ja pitam za komentare tipa: "Please make sure your PayPal address is accurate, as we are not responsible for wrong or undeliverable addresses." ili "All our items will be shipped to buyer's PayPal address, please confirm your address on PayPal before you bid" !!!

Mada ima i onih koji traze potvrdjenu adresu na PP-u.

Pa mene zanima jel se meni kao zemlja prikazuje ona koju sam izabrao pri otvaranju ili moze da se stavi Srbija. Da mi prodavci ne bi slali pakete u Hrvatsku ili BIH(a ako mi ne pise Srbija, jel ja moram da im javim ili kako to ide).

Kad se placa na ebay-u PP ne naplacuje nikakve provizije, bez obzira (iz koje je zemlje taj) kome placas?

Jel ima na forumu, pored ove, neka prava ebay tema?

@priest77 Izgleda na godinu dana, ali od dana kada si prvi put platio
The transaction sending limit on your Account is 2,500 Euro per calendar year starting from the date that payment activity first took place on your Account. We may, at our reasonable discretion (for example, without limitation, to limit fraud or credit risk), impose limits on the amount of money you can send through our Service. You can view your sending limit, if any, by logging into your Account and clicking on the “View Limits” link on the “Account Overview” page."

Poslednja izmena:
Ne razumem, o kakvom limitu je rec?
Da li postoji limit od 2500€ po tranzakciji ili ukupno mogu da kupim stvari na ebay dok ne stignem do 2500€?
Sta ce biti kada stignem do tih 2500€?
Nigde nisam video da pise nesto o tome.

pa godisnji limit za placanje i primanje para je po 2500eur/year za paypal otvoren u EU drzavi sa prijavljnom platnom karticom ili/i bankovnim racunom.

nakon godinu dana se racun resetuje...

za ukidanje limita je potrebna identifikacija korisnika, odnosno dokumenti (ID passport bills...).

Ja na mom nalogu ne mogu da pronadjem taj “View Limits” da proverim, da li je moguce da je taj limit samo za primanje novca?
Ako traze tu verifikaciju, kako najlakse da je sredim?
Hoce li potraziti oni sta im treba ili ja im nudim neki racu ili slicno?

Mada mi nije bas toliko bitno jer ne verujem da cu preci taj limit.

1. videces ako se budes priblizio toj cifri
2. nikako
3. oni ce traziti

Prosle godine sam potrosio mnogo vise novca od tih 2500€ i nikakve papire nisu trazili.

To zavisi od drzave na koju se registrujesh, svaka ima neki svoj limit, a mozda neka nema uopshte ili je mnogo veci. Kod Austrije je to nesto 1200e chini mi se...

meni su u UK trazili na 2500 funti...

Inače, prodavac ti šalje na adresu sajta odakle si kupio, a ne adresu sa PayPal-a, njega ustvari i ne interesuje ta adresa, bitno je (nekima) da je nalog verified (dokaz da je sve ok).

Meni se desilo nekoliko puta da mi je pri placanju ebay kupovine automatski povlacio adresu sa pp (sa pogresnom drzavom) i nije bilo sanse da se promeni niti eskivira.
Obicno postoji izbor (koji se uvek i koristi) ako se salje nekom drugom i sl.

pa godisnji limit za placanje i primanje para je po 2500eur/year za paypal otvoren u EU drzavi sa prijavljnom platnom karticom ili/i bankovnim racunom.

nakon godinu dana se racun resetuje...

za ukidanje limita je potrebna identifikacija korisnika, odnosno dokumenti (ID passport bills...).

A sto se tice limita od 2500 e/y, ima nekoliko razloga, tip accounta, nov user, verifikovan acc, ...
Tako da nije tacno da je limit za placanje 2500 e/god u EU. A to si napisao u poslednjoj recenici.

I znaci ne moze da se fejkuje ta potvrda koju oni traze kada se predje taj limit?

meni su trazili pasos ili neki dokument sa adresom iz Londona... poslao sam im pasos i objasnio da putujem dosta i da menjam lokacije, na sta su oni odgovorili, da znamo, vidimo iz logova :d i izvinjavamo se zbog neprijatnosti... :)

Ja nikako ne mogu da pronadjem gde mogu da vidim koliko mi je ostalo do limita i na koliko mi je limit.

Jeste, pise:
Account
Type: Personal
Status: Verified

Ukucao sam samo one kodove od prve tranzakcije kada skinu par evra. I jednom su me zvali da potvrdim da sam to ja, nakon prve kupovine, ali ne mogu da se setim sta su rekli, da li su sa ebay-a ili paypal-a.
Ako nemam limit onda je super.
Samo jedno pitanje, da li je neko probao da primi pare sa ebay/paypal na intesinu internet karticu?

Poslednja izmena:
Jel ima neka fora kako da namestim na ebayu da mi se ne vide feedbackovi, tj. da ostane "private". neki to mogu da nameste, ne znam kako.

Kako placate na ebay-u preko PP-a, tj koji je najbolji/najuobicajeniji nacin? Odmah se ulogujete i platite preko onog PP checkout-a na ebay-u ili placate tako sto se ulogujete na PP sajt pa upisete ID broj onoga sto ste kupili?

Sta je najbolje i jel ima neka razlika?

izmena: Sta da radim kad mi izbacuje: "This card cannot be used for this transaction." ! Jel zna neko razlog za ovo. Otvorio sam nalog na Hrvatsku.

Poslednja izmena:
Nema razlike kako platish, a ta poruka znachi da nemash pare na kartici ili ta kartica ne moze na paypalu da se koristi...

Fora je da imas oko 30€ 40€ viska na racunu da bi mogao da placas. Kod mene kada sam imao tacan iznos, nisam mogao da platim, tek kada sam dodao malo vise je prosla uplata.

Ne, treba da imash par stotina dinara vishe, u zavisnosti koja suma se placa, jer ti toliko banka skida za proviziju...

Provalio sam u cemu je bio problem. Kada se uplati na racun, treba da se saceka neka 3 sata, tj nekad se desi da bude skoro odmah, ali po pravilu su sredstva dostupna koji sat kasnije.

Jel mogu ja na ovaj PP da primam pare, ako budem zaradio neku sicu preko onih PTC sajtova(ne zanima me prebacivanje na racun, vec bih to trosio na ebay-u)? U slucaju da moze, zanima me da li to mozda povecava rizik da mi proveravaju racun i traze one podatke(otvorio sam nalog na Hrvatsku)?

Poslednja izmena:
Vrh Dno