To shto hocesh da uradish je previshe komplikovano bez potrebe jer jedina glatka kombinacija je da ti se adresa na kojoj zivish podudara sa onom na paypalu, ali poshto je to ochigledno nemoguce odavde, mnogo je bolje da otvorish paypal na svoju pravu adresu, samo stavish neku od okolnih drzava, jer to je manje komplikovano nego da ti je adresa u estoniji a da ti pakete shalju ovamo i ti da preko neke fore uplacujesh pare, odustao bi posle dve transakcije
U svakom sluchaju, bilo kako da ga otvorish iz nepodrzane zemlje, postoji rizik da ti ugase racun i sve je veci. Ko je otvorio account pre nekoliko godina danas ne mora o tome da misli uglavnom, a to je vremenom bilo sve rigoroznije i danas gase naloge ko nenormalni, i samo oni koji imaju puno aktivnosti na racunu i transakcije bez problema, prolaze i ako nisu iz podrzane zemlje, jer njima nije cilj da zabrane ljudima da koriste njihove usluge, vec da taj servis bude shto sigurniji moguc.
E kad me vec vuchesh za jezik, odustao sam jer ochigledno nemash dovoljno iskustva u ovoj prichi, dok ja razbijam od istog, pa sam lako shvatio da sve bazirash na prichama, predrasudama i ostalim nepopularnim "argumentima" za zdravu diskusiju
Da zakljuchim: Naruchivanje sa ebaya je nachin da se dodje do robe za povoljniju cenu ili do robe koja se ovde ne moze ni kupiti, i bilo kakva kupovina se u 99% sluchajeva isplati. Cenu jednog komada robe nikada ne treba gledati kroz sumu koja je placena prodavcu vec kao skup svih dazbina koje se placa za tu robu, pa nije bitno da li si Levis farmerke platila 5$ a dazbine 30, jer takve kod nas koshtaju 100e i ispalo ti je 3x jeftinije. Za preko 1000 paketa robe koju sam kupio sa ebaya, ja mislim da mi je samo jedan jedini paket ispao skuplji nego ovde zbog nekog nesporazuma na carini, i to je bilo recimo 10% skuplje, ali je zato na narednih 10 paketa napravljena ushteda od 500e, tako da se ebay gleda i kao dugorochan nachin za ushtedu, jedna losha transakcija ne treba nikako da obeshrabri da se nastavi dalje, jer se u proseku samo moze proci bolje, nikako loshije (isto ti vazi i za onu prichu o AKSu iz drugog threada, daces im jednom 100 dinara vishe, ali cesh svaki sledeci put ushtedeti 200 u odnosu na druge kurire, ali ti si odluchila da ne prezalish 100 dinara, da vishe ne koristish njihove usluge i da svaki put placash po 200 dinara vishe sa josh vecim rizikom od raznih problema, shto bi Borat rekao "great success"

).