Šta je novo?

ebay pomoc

Primetio sam da u Skype-u ima opcija za slanje/primanje sredstava putem Paypal-a,
da li je to neko vec probao?

ja sam pokusao sa drugarom isto funkcionise samo treba da dodas nalog na skype i to je to :)

hmm.. izvinjavam se unapred ako je na ovo vec odgovoreno, al brz odgovor ne nadjoh,
kako je najlakse poditji novac sa paypal accounta u Srbiji, da li mogu sa americkom debitnom karticom za koju je vezan paypal account, podici na bankomatu uz izvesnu proviziju?

da ne otvaram dzabe novu temu....

da li mogu na svoj pp nalog da uplatim neke pare, i onda da ih trosim na net-u?
ako moze zanima me kako

(nemam kreditnu)

Ej, ljudi, jel zna neko šta se dešava sa paypalom, otvorim nalog, nema Srbije, ok, nema veze, neću nalog, hoću da platim direktno Master Card-om. I sad, probao sam na par sajtova, i svaki put mi za plaćanje Kred. karticom prebace na paypal (tu kucam podatke od kartice) i isto nema Srbije. A zakleo bih se da kad sam prošli put kupovao da je bila tu. :zgran:

Ne znam koliko si upucen ali Srbije nema u PayPal sistemu tako da nikada nisi ni mogao da je izaberesh kao zemlju ... mozda si neki drugi servis koristio za placanje, ali Srbija i PayPal jedino u Alisi u zemlji chuda :D

Ne znam koliko si upucen ali Srbije nema u PayPal sistemu tako da nikada nisi ni mogao da je izaberesh kao zemlju ... mozda si neki drugi servis koristio za placanje, ali Srbija i PayPal jedino u Alisi u zemlji chuda :D

...da, bas tako mozda u Alisinoj zemlji cuda, a to sto ti se cini da si video bila je Yugoslavia, nekad smo mogli da se registrujemo, a da li smo pre rata i sankcija mogli da koristimo PayPal ni ja ne znam, verovatno da jesmo.:smash:

Nikad srbije/jugoslavije nije bilo u paypalu, ali se paypal nalog odavde mozue potpuno ravnopravno koristiti kao da si u usa. Problem je sto to moze onaj ko je registrovao nalog pre nekoliko godina pa danas ima takvu istoriju na paypalu/ebayu da ga ne pitaju nista. Ko sad krece od nule velike su sanse da mu brzo ubiju nalog, i lako je otvoriti novi i krenuti od pocetka, ali cilj je napraviti nalog o koji nece vise dirati ni gledati.

ja imam nalog par godina unazad na PayPal, ali nista ne kupujem na Ebay od kad su limitirali uvoz robe do 20e, sve preko toga se carini i nista mi se ne isplati da pazarim, i kad su blokirali Bidpay za Srbiju, ugasila sam devizni racun.

A sta radis sa onih 80% robe koja se ovde uopste ne moze kupiti ? ima tu previse fazona da te uvek izadje jeftinije, ne mislis valjda da toliki ljudi kupuju online skuplje nego sto je kod nas:)

Najavljeno je da će Srbija sledeće godine ući u PayPal sistem...
Da li će biti nešto od toga videćemo.

Pa da, moj post je odmah iza tvog:)

Pa da, moj post je odmah iza tvog:)

nemam pojma za druge, sta kupuju i dal' im je jeftinije, ja sam kupovala do 100eura bez carine dok je moglo, sve sto sam kupila preko te cifre nije mi se isplatilo, odrase me za carinu, ni krivu ni duznu, e kad su limitirali na 20e uvoz robe bez carine, rekoh sebi, uzmi ti svojih 20eura iz depozida Rajfajzen banke i nogicama u guzu...

Evo ja sam jedan od tih koji svakodnevno kupuje online i sve placa vise nego ovde iza coska ali mrzi me da izlazim:)

Pa sta znam, mene to sto su uveli tih 20 eura nesto nije "odralo", u 95% slucajeva ispadne mi jeftinije i brze nego da ovde jurim neke stvari.

Kao sto je driver rekao, isto je i kod mene. Skoro svaki dan kupim nesto ili platim.

paypal

Ne znam sta ste kupovali i sta kupujete, ja sam kupovala neke proizvode koje ovde ne postoje, iskljucivo za sebe, ne za firmu ili neke velike kolicine. Uglavnom na Ebay, i kad kupim polovan proizvod , carinici odvale carinu kao da je ganc novo, eto to mi se nije isplatilo. Pretezno tehnicka roba, garderoba itd...

Kupujem redovno i tehniku i odecu i to ispada sa svim dazbinama jeftinije ili mnogo jeftinije nego ovde. Drugo je to sto bi ti to bez carine i za trecinu cene nego kod nas :)

Poslednja izmena:
Kupujem redovno i tehniku i odecu i to ispada sa svim dazbinama jeftinije ili mnogo jeftinije nego ovde. Drugo je to sto bi ti to bez carine i za trecinu cene nego kod nas :)

Samo izvoli i kupuj, meni ne odgovara i necu da kupujem, i necu da placam carinu na polovnu robu, jer smatram da mi se ne isplati. To je internet kupovina, bez mogucnosti da se roba proba. Desavalo se da kupim tehnicku polovnu robu, platim carinu kao da je nov proizvod, a da recimo taj isti proizvod nije zadovoljio opis i karakteristike koje su date na aukciji. U tom smislu mi se ne isplati, imam samo stetu, iako sam kupovala iskljucivo kod usera sa velikim brojem pozitivnih fidbekova. A sto se garderobe tice, to sam iskljucivo novo kupovala, ali desi se i pored izmerenih proporcija da odeca nije za mene, da mi ne odgovara, ali to je rizik kataloske ili internet kupovine. I kad se sve to oduzme i doda, ja sam licno zakljucila da mi se ne isplati. A oni koji kupuju knjige i diskove, njima moze da se isplati i nema sta da pogrese.

Ja nemam nista protiv toga da ti ne kupujes, samo kazem da imas izvrnutu sliku svega toga, jer i nova i polovna roba i sa dazbinama ispada jeftinije, a da ne pricam koliko ima iste robe boljeg kvaliteta i robe koja se kod nas uopste ne moze kupiti. A sto se tice polovne robe, svaka ebay aukcija je kao ugovor vazeci na sudu sto znaci da ne moze neko tek tako da slaze za stanje robe. Zato postoji feedback i staz na ebayu i to se prvo gleda pre kupovine. Zato je ebay najbolje mesto za online shopping.

Ja nemam nista protiv toga da ti ne kupujes, samo kazem da imas izvrnutu sliku svega toga, jer i nova i polovna roba i sa dazbinama ispada jeftinije, a da ne pricam koliko ima iste robe boljeg kvaliteta i robe koja se kod nas uopste ne moze kupiti. A sto se tice polovne robe, svaka ebay aukcija je kao ugovor vazeci na sudu sto znaci da ne moze neko tek tako da slaze za stanje robe. Zato postoji feedback i staz na ebayu i to se prvo gleda pre kupovine. Zato je ebay najbolje mesto za online shopping.

Ja sam upravo pokusala da izlozim moje iskustvo, vezano za internet kupovinu u inostranstvu, ali izgleda da se nasa iskusta ne podudaraju kao ni zakljucci. Dakle, nastavi sa kupovinom, ako imas potrebu ja ti to ne sporim. Svako ima pravo na svoj izbor. Pomenuo si Ebay, ja sam na Ebay bila registrovana kao Yugoslovenski drzavljanin i nisam koristila usluge PayPal, otud verovatno nase razlicito iskustvo, jer nisam imala mogucnosti da se registrujem, na PayPal. Placanje sam vrsila BidPay servisom, sto sam vec ranije napomenula, ali ti izgleda si to prevideo..., nema veze, elem, kad su zablokirali Srbiju i Bidpay, ja sam prestala sa trgovinom. S'druge strane, kad sam kupovala na Ebay, jos uvek je ratiste u nasoj zemlji bilo aktuelna tema svetskih medija, i verovatno i takav odnos amerikanaca prema srpskim kupcima. Uglavnom sam pazarila u Americi, jer BidPay je americki servis za naplatu
internet kupovine. Nadam se da se sad bolje razumemo...

Ja tebe potpuno razumem ali ne postoje moja i tvoja iskustva, koristim sve servise koje si nabrojala poslednjih 5-6 godina i imam preko 1000 online transakcija pa tako mogu sa sigurnoscu da tvrdim da se to 'zezanje' apsolutno isplati, i smanjenje sa 100 na 20e na carini vrlo malo utice na to.

Stavom 'ne pada mi na pamet da placam carinu' ne gubi niko drugi osim tebe, ali kao sto rekoh imas izbor da kupujes sta pozelis za povoljne pare ili da kod nas skupo placas samo jedan promil robe koja postoji na ovoj planeti. Ja recimo kada mi nesto treba, prvo gledam ebay, toliko se isplati.

Poslednja izmena:
Ja tebe potpuno razumem ali ne postoje moja i tvoja iskustva, koristim sve servise koje si nabrojala poslednjih 5-6 godina i imam preko 1000 online transakcija pa tako mogu sa sigurnoscu da tvrdim da se to 'zezanje' apsolutno isplati, i smanjenje sa 100 na 20e na carini vrlo malo utice na to.

Stavom 'ne pada mi na pamet da placam carinu' ne gubi niko drugi osim tebe, ali kao sto rekoh imas izbor da kupujes sta pozelis za povoljne pare ili da kod nas skupo placas samo jedan promil robe koja postoji na ovoj planeti. Ja recimo kada mi nesto treba, prvo gledam ebay, toliko se isplati.

Ja nisam rekla da mi ne pada na pamet da placam carinu, carina je deo zakonske odredbe koja mora da se postuje u skladu sa pravilima o uvozu robe, ali opet ponovaljam, da meni licno ne odgovara da placam carinu za polovnu robu u visini novog proizvoda! Inace, razlika izmedju 100e i 20 e meni nije zanemarljiva, jer sam se trudila da se uklopim u limitirani iznos. Jedino sto se sa tobom slazem je da je ponuda robe zaista nemerljiva sa ponudom u odnosu na domace trziste. Ali to ne znaci da cu kupiti na domacem trzistu losu robu, jer nisam u mogucnosti da je kupim u inostranstvu. Jednostavno necu ni ovde pazariti nesto sto nema vrednost u odnosu na cenu. Ne znam koji si ti servise video da sam ja nabrojala, kazes 5-6, ja sam koristila samo jedan, BidPay i koliko znam on za Srbiju nije dostupan. Mada nisam se dugo interesovala, mozda se nesto izmenilo u medjuvremenu, ali koliko sam informisana, on nije dostupan srbima.:d

:d:d:d
Pobedila te devojka Vlado.

Ma nismo se razumeli zato se i predajem:)

Da li neko sa sigurnošću (iz prve ruke) zna kako tačno paypal radi proveru zemlje iz koje korisnik dolazi?

Dakle, ako otvorim Personal račun, kao zemlju navedem npr Estoniju (don't ask me why ;)), navedem neku adresu, i za račun vežem validnu karticu/nerezidencijalni bankovni račun otvoren u banci u Estoniji? Da li ću moći da regularno uplaćujem novac na taj PP račun, ili će me smarati i tražiti da skeniram i uploadujem račune za struju, vodu, krštenicu i vojnu knjižicu? I da li je cela peripetija neophodna, tj - da li isto može da se uradi sa nekom od kartica izdatih u Srbiji - Intesin Amex je navodno radio?

Tnx!

Vrh Dno