Šta je novo?

ebay pomoc

Da, moze, i drasticno povecava rizik da te provere i bez upozorenja blokiraju account da ne mozesh posle nista sa tim parama...

Jel video neko ovu novu stvar: "eBay buyers protection" ?

Da li ste imali problema sa stizanjem, odnosno, nestizanjem posiljki u decembru i januaru ?

Meni je stigao paket, iz Vijetnama poslat 14.01., stigao 30.01.
U pitanju je Buffalo NAS enclosure koje sam uzeo za lepih 45$ + 24$ shipping (***a, skup transport), stiglo na kućnu adresu, doneo kurir, bez ikakvih dodatnih troškova. Poslato je regularnom poštom, čak nije stavljeno ni da je gift.
Ali npr. danas mi je stigao paket iz USA naručen preko OWC-a pre nove godine, isto na kućnu adresu, doneo kurir. bez dodatnih troškova.

Meni je stigao iz USA jedan paket narucen u decembru, dosao je u januaru, tj za tacno 3 nedelje (first class mail).

Jedno pitanje, nikad nisam kupovao na ebay-u, da li svi prodavci salju za Srbiju i ako ne kako to da znam? Hvala.

Kada trazis po eBay, izaberi kriterijum price+shipping=lowest first i kao shipping country izaberes Slovenia jer na Srbiju ne racuna postarinu.

Kada ti pri pretrazi pise iznos postarine, znaci da salje za Srbiju...

Takodje kada otvoris item description, kliknes na shipping details i vidis jel ima srbije ili slovenije na listi...

Jos jedno pitanje. Isti lik prodaje stvari koje mi trebaju razdvojeno, roba je prilicno sitna i lagana ali ih je razdvojio po 2-3 komada u paketu. E sad, za svaki paket je npr. shipping za Srbiju 4$ pa me zanim kad bih uzeo nekoliko tih paketa da li bih platio shipping samo za jedan posto uzimam sve od njega ili se za svaki placa posebno? Izvinjavam se ako sam dosadan ali potpuno sam neiskusan u ovome a uporan sam da pazarim jer ovde se ne isplati nista ni polovno vise kupiti koliko je skupo sve.

Mada uvek mozes da mu postavis pitanje da li radi kobinovano slanje . Ja sam imao prijatna iskustva sa prodavcima iz kine ... Uvek su spremni da izadju u susret :)

S' obzirom da je kod nas proradio Western Union u oba pravca, sad mozemo da saljemo novac u inostranstvo, da li neko mozda uspesno koristi taj vid placanja na eBay?

S' obzirom da je kod nas proradio Western Union u oba pravca, sad mozemo da saljemo novac u inostranstvo, da li neko mozda uspesno koristi taj vid placanja na eBay?
Da, lol, što reče driver.:D
Western Union ne omogućuje plaćanje, kao npr. PayPal, to je usluga transfera novca, tako da nema veze sa eBay-om (ni drugim online prodajnim mestima).

I ne preporucuje se jer prodavac moze da primi pare i nema nikakvu (osim moralnu) obavezu da ti posalje robu... To jest, moze da te za*ebe samo tako...

I ne preporucuje se jer prodavac moze da primi pare i nema nikakvu (osim moralnu) obavezu da ti posalje robu... To jest, moze da te za*ebe samo tako...

...pitam da li neko koristi taj nacin placanja, zasto da ne? Mi paypal ne mozemo legalno da koristimo, a Western Union je vid placanja slican PayPal, nema garancije da ce roba biti poslata, ali ni vas nacin sa laznim prijavama ne pruza sigurnost za neke nezeljene okolnosti vezane za slanje proizvoda. Mislim da neko ko prodaje duze vremena i ima pozitivan status, vec se trudi da posteno prezentuje svoje proizvode i ceo postupak trgovine odradi korektno, i ne vreujem da ce se kompromitovati zato sto bi novac primio na drugi nacin... Tako ja razmisljam...ja bih tako postupila, ne znam za vas..:wave:

Jos jedno pitanje. Isti lik prodaje stvari koje mi trebaju razdvojeno, roba je prilicno sitna i lagana ali ih je razdvojio po 2-3 komada u paketu. E sad, za svaki paket je npr. shipping za Srbiju 4$ pa me zanim kad bih uzeo nekoliko tih paketa da li bih platio shipping samo za jedan posto uzimam sve od njega ili se za svaki placa posebno? Izvinjavam se ako sam dosadan ali potpuno sam neiskusan u ovome a uporan sam da pazarim jer ovde se ne isplati nista ni polovno vise kupiti koliko je skupo sve.
obicno prodavac stavi u napomenu da li salje vise stvari u jednom paketu ili ne. ukoliko ne pise uvek mozes da ga pitas. :wave:

To o cemu pricas je "combined shipping"? Vidim da neki naplacuju upola cene za worldwide slanje kad kupujes vise stvari. Manje vise sam shvatio mada mi je jos uvek sve to konfuzno, cekam da mi paypal konacno skine pare sa amex-a da verifikujem racun pa da kupim nesto cisto probe radi. :wave:

Paypal bar ima Buyer Protection dok WU nema...

:) ima ali ne u nasem slucaju, drzavi Srbiji nije dostupan PayPal, i nema nikakve zastite ukoliko se registrujete na Sloveniju ili nesto slicno. Tako da o toj zastiti ne mozete govoriti kao vidu regularne garancije, jer nelegalno koristite PayPal, tek kad budu postojali uslovi za Srbiju da koristi PayPal, mozete biti zasticeni:wave:

Naprotiv, nama je Paypal dostupan i svi koji ga koriste imaju protection u okviru istog. To sto si ga otvorio/la na Sloveniju umesto na Srbiju onom tamo u "Albukerkiju" i ne znaci mnogo...
Cak i da izvale da nelegalno koristis paypal, nece ti ukrasti pare i reci cao zdravo, nego ces imati pristup nalogu i moci ces da otvoris dispute za transakcije kojima nisi zadovoljan...

Naprotiv, nama je Paypal dostupan i svi koji ga koriste imaju protection u okviru istog. To sto si ga otvorio/la na Sloveniju umesto na Srbiju onom tamo u "Albukerkiju" i ne znaci mnogo...
Cak i da izvale da nelegalno koristis paypal, nece ti ukrasti pare i reci cao zdravo, nego ces imati pristup nalogu i moci ces da otvoris dispute za transakcije kojima nisi zadovoljan...

+1
Meni je upravo na moje zadovoljstvo preključe jedan case zatvoren. Pokrenuo sam ga na eBay-u zato što mi je seller poslao neadekvatan proizvod, a pri tome se pravio lood i nije odgovarao na mail-ove poslate preko eBay-a, pa sam otvorio case i gle čuda, seller je naprasno progovorio i na kraju smo se poravnali, uradiće mi refund na PayPal nalog, koji je, gle čuda, na Croatia-u, od Srbije ni traga ni glasa, ali sve funkcioniše.
eBay Buyer Protection je jako dobra stvar i definitivno funkcioniše u praksi.
Pozz

Mada uvek mozes da mu postavis pitanje da li radi kobinovano slanje . Ja sam imao prijatna iskustva sa prodavcima iz kine ... Uvek su spremni da izadju u susret :)

stvarno? kinezi su bas poznati po tome da uzimaju na postarini. stave neku malu cenu proizvoda i nikad ne 'kombinuju' jer je deo cene proizvoda u postarini.

+1
Meni je upravo na moje zadovoljstvo preključe jedan case zatvoren. Pokrenuo sam ga na eBay-u zato što mi je seller poslao neadekvatan proizvod, a pri tome se pravio lood i nije odgovarao na mail-ove poslate preko eBay-a, pa sam otvorio case i gle čuda, seller je naprasno progovorio i na kraju smo se poravnali, uradiće mi refund na PayPal nalog, koji je, gle čuda, na Croatia-u, od Srbije ni traga ni glasa, ali sve funkcioniše.
eBay Buyer Protection je jako dobra stvar i definitivno funkcioniše u praksi.
Pozz

I videh cudo :D
Nego, bas me zanima zasto je hteo da te prevari? I sta je kasnije bilo obrazlozenje njegove greske:wave:

Nije hteo da me prevari (bar mislim da nije, s obzirom da je seller sa par hiljada feedback-ova, a positive ratio mu je oko 95%), ali mi je umesto 1 TB TimeCapsule-a verovatno greškom poslao 500 GB, pa kad sam ja reklamirao on se pravio lood, nije se javljao.
Onda sam posle jedno desetak dana kontaktirao eBay i otvorio case, a on se već sutradan obratio pisano, preko case-a i najpre pokušavao da relativizuje stvar, kao nije znao, pokušao da mi podrije status, s obzirom da on ima par hiljada, a ja par desetina feedback-ova (doduše, meni je positive ratio 100%), pa kad nije uspelo, odnosno, kada sam zapretio i preko eBay-a da ću da se obratim ako treba i višim institucijama u njegovoj državi (USA), ponudio je poravnanje, ali smo se i onda cenjkali jedno desetak dana i našli na kraju na 70$, što jeste ok sifra, ali sam ja pukao shipping i toliko sam u minusu (ipak, kako sam nadao, dobro sam se udao).
Eto, toliko o ovom slučaju.

Olos! Ali, sta ces...nikad ne znas na koga ces naleteti...A takvi sa 1000 feedbackova su preprodavci, treba ih izbegavati, i sve slicne njima...

Ljudi, molim za pomoć.

Planiram da idem na Final4 Evrolige u Pariz ali za to su potrebne karte :). Karte koje mi odgovaraju sam našao na ebay-u. Moje pitanje je, koliko je ovo sigurno? Znam da je prilično sigurno ali su ovde u pitanju (za mene) veliki novci pa ne bih da se ispalim. A i lik može da oglasi da prodaje jednu kategoriju a da mi pošalje najjeftinije karte. Ako me i (ne daj Bože) za*ebe, kolike su mi šanse da vratim pare?

Hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno