Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

pregovarao s kupcem ,nije ebay
be602198cce1c11f16d40627cbf1653d.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
haha pa kakav je ovo cirkus?
Nije ti valjda ovo ovako poslao kao potvrdu uplate?

I kako te je u opste nasao i kontaktirao?

Sigurno si mu ti dostavio ove podatke?

Nisam nista poslao ,sumljivo mi .
Na fotoberzi mi je poslao mail pa smo se dogovarali ,stavicu na ebay...

Ovo je prevara gotovo sigurno. Kod uplata preko swifta salje se tek kad novac legne na racun, u suprotnom kao da ste poslali poklon.
Nema nikakvih garancija da ce vam biti placeno.

Poslednja izmena:
+1. Banka da se mesa medjunarodno, zbog regulacije... LOL :)
BTW, kakav "Federal Government" za Scotiabank iz ENGLESKE :)

Poslednja izmena:
Prevara je evidentna, nego mene vise zanima kako funkcionise, odakle prevarantu tvoji podaci, ili kome je on to "uplatio"?

Prevara je evidentna, nego mene vise zanima kako funkcionise, odakle prevarantu tvoji podaci, ili kome je on to "uplatio"?
Meni je trebao uplatit na devizni racun ,ja sam dao podatke .Vidim da mi je poslao mail sa drugog profila da provjeri dali sam poslao .Mogu ti poslat poruke, vidi se da je prevarant .

Neka se pripaze svi koji prodaju na fotoberzi..

Poslednja izmena:
Ali potrudio se da budu pravi podaci banke a ne i pravo ime tj.tip drzave :)

Koji lik taj sa emailom, Ne zna da posle zareza, Ipak ne ide veliko slovo, Pa nije ti svaki zarez tacka kume.

Da ne pominjem sto mu je engleski polomljen, tek mozda korak iznad nigerijske prevare. Plus sto mu bold prestaje posle prvog slova kod nekih reci, tj. ostao bold od prosle recenice zaboravio iskljuci. Hahaha, o booooze kakvih ljudi i dalje ima u 2017. majko mila.

Poslednja izmena:
Da im ne uspevaju te prevare ne bi ih pokusavali :)

Zar uopšte može neki stranac sa uplati novac na nas devizni račun?
Koliko znam može samo vlasnik ili drugo lice koje je dobilo ovlašćenje od vlasnika a za to treba odlazak u banku...

Moze i fizicko i pravno lice da ti uplati novac na devizni racun.
Jedino sto se po prijemu ovde potpisuje "osnov prijema novca".
Tako je u Raiffeisen-u, pretpostavljam i u drugim bankama.

Ne uplacuje ti lice direktno na racun, vec salje na racun. Wire/SWIFT/LORO... kako god zoves.

Hteo bi da kupim auto u Engleskoj cena je oko 9000e.
Dogovorio sam se sa prodavcom da napravi prodaju samo za mene koju cu mu pustiti preko paypala.
Stim da mu moram pustiti 9300 od toga 300e. ce mi uzeti za transport auta iz Engleske do Nemacke.
Mene sad interesuje da li cu dodatno platiti paypalu tj ebay-u npr neku proviziju.
I da li da se upustam u ovo...

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Ti neces placati eBayu, niti PP-u. Ali on ce.
Samo nemoj slati kao Prijatelju, vec placanje robe/usluga, dakle direktno placanje eBay prodaje.

Sta to kupujes iz Engleske za 9000e, ako smemo znati? I jesi li proverio da li mozes prodaju zavrsiti u Nemackoj, itd.?

Konačno proradio ebay na mobu.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Dao sam im 1* na play store jer neko vreme nije radio, tako da su mi sinoc pustili mejl odakle sam i koji mi je nalog i rekose da ce ubrzo da rese. Tako da svaka im cast:)

Sent from my x600 using Tapatalk

Hteo bi da kupim auto u Engleskoj cena je oko 9000e.
Dogovorio sam se sa prodavcom da napravi prodaju samo za mene koju cu mu pustiti preko paypala.
...
I da li da se upustam u ovo...
Prevara -
Ako ne mozes licno otici do UK i ispitati auto NE uzimati isti ->> razlog je taj sto ce se najverovatnije ostati i bez auta a i bez para
Trace IP maila kako bi ispitao da li je uopste prodavac iz UK ili tipka iz Nigerije

Pogledaj npr ovde ,
ovde ili ovde iskustva vezana za kola + cena auto transport UK - DE tesko da moze da ide ispod 500 funti for 10-day- delivery

Hteo bih sa ebaya da poručim FM Transmitter... Vidim da ih ima brdo. Jel neko poručivao? Vidim da ih sad prave i sa USB priključkom za punjenje telefona pa bi mi takav neki odgovarao.

Ako je neko poručivao i zadovoljan je nek javi link.

Ja sam imao neke ranije al je problem s njima što ispadaju iz ležišta upaljača u autu pa je nemoguće koristiti ih. Ne znam jesu li svi takvi al sam imao baš one najjeftinije tako da nisam ni mogao da ih koristim.

Interesuje me jedna stvar cija je cena 9$ medjutim pise "May not ship to Serbia - Read item description or contact seller for shipping options.".Juce kontaktiram prodavca i pitam da li salje za Srbiju i koliko bi iznosila postarina i jos mi nije odgovorio.
Kad kliknem na Buy It Now izbaci mi cenu proizvoda 9$, a za Shipping:Check item description and payment instructions or contact seller for details i placanje preko PayPal-a.Sta mi predlazete.. 1.da kupim, 2.cekam prodavca da odgovori ili 3.da odustanem?
Inace prodavac je is USA, ima 99.7% positive feedback.. 4,644 - Positive , 11 - Neutral , 11 - Negative.

Ako ne odgovori u roku od dan-dva, traži dalje.
Ima još jedna stvar, nikad ne kupuj bez jasno izraženih troškova slanja kao što je ovde slučaj jer postoji mogućnost da se nakon kupovine, pred check out, pojavi suluda ukupna suma sa sabranim troškovima slanja i dovodiš sebe u situaciju da moliš prodavca da ukine porudžbinu da ne bi dobijao packe od ebay-a. Svaki ozbiljan prodavac kome je stalo da ti proda to što prodaje, će odgovoriti u roku od 24h, amerikanci se uglavnom baziraju na njihovo tržište pa i ako pristanu da prodaju, troškovi slanja budu takvi da se kupovina ne isplati ako postoji alternativa kod evropskih ili kineskih prodavaca

Sent from my Le X821 using Tapatalk

Šta god da je, slanje iz USA će ti verovatno doći skuplje od vrednosti...

Hteo bih sa ebaya da poručim FM Transmitter... Vidim da ih ima brdo. Jel neko poručivao? Vidim da ih sad prave i sa USB priključkom za punjenje telefona pa bi mi takav neki odgovarao.

Ako je neko poručivao i zadovoljan je nek javi link.

Ja sam imao neke ranije al je problem s njima što ispadaju iz ležišta upaljača u autu pa je nemoguće koristiti ih. Ne znam jesu li svi takvi al sam imao baš one najjeftinije tako da nisam ni mogao da ih koristim.

http://www.gearbest.com/car-charger/pp_483877.html

ili skuplja varijanta istog

http://www.gearbest.com/car-charger/pp_366802.html

i varijanta bez mikrofona

http://www.gearbest.com/car-charger/pp_280751.html

PS

pre kupovine proveri leziste upaljaca i uporedi sa njihovom preporukom!!!
201510151349486284.jpg

Poslednja izmena:
Odgovorio mi prodavac...ipak ne salju za Srbiju. :( @nuk hvala za savete sto se tice kupovine, nov sam u ovim vodama pa skupljam informacije. :)

Ljudi sta mi je ciniti u sledecoj situaciji?
Kupio sam telefon medjutim nije nov kao sto je prodavac rekao i napisao sam mu poruku da hocu da vratim.Slozio se i ovo mi je poslao:

"Really sorry for the inconvenience. Just now we sent postage to your PayPal account XXXXXXXXXXXXX Here is transaction ID: XXXXXXXXXXXXXXXXX Please check and return the item to the following address: Receiver&#XXXXX; WEI LUNA Address&#XXXXX; 5 - 5C,BIHAI HONGSHU YUAN 98, FURONG ROAD, FUTIAN DIST, 518048 SHENZHEN, CHINA Tel: 13480780059 Please ship it via the cheapest shipping service and tell us the tracking number and tracking link. In order to PROTECT YOUR PRIVACY, please DO FACTORY RESET and delete your own information before returning the item. If you have any other problem, please feel free to contact us. We'll try our best to help. Sincerely, Joyce"

"lotus.online let us know that they can't buy a return shipping label for you to use for New in Sealed Box Nokia Lumia 830 - 16GB (Unlocked) Smartphone Windows Phone.The seller is still responsible for return shipping costs, so contact them to arrange return shipping."

Da li ovo znaci da je prihvatio, i kako se vraca novac?Kad primi paket i uveri se u da je sve ok?
Kako se salje paket nazad ako neko moze da mi pomogne sa tim.Verujem da ima negde objasnjeno, ali zaista mi je hitno.

@bobajakuda

Po ovome, oni su već izvršili povraćaj novca. Dali su ti i broj transakcije, pa možeš da proveriš na svom PayPal računu.

Ti treba da im pošalješ paket (sa brojem za praćenje) , a oni će ti i te pare vratiti.

@bobajakuda

Po ovome, oni su već izvršili povraćaj novca. Dali su ti i broj transakcije, pa možeš da proveriš na svom PayPal računu.

Ti treba da im pošalješ paket (sa brojem za praćenje) , a oni će ti i te pare vratiti.

Sad sam proverio..iuplaceno je 11,05 USD.
Kako da posaljem paket sa brojem za pracenje?Preko poste?Jel treba da kazem da primalac placa postarinu ili ovih 11 dolara da iskoristim za placanje troskova slanja?

Sad gledam na postinom sajtu cenovnik za uslugu PostExport-izvoz robe: Azija i Afrika je 1780.00 din.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno