Escalate opcija se pojavljuje nakon isteka naznačenog roka, tri radna dana od otvaranja "case"-a.
Da ne lutaš mnogo, u "my ebay" sekciji, idi u messages i nađi poruku sa potvrdom da je case otvoren pa resolution center, dalje ćeš već da vidiš koje su ti opcije.
Ovo bi i mene zanimalo, kako generalno funkcioniše prodaja polovnih stvari preko ebaya.hteo bih da prodam nokiu pureview telefon preko ebaya. (pošto vidim da se tamo kreću cene duplo+ veće nego ovde). otvorio sam devizni račun u intesi(visa electron kartica). .e sada, šta mi je potrebno znati, ako može neko da me usmeri? registrovo sam nalog na ebayu, ali kako da budem zaštićen tj. da ne budem prevaren da novac legne na paypal, ili western union? u intesi su mi rekli da na visi el. karticu(paypal) stiže novac u roku od 3 do 5 dana. kako postaviti oglas i kako da šaljem, šta je najisplatljivije? pretpostavljam preko naše pošte, međunarodna pošiljka? izvinjavam se na ovako poluamaterskom pitanju ali molim bilo kog da mi odgovori ili preusmeri ako je već pisano o tome. hvala puno svima unapred![]()
Imam problem sa "prodavcem"
Prodao sam predmet ocigledno laznom clanu koji je bzv kupio moju stvar i vidim da ne zeli da je kupi..odgovorio mi je samo da nije nudio nista...ja vidim da je meni vec ebay stavio u mom profilu da ce meni 10 posto od naplate biti skinuto na kraju meseca. Kako ja mogu da otkazem ovo ili ponistim a da mi ebay ne skine pare?
Rizikujes na nevidjeno, dodajes shipping i CARINU/PDV. Kod nas imas jeftinije cak:Da li se isplati da se uzimaju telefoni preko eBay? Vidim ima polovni iphone 6 oko 200e. Ko ima iskustva neka napise uopsreno za telefone.
Imam problem sa "prodavcem"
Prodao sam predmet ocigledno laznom clanu koji je bzv kupio moju stvar i vidim da ne zeli da je kupi..odgovorio mi je samo da nije nudio nista...ja vidim da je meni vec ebay stavio u mom profilu da ce meni 10 posto od naplate biti skinuto na kraju meseca. Kako ja mogu da otkazem ovo ili ponistim a da mi ebay ne skine pare?
^
nije mi jasan deo >>clanu koji je bzv kupio moju stvar i vidim da ne zeli da je kupi<<
bila aukcija, clan bidovao i nece sad da plati ?
u svakom slucaju
prijavi kupca, cime cancelujes 10%fee te onda on/ona ima 4 dana da ti plati il ga ebay penalizuje za troskove
klik na http://pages.ebay.com/help/sell/unpaid-items.html
Da tako bi trebalo, ali koliko će te stvarno izaći carina i PDV to niko ne zna,sve zavisi kakve je volje je carinik.
A telefon je verovatno repariran čim je iz Kine (Australija nema uvozne dažbine pa mnogi Kinezi šalju odatle)
Ne kapiram zasto bi iko toliko dao za taj LUMIA telefon sada.
WP je dead, i Viber i FB i Opera su zaustavili razvoj aplikacija za WP.
Nije on los, ali za tu cifru imas mnogo boljih izbora sada. Da ne pricamo sto za ukupnu cenu skoro mozes naci Lumia 950 kod nas.
Drugari ako može mala pomoć.
Daklem, kada kupujem preko kompa/laptopa sve je u redu!
Problem nastaje kada pokušam kupovinu (istih artikala) putem mobilnog ili tableta. Non-stop mi pod Shipping-om stoji "Item does not ship to you"!?
Da napomenem da se ovaj problem pojavio pre izvesnog vremena a ne sećam se da sam nešto čačkao po podešavanjima (pre toga sam i preko moba/tableta normalno obavljao kupovinu!).
Dal' nisam naknadno nešto zeznuo u podešavanjima naloga na ebay-u, ne znam!? Gledao sam u podešavanjima, ali ne mogu da uočim nikakav problem.
Svaka pomoć je dobro došla.
Problem je sto nemam nikog u inostranstvu, a i malo mi bzv da cimam nekog pogotovo koga ne poznajem.Ako vec zelis kupovinu preko,zasto rizikujes naplatu carine?
Ima nas dosta u inostranstvu i lako je resiti... bas pre neki dan videh na ebay.de 950 Xl na akciji za 220e - nove...
Ovako ces naruciti on nekog chajniz i ako nisi zadovoljan? Mnogo je lakse resiti garancije i probleme ako imas nekog da resava...
My 5c...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari