Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Da li neko moze da mi kaze sta raditi kada imam više stvari od istog prodavca, reko mi je covek da trazim konacan iznos na enay od njega pa ce on skinuti shiping od ostalih i naplatiti samo oko 10$
254072b72df12b0ca41d32f270b55e49.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Screenshot_1.png Da li moze neko da mi kaze da li bi trebao da kontaktiram prodavca? Narucio sam proizvod 2 maja, a dosad sve sto sam narucio pisalo mi je da je poslato, doduse prodavci su bili iz Britanije, ovo je Kinez....

kaaman@ trebalo bi automatski da ti skine shipping charges,ako ne kontaktiraj prodavca

cyberzoki@ kontaktiraj ga i trazi tracking ako nema trackinga pitaj dali je poslao,ako nista od toga ne upali cekaj krajnji datum isporuke

Da li je neko drugi imao slučaj da mu PayPal odbije Visa Virtuon karticu iz Raiffeisen banke? Ako jeste kako napraviti potpuno funkcionalan PayPal nalog u tom slučaju bez otvaranja dodatnih računa u bankama?

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

kaaman@ trebalo bi automatski da ti skine shipping charges,ako ne kontaktiraj prodavca

cyberzoki@ kontaktiraj ga i trazi tracking ako nema trackinga pitaj dali je poslao,ako nista od toga ne upali cekaj krajnji datum isporuke

U slucaju da ne dobijem proizvod, jel mogu da trazim refund od ebay-a?

Dobio sam ovaj odgovor, pa nisam bas najbolje razumeo, jer mi je Engleski ocajan... <thx let me know the information, sometimes duo to weather ,traffic ,items can have a delay, for your delay items we are so sorry ,donot worry,if u really canot wait anymore, would u mind we refund u first, when u receive in the future repay?ok ? only hope u can leave me 5 star positive feedback , thanks.wait your reply, good day> da li ja trazim povracaj novca, ili da cekam do krajnjeg roka? ... nadam se da ovo nije protiv pravila foruma, ako jeste obrisacu post...

Samo ti cekaj krajnji rok, onda mu tek trazi da ti vrati novac, pa ako ti stigne posle toga predmet, plati mu naknadno.

Sent from my x600 using Tapatalk

Hvala Milane, napisao sam mu da cu sacekati, i da ce dobiti ocenu kad dobijem predmet...

Ljudi jel moze neko da mi pomogne oko rekao bih malo ozbiljnijeg problema.

Naime trazio sam da kupim mobilni telefon sto sam i nasao.
Kontaktirao sam prodavca da li je nov ili refurbished i dobio sam odgovor da je nov.Ja porucim (135$ sa postarinom) i nakon 25dana mi stigne medjutim ispostavi se da je refurbished (jos mi je poslao pogresnu boju).
Refundirao mi je oko 8$ zbog pogresne boje, ali sam trazio da vratim telefon i dobijem novac nazad na sta je pristao_Otvorio sam request zahtev i preko poste Srbije poslao sa brojem za pracenje.
24.05.2017 je poslato, a 05.06.2017 je uruceno.Naravno on se nije javio da je primio paket sve dok ga ja nisam kontaktirao 08.06.2017.
Dobijem sledecu poruku:
Sent:Jun-08-17 11:35
Just now we tried to issue refund to you, but failed.
We don't know why.

How about we just send payment directly to your PayPal account?

Please confirm:

************ at mail dot com

Is that your PayPal account?
Looking forward to your early reply.
Sincerely,
Joyce

U poruci odgovorim da je moj mail (napisem koji) i napomenem da od sume koju sam platio telefon oduzme onih 8$ sto je vratio i od tada mi nista ne odgovara.Poslao sam jos jednu poruku jutros i nista.
Sta mi je ciniti?

Iz tvog pitanja nije bas jasno na koji si nacin dobio nazad onih 8$ za pogresnu boju?

Paypal zastita traje 180 dana, ali je mozes koristiti samo jednom, ako si je iskoristio da bi vratio 8$, to je to, nemas prava da pokrenes novi case, pa nije jasno na osnovu cega trazis taj ostatak novca?

Jel' to ona Nokia????

@bakara -- Kad mi je stigao telefon pogresne boje odmah sam mu rekao da to nije ono sto sam porucio i predlozio mi je da mi vrati nesto novca sto sam i prihvatio jer me mrzelo da vracam nazad i da cekam ko zna koliko da mi posalje drugi. Onda sam poceo da ga koristim gde sam video da nije nov. Rekao da hocu da vratim i on se odmah slozio sa tim pa sam pokrenuo onaj request.Znaci request sam pokrenuo za full vracanje novca, a ne za onih 8$ zbog pogresne boje.

ebay.png

@alfaunits -- Da. J*ebala me ta Nokia.

Evo upravo mi je posle trece poruke vratio novac, ali ovaj je*eni PayPal mi samo uzima provizije.Izgubio sam minimum 10e, jos dok prebacim na Intezin racun ode jos... :(

Pa to te je Kinez zeznuo. Poslao ti je kao placanje usluge - imaj na umu da on taj novac moze traziti nazad, a neces imati nacina da ga sprecis.

Zato, novac nazad na karticu, vratio si telefon, i ne drzi na karticu novac.

Pa to te je Kinez zeznuo. Poslao ti je kao placanje usluge - imaj na umu da on taj novac moze traziti nazad, a neces imati nacina da ga sprecis.

Mislis da prebacim sa PP na karticu i da onda podignem sa kartice? Koji djavo me terao da kupujem ovako nemam pojma.Znaci nikad vise.Lepo dam 100e vise, ali vidim sta kupujem.

Ja nisam expert ali evo sta ja mislim da se moze desiti: Sve ovo sto je alfa naveo, OSIM sto cak i kada vise nemas novca na kartici, paypal ti moze 'uruciti' zahtev da platis to sto 'dugujes' kinezu, koji moze u buducnosti traziti pare nazad (jer ti je pare poslao kao 'placanje usluge' sa kojom on moze biti kasnije, kao, nezadovoljan). Posto ces ti verovatno da 'ignorises' zahtev paypal-a da platis, paypal ce te banovati.

...opet kazem, nisam expert, ali verujem da je i ovaj scenario vrlo moguc.

btw. zar ne bi PayPal trebao da ti drzi novac 'zakljucan' narednih 6 meseci da ga ne mozes 'skidati' na karticu, kako bi eventualno ostecenom kupcu vratio pare koje ti je isti platio za uslugu?

Poslednja izmena:
Nemam pojma sta je sve moguce, ali mi je alfa pomogao savetom kako da postupim i prebacim novac na karticu sto sam i ucinio.
Sad cekam 3-5 dana da se prebaci novac i onda NIKAD vise kupovina stvari skupljih od 5-10$.Samo neke sitnice...
Evo o kom prodavcu je rec tako da ne bi trebalo da me prevari.

Kako mislis ne bi trebalo? Pa vec te je prevario, zasto inace trazis novac nazad ;)
Posle toga te je prevario sto ti placas PayPal fees, a ne on :)
Ovo drugo mi inace nije jasno - ako si pokrenuo case, zasto placas PayPal fees za refund? Ili si se dogovorio da ti on samo uplati na PayPal?

@twister, ovo prvo da. Ne moze ti skinuti sa kartice ako nemas na njoj novca, ali moze te banovati, da.
Ovo drugo, ocigledno ne.

Ma bre mani me kad sam vec izvukao novac(barem tih 115€). :)
Vise ne narucujem nista pa taman da mi Vucic zapreti zatvorom.
Ocigledno da me za*ebao jer nemam pojma kako funkcionisu te stvari.
Za*ebao me na kvadrat. :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moze li mi neko reci dali je ovo original:
http://www.ebay.com/itm/322490746373?ul_noapp=true

Kad sam pitao prodavca odgovorio mi je ovo:
Dear fostemne,

Hello, friend

Thanks for your message. It is the original Xiaomi power bank. The verification code can be checked in Xiaomi website. It is the pure battery transportation, so it will take about 35 to 45 days for international shipping(Parts would be about 60 days), also the customs in your country will check the goods more seriously. So it will take more time to reach your place. If you do not mind the delivery time, we really appreciate you to make an order. Thank you.
Have a nice day.

Treba mi microsd class 10 kartica od 16, ili 32 gb, pa sam gledao ponudu na ebay-u. Sta mislite da li su ovo originalne kartice, ili neke kineske kopije? I da li vredi to kupovati, ili se moze kod nas naci za iste ili manje pare?

kartica 1

kartica 2

ebay.PNG

Al je izlazilo ovo nekom?Blokiran mi je pristup sajtu :smash:

Nesto slicno mi jeste izlazilo kada pogresin eBay domen! Ako si otvarao iz maila, to je to :)

Razmisljam se da uletim na neku aukciju polovnih i koriscenih procesora, pa me interesuje da li je neko pokusavao, radio tako nesto i kakva su iskustva. Racunam da na sve troskove cene procesora, paketa, dolazi i do nase carine koja ce da odradi svoj deo posla.

Trazim uglavnom prodavce iz Evrope koji salju u Srbiju.

Kod skoro svih prodavaca nije moguc povrat robe, mada eBay vrsi vracanje novca ako nesto ne bude u redu.

Poslednja izmena:
Nisam dobio stavku koju sam narucio, rok je bio 27 juna, posto smo vec imali komunikaciju pre roka, rekao mi je ako hocu da mi vrati novac, ili da jos sacekam, sacekao sam krajni rok, i kontaktirao ga pre dva dana, jos uvek nisam dobio odgovor, sta dalje, da li da trazim refund od ebay-a ili mora da prodje neki period... Ako refund dobijem od ebay-a da li da mu dam negativnu ocenu, ili da ga ne ocenjujem?

Razmisljam se da uletim na neku aukciju polovnih i koriscenih procesora, pa me interesuje da li je neko pokusavao, radio tako nesto i kakva su iskustva. Racunam da na sve troskove cene procesora, paketa, dolazi i do nase carine koja ce da odradi svoj deo posla.

Trazim uglavnom prodavce iz Evrope koji salju u Srbiju.

Kod skoro svih prodavaca nije moguc povrat robe, mada eBay vrsi vracanje novca ako nesto ne bude u redu.
Samo slikaj kompletno otvaranje paketa i plasiranje na maticnu, prvo paljenje i probu.
Ako ne radi, zalis se eBayu (ionako OBAVEZNO placas preko PayPal-a, inace - necu ni da komentarisem :)), i ne brines.

Carina ne zeza za procesore, pogotovu koriscene. I da preceni previse, zalis se, isplati se, samo NE PRIMAJ posiljku pre zavrsteka zalbe!

A procesor nije nesto sto se lako kvari, odmah se na videu pri otvaranju vidi ako je ostecen (na njemu je da dokaze da nije bio pri pakovanju, ne na tebi). A ako je stvari dud (pokvaren skroz), sto ce se desiti samo ako neko namerno hoce da prevari, imas opet eBay zastitu. Ne zanima te uopste da li prodavac kaze "no returns", to samo znaci da ne mozes da vracas svojom voljom, nema veze sa garancijama.

alfaunits:

Hvala ti na odgovoru. :)

Nisam dobio stavku koju sam narucio, rok je bio 27 juna, posto smo vec imali komunikaciju pre roka, rekao mi je ako hocu da mi vrati novac, ili da jos sacekam, sacekao sam krajni rok, i kontaktirao ga pre dva dana, jos uvek nisam dobio odgovor, sta dalje, da li da trazim refund od ebay-a ili mora da prodje neki period... Ako refund dobijem od ebay-a da li da mu dam negativnu ocenu, ili da ga ne ocenjujem?Molim za odgovor

To sto niko odgovorio prvi put ne znaci da treba samo 3 poruke kasnije opet pitati :)

Trazi refund od eBaya. Za negativnu ti odluci. Mozda i stigne kasnije, ipak je ovo Srbija :(

Nazad
Vrh Dno