Šta je novo?

E5200 OC

He he a ja mislio da uzmem bas tu plocu sad cu bas da razmislim dali da uzimam ili pro varijantu.

By staxm

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=464158

Video sam i 390MHz ali nije arhivirano. Obecava primerak, verovatno ce ici u minus :D

Jel probao neko e5200 sa P5Q vanila. Ploca se tripuje katastrofa, vrteo razne biose(1401, 1511, 1611, m1611) i nista:smash:
1:1 tek proradio sa 1611, ali nista stabilno....Ladno mi je proc na defoltu :(
Najveci problem mi je kod boota kada treba da prebaci na win vozic, 99% zaglavi tu, ali ako prodje sistem je stabilan posle kao stena... nesto ga *ebe tu, a i mene posle :) :wall:

lep rez. A koliko moze sa 12.5 mnoziocem? ajde postuj neke slike sa max klokom.

By staxm

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=464158

Video sam i 390MHz ali nije arhivirano. Obecava primerak, verovatno ce ici u minus :D

Jel probao neko e5200 sa P5Q vanila. Ploca se tripuje katastrofa, vrteo razne biose(1401, 1511, 1611, m1611) i nista:smash:
1:1 tek proradio sa 1611, ali nista stabilno....Ladno mi je proc na defoltu :(
Najveci problem mi je kod boota kada treba da prebaci na win vozic, 99% zaglavi tu, ali ako prodje sistem je stabilan posle kao stena... nesto ga *ebe tu, a i mene posle :) :wall:

Sreca shto videh ovo, ja zamalo da kupim P5Q o5, onda nishta od P5Q. Ima neshto sa dobrom naponskom, a da nije bagovito?

Poslednja izmena:
lep rez. A koliko moze sa 12.5 mnoziocem? ajde postuj neke slike sa max klokom.
Nisam to jos probao, jer nema nikakvu stabilnost

Sreca shto videh ovo, ja zamalo da kupim P5Q o5, onda nishta od P5Q. Ima neshto sa dobrom naponskom, a da nije bagovito?

Mislim da se jednostavno ne slaze sa e5200 i difoltnim fsb200.
Poslednji bios je toliko bagovit da to nije normalno, promenis jednu stavku i f10, masina se ugasi i ponovo upali ali ne butuje. Ugasis napajanje, sacekas da se ugasi led dioda na ploci i ploca ostane bez struje, i ponovo upalis i hoce i to na setovanjima koja se malopre podesio. Znaci da bios prihvati setovanja, ali ima problema da se upali ploca. Stalno mi se desava da se sistemu butuje i bude stabilan ekstra, probam reset i opet zaglavi pri butu.
Ali najveci problem je blokiranje pred ucitavanje win-a.

Sto se tice naponske, vdroop kontrola cudno radi, jer dodaje napon na procu od 0.016v prilikom opterecenja :trust:
Tako da je ja iskljucujem. Ako u biosu podesim npr 1.3v za proc u idle je 1.28v, a pri loadu je vdroop max 0.016v

Probacu BSEL i VID mod na e5200 ovih dana, pa se mozda nadam da ce to resiti problem, a imam i jedan e6550 da vidim kako ova ploca radi sa procovima sa 333fsb

:wave:

Koji bi bio napon za 3.4GHz recimo?

Poslednja izmena:

ma nije to do ploche, to stax ne zna da oc-u je :)
a i ti nemash e5200, shto se brinesh

btw chinilo mi se da i moj e5200 se nije bash mirisao sa p5q-e, ali ne ovako

Koji bi bio napon za 3.4GHz recimo?

"kada" udje i win, orthos stabilan je 3h na 266x12.5 na 1.256v u loadu. Inace VID mu je 1.25v

ma nije to do ploche, to stax ne zna da oc-u je :)

Ko zna, mozda sam ispao iz fazona :D

Usput, nabavio sam tecno srebro pa ce mozda, ako stignem, veceras da padne bsel mod

Pa uzmi p5q, mozda se ovaj moj primerak tripuje, a ne ploca :)

Ako uspem, onaj moj prvi primerak iz pocetka treda je kod jednog mog dobrog drugara, mozda se samo zamenimo, pa probam i njega, njega znam provereno koliko moze

Poslednja izmena:

Grasis, ovaj, silno gresis sinko ... :d:d:d

Ona tvoja ex P5Q radi kao DOXA samo treba znati podesiti parametre... Na tvojoj ex P5Q, bratovljev E5200 radi na 3,70GHz za svaki dan na 1.36Vcore...

PAL-MAL, mislite o tome!

P.S. Ne kazem da ti neznas da klokujes ali P5Q i E5200 rade perfektno samo malo ceprkati podesavanja i da napomenem da se ploca (cipset) jako malo greje...

Pa ja josh nisam imao kombinaciju P5Q i e5200 :D
jedini CPU koji je bio na P5Q kod mene je bio E7200 koji je radio na 8x450 na njoj. Ja sam hteo da izvuchem 8x500, al sam tek posle promene par plocha skontao da me nije kochila plocha nego je CPU udarao u wall ;)

Poslednja izmena:
BTW eo maksimuma koji sam izvukao za slikanje sa e5200 pre neka dva meseca ;)

905a2s.png

Poslednja izmena:
Bila su oba jezgra ukljuchena, DFI se neshto gubio gadno. Njihovu plochu vredi kupiti pola godine posle izlaska kad dobro ispeglaju bios ;)

Grasis, ovaj, silno gresis sinko ... :d:d:d

Ona tvoja ex P5Q radi kao DOXA samo treba znati podesiti parametre... Na tvojoj ex P5Q, bratovljev E5200 radi na 3,70GHz za svaki dan na 1.36Vcore...

PAL-MAL, mislite o tome!

P.S. Ne kazem da ti neznas da klokujes ali P5Q i E5200 rade perfektno samo malo ceprkati podesavanja i da napomenem da se ploca (cipset) jako malo greje...

Sa kojim biosom radi 24/7, koji mnozioc i delioc za ram?

Odradio sam BSEL mod na 266FSB i na difoltnom VID-u sistem se upali, ali zaglavi pre ucitavanja wina. Povecavanjem napona do 1.4v dobija se orthos par minuta stabilnosti u winu, ali prvi reset i masina se opet ne butuje i opet gadno tripuje. Opet sam menjao biose, jer 1611 katasrtofa radi sa fsb266.
Mozda se ovaj primerak e5200 na ovoj ploci tripuje katastrofa, a to cu znati za koji dan kad budem probao onaj stari provereni primerak, danas stavljam jedan e6550 da vidim kako radi

BTW eo maksimuma koji sam izvukao za slikanje sa e5200 pre neka dva meseca ;)

To je to otprilike, probao sam par komada u medjuvremenu i svi su imali neki max fsb do 345-350

@staxm:

- Info stize veceras kada se vratim kuci...

Jok. Evo malo ranijeg info-a...

3700.jpg i win.jpg

Ovaj win shot je samo dokaz da moze kako oces da namestis a cpu-z je 24/7 ;)

BIOS na P5Q je poslednji moguc sa zvanicnog sajta a napon je 1.36Vcpu...

napon: 1.jpg

Poslednja izmena:
Jok. Evo malo ranijeg info-a...

Pogledajte prilog 44301 i Pogledajte prilog 44302

Ovaj win shot je samo dokaz da moze kako oces da namestis a cpu-z je 24/7 ;)

BIOS na P5Q je poslednji moguc sa zvanicnog sajta a napon je 1.36Vcpu...

napon: Pogledajte prilog 44303

Pretpostavljam da je i pre tog poslednjeg 1611 biosa radio na istom kloku?
Ovo ti je na strapu266 sto u mom slucaju sa 1611 nikako nije htelo da proradi
Sumnjam na neku nekompatibilnost, ali videcemo sta ce biti na kraju :trust:

Win je glup, pa ti racuna 12.5 mnozioc :)
Isto se desava i kod mene.

e6550 on board

MaxFSB 508
Ko od sale ortos stabilan na 500FSB skoro sat i po, svi naponi na minimumu osim [email protected]
Nema nikakvih bagova, resetovanja i tripova, sistem radi savrseno sa e6500

Znaci nije da Staxm ne zna ili je van forme i sl ;)
Moj E5200 se ne voli sa ovom plocom :(
Sutra stize novi primerak e5200, pa cemo da vidimo :trust:

Poslednja izmena:
BSEL & VID mod e5200

Pored BSEL moda koji je klasika, VID mod zavisi od difoltnog VID-a svakog proca. Npr difoltni VID mog e5200 je 1.25v i najlakse je raditi mod dodavanjem u svakom koraku 0.05v, tj. praviti u mom slucaju novi difoltni VID od 1.3v ili 1.35v itd +0.05v. Tako je najlakse, jer onda samo morate srebrom da spajate VID tacke od 0 do 7 sa VSS i da od 1 pravite 0. Ako treba da od 0 napravite 1, treba da izolujete pin nekom izolirkom i sl., a treba naci izolirku koja ce da trpi veliku toplotu(nemam pojma da li su ove klasicne izolirke sposobne za to)

Ako vam nije jasno pogledajte strane 15 i 43 ovog pdf-a i bice vam jasnije. Obratite paznju da su pinovi nacrtani obrnuto. Uporedite moj difoltni VID sa 1.35v i kako sam ja to na slici odradio i ako vec neko hoce da se igra zapamtite da svaki proc ima svoj VID, vidite ga u CoreTemp-u, i ima svoju kombinaciju kasnijeg menjanja i dodavanja napona. Ovo je isto moguce raditi i za intel procesore serije e7xxx & e8xxx, ali oni imaju svoje datasheet-ove i treba iz njih praviti kombinacije

Pitate se zasto je ovo potrebno :d
Ja sam moj e5200 ovako modovan ubacio u brend HP masinu(koja nema nikakve opcije za overclock) i on se bez problema butovao na 3333MHz@na novom VID-u, dok se na Asusu p5q i dalje tripovao i bagovao ceo sistem. Probacu ga za neki dan jos jednom na Asus.

Poslednja izmena:
Tek sam sinoć probao novi primerak

Ovo je najbolji primerak koji sam ikada probao, zamalo pa da padne 100% fsb OC
Na početku treda sam sumnjao da će e5200 primerci ići ovako dobro, ali evo razuverio sam se :trust:

By staxm

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=471541

24/7 je ekstra, brzinski test na [email protected]

By staxm

Ali tužna vest da se ploča i dalje tripuje sa e5200, dok sa e6550 radi savršeno :(
333strap ne radi sa 1406 biosom, sa 1611 radi ali sve do delioca 11, preko toga neće. Isti tripovi sa snimanjem setovanja biosa i startovanjem ploče. Ako je sistem OC prvi but u win radi i sistem je stabilan, ali prvi restart glavi. Ne pomaže ni da se ide na shut down u winu, jer opet neće da upali. Jedino pomaže ShutDown, pa ugasite prekidač na napajanju, sačekate da ploča ostane bez struje i tek onda palite sve izpočetka.

E sada vezano za setovanja Zorza. I njih sam probao, ali isti problemi sa resetovanjem sistema i sl. Malo sam uporedjivao i vidim da je rev NB na njegovoj ploči A2, dok je moja novija A3. Inače na samoj ploči ima oznaka da je verzija ploče 1.03g, a ne znam koja je njegova. Eto da znate neke detalje ako neko ima nameru da proba istu ovu kombinaciju

A jeli ljudi, jel jos neko probavao P5Q-E? Ja nikako nisam uspeo preko 347MHz na FSB da dobijem...
Max OC sam otprilike ovde dobio i odatle pa nadalje ni makac preko FSB-a...
4334.jpg

A probao sam otprilke sve zivo... podizao voltaze kojekuda...

Vcore (DEF - 1.63V BIOS)
FSB Termination volt. (1.10V - 1.48V)
DRAMv (1.9V - 2.25V)
NB Volt. (1.10V - 1.30V)
SB Volt (1.10V - 1.30V)
Ram speed (320mhz - 1053mhz) nikad isao preko njenih def 1066mhz...
EDIT: (rekao sam da sam zaboravio nesto pa dodajem...) CPU PLL (DEF - 1.60V) :D

...imam osecaj da sam nesto izostavio, al seticu se valjda...

Naravno ovo gore nije 24/7 nego samo MAX OC... stabilan sam bio 2h Orthos 3.75GHz @ 1.38V...

Imao sam cak i nesto tipa 3.81GHz @ 1.42V.... 5 iteracija IBT-a lagano proslo:
38ghz-stable.jpg

ali se tada ubagovalo jer sam magarac pokusao da instaliram Express Gate sa iskljucenim express gate u BIOS-u... zakucao komp :D... te to otpisujem kao nestabilno...

Jedino sto me sad zanima je da se provucem pored 347MHz FSB-a, pa ako neko ima neki predlog... ce probamo, ce probamo.... Aj fala :wave:

Poslednja izmena:
koliko bi izvukao sa e5200 na ovoj ploci DFI Infinity Blood Iron P35-T2L
naravno za stabilan rad

Zavisi od primerka, hladjena koje mislish da koristish i napona do kojeg si voljan da idesh. Blood Iron je poznat kao dobar kloker tako da ne bi trebalo da bude problema sa te strane. Ja moj drzim na 3.6 jer na P5K ne moze vishe.

Poslednja izmena:
za pocetak cu onaj njegov BOX da koristim a posle cu videti. i mislim da ne bi prelazio 3.3GHz ispocetak kasnije moze i vise

Jel je ovo dovoljno vremena za test, da predjem na veci oc

Aj vidi kako se ponasha sa IBT-om [ intel burn test ]

Orthos od sat vremena apsolutno ne mora da znachi nishta. Slobodno ga malo stisni na 3,2 ili 3.4 ;)

Necje mu biti nishta

Evo prosho je IBT na 3.33ghz na 1.2V, al ga bogami zagreva mnogo vise nego orthos hehe, temp su bile izmedju 45-50c.

Da probam 3.6 a?

Nazad
Vrh Dno